Hirdetés
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Black Myth: Wukong
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szikravadász
csendes tag
válasz
5leteseN #49809 üzenetére
Like, letöltés ment.
[ParadoxH]: szintén
-
doc
nagyúr
válasz
5leteseN #49799 üzenetére
de az amugy is zart nyomtatoknal is a dobozon belul van kb minden. Vagy ott mas anyagokat hasznalnak? :S
Amugy annyira meleg csak nem lehet, bar lehet megerne egy merest.
Mindenesetre most megrendeltem az A1 Minit, aztan ha megjon, akkor csinalok par tesztet sima zacskot rahuzva -
Joshi
titán
válasz
5leteseN #49692 üzenetére
A Microsoft 3D-Viewer kell letölteni és megy neki az STL is.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
őstag
válasz
5leteseN #49514 üzenetére
Azért a tudományos részéről kellett volna linkelni valamit, mert ez így eléggé városi legenda szintű. Elsőre nálam nem is állja meg a helyét. Itt gondolok olyanra, hogy a nagy tuningosok a gépeket sose számítógépházban tuningolják a határokig, és a legzavaróbb a határoknál lehetnek a zavaró jelek. Aztán ott vannak az üvegfalú vagy épp akvárium házak. Már ezeknél sem érvényesül a Faraday kalitka. És akkor a nem annyira elterjedt nyitott házak is említést érdemelnek, amik kb. csak egy tartó a belsőségeknek, ház nélkül.
Bár a modding világ eléggé a háttérbe szorult mióta a gyártók nem csak fehér szögletes házakat gyártanak, azért egyesek nagyon tudnak durvulni, mikor csillagrombolóba, meg Warhammer fegyverbe építik a gépeiket. Ott sem biztos, hogy minden fém, hogy meglegyen a kalikta.Emellett elég nagy öngól lenne, ha egyik techológia ütné a másikat normál működési körülmények között. Persze ez sem lehetetlen, de akkor arról úgyis lenne cikk itt az oldalon, ha érinti a témát.
Pont nemrég láttam egy TotalCar hiradóban, hogy a Volvo új lidar-ja kinyírja a kamerák szenzorait. Az egyiknek a telefonján küldte el a szenzort, mikor szemből videózta, a másiknak meg a kameráján intézte el a szenzort.Ha a Faradey kalitka a cél, akkor talán CF-es anyagban kezdenék el gondolkodni. Ha megvan a tudományos háttere az állításodnak, akkor meg kell lennie annak is, hogyan lehet tesztelni. Bár egy házilag épített EMP generátorral is meg lehet oldani a tesztet. Most, hogy így eszembe jutott, láttam már ilyet is yt-n. Na nem nyomtatott kalitkát tesztelt, hanem házilag épített EMP-t tesztelt. Nem megfelelő elővigyázatossággal drága mulatság lehet.
-
katyilkadr
tag
válasz
5leteseN #49215 üzenetére
Pár éve nyugger lettem, hát kellett valami új hobbi a többi mellé. A barkácsolás az életem. Fiatalon én is osztottam azt a véleményt, hogy az ezermester mindenhez ért egy kicsit, de igazá nem ért semmihez, de már én is az lettem, és tudom, hogy azok állítják ezt a hülyeséget, akik tényleg nem értenek semmihez, vagy csak egyszerűen lusták. Nálam ritkán jár "szakember". Nyilván, ha valami publikusat akarok nyomtatni aminek jól is kell kinézni, akkor gyári fila, 0.16, 0.2 réteg. Nekem jó érzés, hogy szinte mindent megcsinálok magamnak. Például sárgaréz nózlit is esztergáltam magamnak, mert az olyan menő.
-
-
kavalkád
aktív tag
-
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #49130 üzenetére
ja, amikor kivettem a csomagból még teljesen jó volt, pár cuccost szépen ki is nyomott, rajta hagytam a nyomtatón, vettem páratartalom mérőt, 37% (22 fok). megpróbálom kiszárítani, bár azt hittem a PLA nem érzékeny erre, előtte (és most is) ESUN-al nyomtattam, az is csak le van téve az asztalra, annak bezzeg kutya baja.
-
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #48963 üzenetére
ismerem a viccet, azért írtam, csak nem kedvelem a smiley-kat, emiatt nem mindig megy át írásban a vicc.
ettől függetlenül valóban érdekel, hogy honnan érdemes rendelni és milyen gyártó termékét, ha nem akarok kezdőként sokat szívni. PLA/PETG/ASA/TPU ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #48899 üzenetére
megnéztem a refurbished árakat, annál picit olcsóbban veszem amit kinéztem, ha pedig az új árhoz nézem akkor kb 50% kedvezménnyel kellene adniuk a kibontott, sosem használt, visszaküldött terméket, ekkora kedvezmény nem hiszem hogy lesz.
a saját motyóimat legyártani jó lesz ez, már most annyi bizbaszt szeretnék gyártani, hogy ha a bérnyomtatás áraival számolok akkor "kifizeti" magát a gép. -
Imy
veterán
válasz
5leteseN #48888 üzenetére
Én az Anycubic Komba 3 Max-ot javasolnám. Ha több színben akarsz nyomtatni ez tudja, ha veszel hozzál ACE-t.
-
ptesza
senior tag
válasz
5leteseN #48697 üzenetére
Egy kicsit túlpörgeted ezt a kérdést szerintem.
Ha azt akarod, hogy szép is legyen akkor keress egy használt borklímát/borhűtőt vagy valami olyant aminek ilyen füstös üveg előlapja van, megfelelően át kell polcozni és már mehet is. Nem kell túl sok rekesz mert úgyis csak a bontott tekercseket kell majd tárolni. A páramentesítést meg lehet oldani silicagel-el, meg készítesz valami fancy led háttérvilágítást meg valami jó kis hőmérséklet /páratartalom mérőt még az üveg mögé és kész is.Az sem baj ha rossz. Olcsóbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
válasz
5leteseN #48451 üzenetére
A fröccsöntés és az FDM két külön világ, nem csak anyaghasználatban hanem a modell felépítésében is. Jó eséllyel át kell rajzolni a designt. Anyagból meg kismillió választék van, PC Blend/PPS vonal nyomtatható otthoni gépeken is, attól függően, hogy mennyire kell kémiailag ellenálló vagy hőálló anyag
-
szabieable
aktív tag
-
ptesza
senior tag
válasz
5leteseN #48446 üzenetére
Nylon vagy a Peek ami már jobb anyag. Viszont ezek már nem egyszerűen nyomtatható anyagok. Tapadási problémák, magas hőmérséklet kell a nyomtatáshoz , esetleg magas kamra hőmérséklet, és még drágák is. Inkább SLS technológiákban szokták az keresett anyagokat felhasználni. Otthoni felhasználásra az ára miatt nem elérhető.
Ami a lehető legjobb és elérhető az a Nylon. (PA). A karbon szálas anyag gyengébb mint amiben nincs. Talán jobb felületi minőséget ad és nem látszanak a rétegek annyira.
Tudtommal poli27 már többször is nyomtatott PA anyagot. Keress vissza vagy/és várjuk meg mint tud még pluszban tanácsolni. -
Joshi
titán
válasz
5leteseN #48433 üzenetére
Nálam most a panellakásban mindenhol 23.5 C° mellett van 32% páratartalom, ami alacsony szintnek számít. Nem csoda, hogy én még soha nem használtam a Sunlu szárítómat. Az 50% körüli érték már lehet gond mondjuk PLA, PETG és TPU filamenteknél. Az ABS/ASA nem érzékeny erre, szóval az maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
válasz
5leteseN #48247 üzenetére
1: Sztem felesleges, kb 20 guriga fölött nem lesz praktikus... De ha van rá idö/pénz, hajrá. Sztem jobb egy-kettö biztosan száraz silica zacsit mellé rakni, meg egy indikátort. Nyomtatás elött/után meg kb 2 órát csak úgy szárítani, oszt jónapot. (Első behelyezés elött 6-8 órát szárítani!, néha napján lehet megismételni a totális szárítást a silica zacsikkal együtt)
2: 30% fölé soha! Buborékol, hibás nyomat. Több YT videó szerint, de én sose mértem. -
5leteseN
senior tag
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
5leteseN #48197 üzenetére
Versenynek kicsit túlzás nevezni. Az upgrade kit nyomtató nélkül annyiba kerül mint a P1S ams nélkül. Kb a Jake Paul vs. Mike Tyson meccs jut róla asszociatíve eszembe.
Kb. 1300 dollár a teljes nyomtató készen. Ez egy európai ár, európai vállalattól. Az nekem nagyon nagy pozitívum, hogy nem kukázták az egészet, hanem ráépíették a korábbi nyomtatóra és visszafele kompatibilis. Ha ezzel 1-2 évvel korábban állak elő, akkor most nagyon máshogy nézne ki a piac. Viszont legalább hallani róluk is valamit. Ennek csak örülni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
bigh
csendes tag
válasz
5leteseN #48147 üzenetére
Szia,
én elég régóta nyúzok egy neptune 4-et PLA, petg hibátlan. megfelelően pontos nagy gond sose volt vele. de azért odafigyelős néha ezt azt kell vele babrálni (kilazul visszahúzni ilyesmi) alapvetően filamentjük is olcsó és szerintem elég erős középmezőny. prusával is generic beállításokkal simán megy.
amúgy ha Neptune és nem idegenkedsz a mod-októl akkor Opennep4tune -ra érdemes ránézni. nekem is az van rajta és nagyon baba. sokkal fejlettebb mint a gyári klipper és folymatosan fejlesztik még mindig. Mondjuk ez esetben meg kell tanulni, hogy kell 0-ról egy jó filament profilt belőni mert alapból csak pla petg van de ha ez nem megy a gyári cura-val szeletelt tpu és kissebb asa abs is jó lesz vele. nagyobb tárgyakra utóbbi két anyagot nem ajánlom ezzel a nyomtatóval.ps.: bőven pariba van creality-minőséggel csak kissebb a hype.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
5leteseN #47732 üzenetére
Kis cuccokat még csak-csak ki lehet nyomtatni zárt tér nélkül, de nagyobb darabokkal nem fogsz boldogulni. Az ASA ABS szerűen vetemedik. Nem a sebesség, hanem a temperált tér fontosabb. Keress rá úgy, hogy ASA warping és mindehol a zárt, előmelegített teret fogod tanácsként kapni. Persze lehet széllel szemben menni, csak nem hatékony.
Ami még fontos, hogy az ASA magasabb hőmérsékletet igényel, szóval én direct drive + full metal hotend-es nyomtatót keresnék. A teflon csöves megoldások hosszabb távon nem fogják bírni.
Építettem több nyomtatót és a végén egy olyan darabnál kötöttem ki ami low end, de meg tudtam bütykölni, hogy ASA kompatibilis legyen. Zárt, direct drive, full metal... Ugyan nincs külön fűtése, de a bedet 5 percig hőmérsékleten tartva nyomtatás előtt eléggé felmelegszik a belső tér, hogy ne vetemedjen az ABS. A többiek megerősítik, vagy cáfolják, de nekem ez a megoldás most stabilan működik. Neked nem ajánlom az általam bejárt utat, mert kezdőként nyomtatóval saját magát átépítő cuccokat nyomtatni nem triviális mutatvány
Arra viszont készülj fel, hogy olcsó, kulcsra kész megoldást senki nem tud neked mondani.
-
ptesza
senior tag
válasz
5leteseN #47726 üzenetére
Kültéri anyagnak elsőre az ASA-t nézd meg. Az még elérhető áron van. Aztán egészen a polikarbonátig el lehet menni de ott már egyáltalán nem mindegy milyen nyomtatót választasz. A 30x30 centire nem tudok ajánlani nyomtatót. Kisebbre 25x25 lenne ötlet de olcsón sajnos biztosan nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Magisk
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Autós topik
- További aktív témák...
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből