Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Csak egy rövid kérdés: Nemrég elszállt az egyik HDD-m, és az helyett újat kell vennem. Elsősorban torrentezésre kellene, amikben sok nagy fájl van (anime sorozatok remux-ban, 4K DoVi filmek, stb.), ezért minimum 12-14 TB körül gondolkodok. A sebessége annyira nem lényeges, inkább az lenne fontos, hogy ne melegedjen nagyon és sok írást viseljen el. Nem NAS-ba kell, azaz nem megy 7/24-ben a gép, de naponta több órán át seedelek, és 200 körül van átlagosan az aktív torrentek száma... 1 Gigabites netem van, azaz nem annyira gyors, viszont mivel BDMV-ből (M2TS) szoktam MKV-be konvertálni a videókat, amikből azután torrentet készítek, feltöltöm, és utána legtöbbször törlöm is, így elég sokat kell írnia. Ezért kellene olyan, ami bírja a sok írást.

Eddig WD Purple HDD-ket használtam, mert azok nem parkolnak, és általánosságban nincs is velük gond, de most érdekes módon éppen a legújabb purcant ki, amit 2020-ban vettem (akkor is gyártották), vagyis mindössze 4 évig bírta. A többi, régebbi típusú WD Purple még mindig kifogástalanul működik. A torrent oldalon, ahová töltök fel, azt mondták, hogy a WD Red lenne nekem jó torrenthez, nekik legjobban ez vált be. De én azért megkérdezlek titeket is, nem mintha nekik nem hinnék, de több vélemény alapján könnyebb lesz dönteni.

Szóval - bocs a sok felvezetőért -, szerintetek melyik HDD-t éri meg lejobban megvenni, minimum 12-14 TB kapacitással, úgy 120-130K körüli áron (picit lehet több, ha megéri emiatt a nagyobb), ami bírja a sok írást és ideális torrentekhez?

Köszi előre is. :R

Ui.: Ja, az még kimaradt, hogy egy RaidSonic ICY BOX IB-RD3640SU3 típusú külső házba (JBOD) kerülne, USB-n keresztül csatlakoztatva a géphez. Ezért kellene olyan, ami nem nagyon melegszik.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák