-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
Adler
aktív tag
válasz audi100td #5997 üzenetére
Ez köztudott. ilyen helyen is dolgoztam ahol ezek lecsapódtak. onnan veszem
A tesztekben Hitachi, WD, Samsung van elől a seagate csak hátul kullog. olvasni kéne teszteket.
[ Szerkesztve ]
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Adler
aktív tag
válasz audi100td #5994 üzenetére
Írd már le hogy mire gondolsz, azaz támaszd alá érvekkel amit írtál!!!!!!!!!!!!
én senkit nem oktattam ki, csak véleményt írtam.
aki kioktat az szerintem te vagy!
[ Szerkesztve ]
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Adler
aktív tag
válasz audi100td #5992 üzenetére
és honnan veszed hogy nem értek hozzá????? és miért nézek én mindenkit hülyének?
KMT:
milyen adatsűrűségről beszélsz?[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
válasz csutkaa #5985 üzenetére
nem értem a többieket hogy miért a 640Gb-st ajánlják.
+540,- Ft-ért 750 Gb-osat veszel, és az 1 gb tárolási költség is jobb! azaz mindenképpen a Samsung 750Gb-s éri meg jobban!
A saját véleményem szerint meg sem minőségileg sem gyorsaságilag nem jó a Seagate. A samsung halk, gyors és nem melegszik mint a másik!
az erre vonatkozó tesztet el tudod olvasni a proharver tesztek alatt.Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
kem
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 320-as AAKS-t. Kell azon állítani valamit, vagy egyből max sebességen üzemel?
Még elég szűz gépben van, ezért nem nagyon tudom tesztelgetni.Köszi!
-
csutkaa
senior tag
hy
ezeket a winyókat néztem ki:
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2 19.080Ft
SEAGATE 640GB 7200rpm 32MB SATA2 18.540Ft
SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 16.633Ft
az hogy 16MB vagy 32MB a PUFFER mennyire lényeges?
-
csezo83
csendes tag
válasz FireKeeper #5983 üzenetére
Köszi!Akkor éppen jó helyen van a raptorom, mert egyértelmű,hogy rendszervinyóként dolgozik.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz csezo83 #5982 üzenetére
hát raptor az rendszervinyónak való, pont emiatt, azon nem másolsz olyan nagy dolgokat, hogy kéne a nagy sebesség, inkább az alacsony véletlen hozzáférés, mert ugye az oprendszer sok kis fájllal dolgozik (plusz ha van gyorsítótár...)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
csezo83
csendes tag
válasz FireKeeper #5981 üzenetére
Na jó, de lényegében akkor ebből a hozzáférés dologból mi profitál?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz csezo83 #5980 üzenetére
nézd meg véletlen hozzáférésben mennyivel jobb a raptorod. az AAKS-edben biztos nagyobbak a tányérok... a raptor meg hangos, ez van a 10000-es fordulatot meg kell fizetni
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
csezo83
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés (felső: WD 74GB RAPTOR alsó: WD6400AAKS)
Hogy lehet az, hogy a WD 74GB Raptorom ennyire elmarad a szintén WD6400AAKS vinyómtól?
Ez normális dolog, ennyire jó lenne ez a WD6400AAKS?
Ráadásul a raptor ugyebár elég kellemetlenül hangos. -
audi100td
nagyúr
válasz drShaman #5971 üzenetére
Szeirntem kb. olyan mint a Seagate hangban, de a WD is halk, szerintem ezen nem múlik, mindegyik halk, meg ez elég szubjektív benyomás, kinek mi a hangos vagy zavaró, vedd azt amelyik neked szimpi, de 640-es Seagate-et inkább ne, mert a 320-as változata nagyon rossz és erről még nem nagyon van tapasztalat, ha te nem bízol a Samuba, akkor vedd a WD-t, mind2 jó, nincs sok különbség.
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok..
SEAGATE 500GB 7200rpm 32MB SATA2
vagy
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2??? -
audi100td
nagyúr
válasz drShaman #5966 üzenetére
Nekem jobban bejön hangra mint a 320-as WD, sokkal "puhább" a Seek és többen panaszkodtak a WD-nél egy magasfrekis motorhangra, amit nálam is lehetett halkan közelről hallani, de 1 méter távolságból már nem zavaró, melegedésre is jó a Samu 3 fokkal hűvősebb mint a WD vagy a Seagate-em.
-
audi100td
nagyúr
válasz drShaman #5961 üzenetére
Hülye lennék ha mindent egy vinyón tárolnék, ezért nem tartok tőle és ha úgy vesszük, pl. az egyetlen Seagate-em már halt meg, ez a harmadik Samu vinyóm és eddig egyik sem hibásodott meg, a korábbiak az erős rezgések miatt nem voltak szimpatikusak, de ez az F1 egyáltalán nem rezeg, persze attól még ki lehet fogni olyat is, WD-nél is volt rá példa.
-
audi100td
nagyúr
Ha az a Samu F1, akkor azt venném (de csak akkor, a T166 elég sz@r széria), de ezt ennyiből nem tudni, Seagate-ből meg csak 500-ast, a 320-as 7200.11 kuka.
Kérdezd meg a pontos tipusát a Samunak, ha F1, akkor szerintem válaszd azt vagy itt kapsz F1-et, 1000 Ft-al drágább, de ez tuti F1 és az eladó is megbízható.
-
audi100td
nagyúr
-
Eagl3
veterán
Nah jó... utső kérdésem:
WD 400GB 7200RPM 16MB CACHE SATA-II/300 OEM 16 355 Ft 3 év - Ez a 4000AAKS?
SAMSUNG 320GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB CACHE 9 755 Ft 3 év - Ez az F1?
SEAGATE 320GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB CACHE 11 075 Ft 3 év
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 32MB CACHE 14 771 Ft 3 évMelyiket válasszam? Méret minimum 320Giga, SEAGATE-ből azért linkeltem mindkettőt, mert kíváncsi lennék, h. gyorsabb e a kisebb illetve mennyit számít a + 16mb cach.
Előre is köszönöm a álaszotok. -
Motion_Blur
félisten
válasz Barett 50cal #5954 üzenetére
Igen
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!!
Az IDE és a PATA ugyanazt jelenti??Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
drShaman
aktív tag
Melyiket vegyem?
- Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB
- Seagate Barracuda 7200.11 640GB 32MB
- Western Digital Caviar SE16 640GB 16MB -
Tibi98
tag
sziasztok
épp új gép vásárlása előtt állok, és ahogy itt olvasgattam, mostanába elég jók ezek a samu HDD-k
szóval annyi elvárásom lenne, hogy gyors, halk, és legalább 320Gb-s legyen
sajnos típusszámot csak nagyon kevés hejen találtam, de mondjuk itt egy 500gigásé: SpinPoint HD5021J F1
akkor gondolom ez az a sorozat...még annyi kérdésem lenne, hogy sebesség és hang szempontjából 320-ast, vagy 500ast érné meg venni?
előre is köszi! -
adamsz82
tag
Kicsit kurkásztam, konklúzió levonva jelenleg ezt éri meg ha sebesség is kell: 250 GB 7200-es 16 MB
Már csak a márka és a típus kérdéses, ehhez kérek segítséget esetleg tapasztalatok?
Thx -
adamsz82
tag
Hali!
Dell Inspirion 9400-es notiba vennék sztoridzsot.
Kérdés 1. Nyújt annyival többet a 16 MB cache mint amennyit árban több? ( főleg az utána szaladgálást mert mint a fehér holló, talán csak 250-es WD-ben láttam)
Kérdés 2. Melyik márka és típus ajánlott? (főleg 250-320as méret kategóriában)
Tapasztalatok?
Ti jelenleg mit vennétek, ha gyorsat és nagyot szeretnétek?
(Hitachi nagyméretű 7K-s sorozata nem játszik, mert annyit azért nem ér a dupla ár+beszerzési nehézségek... )Thx
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Nemtudjátok, honnan tudnám a legolcsóbban beszerezni házhoz szállítással ezt a winyót?
WD 4000AAKS
Székesfehérvári vagyok, ezért írtam a házhoz szállítást.
-
Blero2
tag
Csatlakozván a sok vinyó teszthez, csináltam én is hamar néhány tesztet egy Seagate 500GB 32MB Cache 7200.11-es (ST3500320AS) és egy Samsung F1 320GB HD322HJ-s vinyóról.
Seagate:
Samsung:
Vista alatt Samsungról Seagatera kb 90-95k-val másol, Seagateről Samsungra 100-110k.
Seagate partícióról partícióra kb 18-21k, Samsung partícióról partícióra 30-35k.Remélem pár ember választását megkönnyíti ez a néhány ill. az előző pár teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Vettem egy HD502IJ-t, kíváncsi vagyok hogy muzsikál. Nyugtassatok meg, ugye nem valami szart vettem?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Tomazzo
tag
Hello mindenki!
Mi a véleményetek erről a vinyóról: Hitachi Deskstar P7K500 (HDP725050GLA360)?
Érdemes lenne megvennem egy ilyet, szeretném ha sokáig kiszolgálna! -
.mf
veterán
válasz Barett 50cal #5919 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy röhögjek, vagy sírjak, hogy valaki kvázi-tag szintig sem tudott legalább ennyi tudást, vagy legalább egy gugli-skillt magára szedni...
Sz: bocs, elfelejtettem offra állítani.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ludla
őstag
Sziasztok! Szerintetek az normális egy merevlemeznél hogy búgó hangot ad ki ingadozva?? Ez esetleg nem gond?
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
pentium4
senior tag
válasz Barett 50cal #5919 üzenetére
a veloci tény hogy 2.5 es és 300gb, dehogy 20k alatt, azt soha, 55k ért mérik darabját, igy ez kihuzva, a többi raptor meg szintén kihúzva mert azok 3.5-sek de azok se 20k alatt vannak, még a 36gigás se!
P4
-
Chaser
legenda
Csináltam egy HDtune read tesztet, ami érdekes, hogy a 2.10-es pro HD sentinelnél az AAM nem műxik, lehet mert nincs regelve, a HDtune-nál igen, alapból a vinya a legkisebb értéken van, a teszt így készült, maxra véve szinte hajszálpontosan ugyanezek az értékek.
szerk: a seek hang maxon jóval hangosabb, de még így se zavaró 1általán, duruzsolás féléhez hasonlítanám
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Barett 50cal
senior tag
szasztok,ájánlotok egy HDDt 2,5"sat,ami télleg jó,300GB alatt van,és 20K alatt??
am,a WD 10KRPM es HDDi azok melyikek??WD Raptor vagy Velociraptor??Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Chaser
legenda
Sikerült vennem 1tányéros 320-as vinyót, samsung lett, WD nem volt benn, első blikkre nem sokban különbözik a 250HJ-től, kb ugyanaz a motorhang, seeket még nem teszteltem, vettünk még1-et, a vinyók 1más közt 100MB/s felett tolják a tolnivalót A 250HJ-ról 322HJ-re 90-95-tel.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
joshua7
veterán
Nekem egy WD 3200AAKS van, meg egy Samu SP1213N. HD Tune eredmények, azt hittem a WD gyorsabb lesz ettől, meg fura, h ott mekkorák a kilengések: katt
Van itten Raid-guru amúgy? Azon filózom, h új vinyó mi legye: Samu F1 640GB (16k) vagy a 320-as változatból 2db (20k...) Raid0-ban. Megérne-e pár k többletet az utóbbi, gyorsabb lenne-e annyival?Semper Fi
-
ludla
őstag
Sziasztok! Ma vettem egy Hitachi 320GB (HDT725032VLA360) Merevlemezt
- merevlemezkapacitás: 320 GB
- merevlemez méret: 3,5"
- sebesség: 7200 fordulat/perc
- cache: 16 MB
- csatlakozók: S-ATA II (300 MB/s)
Csináltam két tesztet is. Ezzel is segíteni szeretnék a vásárlás előtt mindenkinek.
[HD Tach]
[HD Tune]https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
.mf
veterán
válasz noncsika #5896 üzenetére
WD-t végül nem kaptam, csak Samu volt a második boltban, ami még nyitva volt (az első papíron nyitva lett volna, de gyakorlatilag már nem volt). Így tehát egy Samu HM160HI lett. Annyira nem bánom, mert a WD-nek magas az idle fogyasztása, ennek meg alacsonyabb, és egy akkus élettartamra kihegyezett tabletnél nekem az a fél watt (vagy még annál is több) folyamatos fogyasztás is számít -- a megbízhatóságát meg majd meglátjuk. Van itt többek között egy 4-5 éves Maxtor, egy 3 éves Maxtor, egy t166-os Samu, sőt, tizenéves IBM notiwinyó is és még egyik sem mondott csődött *kopp-kopp*
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
őstag
No, megvettem a Samusung HD642JJ hdd-t, és prezentálok egy HDtune eredményt. Jobbra számítottam, állítólag gyorsabb mint a WD 640-ese, de úgynéz ki mégsem.
Myers fórumtárs 640-es WDje: [link]
Valamint a régebbi egytányéros 250-es Seagatem
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
azt hiszem megtartom az F1-et, kevésbé melegszik, halkabb, gyorsabb is és 0ft-ba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap