Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

Topikgazda

válasz csongi #66328 üzenetére

Én csak azért is erőltetem a másik variátort, mert úgy vettem észre, hogy ő is nyitott a dologra. A többi alkatrészből (szíj stb) sem az olcsóbbat válogatta ki ezért gondolom azt, hogy az a 20 ezres variátor sem okoz gondot neki. Ha meg ez a helyzet akkor inkább vegyen egy normális variátort, legalább is én így látom a dolgot. :R
    A hüvely alatt pontosan mit értesz? Mert pl olyan eset már nálam is volt, hogy a gyári vadi új csapszegből le kellett venni szintén kb 1 mm-ert. :K Nem, hogy hézagolni nem kellett, hanem ráadásul még túl is lógott a szíjon. Érthetetlen. Viszont, hogy ha megfelelő minden, rendesen ki van hézagolva, a szíj a csapszeghez viszonyítva megfelelő magasságban van, akkor ki kell futnia teljesen a szíjnak (persze nem kopott szíjról beszélünk). Így van tervezve a variátor. Persze normális esetben. Lehet, hogy léteznek aztán olyan távol keleti gyöngyszemek ahol kicsit elvannak számolva a szögek és mindez nem lehetséges. :) Kényes dolog egyébként ez a hézagolás, mert ha túl felemeled alaphelyzetben a szíjat a csapszegtől, akkor meg odalesz az elindulási dinamika. De egy jó, nem no name variátor úgy van megtervezve, hogy egészen le lehessen rakni szinte a csapszegig a szíjat, és utána az ki is fut maximálisan a végsebességnél. Én ezért is javaslom itt mindig, hogy érdemes a minőségnél maradni ha valaki úgy dönt, hogy megbolygatja a gyári rendszert és bele akar kicsit piszkálni a dolgokba.

"Mint pl te, de kontrollalt keretek kozott mogosz gondolom, es nem ontod a vegtelenul a penzt bele?"

Régebben volt 1-2 motor ahol ez sajnos nem így volt, de mára ezt már teljesen beszüntettem, befejeztem a dolgot.
    Aluhengeres robogót én már nem rakok össze magamnak, szigorúan csak vas. Télen összeraktam egyet ami elég jól sikerült, az asszony kapta meg. :) De egyébként még egy 70-es vas is tudja nyelni a pénzt ha mindenből a minőséget veszed.
    Egyébként nagyon be tudja szippantani az embert a dolog csak úgy, mint a legtöbb hobbi, és nem normális összegeket is bele lehet verni :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák