Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
MIUI 14.0.4 rendszerű Mi 10 Pro is kapott HyperOS-t.
Viszont, hogy ne legyen problémám vele, inkább még is kérdezem. Szimplán a ROM-őt ZIP-be letöltve frissítem, mintha egy új MIUI frissítés lenne?
Vagy tiszta telepítést kell csinálni? -
válasz
csferke #9796 üzenetére
Nem tudom jól értem-e, de a Névjegyzék forrásaiban ami be van jelölve, onnan átveszi a számokat. De ahogy látom, nálam nincs Viber, csak Revolut, Skype, Whatsapp, Telegram....de most esett le, hogy ha nincs fenn telón a Viber, akkor itt se fogom látni!
De ezek alapján ki fogja írni a Viber hívó nevét, számát is.
-
-
csferke
senior tag
válasz
ubyegon2 #9793 üzenetére
Köszi. Lenne azonban még kérdésem ezzel kapcsolatban.
True Phone például, állítható benne a hívó háttérkép.
Nem tudom, hogy a HyperOS vagy Google féle tárcsázó tudása e, hogy bejövő híváskor amikor a hívó nincs a kontaktjaim között de van Viber-e akkor kiírja, hogy ki hív (név, tel.szám). Ezt egy jó okosságnak tartom.
Ez a True Phone-nál is működik? -
-
csferke
senior tag
válasz
Viktor0610 #9778 üzenetére
Max. másik híváskezelő appal.
Javaslat? -
Csak tipp, az apk mirror-ról feltenni egy vagy több régebbi verziót, hátha megjavul. Eddig egyszer futottam bele viberrel ilyen gondba , szerencsére megjavult egy fél évvel korábbi app verzióval, És a naprakészre frissítés után is gond nélkül működött tovább...
Locsi
Nincs, mert fastboot romot csak bl nyitás után tudsz flashelni, ami teljes adatvesztést, törlést von maga után.
Próbáltad időrendben vagy azt épp átugorva frissíteni?
Amúgy félő, hogy ebből hr lesz, és majd csak utána lesz hajlandó frissülni. Viszont ha már hr akkor nyitnám a bl-t, hogy ha valamiért mégsem megy fel az update-t, akkor fel lehessen dobni az ucsó fastboot romot. -
Galahed
senior tag
válasz
Viktor0610 #9788 üzenetére
Nem, nincs bekapcsolva.
Külföldi fórumokon is lehet olvasni. Persze nem feltünő hiba, mert a levelek stb megjönnek de kevesen néznek utána, hogy milyen úton.... -
Locsi
senior tag
Sziasztok.
Van épkézláb mód egy Xiaomi 11T pro frissítésére adatvesztés, és bootloader nyitás nélkül? Beragadt TKDEUXM 14.0.14-en, ha letöltöm a recovery romot, bármelyiket ami frissebb és betallózom a telefonon, frissítőfájl kiválasztása után frissítés ellenőrzése sikertelen other reason hibát dob.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
Galahed
senior tag
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy az Android 14 HyperOS (Xiaomi 13) alatt alvó üzemmódban ne kapcsolja le a wifit? A menüben az erre vonatkozó áééandó adatforgalom bekapcsolása (Beállítások-Akkumulátor-További) nem oldja meg ezt a problémát,Köszönöm!
-
Faby
senior tag
válasz
this is life #9785 üzenetére
Köszi, ezen már túl vagyok 2x.
Nincs ilyesmi beállítva, más üzeneteknél, pl e-mail esetében van rendeesen hang
-
-
mizoli
addikt
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Vibernek nincs értesítési hangja jelenséggel küzdök.
Illetve csak feloldott, aktív kijelzőnél van hangja az értesítéseknek, amikor az alkalmazás a háttérben van.
Lezárt képernyőnél csak felvillan, de nincs hang. Fent, az állapotsávon ilyenkor ott van a Viber ikon.
Az órámra (Amazfit GTR4) rendben megjön az értesítés, általában ott szoktam látni, ha jött Viber üzenet, mert a telefonon nem jelez hanggal.
A telefon Redmi Note 9 Pro, xiaomi.eu utolsó stabil; 14.0.3.0 SJZMIXM
MIUI kanossza megvolt, engedélyek rendben, értesítési beállítások elvileg rendben.
Mit nézzek még át? -
válasz
Viktor0610 #9781 üzenetére
Értem.
Számomra a heti rom inkább alfa, beta patch-ként tekintett volt, ahol az élesbe bevetés előtt lehetett kipróbálni, visszajelzést adni a rom aktuális állapotáról.
Idővel, majd kiderül, hogy mennyivel jobb a 3 havi érvényességű, aktualításu bug riport, mint ha heti szinten teszik az apróbb változtatások mellett(heti rom). -
válasz
this is life #9780 üzenetére
Úgy értettem, hogy az eddig a heti dev. ROM-ért felelős fejlesztők most a bétára, stabilra fekhetnek rá.
A visszajelzések szerintem így is meglesznek, mert ha jól gondolom , nem kaptak a heti dev.-esektől annyi reportot, a userek jó része csak örült a heti update-nek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Viktor0610 #9776 üzenetére
Kétségesnek érzem eme kijelentést, hisz nehezen elképzelhető, hogy a sok önkéntes és ingyenes tesztelőt érdemben ki fogják tudni váltani erre szakosodott szakemberekkel.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610 #9778 üzenetére
"Mertrégenmindenjobbvolt"
-
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Már érdeklődtem és mivel nem reagált/válaszolt senki ismét felteszem a kérdésem.
Előző Xiaomi telefonjaimnál ha kontakt listában volt kép rendelve a személyhez akkor ha hívott teljes képernyőn jelent meg a képe. Most viszont csak egy eléggé aprócska kerek kép jelenik meg.
Lehet ezen valahogy változtatni?
köszi
Redmi 12, HyperOS 1.0.6.0 UMXEUXM -
-
user26
senior tag
-
-
user26
senior tag
Üdv!
Volt már itt téma, de nem volt kifejtve igazán, vagy nem találom. Úgy tudom, hogy a Miui/HyperOS heti béta augusztustól fokozatosan meg fog szünni, ami azt jelenti, hogy elméletileg nem fog lenni heti Xiaomi.eu ? Csak a stabil ág marad meg, ami 2-3-X havonta fog jönni. Akik a heti bétának különböző variációit használták, őket ez a dolog hogy érinti, mint gondoltok erről ? Illetve a Xiaomi.eu -t ? Nyilván mindig volt kiskapu, és lesz is, a belső béta ki fog kerülni bizonyos modelleknél, de feltételezem jóval kevesebb modellt fog értinteni. -
zoli8814
aktív tag
válasz
Viktor0610 #9770 üzenetére
Szuper, köszi azért,
Akkor várom a frissítést. -
-
zoli8814
aktív tag
válasz
Viktor0610 #9768 üzenetére
Bocsi, EEA van, és 1.0.5.0, és nem talál frissebbet a telefon.
Próbáltam feltelepiteni, a linkelt romot, de azt írja béta tesztelés alatt van ez a rom. EEA 1.0.6.0-ból próbáltam az incremental-t és a recoveryset is felrakni.
Az lehetséges, hogy vissza vonták a frissítést?[ Szerkesztve ]
-
zoli8814
aktív tag
Sziasztok! 14 ultrara hogy tudom a legfrissebb verziót felrakni manuálisan buheralas nélkül? Megállt márciusi updaten.
-
stellaz
veterán
válasz
Victoryus94 #9759 üzenetére
Köszi, én is úgy emlékeztem, hogy van ilyen, de a most nem találok semmi ilyesmit.
-
Victoryus94
őstag
válasz
ggeleven #9760 üzenetére
Én használok fóliát, miután az előző telóm 3 év dobálás után sikeresen összetört egy kültéri zuhanásban (egyébként használatan vettem, már lassan 5 éves volt és cserélni akartam, csak nem volt mire, és húztam... de tudatalatt talán még örültem is neki hogy végre betört az a vacak)
A vicc hogy az új még nem esett, sokat számít hogy kisebb.
Egyébként a Gorilla üveg ilyenek ellen szerintem megbízhatóan véd.
Nem hiszem hogy akkora seebességgel ütköznék egy rúdnak, hogy az pl farmeren keresztül betörje a kijelzőt -ami mégis betörné, az nagyon fájdalmas lenne teló nélkül...Egyébként húgom egyszer a segélyhívót tárcsázta zsebből. Az is érdekes volt, egyszer csak elkezdett beszélni a zsebe. Megijedt, gyorsan letette, de visszahívták, aztán kiderült, mi történt.
https://www.origo.hu/techbazis/2023/04/android-teves-segelyhivas[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz
Victoryus94 #9759 üzenetére
Ezzel a "merre legyen a zsebben a telefon" mindig küszködök.
Ha képernyővel befelé van, akkor sokszor nagyon smst vagy bármit írok, ha kifelé, akkor meg attól féleg, hogy pl egy asztalsaroknak nekimegyek, ami kb pont ott van és lezúzom a képernyőt. Persze megoldás lehet a farzseb, de nekem nem kényelmes.
-
stellaz
veterán
válasz
Mesike32 #9757 üzenetére
Köszi, húztam lefelé, jobbra és balra is, de a felfelé az pont kimaradt
Pedig most kipróbálva ki is írja egyébként, igaz, elég pici betűkkel.
Annyi még, hogy mostanában mintha az lenne, hogy ha headsettel telefonálok és a telefon kikapcsolt kijelzővel a zsebemben van, akkor valamiért folyamatosan felold, szakítja a hívást. Régebben, mintha ezzel nem lett volna gondom.
Most kikapcsoltam a dupla koppintást, de van esetleg valami más, ami orvosolhatja/mérsékelheti a problémát?[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Sziasztok! Mióta megjött a Hyper OS bejövő hívások esetén nincs elutasítás gomb. Attúrtam a beállításokat, de nem találtam semmit.
Van ötletetek esetleg?
-
tt_to
tag
válasz
Biboross #9748 üzenetére
Magyar nyelv minden global ROM-ban van szerintem (Global, Europe, India, Indonesia, Taiwan stb.) A hívásrögzítőt két ROM-on is kipróbáltam, TW és .eu ROM-on is működik ahogyan kell és gondolom akkor az ID ROM-on is megfelelően kell működnie. Én csak azért tettem tajvani ROM-ot indonéz helyett mert verzióban előrébb járt, és hát na, akkor egy picit csak "fejlettebb" illetve vannak benne már javítások az ID ROM-hoz képest.
-
-
tt_to
tag
válasz
Graphics #9751 üzenetére
Jól belinkelted a kérdező embernek az egész hóbelebancot, ebből ember legyen a talpán aki megmondja hogy az ő általa felvetett problémára mi lehet a gyógyír
Szerintem az én esetemben nem volt ilyen gond, illetve sok probléma volt az igaz, a nyitással is megszenvedtem (máig nem értem az okát hogy miért), de fastboot-ban tettem fel a ROM-okat, így nem gondolnám hogy az problémát okozhatna, hogy esetleg nem voltak szinkronban a ROM verziók, de majd esetleg az überkirálymájerhozzáértők kijavítanak ha nem így lenne. -
válasz
dzsordzs69 #9750 üzenetére
Bocs, itt ebben a topicban csinálta már ezt végig fentebb egy fórumtag.
[ Szerkesztve ]
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
dzsordzs69 #9747 üzenetére
Megleltem, köszönöm!
-
Biboross
csendes tag
Sziasztok !
Indonéz rom tartalmaz magyar nyelvet, és a hívásrögzítő működik benne ? Poco F6-hoz indonéz romot honnan lehet letölteni, ami nem fizetős oldal ?
Köszönöm ! -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Hyper alatt hogy tudom a képernyők sorrendjét változtatni?
-
tt_to
tag
válasz
this is life #9736 üzenetére
Köszönöm a jótanácsokat.
-
zolya1973
aktív tag
válasz
Viktor0610 #9744 üzenetére
Én se találtam még eddig,sajnos.
A másik amire nem találok megoldást,hogy ha össze párosítom az autórádióval akkor ne a telefon saját csengőhangján értesítsen a hívásról.Iszonyatos hangerőn szól. -
-
zolya1973
aktív tag
válasz
Viktor0610 #9742 üzenetére
Sajnos már elég sokat kipróbáltam
A nagyságuk nem igazán változik -
-
-
zolya1973
aktív tag
válasz
Graphics #9738 üzenetére
Sajnos van szemüveg.
A médiában ahol vettem a 13 prot az eladó mesélte,hogy elég sok ember megy vissza ilyen gonddal. A hyperos előtt nagyobbak voltak a betűk. A face az pl kész katasztrófa.Van egy szolgálati A35 nálam amin tökéletesen olvasható minden.De ez iszonyat apró lett.Keresgettem már más betűtipust de sajnos a nagysága nem igazán változik.Inkább a vastagság. -
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Abban esetleg tudnátok segíteni,hogy a betűméretet hogyan tudnám még nagyobbra állítani mert nekem maxon is kicsi.Vagy esetleg létezik nagyobb betűkészlet? Már vagy 5 éve használom a márkát de most a hyperos óta a cserén gondolkodom. -
A bl zárást csak amiatt emlegetem, hogy ne legyen szükség a google b@xakodás (gpay) miatt szívni. Addig oké, hogy xiaomi.eu romon eddig mindig volt valami megoldás a kikerülésre, de 3-4-szer szivatot meg fizetéskor a google, és tértem végül jó útra 7 év után.
Pedig xiaomi-t sose használtam gyári rommal (hogy szakadnának meg).Xiaomi.eu romot, nem amiatt nem zárhatsz mert kínai alapú, hanem mert custom rom, zárni csak gyári rommal lehet, ha mégis zárod tégla lesz.
Kínai piacra és oda való rommal készült telefon, global/eea/tw/indonéz rommal sem zárható a bl, mert bootloop, tégla lesz belőle, és csak tesztpont rövidzárással (már ha még elérhető eme funkció) edl módba léptetéssel vagy fejlesztői fiókkal lehet feléleszteni a rendszert (ez utóbbi fizetős), hogy valaki gatyába rázza a telefonod.
Kínait, kíani piacra készült telefont, csak stock kínaival zárhatsz.[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
válasz
this is life #9732 üzenetére
Igazad van, ami működik nem kell baxogatni, de még gondoltam BL zárás előtt kipróbálom az F6-on (ami most már Turbo3
) is hogy milyen az .eu ROM, aztán majd visszateszem a tajvanit és zárom (hacsak meg nem gondolom magam)
Köszönöm szépen neked is a megerősítést,erre a format datara meg majd figyelek legközelebb.
-
tt_to
tag
Mire hazaértem láttam ketten is válaszoltatok rá, így gondoltam nekiállok most és akkor nyugodtabban fogok aludni.
Az a menü amit fotóztam a telón, az már nem jött elő többet, mert a laptopot leállítottam, mindent széthúztam, és amikor hazaértem már csak fastbootba tudtam tenni a telót, és furcsa volt mert a fastboot device-re sem írta ki a számot hogy felismerte volna az eszközt, gondoltam faxa ha nem is látja a telót, de szerencsére ahogyan írtad a format bat fájlt elindítottam, és így sikerült befejezni az .eu ROM fflash-t, majd a végén a telón kért egy data wipe-ot, majd ezután elindult rajta az .eu ROM... csak amilyen szétszórt vagyok remélem pár nap múlva is eszembe lesz hogy ez már nem a TW ROM, és nem fogom zárni a BL-t a CN alapú ROM-ra mert az akkor sz*pás lesz.
Köszönöm szépen a segítséget crokmester (ismét) -
Ha valami működik, ne akard mindig megjavítani (pl eu rom telepítése nyitott bl mellett) egy már működő tw rom helyett.
Format data-val helyre tudod hozni, legalábbis anno, twrp alól telepített custom romnál xiaomi.eu format datával lehetett, kellett befejezni a telepítést, és indult el a friss rendszer.
Nélküle vagy nem töltött be a rendszer vagy bootloop jött össze.
Ökölszabályként minden rom csere eu/global/cn<-> tw/xiaomi.eu után format data-t nyomtam.
Lehalt rendszer esetén full flash-t wipe dataval, de erre csak mi4c-nél volt szükség, edl módban, deep flash kábel segítségével. -
crok
nagyúr
Nem kell sideload. Formázd le / wipe data / factory reset / mindegy hogy hívod és kész vagy, akkor már megy az a Xiaomi.EU ROM amit feltettél. Ha szerencséd van és nem csapta össze a /data-dat akkor visszateszed a TWXM-et is és folytatod azt. Ha más nem flash-eled a format-os bat-al a Xiaomi.EU-t és ugyanott vagy csak tedd fastboot-ba (mert a screenshot szerint most várja hogy legyen valami csatlakoztatva fastboot-ban).
[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
válasz
this is life #9729 üzenetére
Köszi a választ, utánaolvastam itt a fórumon az előzményekben, olvastam általad korábban írt bejegyzést, hogy teljesen rendben van a TW ROM, tesztelgettem picit, megtaláltam azt a tárcsázóban amit te is írtál hogy latinra kell állítani és akkor eltűnik a "csirkeláb" a tárcsázóból.
Viszont ha már nyitva volt a BL, gondoltam kipróbálom az .eu ROM-ot, de sajnos nem a megfelelő .bat fájlt választottam ki fastbootban, mert a windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat helyett a windows_fastboot_update_rom.bat-ot választottam ki, de már későn vettem észre amikor már elindult a folyamat hogy ez nem igazán lesz majd jó a végeredményt tekintve, hogy a tajvani ROM-ra rányomtam egy .eu ROM-ot update-tel.
Úgy hogy most megint nem indul a telóm.
Majd utána kell olvassak mi ez a sideload, aztán valahogy helyre kell rántanom majd a telót, csak ma már nem tudok ezzel foglalkozni, de esetleg ha jártál már így vagy van ötleted szívesen fogadom. -
Más eszközön, de használom a TWXM romot, probléma mentes, az aod, és a rutinok használatok hiányát leszámítva, nagy különbség nincs a xiaomi.eu romhoz képest.
Egy-két régió specifikus app-ot tartalmaz, de azok simán törölhetők.
Cserébe miui féle tárcsázó,üzenetek...etc appokat vissza kapja az ember.
Az update-k kicsit késöbb jönnek, mint globa/eu romon, de ez készülék függő is, hisz olyan telefonom van ami augusztusban várhatóan EOL státuszba lép, és a ciklus vége fele a xiaomi nem szokta betegre törni magát frissítések terén.A nyitott, nyitva hagyott bl miatt ír errort a telepítés végén, figyelmen kívül hagyható.
Csak amiatt nem találkoztam ezzel, mert cc bő fél éve a Szaki féle xaiomi adb fastboot toollal flasheltem a telefonom, és az nem hápogott. A mi flash az istenért se akarta felismerni a telefont, hiába volt fent minden driver. -
-
gabenh
tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Pad 6, tudtommal már jött rá Hyper OS frissítés, viszont nekem nem hajlandó jelezni, hiába állítok régiót is át hátha, de semmi. Valakinek valami ötlete hogy tudnám rárakni?
ilyen fastboot cuccokhoz nemigazán értek -
tt_to
tag
Köszönöm az útmutatást crokmester
mondanám hogy értem minden szavadat, de az hazugság lenne a részemről.
Ezt jó hogy írtad hogy a BL zárás = FR, akkor nagyon nem lakom be a telót, illetve pár nap alatt rövidre zárom a tesztet, és megkérdezem esetleg itt is aki ilyet használ hogy mi a tapasztalat TWXM ROM tekintetében... csak használ valaki ilyet (is)
A fastboot verzió tekintetében igazad volt, sajna van több is a rendszer partíción, a fene se gondolta volna hogy nem azt akarja használni a program, mint ami az indítási mappájában van. Bár ez számomra elég érdekes, mert ugye a MiFlash20220507 a latest verzió, ehhez képest abban van a legrégebbi fastboot.exe... bár írtad hogy akkor kézi frissítés legyen, hát akkor majd utánajárok hol találom a legfrissebb fastboot.exe-t aztán azzal tolom majd legközelebb.
De az a lényeg hogy ma reggel csak összejött a dolog a tegnap esti-éjszakai szenvedésem után, mert a TW ROM fent van, igaz "error"-t írt ki a végén, de annak utánajártam és csak az a probléma hogy nyitott a BL, majd a végleges flashnél amikor zárom is, akkor elméletileg már nem lesz hiba. -
crok
nagyúr
Semmilyen leírásra nincs itt szükség, a hivatalos leírás teljesen elég, semmi trükközés nem kell, one-click-solution ha nem mókolásznak bele. Szimplán nem kellene mindenféle himihumi random indiai Youtube videókat követni meg mókolgatni-másolgatni ide-oda aztán azt se tudni / nem emlékezni mit csináltál már vagy mit nem. Ennyi. Minden de tényleg minden benne van abban a ROM tgz-ben meg a MiFlash-ben ami neked ehhez a mutatványhoz kell. Semmi custom vackolás nem kell. A kiadott parancs is csak azért villogott mert rosszul volt kimásolva egy csomó tökfelesleges space-el és a sor cégén nem volt enter. És működik is out of the box - mindaddig amíg nem olvasol és csinálsz mellé ilyeneket.
A fastboot --version megmondja mi a fastboot.exe verzió de mondom nem is értem minek másolgatsz meg mókolászol összevissza. Ha van telepített fastboot ésvagy adb csomagod akkor töröld vagy frissítsd (főleg ha három éve csináltál ilyet utoljára és azóta nem nyúltál hozzá), csomagold ki megint a tgz-t és kezdd elölről, tisztán. A MIFlash-ben ott vannak a driver-ek is, ha az is 3 éves azt is frissítsd, ha kell akkor kézzel.
Ennél többet nem igazán tudok leírni vagy mondani vagy linkelni ezügyben, máshogy meg nem tudom mondani se írni, majd valaki max. elbábozza neked de ez is fent van akár magyarul is Youtube-on szóval.. a gyári ROM visszarakása MiFlash-el tökügyanaz HyperOS-el is mint MIUI-val volt.
Ja igen: a nyitás ÉS a zárás is önmagában egy factory reset is természetesen. Szóval úgy tesztelgesd a ROM-ot hogy lehetőleg gyorsan legyél meg vele ha egyben zárással belakni is akarod.[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
Egyrészt fogalmam nincs miért fastboot-olsz és teszed utána a .bat-ot (tökéletesen értelmetlen).
Hmm... valahol olvastam?!Annyi mindent összeolvastam meg YT videókat néztem az utóbbi pár napban hogy zúg tőle a fejem
, és főleg azt szeretem amikor homlokegyenest ellenkező infókba is belebotlik az ember... Legutóbb 3 éve volt erre a mutatványra szükségem, hát nézd el nekem, hogy nem úgy megy most elsőre ahogyan elterveztem.
Meg mikori az a fastboot? Mi a verziószáma?
A legutóbb (PocoF3-nál) parancssorból csináltam a fastboot, meg recovery-t (mikor mit adott éppen a helyzet), de mivel tőled is olvastam korábban hogy a legegyszerűbb a gyári MiFlash alkalmazással cserélni a ROM-ot, ezért abból letöltöttem a legfrissebbet (20220507). Mivel ez mégsem ment olyan simán ahogyan én elképzeltem (ha esetleg megnézted a tegnapi feltöltött fotókat akkor ott nagyjából láthatod a folyamatot kb.), ezért improvizáltam(jobb híján), és talán valamelyik YT videóban láttam, hogy az ember a MiFlash-ből átmásolta magába a fastboot ROM-ba a MiFlash20220507\Source\ThirdParty\Google\Android teljes tartalmát és mivel ebben van fastboot.exe is, gondoltam hogy mivel a MiFlash-ból ez a latest verzió, így csak jó lesz.
Miután nem működött az alkalmazásból, ezért megpróbáltam parancssorból futtatni, és mivel az MiFlash-ben jobb alul láttam hogy a flash_all.bat-ot futtatja, gondoltam ez akkor parancssorba is jó lesz.Hát nem lett jó!
Szívesen mondanék neked verziószámot, ha elmondod hogy hol nézzem, mert a szokásos módon ezt nem látom.Meg egy linket is dobhatnál ahol ez normálisan le van írva a ROM csere folyamat a HyperOs-re
A környezeti változót meg majd megnézem később mert most meló van...A jelenlegi ROM-on a régiót magyarra állítottam.
Ja és egy kérdés... most rendben működik nagyjából a teló, a hívásrögzítés is megy, de a BL nincsen zárva. Amikor majd lezárom, az mivel jár? Remélem az nem csinál FR-t! Azt parancssorból is meg tudom tenni esetleg 2 hét múlva amikor már nagyjából leteszteltem ezt a rendszert?
[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
válasz
Brekecs #9718 üzenetére
Jelen pillanatban PocoF3-on az van, de amióta a google baxakodik a fizetéssel, ezért úgy gondoltam nem erőltetném ezt a vonalat tovább, és a tárcsázó-hívásrögzítő miatt váltanék más romra.
Kétszer is jártam úgy hogy nem tudtam üzletben fizetni, mert nem működött, és amikor hazajöttem, akkor néztem meg jobban hogy van újabb apk (nem tudom hirtelen hogy mi a pontos neve, ami megint helyreteszi egy ideig a problémamentes fizetést... na ezt a baxakodást szeretném elkerülni).
Meglátom mire megyek ezzel a tajvani ROM használatával, ha nem lesz "problémás" nagyon, akkor maradok ezen, ha meg sok lesz a mellékhatás akkor lehet vissza .eu-ROM-ra (most néztem ez a legújabb verzió stabilra xiaomi.eu_PERIDOT_OS1.0.13.0.UNPCNXM_14.zip 2024-05-20 )@ggeleven - igen, jó a tipped mert 1ébként ki lenne az az elvetemült aki ilyet bevállal, hacsak nem valami nyelvtanulási célzattal.
-
crok
nagyúr
Egyrészt fogalmam nincs miért fastboot-olsz és teszed utána a .bat-ot (tökéletesen értelmetlen). Meg mikori az a fastboot? Mi a verziószáma? Tippre évekkel ezelőtti lehet. A csomag maga tartalmazza egyébként (mindent ami kell, driver-től fastboot-ig) szóval ha környezeti változóba beülő régi-régi fastboot-od van fent azt vagy szedd le a francba és frissítsd vagy csak simán szedd le hogy azt tudja használni ami elő van neki írva.
Másik: mi a régió most beállítva azon a ROM-on jelenleg? Nem-e kínai vagy tajvani és csak a nyelv magyar?
-
tt_to
tag
Ezzel a hibával kell foglalkozzak, vagy csak annyi a "problémája" hogy a BL nincsen visszazárva?
Milyen "negatív" hozadéka van még a tajvani írásjelek megjelenítésének, ezek mennyire zavaróak, vagy együtt lehet velük élni? Sok ilyen menüpontba fogok beleszaladni a használat során?
Ki lehet ezeket valahol kapcsolni? Megszokható? -
tt_to
tag
Megnéztem másik kábellel és usb porttal, sőt egy inteles laptopon is de ugyanez a helyzet sajnos
Mondjuk a logban érdekes ez a bejegyzés:
[2024-06-26 21:21:27:358:358379 8b600407]:script :C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\flash_all_lock.bat
de szerencsére a BL nincsen zárva
FÁÁÁÁKING -
tt_to
tag
A log-ban még ennyit találtam, hátha info egy hozzáértőnek:
[2024-06-26 21:21:27:347:347374 8b600407]:MiFlash 2022.5.7.0
[2024-06-26 21:21:27:349:349374 8b600407]:vboytest index:1
[2024-06-26 21:21:27:356:356380 8b600407]:Thread id:10 Thread name:
[2024-06-26 21:21:27:357:357380 8b600407]:image path:C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0
[2024-06-26 21:21:27:358:358379 8b600407]:env android path:"C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\Source\ThirdParty\Google\Android"
[2024-06-26 21:21:27:358:358379 8b600407]:script :C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\flash_all_lock.bat
[2024-06-26 21:21:27:379:379900 8b600407]:Physical Memory Usage:3698688 Byte
[2024-06-26 21:21:27:379:379900 8b600407]:start process id 8600 name cmd
[2024-06-26 21:21:27:438:438287 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *peridot" || echo Missmatching image and device
[2024-06-26 21:21:27:492:492342 8b600407]:info1:product: peridot
[2024-06-26 21:21:27:506:506342 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *peridot" || exit /B 1
[2024-06-26 21:21:27:556:556347 8b600407]:info1:product: peridot
[2024-06-26 21:21:27:569:569851 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 getvar crc 2>&1 | findstr /r /c:"^crc: 1"
[2024-06-26 21:21:27:621:621492 8b600407]:info1:crc: 1
[2024-06-26 21:21:27:634:634493 8b600407]:info1:$if 0 EQU 0 (
[2024-06-26 21:21:27:635:635492 8b600407]:info1:fastboot -s 8b600407 flash crclist C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\images\crclist.txt ||
[2024-06-26 21:21:27:635:635492 8b600407]:info1: fastboot -s 8b600407 flash sparsecrclist C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\images\sparsecrclist.txt ||
[2024-06-26 21:21:27:636:636516 8b600407]:info1:)
[2024-06-26 21:21:27:691:691908 8b600407]:info2:Sending 'crclist' (0 KB) OKAY [ 0.002s]
[2024-06-26 21:21:27:693:693904 8b600407]:info2:Writing 'crclist' OKAY [ 0.003s]
[2024-06-26 21:21:27:693:693904 8b600407]:info2:Finished. Total time: 0.024s
[2024-06-26 21:21:27:760:760342 8b600407]:info2:Sending 'sparsecrclist' (0 KB) OKAY [ 0.002s]
[2024-06-26 21:21:27:762:762342 8b600407]:info2:Writing 'sparsecrclist' OKAY [ 0.001s]
[2024-06-26 21:21:27:762:762342 8b600407]:info2:Finished. Total time: 0.020s
[2024-06-26 21:21:27:779:779545 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 erase boot_ab ||
[2024-06-26 21:21:27:829:829512 8b600407]:info2:Erasing 'boot_ab' (bootloader) Partition boot_a erase successfully
[2024-06-26 21:21:27:838:838808 8b600407]:info2:(bootloader) Partition boot_b erase successfully
[2024-06-26 21:21:27:838:838808 8b600407]:info2:OKAY [ 0.014s]
[2024-06-26 21:21:27:838:838808 8b600407]:info2:Finished. Total time: 0.025s
[2024-06-26 21:21:27:853:853812 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 flash abl_ab C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\images/abl.elf ||
[2024-06-26 21:21:28:000:000961 8b600407]:info2:Sending 'abl_ab' (267 KB) OKAY [ 0.093s]
[2024-06-26 21:21:28:006:006960 8b600407]:info2:Writing 'abl_ab' (bootloader) Partition abl_a flashed successfully
[2024-06-26 21:21:28:012:012135 8b600407]:info2:(bootloader) Partition abl_b flashed successfully
[2024-06-26 21:21:28:012:012135 8b600407]:info2:OKAY [ 0.011s]
[2024-06-26 21:21:28:013:013148 8b600407]:info2:Finished. Total time: 0.123s
[2024-06-26 21:21:28:025:025181 8b600407]:info1:$fastboot -s 8b600407 flash xbl_ab C:\PocoF6\peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0\images/xbl_s.melf ||
[2024-06-26 21:21:33:099:099689 8b600407]:info2:Sending 'xbl_ab' (1084 KB) FAILED (Write to device failed in SendBuffer() (no link))
[2024-06-26 21:21:33:099:099689 8b600407]:info2:Sending 'xbl_ab' (1084 KB) FAILED (Write to device failed in SendBuffer() (no link))
[2024-06-26 21:21:33:099:099689 8b600407]:info2:fastboot: error: Command failed
[2024-06-26 21:21:33:100:100692 8b600407]:info2:fastboot: error: Command failed
[2024-06-26 21:21:33:111:111717 8b600407]:info1:"Flash xbl error"
[2024-06-26 21:21:33:112:112691 8b600407]:info1:"Flash xbl error"
[2024-06-26 21:21:33:127:127695 8b600407]:begin FlashDone
[2024-06-26 21:21:33:128:128699 8b600407]:error:Sending 'xbl_ab' (1084 KB) FAILED (Write to device failed in SendBuffer() (no link))
[2024-06-26 21:21:33:128:128699 8b600407]:process exit. -
tt_to
tag
Nem indult valami jól a PocoF6-al már az unlock sem, de a mai napon lejárt a 72 óra fel tudtam oldani a bootloadert, most viszont elakadtam a flash-nél, illetve a fastbootban bentragadt.
Az előzmény hogy globál rom helyett tajvanit szerettem volna feltenni.
Ez volt rajta: OS1.0.4.0.UNPMIXM
És ezt töltöttem le: peridot_tw_global_images_OS1.0.2.0.UNPTWXM_14.0 (fastboot ROM)
MiFlash20220507 verzióval próbáltam az alábbi hiba jött ami az első képen van, majd elindult a flashelés, de nem futott végig, illetve timeouttal befejeződött, majd ezután megpróbáltam elindítani a telefont, de csak a fastboot jön be.
Megpróbáltam ezután parancssorból, csak itt elakadtam, mert már régen csináltam, hogy innen mit kellene futtatni milyen utasítással?
Az utolsó képnél tartok, de az a baj itt már csak villog, nem tudok továbblépni sehová sem, ezt megszakíthatom most?
-
crok
nagyúr
válasz
iFriend77 #9708 üzenetére
Hát nem is kell onnan neked semmi az égegyadta világon, nem is mutatja a képekkel illusztrált leírás se.. az a rész neked pont teljesen irreleváns mert alatta kell a Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából (be is van pirossal karikázva) és abból a listából kell kikeresned (a kompatibilis eszközök checkbox bekattintása után) az MTP USB eszközt.
-
poirot
őstag
válasz
iFriend77 #9703 üzenetére
Gondolom használsz PC-n Total Commandert. Úgy szoktam csinálni, hogy például a telefonra a play áruházból felrakom a Smart file managert, ott a bal felső sarokban a menü részt megnyitom, FTP szervert megnyitom, az indítás gombra rákattintva kiad egy ftp:// kezdetű parancssort, azt a parancssort a pc-n lévő Total commander-be másolva, a kiszolgáló nevéhez: és müködik. Na persze a wifi legyen elindítva a telónál. Akár nevet is adhatsz ennek a kapcsolatnak.
Hidd el ennél sokkal egyszerűbb, mint hogy most leírtam. -
iFriend77
csendes tag
Az eszközkezelőben nincs olyan hogy Hordozható eszközök -> MTP
A telefon ikonjánál nincs sárga háromszög de kérdőjel az van. Ismeretlen az illesztőprogramja. Frissítés keresése az interneten követően:
A windows problémába ütközött az eszköz illesztőinek telepítésekor
A windows talált illesztőprogramokat az eszközhöz de a telepítés során hiba történt.
MTP device
Az INF-fájl szolgáltatástelepítési szakasza érvénytelen -
iFriend77
csendes tag
válasz
Atomgeszi #9700 üzenetére
Ez a ftp dolog nekem nagyon kínai. Idáig samsung telefonjaim voltak, azokat ha rákötöttem gépre, kiválasztottam a fájlátvitelt, ekkor a windows felismerte a telefont és megjelent oldalt a kis értesítő amiben kiválasztottam hogy külső meghajtóként szeretném használni majd a windows intézőben a meghajtóknál megjelent a telefon ikonja ami megnyitotta a telefon fájl- és mappa rendszerét és szabadon tudtam a másolgatni bármit a gépről a telefonra és a telefonról a gépre. Ezt szeretném a Poco-val is.
-
crok
nagyúr
válasz
iFriend77 #9699 üzenetére
Android szakmai topik összefoglalóból:
Windows 8/10/11 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Tedd rendbe a driver-t, legyen a használt kábel alkalmas adatkapcsolatra is (ne csak töltőkábel legyen). Ha ez megvan és az eszközkezelőben is látszik a készülék és nincs sárga háromszög meg felkiáltójel akkor jó lesz. Egyébként WLAN-on keresztül a laptopról is csatlakozhatsz a telefonhoz FTP-vel is akár, még külső alkalmazás se kell mert a MIUI/HyperOS file kezelőben van FTP szerver egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...