Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz Solicidium #50 üzenetére
Max. ezt a boltot találtam.
-
zodo
nagyúr
válasz Solicidium #52 üzenetére
Az biztos, hogy nem sok energiát fektetettek a webshop tartalmi részére.
Esetleg egy AeroCool M40-es házikó nem lenne jó neked, majdnem féláron? -
toldy
őstag
-
zodo
nagyúr
Hátha, nem mindenki olvassa a híreket.
Tegnap érkezett két remek cpu hűtő, direkt nekünk.Inteles és Amd-s verzíó egyaránt 4.375 ft a nightcomp webáruházban.
Gyártó honlapja:
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Jó, hogy lett ilyen topik, mert nekem is tetszenek, ezek a pici, kompakt gépecskék. Egyetlen problémám van velük, hogy drága megépíteni őket!
Ha már itt vagyok akkor ajánlanám figyelmetekbe a Gigabyte új házait: link
Remélem még nem rakta be senki ezeket, ha igen akkor sorry! Szerintem tök jó elgondolás, kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá!Üdv: Z
-
nagyúr
De jó, hogy ráakadtam erre a topic-ra.
Most így áll az ITX-es rendszerem:CPU: Q9450
RAM: 3GBZotac
VGA: Zotac GF9800GT-ECO 1GB
MBO: Zotac 9300WIFI
HDD: Samsung 32GB SLC SSD
ODD: Samsung 083C (A-s slot-in-est szeretnék de sehol sem kapok )
az egészet egy 135W-os LHP táp hajtja simán, minden melegedés nélkül.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
De csak az R2-es. És ennek a gusztustalan Inteles felfogatása van ami kiflit hajlít az alaplapból. A régi csavaros felfogatás ellendarabja atom masszív, csak amikor a processzorhoz hozzá akarsz férni ki kell venned az alaplapot. Én egyszerűen megoldottam; kifúrtam a gép alját!!
A sima talpas ami szépen fel van polírozva. Viszont hullámos, ezzel szívok most éppen. E miatt 44-45 fokos a proci. Már szereztem egy márvány lapot, ha lesz időm és főképp türelmem nekiállok a több órás simogatásnak.[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
A gagyi kodegányban.
A hírüket meghazudtolóan ezt nagyon jól megcsinálták. Olyan vastag és masszív lemezből van, hogy amikor fúrtam ki a proci felfogatáshoz a lyukakat az alján akkor oda lett egy fúrószáram.Ahogy a gyári brossúra mondja a weboldalukon:
■ Stylish Industrial Design
■ Folded edge to keep fingers from injuries
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
vegyszer
addikt
Van valakinek tapasztalata az LCPOWER LC-1320mi 75W külső tápos házával kapcsolatban?
Egy Zotac Ionitx B-E -t szeretnék bele rakni, lehetőleg passzívan
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
totoka2
tag
Sziasztok !
Én a fentebb linkelt Gigabyte MIB T5140-est vettem meg, és most szembesültem a tápegység problémával.
Nálam pont az az előnye a többi dizájnnal szemben, hogy illeszkedik a hifitoronyba, szinte cm-re pontos a szélesség, mélység, illetve normál desktop alkatrészekkel bővíthető.
A gond is éppen ugyanez, hogy az 5.25 DVD író, és 3.5" HDD olyan sokat eszik, hogy a Zotac ION lapja mellett már kevés a 65W (egy Intel Atom + intel945 GPU-val még elmenne, de az nVidia GPU sokat fogyaszt)Nem tudja valaki, hogy hol lehet ilyen ITX tápot beszerezni 150W teljesítményben ? ... esetleg 120W is elég lehet ideiglenesen (az ebay-t és az amerikai Pico-PSU gyártókat kivéve, ugyanis onnan a posta majdnem ugyanannyi, mint maga a táp értéke)
-
nagyúr
Nagyon jól néz ki. Mivel a tetején elég nagy szellőzőt látok ezért szerintem simán gog menni benne az ION passzívan. Gondolom azért egy nagyon halk venti gondolom mozgatni fogja benne a levegőt...
-
nagyúr
Ezt sikerült első körben faragnom a Codegen házból:
Bal oldala:
Jobb oldala. Itt egy műanyag pöcök tartja el a 9800-ast a táptól
Hátulról. Néha útban van a WIFI antenna, de kell:
A gép egyik felét a tápegység teszi ki:
A másikat a hűtő ventilátor, szinte lefedi az egész alaplapot:
-
nagyúr
Itthon kotorászva a kacatok között egy javítható hőmérőre akadtam, ami valami régi ház előlapjában lehetett. Megcsináltam, kapott új termisztort és így igazi real-time hardver erőforrást nem használó hőmérséklet információt kaphatok. A szondát a CPU cooler alsó lamellái közé raktam be. Olyan 10 fokkal mutat kevesebbet mint a Coretemp. Legalább viszonyítani jó.
Csupaszon:
Rejtve:
-
hito
nagyúr
válasz KillHates #75 üzenetére
Emberek...Ph! egyik legjobb gépe (s*ggnyalás nélkül), láttam élőbe, igazi műalkotás! Na majd figyelem aprót, reméljük egyszer az enyém lesz, mert nekem se ügyességem se szakmailag megalapozott tudásom nincs ehez
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
vegyszer
addikt
válasz KillHates #73 üzenetére
Ötleted van esetleg valami: halk, ha jól tudom 6 cm-es, nem tól vaskos ventillátorra?
Ha jól láttam az ionitx 38 mm magas. a ház meg 62. és ugye ebből még lejön a felfogatás, meg a lemezvastagsá, kétszer... Ha minden klappol, akkor sem hiszem, hogy egy 15 mm-esnél "vastagabb" beférne.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
nagyúr
Nexus low-7000 és rajta van egy Swif2-es 12-es. Meglepő módon halkabb mint a Noctua. Noctua-t akartam venni, de a nagykerben volt lehetőségem összehasonlítani és erre esett a választásom. Bár a Noctua szuper csendes ventijét nem tudtam kipróbálniTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Az-az, de sajnos nem PWM-es esetleg tudsz valahol PWM-est? Most a maximumon megy viszonylag elég halk is, de ezért hallani. Jó lenne, ha azt a kevés sustorgást sem hallanám
-
-
vegyszer
addikt
válasz KillHates #84 üzenetére
meglehet, hogy érdekel!
úgyis van egy zalman 9500-ból megélvő FAN MATE 2-m
ezzel össze lehet a tiédet házasítani?esetleg 5V-12V kábelek cseréje? mert egy ventit annó így raktam kussba.
annyi levegőt vitt, amit kellett, és azt sem tudtam megy-e a gép, csak ha az oldalán nem kerestem a 9500 (általam gyűrölt lila) fényét.apropó: a ventit elvileg ki lehet ebben szerintetek lednentes (újra) cserélni? bő 3 éve megy, de semmi komoly baja nincs, csak a fénye. azóta sem szeretem, de legalább jól hűt. ez volt a kompromisszumom
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Volt annó egy cikk: Ionizált méretben érkezik az ionmentes AOpen alaplap. Nagyon kecsegttető tudás, de erről lehet tudni valamit, mikor, mennyiért, stb
-
nagyúr
Igen össze lehet dugni őket. Szerintem felesleges az 5-12V csere ha van FanMate.
Nem tudom mit tud az ION "legmodernebb" grafikus magja abban az AOPEN lapban, de akkor már itt van a ZOTAC LGA775-ös ITX-es lapja. Az semmivel sem tud kevesebbet mint ez a lap, de sokkal jobban bővíthető, jó VRM áramköre van, és fogad bármilyen procit!
Alapból ott a 9300GT integrált GPU ami bármilyen videó dekodolással megbírkózik.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ma összebandázsoltam szürke szigcsóval a táp kábeleit, hogy ne legyen olyan csiricsáré a gép belseje. Aztán rájöttem, hogy a betekert alaplapi tápkábel nehezebben hajlik mint a 10-es betonvas!
-
CséZé
őstag
Antec ISK-300-65
elég jónak tűnik, 65W mire elég?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest