Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1349 üzenetére

Mindenhol hasalt picit, maintenance volt. :D Új patch érkezett. Többnyire bugokat javítottak.

We aren't welcome in the heavens, our place is down there.

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1334 üzenetére

Most én kérek tőled segítséget, ha nem probléma. :D Mivel te is Xboxon tolod, szeretném megkérdezni tőled, hogy általánosságban milyen minőségű meccseket kapsz online? Nálam RENGETEG narancssárga, piros BAR-os játékos magas ms késleltetéssel. így az online mérkőzéseim 80%-a vagy erősen delayes, esetleg laggol. Ha be is ad egy állítólagos 100 ms-es meccset tökéletes, szép zöld jelöléssel, az tuti hogy wifivel tolja, és ugyanúgy akadozik a harc.. :DDD Tegnap már azért hagytam abba az online-t, mert elegem volt a furcsa időzítésű kényelmetlen püfölésből. Pedig már másfél hét alatt kierőszakoltam magamból 35 játékot online, de szerintem ebből maximum 10 volt olyan jó, mintha offline tolnám. Ez utóbbi véleményem szerint bizonyíték arra, hogy nem a kapcsolatommal van a gond, mert ha valaki vezetékes kapcsolattal van alacsony milisec. értékkel, akkor minden rendesen működik, de ez meg nálam ritka, mint a fehér holló..

Más játék meg hibátlanul működik online. Még kasualban nem is nagy a gond, mivel elskippelem az összeset, de KOTH-ban erre meg nincs lehetőség. Ranked felesleges, mert béna vagyok. :Y

[ Szerkesztve ]

• kazuma921

aktív tag

válasz kwzatz #1329 üzenetére

Na erre pl. már lehet támaszkodni, még akkor is ha Xboxon a digitális eladás sokkal nagyobb arányú mint a dobozos. De ez legalább már egy szám! :DDD

ayo1330#: Na igen, ez sajnos mindig probléma PC-n, valahogy hamarabb kihalnak a játékok, többek között ezért is vettem konzolra az MK11-et. :/ Nem tudom mitől lehet ez a tendencia, de rengeteg játék játszható a konzolokon, ami PC-n kihalt.

HussarF1331# Utánanéztem, köszi! :) Hát érdekes. Nem tudom mit gondoljak róla. Ez csak a saját véleményem, de én legszívesebben csak MK karaktereket látnék, nem Terminátort, meg ilyeneket. :D Na de ki tudja, azért az MK:X-ben is klasszra megcsinálták a filmes figurákat. Kiderül.

• kazuma921

aktív tag

válasz ayo #1327 üzenetére

Xbox One eladásból nincsenek konkrét számok, csak találgatások, és mindegyik mást mond. Van oldal, amelyik 1 évvel ezelőtt jósolt 46 milliót, de akad olyan is, ahol azt jelentik, még el se érte a 40 millát. Nincs hivatalos információ. Ahol megleshető a játékosszám (pl. BF1, de van egy csomó másik is) ott a PS4 viszi a pálmát, de sosem arányos a konzol eladási számaival, tehát nem 2x annyi a játékos PS4-en, mint Xbox One-n. Emlékszem, még a For Honor megjelenésénél az akkor még csak a pletykák szerint 20M-nél tartó Xboxon majdnem ugyanannyi játékos volt, mint a sokkal jobban fogyó PS4-nél. De az kétségtelen, hogy PS4-en többen vannak általánosságban, de kimondani hogy mennyivel, az lehetetlen. Na mindegy, hagyjuk is a témát, mert semmi köze nincs a Mortal Kombat-hoz, illetve értelme nincs, mivel mindkét platformon tökéletesen működik az online, és vannak játékosok. :DDD PC-vel együtt.

Engem a DLC karakterek érdekelnek egyébként, nagyon várom hogy bejelentsék őket. Így vakon, látatlanban nem vettem meg a Kombat Packet, de ha 6-ból legalább 4 szereplő érdekelni fog, elgondolkodom a beszerzésen. :D

• kazuma921

aktív tag

válasz ayo #1325 üzenetére

Fogalmam nincs. Ezért nem is mondok rá semmit. Senki nem tudja. A roomok nagyjából annyira vannak tele, mint Xboxon.

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1323 üzenetére

Ezzel teljes mértékben egyetértek, ez gyakorlatilag így is van, nem is erről beszéltem. De számok nélküli tényeket közölni számomra mindig csak levegőbe beszélés volt, inkább erre reagáltam, nem platform háború szítása volt a cél. :D Tehát vélhetőleg PS4-en van a legtöbb játékos, de hogy Xbox+PC bázisa kevesebb e mint a PS4-é, azt konkrétan a világon senki nem tudja.

[ Szerkesztve ]

• kazuma921

aktív tag

Vicces egyébként ez a sok "itt meg itt van a legtöbb játékos" főleg abban a tekintetben, hogy csak Steamen vannak pontos számok, és a legelterjedtebb platform még mindig a PC. :D

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1302 üzenetére

Tényleg nagy kérdőjel ez a dolog. Itthon a PC-s és az Xboxos verzió is problémamentes online, bár az tény, hogy van amikor a Room ki van üresedve. 2 dolog jut eszembe, mi befolyásolhatja: nem tolják kevesen a játékot, de itt sokkal több mód között lehet válogatni, ráadásul a ToT nagyon addiktív és mindenki a gearekért és az outfitekért farmol. Az MK:X-ben kevesebb úgymond a tennivaló, így mindenki megy az online játékmódokra. A másik tipp az a nyilvánvaló, hogy bizonyos időkben (pl. késő este, délelőtt) minden régióban kevesebb a játékos, mert az emberek, alszanak, dolgoznak, stb. Egyébként nem vagyok nagy online játékos, de ma 3 perc alatt kb. 10 külön játékost utasítottam el, nekem ez nem egészségtelen. Az ok szimplán az volt, hogy rájöttem, a wifis játékosoknál mindig van egy kis lag... :D :D
    MÁS: Ti hány karakterrel játszotok? :DDD Én eddig csak és kizárólag Sub Zero-val toltam, de nagyon szimpatikussá vált a Cetrion nevezetű hölgyemény. Gondolkodtam hogy kipróbálom őt is, de félek, az a pici skillem is elvész amit eddig felépítettem Sub Zero-val, ha nem játszok vele minden nap legalább pár meccset.

• kazuma921

aktív tag

ayo# Köszi azért! Most volt meccsem ami elég jól működött, nem is egy, talán mégis csak a kapcsolattal lehet probléma néha, legalábbis a két fél közötti csúszással.

Egyébként páromnak PC-n van meg a Mortal Kombat 11, és épp a kb. 4200-as létszámú (steam charts alapján) játékosbázis ezt produkálja. Csak érdekességképp osztom meg, a king of the hill kb 2 percet töltött ahhoz, hogy beadjon egy szobát amiben többen vannak mint 2 játékos. :D Nem arra akarok ezzel utalni hogy a PC-s playerbase halott, csak hogy kevesebb, mint az Xboxon látottak.

[ Szerkesztve ]

• kazuma921

aktív tag

válasz ayo #1297 üzenetére

Köszi a választ! De sajnos nem erre gondolok. :( Az online verekedős játékok frame alapúak, ezért muszáj valamilyen mesterséges késleltetésnek lennie a két játékos között, mivel a kapcsolat soha nem egy időben van, hanem van egy minimális különbség a kettő között. Ahhoz hogy mindkét játékos ugyanazt lássa, el kell csúsztatni a játék valós idejét, ami az MK11 esetében elvileg 4,4 frame-t jelent. Na ez nálam sokkal többnek érződik, a legtöbb online játékomban nagyon kényelmetlen még maga a mozgás is, offline semmi problémát nem tapasztalok. Holnap veszek egy hosszú kábelt a kontrolleremhez, hátha az is gyógyít rajta valamit. :D

• kazuma921

aktív tag

Na arra van e válasza valakinek, hogy mit lehet csinálni az online módokban fellelhető bemeneti késleltetéssel?
    Az internetem beton stabil, minden más játék tökéletesen fut. és az MK11 sem laggol, nem lassú meg semmi, de ez a kis mértékű gombkésleltetés annyira erős, hogy néha egy 4 hit combo-t se tudok benyomni. Most buktam 2 meccset egymás után, mert egyszerű két gombos ütéssorozat után egyszerűen sehogy nem akarta folytatni a special cancel mozdulatokat, amik offline s'''ggvakarás közben is mennek. Azzal tisztába vagyok, hogy 3 frame-s csúszás be van építve a rendszerbe mert másképp nem lehet megoldani, de nálam sokkal rosszabbnak érződik a dolog. Esetleg lehet vele valamit csinálni, ismer valaki valamilyen trükköt? Még azt sem tudom mondani, hogy biztos a kapcsolat volt gyenge, de zöld bar-os volt, kábeles, ráadásul 100 ms alatti. Ha valaki esetleg nem tudná miről van szó, az input delay-re gondolok, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a mozdulat nem akkor indul amikor benyomom a gombot, hanem utána valamivel. Ez az idő minimális, de pont elég ahhoz, hogy a kombók ne sikerüljenek.

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1292 üzenetére

Én játszottam nagyon sokáig, de egy idő után megálltam a fejlődésben, és online a többség nagyon elkent, így elgyengültem és abbahagytam. :D Összképben nagyon bejött.

Beszéltem pár emberrel, fórumokon, nem bírtam kiverni a fejemből amit írtál az online játékkal kapcsolatban (lassú matchmaking, illetve ugyanaz az 5-6 ember mindig). Mindenki azt válaszolta (külföldi fórumokon és hazain egyaránt), hogy teljesen egészséges a matchmaking, nem ismétlődnek a játékosok, és jómagam is leteszteltem tegnap este 11-kor (ahol a régiónkban már kevesebb is a játékos), és kerek 17 másodperc volt találni egy meccset, az azutáni szándékos decline után pedig újabb 6 mp volt a következő játékos. Egy dolog jutott eszembe: Nem strict véletlenül a NAT típusod az Xboxodon? Mert az azt jelentené, hogy korlátozott játékost érsz el egy adott játékban, nem dob össze mindenkivel a matchmaking. Na mindegy, ennek lehetőség szerint ha van egy kis időd nézz utána, utána nem bontogatom tovább a témát, én pont az ellenkezőjét tapasztalom, és pont emiatt furcsa nekem. :D

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1287 üzenetére

Nyilván a 2 másodpercet csak túlzásnak írtam. :D De vannak erősen input delayes meccsek, és a Mortal Kombat X-nek hírhedten rossz netcode-ja volt, egy késői patchben javították ki a dolgokat. Egyébként az X-ben és a 11-ben is megtalálható az opciók menüben egy "offline input delay" lehetőség, ami által szimulálni tudod az online játék késleltetését offline AI ellen, hogy hozzá tudj szokni. Ez számomra azért bajos, mert játszottam más verekedős játékkal, ahol SOHA nem volt input delay (Killer Instinct), a netcode pedig maga volt az álom.

ayo# Azt honnan lehet tudni, hogy PC-n többen tolják mint X-en? Nincsenek pontos számok az Xboxos játékosbázissal kapcsolatban. Vagy van valahol?

• kazuma921

aktív tag

válasz x360elite #1284 üzenetére

Ízlések és pofonok, örülök hogy neked bejött az MK:X. :DD A Gamepass egyébként csak dobott egy hatalmasat rajta, én pont a bekerülése előtt toltam, akkor nem volt benne a top50-ben sem, és kicsit sok idő volt találni egy normális meccset, ahol nem 2 másodperces késleltetéssel jöttek be a mozdulatok. :C
    Nincs valami gond az internetkapcsolatoddal? Nekem brutálisan gyorsan talál játékost One X-en, teljesen mindegy melyik játékmódot választom. Még én szoktam szortírozni őket, a kapcsolatuk erőssége alapján, 1 perc alatt decline-olni tudok legalább 4-5 embert, vagy többet, rengetegen játszanak. A king of the hill is bejön pillanatok alatt.
    Én alapvetően eléggé kasual vagyok, és csak egy karakterrel játszom, nem vagyok nagy online harcos, szerintem elvernél 3x aztán ráunnál, olyan vagyok mint az easy AI. :D

• kazuma921

aktív tag

válasz HussarF #1281 üzenetére

Vannak aggályaid az MK11-el kapcsolatban? :D
    Én nem tartom rossz játéknak az X-et sem, de nekem az AI ellen túl sok volt az input reading, nem szerettem a futás mechanizmusát, a módosított torony meg 1 hét alatt unalmas lett. Online próbálkoztam, de sajnos kevés volt az ellenfél jó internetkapcsolattal, így idő után ráuntam.

• kazuma921

aktív tag

Sziasztok!

Múlthét szerdán sikerült beszereznem az MK:11-et Xboxra, és nagyon tetszik. :D 2004 óta vagyok Mortal Kombat fan, egy akkoriban még átlagos gépre sikerült felszentelni a Mortal Kombat 4-et, szerelem volt első látásra, meg még óvodás koromban is nyálaztam a Mortal Kombatos játékgépekre, de otthon csak a gagyi NES-es kalóz hülyeség jutott.

Visszaolvastam a kommenteket, reflektálnék pár dologra. Xboxon a TOP 50 legjátszottabb játék listája megtekinthető, és a Mortal Kombat 11-et többen tolják, mint az X-et. Az X-nek nagy popularitása van a GamePass-ba kerülése miatt. Egyébként nekem az MK:X nem jött be annyira, nem hiszem hogy 2 hétnél tovább toltam volna, meguntam hamar sajnos, ilyen Mortal Kombatnál még sosem volt.

Nem tudom mi a közvélemény erről, de nekem nagyon tetszik az új Towers of Time rendszer. Szeretek vissza-vissza nézegetni hogy vajon most milyen cuccokat lehet megkapni, ha meg épp mindent megcsináltam, van idő másra, vagy kipróbálni valami új játékmódot, esetleg sz''''rrá veretni magam online. Ha épp nincs kedvem játszani de látom hogy Sub Zero, a nagy kedvencem új sapkát meg sálat kap a repertoárba, benyomom az AI-t hogy verje végig a tornyokat, közbe meg csinálom itthon a dolgom. A skinekkel kapcsolatban sajnos felemás érzéseim vannak, mert NAGYON BEJÖN, hogy sok a recolor, illetve alapból több mint 2 outfitet kap egy karakter, de néha ezek az átszínezések elég unalmasak, és sokszor a mennyiség a minőség rovására ment, pl. szegény Cassie Cage outfitjei KRITIKÁN ALULIAK (saját véleményem, szerintem az outfitjei 95%-a pocsék).

Kicsit féltem ettől az epizódtól az MK:X "semmilyensége" után, de úgy gondolom kellően addiktív a program, és a harcrendszer is valahogy átgondoltabb, okosabb, mélyebb lett, csak egy picit lassabb. Már 35-ös szintű vagyok, bár ebből legalább 15-öt az AI szerzett. :C

Utóirat: Nem tartom rossz játéknak az MK:X-et, de számomra kevés ideig volt szavatossága.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák