-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodyEddie
őstag
Tuda valaki segíteni? Visszaolvastam, és azt találtam itt, h a WD GP szériás winyók 5200 rpm-esek, és halkak, de lassúak. De iponon most megjelent egy 500 gb-s 7200 rpm-es GP, akkor ilyen is van, vagy ez hogy működik? Rendszerwinyónak használnám, a sebesség is fontos lenne, de a hang és a megbízhatóság jobban számít. Ha nem lényegesen lassabb és nem lassít bele a játékokba (ugye onnan olvassa be az adatokat) akkor feláldoznám azt a sebességhiányt, de most hogy vannak ezek az rpm-ek?
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Samsung F1 500gb vagy Seagate 7200.11 vinyókrol mi a véleményetek?Köszi.
-
Dzsekó
addikt
válasz thenew0ne #5586 üzenetére
Egyszerűen fogalmazva a vinyó információs log-ja, amiből meg lehet állapítani a vinyó állapotát. Progikkal tudod megnézni, pl. Everest, HD tune, HD Sentinel.
Ez egy táblázat, ezt kéne kép formájában belinkelned, de egy párszor legyen ki-be kapcsolva a gép mielőtt megcsinálod a képet. Mer én pont arra vagyok kiváncsi, hogy számolja-e a ki-be kapcsolásokat a vinyó. -
törölt tag
A régi vinyó anyukámé, és az is garis még :
Mutatnék neked több ábrával illusztrált linket, mert ide nehéz lenne beszúrni:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=138027&view=findpost&p=5618362
Itt látható, hogy jelenleg mit mér a BIOS a táp értékeivel kapcsolatban. A srác terheletlenül mérte a tápot, ezért a másik fórumon azt mondták, hogy akkor valószínűleg mégsem a táp lehet vacak. A Gép amúgy rendesen müködik, csak HDD nincs benne.
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=138027&st=270#entry5618438
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=67846&st=870#entry5618429
[ Szerkesztve ]
-
newgamer
aktív tag
válasz Shadowlord89 #5589 üzenetére
Megéri, ha teljesen új és van rá 3év gari, akkor biztos.
-
Shadowlord89
csendes tag
Hy. Tudnék venni egy 750es Samut 20k-ért, megéri szerintetek?
vagy esetleg máshol olcsóbban tud valaki? (Debrecen környékén)
Jah és nem nagyon akarnék még a szállításra is költeni -
XoZ
aktív tag
Nekem folyamatosan nő a start/stop count és a többi hasonló paraméter (pl. power on time).
Egyébként a Samsung winchesterrel való összerezonálást is sikerült megoldanom, ehhez a kevésbé rezonáló Samsungot kellett függetlenítenem a háztól (most szivacsbakokon áll), egy nap kísérletezgetéssel jöttem rá erre A WD persze még így is rezgeti a házat, de legalább egyenletes a hang (a ház tetején érezhető és hallható egy mély búgó hang), és még éppen elviselhető a hangereje. -
Atomgeszi
nagyúr
Valaki tudna nekem adni egy képet a 640es WD hátuljáról?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Dzsekó
addikt
válasz thenew0ne #5583 üzenetére
Szerintem nem lesz gond vele, viszont jó lenne, ha megnéznéd a smartját a WD6400AAKS-nek, mert nálam a start/stop count nem számol.
Ez persze nem gond, csak kíváncsi lennék rá, hogy másnál megy-e, és a kutya nem írja meg. Ezt tőled is kérem az új 6400AAKS-eddel GoodSpeed. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5582 üzenetére
Lehet, hogy a régi vinyód sata-n keresztül fordítva kapott valamit, ezt így nem tudom megállapítani, de ha jól emlékszem az a vinyód már nem garis, a WD-t meg cserélik, szóval nincs ok az aggodalomra.
Nem kell új gépet venni, csak egy új tápot: FSP, Corsair, Seasonic, Enermax Liberty közül válassz.
Mivel alaplapon sincs égésnyom, ezért szerintem az új táppal minden nélkül (csak proc, memo, videókari) kapcsold be és ha setupban tudsz matatni, akkor mehet, rá a többi cucc (vinyó, dvd, pci kártyák). Szerintem ilyen egyszerű, mivel a táp is és a wd vinyó is új lesz, ezért kicsi a valószínűsége, hogy továbbra is hiba lenne. -
thenew0ne
csendes tag
Hát remélem nem lesz nekem a 640-es WD-vel semmilyen problémám. Se durva hangok. Full új cuccokkal fog menni(EP45-DS5, Corsair 620-as moduláris táp). Mindenesetre leszedtem a HD Tune-t, ha mégis állítani kéne rajta. Majd megírom, hogy van-e valami, holnap hozzák.
[ Szerkesztve ]
Az igazat megvallva minden előttünk van csak nem látjuk!
-
törölt tag
válasz #41133696 #5581 üzenetére
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=138027&view=findpost&p=5618235
Lehet, hogy teljesen új gépet kell venni
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5577 üzenetére
Ha egy SATA-s vinyón van molex csati és már rá is kötötted, és még azt is láttad, hogy jól működik így, akkor mi a ráknak kellett oda betenni azt az átalakítót?
Az átalakítót arra találták ki, ha régi tápod van, amin nincs/kevés SATA csati van és olyan vinyód van, amin csak SATA csati van. -
törölt tag
A Xilence oldalán nem találtam ilyen mérőműszert ,milyen néven kell keresni, azt mondta a boltban a srác, hogy tud hozni vagy 10 000 Ft ért ilyet.
-
törölt tag
válasz audi100td #5570 üzenetére
Helló, hát nem tudom, az volt az egyik gond, hogy a Chieftech tápon egy SATA power van csak, annak két csatlakozójával ,azonban az egyik HDD olyan messze volt a másiktól, hogy nem ért el az egyik csatlakozó a másik HDDhez, ezért aztán előbb molexxel lett rákapcsolva a régi, aztán pedig a molexxre egy sata átalakító amit az alaplaphoz adtak, vagy fordítva a sorrendet már nem tudom.
-
törölt tag
Helló!
Előszőr is az új WD-t már elvitte a futár.
Kettő átvittem a gépet a szomszéd számtechboltba, és megmérte a tápot egy Xilence márkájú mérőműszerrel, sajnos a Digitális fényképezőgépemet itthon hagytam, de az a lényeg, hogy az 5V-os ágnál 5.4 -et írt ki és jelzett, valamint a 12V-os ágnál is jelzett. Rendes volt egy forintot sem kért szavességből vizsgálta meg, így jövünk neki annyival, hogy tőle vásároljuk az új tápegységet, vagy valamit de neki nincs Corsair, csak Chieftec 500W-osa 16500Ft-ért.
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5565 üzenetére
1. Megnézném a WD vinyót, hogy másik gépben mit produkál, ha kattog, akkor irány vissza gariztatni.
2. Ha nem kattog, akkor kicserélném azt a Chifi tápot Corsair VX450-re vagy ha olcsóbbat akarsz elfogadható minőségben, akkor FSP450PNF-et veszel, de én előbbit ajánlom, legcsendesebb táp sztem.
3. Miután kicserélted a tápot, azután először alap, működéshez feltétlenül szükséges dolgokat tedd rá és a vinyót. Aztán, ha minden oké, akkor mehet a többi (DVD, tuner, stb.)
Ezzel is esetleges hibát szűrsz ki. A VX450 eléggé védett táp, sztem nagy galiba nem történhet. Mielőtt rádugod az alaplapra, nézd meg, hogy az alaplapi tápcsati egyik kis pórusa sem égett! Ha égett, akkor valószínű alaplap is kuka. -
vargabee
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha 2 vinyót vennék a gépbe, 1-et particionálás nélkül a rendszernek, és egy nagyobbat a cuccoknak, az gyorsabb lenne, mint ha 1 vinyót particionálnék 2 felé ??
Üdv,
-
Chalez
őstag
Bocsi, de off, mert a topicja behalt...
Sata mobil rack-ről lenne szó...
Mire való az a piros-fehér kéteres vezeték, ami a keret hátuljából jön ki és "hdd led" felirat van rajta? Vagyis sejtem, de az alaplapomon már van egy ilyen vezeték, ami a helyére rá van dugva - és ez az előlapi ledes kijelzésre szolgál... Na most én 2 ilyen mobil racket vettem, és ezeket a kábeleket akkor hova dugjam?
A márkája: vipower vpp-2110lsfBocsi az offért!
-
törölt tag
Azt mondjátok meg, hogy Ti most mit csinálnátok, mert ha kicserélik a termékeket, és megint az újakat is ugyanígy gariztatni kell majd, akkor lehet, hogy a táp volt, de az is, hogy esetleg az alaplap. Mondjuk az biztos, hogy a HDD már az első perctől kezdve kattogott. Elkellene vinni valahova bevizsgáltatni a gépet ? A videókártya garanciális szintén 2 évig a processzor is, de az alaplap nem, illetve a Chieftech 420 is 1 évig volt garis.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=138027&st=240&#entry5617292 Itt még leírtam pár dolgot.
-
Vec-t
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem ami a következő:
-Samsung SpinPoint T166 320GB SATA2 16MB 7200RPM
vagy
-Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA2 16MB 7200RPMMelyiket válasszam? Melyik megbízhatóbb? Esetleg halkabb?
-
törölt tag
Amikor 640-es egyedül volt rajta, akkor is kattogott, és lassan ismerte fel a BIOS is, bár utólag látta a 64 bites XP telepítője. Nade amúgyis, már van a rovásán egy másik HDD, és remélem, hogy az alaplapot nem károsította, szóval újból nem teszem be, mivel pedig 3 napon belül van, kötelesek cserélni. A másik vinyót meg majd szervízeli a másik cég remélhetőleg.
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5554 üzenetére
Hát az adatlapodon nem látom a Chifit..
Elvileg mennie kéne neki ezzel a konfiggal, de még az is lehet, hogy pont a + terheléstől rogyott be a táp. De miért írod többes számban a tönkrement vinyókat?
A WD csak kattogott, nem biztos, hogy lett baja. Az a smartból derülne ki majd valamikor.
Külön a WD nem megy anyukád gépében?
Esetleg azt még megnézhetnéd úgy, hogy a felesleges vinyókat és dvd-ket lehúzod, hogy ezek se terheljék a tápot. Illetve szaglássz a táp körül, hogy ott nincs-e égett szag.
Jobbat egyelőre nem tudok. -
törölt tag
Kb ez mentette meg a rendszert.
-
törölt tag
A régi vinyóra 3 év gar van, érződik rajta az égettszag kissé, de ez a HDD hibája, kötelesek szervízelni igaz?
-
törölt tag
420W-os Chieftec a táp a családi gépben, az adatlapomat nézd meg ;)
Mivel már a régi vinyó sem megy, és égett szaga van (szerencsére 3 év garanciális, így nincs Oprendszer sem, amiről meglehetne nézni a a HD tune-t stb. Most amúgy félre értések elkerülése végett, az anyukám gépében mentek tönkre a vinyók, és remélem, hogy csak a vinyók. Most a saját gépemről írok, de ebben meg nincs SATA.
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5549 üzenetére
Nem lehet, hogy kicsi a tápod??
Milyen tápod van?A kattogás lehetett az, hogy leesett a tápfeszültséged, és a vinyó parkolóállásba rakta a fejet, amikor kapott naftát, akkor megint működött, persze ezt gyorsan egymás után, ami nem túl egészséges a vinyóknak.
Smart-ot meg progival tudod megnézni, HD Sentinel vagy HD Tune, esetleg Everest-el.
Egy táblázatszerű dolgot kéne linkelni nekünk kép formában.
Ebből kiderül, hogy lett-e baja a vinyónak, és ha igen, akkor mi baja lett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kivettem az új HDD-t, és a másik HDD sem indul, felsem ismeri, ráadásul még égett szaga is volt
-
Dzsekó
addikt
válasz #41133696 #5543 üzenetére
Smart ír valamit?
Ha már megnézed a smartját, akkor nézd meg légyszi, hogy a start/stop count adat mezőjében számolja-e a smart a ki-be kapcsolások számát, mert nálam fixen 1 ez az érték, amikor vettem, akkor 0 volt, tehát nem igazán számolja.
Sok jelentősége nincs, csak érdekes, és kiváncsi vagyok, hogy minden 6400AAKS ilyen-e. Akár be is linkelheted a smartot. -
zsoleer
senior tag
sziasztok
milyen wincsit tudnátok nekem ajánlani 400 illetve 500-asba?
-
Dzsekó
addikt
Ha már a Revoltec-nél jártunk, akkor ő gyárt L végű sima fekete kábelt is, aminek kábel része kör alakú és harisnyás.
Itt vettem. Most is van feketéjük nem UV-s 760-ért.Leggyorsabb vinyó eme szegmensben: WD6400AAKS
De ez 640GB-os, Majd ha jön Mo.-ra a Hitachi 7K1000.B, akkor majd az talán gyorsabb lesz és lesz 500-as is belőle. -
törölt tag
[link] Ilyen hangot ad ki
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz duduati #5535 üzenetére
A házrázás sokal szarabb hangot ad ki, attól még nekem is felment a pumpa, pláne, amikor periódikusan csinálta.
Ütöttem a gépházat, mint süket az ajtót.
A magas frekis SEEK hangot, tehát NEM ALAP hangot, AAM-el meg lehet szüntetni, a vinyó kb. ugyanolyan gyors marad a gyakorlatban. -
ImI87
őstag
válasz audi100td #5524 üzenetére
köszönöm, de pont ilyeneim vannak csak UV kékben........
de befejezem ezt a modding mániát, mert a gép már szebb lesz mint egy karácsonyfaolyan kébel kéne nekem, mint a "gyári" nagyon vékony piros, csak feketében. ilyet lehet találni valahol? kerestem de én is csak ezt a revoltec izét találtam
És még annyi, hogy vennék 500as vinyót (50gb rendszer + maradék cuccoknak). Hang és melegedés nem számít annyira, a sebesség a lényeg. Melyik a leggyorsabb most? (persze nem raptor......)
-
duduati
aktív tag
-
duduati
aktív tag
Ez a vinyó az Ipon-nál a 2 lemezes változat lenne? Csak mert a leírásban nem szerepel. Csak azért hogy nehogy mellényúljak Úgy néz ki hogy Samu lesz a vinyó, meg haver is pont itt az ipont mellett lekik, úgyhogy el is tudjha hozni, ezért remélem hogy ez a 2 lemezes változat
Audi100td-nek külön köszönöm a segítségét! Na persze a többieknek is -
törölt tag
Megjött a WD6400AAKS de kattog Mellesleg ha A8N-SLI-nél SATA1-re van téve és a régi WD pedig SATA2-re, akkor egyiket sem látja a BIOS, ez mitől lehet ?
-
audi100td
nagyúr
Szerintem meg ilyen nem létezik, gondolom amikor a termékről készítették azt a leírást, még nem volt SATA2 szabvány és azért írták hogy support SATA150 vagy volt már SATA2 és csak ráírtak hogy megy Sata1 módban is.
Egyébként lehet kapni hajlított végű kábelt, itt van több színben, feketében is... -
gardener
senior tag
Melyiket vegyem?
500GB Seagate-Maxtor 7200rpm SATAII 32MB cache winchester 3év garancia (ST3500320AS) Bruttó: 18.840Ft
vagy
500GB Western Digital 7200rpm SATAII 16MB cache winchester (WD5000AAKS)
Bruttó: 16.500Ft -
ImI87
őstag
Hello!
Sorry az off-ért, de mégiscsak vinyóhoz kapcsolódó dolog.
Létezik olyan, hogy a SATA kábeleknél is v.melyik kezel SATA2-t, v.melyik meg csak SATA1-et? (Van ilyen Revoltec UV-s kábelem, és valahol az volt ráírva, hogy "support SATA150 speed")És tudna v.ki mondani olyan SATA kábelt, ami ilyen normál vékony, csak nem piros, hanem fekete? (és ha lehet legyen 90° elforgatott az egyik vége) Ilyeneket szeretnék, csak nem tudom egyáltalán létezik-e ilyen.
-
audi100td
nagyúr
válasz duduati #5518 üzenetére
Azért vettem a Samut mert ebbe reális áron be tudtam számoltatni a 320-as WD-met és semmi hely nincs a gépemen azért sürgős volt. A WD-nél meg egy magas süvítő hangra panaszkodnak, de nem mindenki hallja meg kérdés hogy milyen távolságról hallani és mennyire zavaró.
Egyébként inkább a WD mellett voksolnék, de ki tudja, ha nem rezeg és nem hagy cserben a samu akkor jobban be fog jönni, mert a samsung vinyóknak nem olyan zavaró a seek hangjuk mint a többi gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
duduati
aktív tag
válasz audi100td #5517 üzenetére
Akkor maradok a 2 tányéros 640 gigásnál. Samu meg a WD egy ár, egy tudás. Holnap megrendelem én is valamelyiket. Te hogyhogy Samu melett döntöttél? Egy uccsó helpet nyomnál nekem? Ha végül olyan a Samu mint a WD, csak könyebb kifogni olyat ami rezonál akkor talán inkább WD.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
duduati
aktív tag
Esetleg Samsung 750GB/7200/32M?
Ezek között variálok. Ha valaki tud infót erről meg a fentebbiekről és megosztaná, azt megköszönném.
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Seagate 500gb-os 32mb 16k ért vagy WD 500gbos 16 mb 14,6 kért? Szerintetek melyik éri meg jobban? És mi a különbség a 32 és a 16mb között mármint mivel tud többet?
-
duduati
aktív tag
Jó estét mindenkinek!
Erről a vinyóról mit tudni :Samsung Spinpoint F1 HD642JJ ?
Mármint úgy értem hogy a WD6400AAKS-hez képest milyen? Nagy dilemmába vagyok hogy milyet kellene venni. Írtátok hogy a wd nagyon jó vétel, meg is fogadom a tanácsotok, csak az a baj vele hogy pesten van jó áron. (felénk a boltban 5-6000rel drágább mint pesten). MIvel pesten ritkán járok ezért az necces, de a fent említett samut talán jobban be tudom felénk is szerezni mint a WD-t. A 2 közül melyiket ajánjátok? Még mindig a WD? Csak mert ha inkább az akkor megyek és mégiscsak megrendelem holnap XD.Esetleg erre mit mondotok: Samsung Spinpoint F1 HD753LJ
Előre is köszönöm a válaszotok!
Üdv[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy 15 körül milyen vinyókat tudnátok ajánlani ? 400-nál nem nagyon kéne kisebb -
Mans20
addikt
Jóreggelt
vettem 1 WD 160 as 8 chache s SATA hdd t,caviar SE a tipusa, valakinek van tapasztalat hogy mennyire hangos és megbízható_?
Vagy úgy is kérdezhetem hogy 160 gb ból melyiket és melyik tipust érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel