Hirdetés
-
GAMEPOD
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victorio
aktív tag
válasz
AxBattler #60028 üzenetére
Ugyanez a dilemmám volt nekem is, bazi drágák lettek az alaplapok.
De én minimum 6-8 évig hordok ki egy alaplapot, így a jövőbeni bővíthetőség is szempont. Ezért inkább úgy voltam vele, hogy inkább most fizetek többet, mintsem később cserélni kelljen mert valami fícsör nagyon hiányzik.Végiggondoltam mi az ami szóba jöhet, és végül a Gigabyte B650I Aorus Ultra lett a nyertes.
Leginkább későbbi SSD bővíthetőség ami erre döntötte a mérleget.
2db v4.0 M.2, 1db v5.0 M.2, 4db SATA - ennyi még mATX-nél is ritka. Nem lesz gond ha szokás szerint kifutok a tárhelyből.
AX 6E a WiFi, 2,5G az ethernet - ha egyszer lesz nagyobb netem ez is kihasználható.
Egyedül a kis M.2 SSD hűtő ventilátorától féltem kicsit, de egyben lejött a gyári bordával, föltettem egy passzív bazi nagy M.2 hűtőbordát helyette, most hangtalan, nincs semmilyen törpe kerregő.Sokáig csak figyeltem az árakat, végül a kanadai newegg akciózta. Szállítással együtt volt épp 100eFt alatt. Tudom, hogy így is szájhúzós az ár, de így nincs kompromisszum meg bizonytalanság. Mondjuk a garanciáztatás macerás lehet, de ezt bevállaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Robot fűnyírók
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- Mozilla Thunderbird
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- További aktív témák...
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest