Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutti
csendes tag
Laminált acél. VG10 magon két különböző rozsdamentes acél 33 rétegű damaszkolással. A kérdés csak annyi, hogy mi ez a két rozsdamentes. Ahogy látom a gyártó bölcsen hallgat róla. A 350 Vickers alatti keménység azért nem egy betyáros adat. Hirtelen fejszámolással ez 40 hrc vagy inkább alatta. De legalább könnyen újraélezhető.
A térkép szélén is van élet. Mondjuk olyan is.
-
gyapo11
Topikgazda
Vaterán nézegettem egy 4000 Ft-osat, de nem stimmelt a drágákkal összehasonlítva. Nagyon hasonló volt, de voltak apró különbségek. Kb. 30 ezer körül lehetett találni.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MODERÁTOR
A Morakniv Companion egy nagyon jó kés, és kifejezetten túrázáshoz az (nekem is van, nagyon szeretem), de kajálásra szerintem pont nem annyira alkalmas a vastagság és az élszög miatt.
Viszont a companion olyan olcsó, hogy 10k-ig mellé még befér egy jó Opinel No.8, vagy 9 (kézmérettől függ, melyik a jobb), és így szerintem teljesen jó lesz kajáláshoz ez az utóbbi. Fát faragni meg a Mora.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Ja, csak egy pár ezer forintos késhez meg kőhöz nem veszek tízezrekért olajat. Ezek azért nagyon a túlsó véglet. Egy késfenéshez "szuperolajat" venni, hát...
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
qfm
őstag
Nem tudom megnézni szögmérővel révén, hogy nem vettem, mert nem vagyok meggyőződve a hatékonyságáról. A videókon meg amin ezt a késre rakható verziót mutatják be, úgy tűnik egyszerűen csak rá van húzva a hátuljára, mindenféle állítás nélkül. A probléma amit felvetettem inkább matematikai jellegű, mint sem hogy egy kezembe lévő dolgon ne tudnék szöget mérni. Bár azt hittem elég egyértelműen leírtam, mi a fura nekem.
De akkor megpróbálom átfogalmazni, ha a kép nem mondana elég sokat. Mivel a szögsegéd amire felfekszik a penge a penge élétől eltérő távolságra van, így különböző beesési szöge lesz az élező kőre, ha csak erre nem figyeltek valahogy a tervezéskor. A kérdés így átlényegül azzá, hogy ezt megoldották valahogy, vagy egyszerűen nem tartják be a 15 fokot, és simán arra használják az éltartót, hogy egyenletes szöget alakítsanak ki végig mind a két oldalon, akár azon áldozat árán is, hogy eltérnek a 15 foktól?
[ Szerkesztve ]
-
titán
A Domin valóban nem olyan éles, mint a Sheepdog, vagy mint amilyen lehetne, a Buck pedig jóval élesebb mindkettőnél.
A penge szinte teljesen fix, a zarkezetben nagyobb ero hatasar egy negyed mm jateka van. Kivancsi vagyok mennyi hasznalat utan fog elkezdeni lotyogni.
Oldalirányúra gondolsz? Szerintem nem vészes, a Buckban nagyobb játék van. Nem hiszem, hogy jobban ki fogja járni magát, csupa edzett acél.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Digitalpimp
senior tag
Talán ezekre írta valaki, hogy a Zwilling valamelyik almárkájának az almárkája. Ha jó emlékszem a klasszikus X50 acél.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
jookomak
őstag
Akkor én most utállak.
Amúgy ez miben más, mint a sebenza? Nagyobb a forgócsapágy, és ennyi? Nem vártam volna CR-től egy rókabőrt...
A sebi az álomkésem.
Meg egy legál méretű spyderco paramilitary 2. Nem fogom fel, ha direkt csináltak egy kisebb modellt, miért nem lehetett 8 cm alá vinni a pengét. -
peestike
őstag
-
jookomak
őstag
Valahol olvastam, hogy a svédek (és skandinávok) hogyan vélekednek az erdei késekről. Ők ugye mindenre egy puukko-t használnak. Amire nem elég, arra meg balta. Szóval ez esetben, outdoor használatra inkább javasolnék egy fixpengést. Legolcsóbb választás a mora 860 mg. Ne tévesszen meg az ár, kiváló kések. Magasabb árkategóriában Fallkniven F1-re mennék rá. Ha legál méretű kell, akkor ennyiért csináltatnék egy nekem tetszőt bármelyik magyar késes mesterrel. Késportálon nézz szét, minden készítő jelen van.
Lényeg a lényeg: kinti intenzívebb használatra ne vegyél foldert. Bár nem tudhatom, pontosan mit csinálsz ott egy késsel.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
A rugós kés közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, szóval utcán nem hordható, ezt vedd figyelembe. Amúgy a márka jó, anyagok jók, de rettenetesen drága. Ennél olcsóbban bármelyik nagy gyártó kését megkapod, de stílusból kiindulva Al-Mar felé nézelődnék. Illetve alig picivel többért már Chris Reeve Sebenzák vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gyúrósok ide!
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia