-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
válasz lionhearted #46290 üzenetére
Szeretném kérdezni tőled, hogy a laptopomból kivett 750gb-os, Sata2-es csatolójú, WD Scorpio Blue (5400 Rpm) Hdd, elfogadható sebességű lenne e kűlső merevlemezként, usb3-as csatis tárolóban.
A helyére egy 1Tb-os Seagate SSHD-t szeretnék tenni.Azt hiszem a rendszer ezzel jóval gyorsabb lenne.
Azt pedig szinte, pendrive funkciókal használnám. -
Balathruin
veterán
-
Simi37
őstag
Üdv!
Milyen programot ajánlotok egy HDD összefogó tesztre? pl élettartam,szektorhibás-e stb. Amúgy (elvileg ) nincs semmi baja a HDDnek, csak már 1 éve meg van és gondolom nem árt ránézni
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Balathruin
veterán
-
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Hardver-dolgokhoz elég zöld vagyok, kérhetnék némi segítséget?
Ezzel a Toshibával vajon jól járok? Alapvetően játékok, filmek, semmi system.
Illetve ehhez kell külön Sata3-as kábel? Asrock alaplapom, 420-as tápom van.
Előre is köszi mindenkinek. -
Balathruin
veterán
válasz laacika #46293 üzenetére
64 GB nem lesz elég rendszernek és játéknak is, bár attól függ milyen játék, mert van olyan is ami 50 GB és olyan is ami csak 3-4...
Milyen SSD-t vegyek? -
félisten
válasz lionhearted #46280 üzenetére
A WD Red WD10EFRX típus lenne, a 7200-as laptop winyó pedig a Hitachi Z7K500 HTS725050A7E630.
Keresek teszteket, de ha van véleményetek így is, akkor az is jól jönne.
mod: StSanya: Ez a teszt a legolcsóbb Seagate winyókat hasonlítja össze a jóval drágább HGST típusokkal. Az összehasonlításban szereplő Seagate típusok évi 2400 óra működésre vannak tervezve, míg az adott Hitachi típusok 24/7 működésre vannak hitelesítve. Egyáltalán nem reális az összehaosnlítás. A Seagate-nek is vannak hasonló árú winyói, amik sokkal jobban bírják a strapát - legalábbis a gyártó adatai szerint.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
laacika
tag
Sziasztok.
Nemsokára szeretnék venni egy SSD-t,nem kell hogy nagy legyen én 64Gb-osra gondoltam,ezen lenne a rendszer,és ha kedvem támad játszani akkor mellé telepitve egy játék is,igy szerintem elég a 64Gb.Most jön a kérdésem,olvastam itt a fórumon hogy állitólag van olyan szar SSD-is amit egy jobb wincsi lever,na most akkor ezek szerint megéri odafigyelni vásárláskor,tudtok mondani valami adatot hogy mennyit érjen el az SSD irási és olvasási sebessége?Vagy valami megbizható márkát!Köszönöm válaszaitokat.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
StSanya
senior tag
válasz lionhearted #46262 üzenetére
"Arról meg sosem láttam statisztikát, hogy az ST jobban halna. Erre amúgy is csak igencsak jól ellenőrzött, egyező körülmények között, egyező fajtájú HDDkkel lehetne számolni, abból is nagytételben."
Tessék:
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
mekker
őstag
válasz Teaway #46268 üzenetére
Én is keveselltem kicsit a 4k olvasásikat, nem tudom miért pont ennyi, de többször is mértem, és sokkal nem mért többet. A Redet rendszervinyónak használod, vagy tárolónak? Szerintem ez is befolyásolja a dolgot. Esetleg egy Crystaldisk screent linkelhetnél.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
-
holapito
tag
Hello egy HDDt szeretnék venni 2 TB osat 20 körül ezt néztem ki [link] erről itt is elég jót írnak meg 2 éve garancia. Lehet ezt venni tényleg gyors ?
-
tpeter77
addikt
válasz lionhearted #46283 üzenetére
bocs ha lemaradt
2.5" vinyót keresek.
tehát wd av inkább, mint red.
st oldalról meg nincs infóm, itt szinte mindenki a wdt ajánlja.
volt már aki azt irta hogy neki volt wd és hangos volt, de a seagate, meg halk nála. aztán majdnem megették reggelire -
Skini
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van egy Toshiba Satellite L750 1N0 laptopom, amiben elromlott a winchester. A kérdésem, hogy melyik winchestert vegyem az alábbiak közül:
https://www.pcx.hu/termek/hitachi-1tb-8mb-sata3-hts541010a9e680-notebook-merevlemez-117386
https://www.pcx.hu/termek/seagate-1tb-sata2-8mb-5400rpm-st1000lm024-notebook-merevlemez-102612
https://www.pcx.hu/termek/toshiba-1tb-sata2-8mb-5400rpm-mq01abd100-notebook-merevlemez-102613
https://www.pcx.hu/termek/western-digital-1tb-sata3-8mb-wd10jpvx-notebook-merevlemez-35524Vagy esetleg ha tudtok jobbat, ami 1 T és 15.000 körül mozog árban. Előre is köszi.
-
Teaway
veterán
válasz rayman2006 #46285 üzenetére
Múlt századi házba/helyre van csavarozva mindenféle hókuszpókusz nélkül. Csendes, gyors, hűvös.
Nincs itthon csokid??
-
rayman2006
tag
Sziasztok!
Szeretnék 2Tb 3.5" merevlemezt SSD mellé amin a van rendszer.
A vinyón játékra,Főleg 1080p-s filmek nézésére lenne használva.
Fontos csendes merevlemez legyen.
Eddig ezt néztem ki:
Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EFRXEz jó választás vagy mást ajánlatok ami jó és csendes?
Köszönöm. -
válasz tpeter77 #46281 üzenetére
Purple a sokszálú írásra van, így azt azt hiszem kizárhatjuk.
Az AV egyértelműen mediaboxokba szánták, így én azt preferálnám a helyedben, de persze nézd meg, hogy melyikre milyen ajánlatokat kapsz. Mindkettő 3 éves garival kell, hogy legyen.Az 1.4W meg a 2.5" lemezekre igaz, a 3.5"-nél azért ennél magasabb az érték.
A meleget eléggé bírják, 65-70°C a max működési hőmérséklet.
Hangra szerintem ugyanaz, egy lassú lemez, és az AV még direkt erre is van, tehát semmiképp nem lehet zavaró a lejátszás közben, ha hihetünk a gyártónak.
Hogy korrekt maradjak, itt egy opció a másik oldalról is: ST1000VM002, ez olyan, mint az AV.
@arminlok: Teljesen fals, hogy nem szabad böngészőt használni SSD-n. Esetleg lehet kímélni, hogy a cachet csak RAMból egye, ne az SSDről.
HDD: ha oda töltöd közvetlenül, akkor igen, a Red jó ajánlat.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
arminlok
senior tag
válasz Teaway #46279 üzenetére
Köszi
lionhearted Általános felhasználásra. Főleg 1080p-s filmek nézésére és tárolására. Játszani egyszerre max egy játékkal szoktam arra meg majd jo lesz az SSD amin a rendszer meg a gyakran használt programok lesznek(böngészöt leszámitva, ugye azt nem tanácsos azon használni). Tehát ha ezt most megveszem azzal járok jól?
-
tpeter77
addikt
válasz lionhearted #46227 üzenetére
mediaplayer mellé zárt dobozban melyik vinyó lenne jobb választás
av, purple vagy red?
teljesitményben a red 1.4W a többit nem ismerem...irni csak én fogok rá amikor pcről felmásolom majd a filmeket.
aztán az asus oplay meg lejátssza, nincs netre dugva se torrent... ezeket a pc intézi.
birják ezek a meleget?de a leginkább az érdekel, melyik a leghalkabb.
-
Ez nem probléma.
@Bici Ha nincs túl nagy korkülönbség, akkor a 7200as gyorsabb, mivel jobb elérési időkkel és random értékekkel rendelkezik. De kereshetsz róla teszteket, ha tudod a pontos típusokat, úgy talán könyebb.
@Interceptor: Vegyél inkább Blue-t, vagy ST1000DM003. A Green hűvösnek hűvős lesz, de a sok fejparkolás (ami az aktív használat és az aggresszív energiamenedzsment hozmánya) kellemetlenül érintené. Viszont hangosabb, ezt a fenti kolléga bizonyította (ebből a szempontból az ST papíron halkabb). De nincs idegörlőbb, mint a lassú gép, szerintem.
Irodai munkában, ahol az ember dolgozik, mindig van backup, az megbízható, anélkül meg semmi...@arminlok: Az új Redekkel szerencséd lehet, azok a fórumtapasztalatok alapján kevésbé aggresszíven parkolnak. Valamivel masszívabbak is, mint sima desktop társai. De az, hogy SSD mellé, az elég kevés infó, mire lenne használva a HDD?
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
arminlok
senior tag
Sziasztok!
PC-be szeretnék 1 TB-os winchestert venni késöbb tervezek egy SSD-t is ezért ugy gondolom az 5400rpm-es jobb választás lenne az összefoglalo alapján. Szerintetek milyet vegyek és melyik boltot ajánljátok? -
félisten
-
laacika
tag
válasz Balathruin #46271 üzenetére
Köszi válaszod,32Gb-os kevés mi?Egy 64Gb-os már talán elég lenne.Már nem olyan rosz áruk van pl egy 64-esnek.
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
Interceptor
addikt
Hello,
Rövid kérdés WD10EZRX vajon alkalmas irodai munkára? Az előny, hogy olcsó és egy tányéros, így halk és elvileg megbízhatóbb is, viszont kérdés a sebessége. Tudom, hogy alapvetően adat tárolásra van kitalálva(részben erre is kell), de irodai munkára rendszer vinyóként is üzemelne (azon külön partícióval), ms office ilyenek mennének a gépen. Köszi a választ.
szerk: Esetleg ez jobb választás?: WD10EZEX. Mennyire megbízható?
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
félisten
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata arról, hogy egy 2,5"-os 7200rpm-es laptop winyó és egy 3,5"-os WD Red közül melyik gyorsabb oprendszer betöltésre és általános használatra (progik megnyitása, stb.)?
Kössz!
-
-
khes
tag
válasz FollowTheORI #46267 üzenetére
Viszont 1-2 hónapig szinte biztos, hogy úgy fog működni, 720p-be pedig szerintem simán meglesz a jó sebesség. Utána meg szerzek egy másikat....
-
laacika
tag
Sziasztok.
Biztos sokat feltett kérdés lesz amit kérdezek de légyszi válaszoljatok rá.
Mennyivel lenne gyorsabb a gép ha Hdd mellé betennék egy 32 v 64Gb-os SSD-t és azon lenne a rendszer?Álltalános használat melett,böngészés,néha játszás.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
nagyúr
-
mekker
őstag
Na eljutottam odáig, hogy lecseréljem a régi merevlemezemet egy WD Blue 1TB-ra (wd10ezex).
Hangja van és szerintem rezonál is valamennyire (bár beszerelve még nem használtam, DIY módon van beszerelve és szerencsére így nagyjából hang nélküli még közelről is).
Sebességre nagyon ott van, hozza a papírformát.
(teszt, frissen ráklónozott Windowssal+programokkal)[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
khes
tag
válasz FollowTheORI #46264 üzenetére
Jelenleg váltás előtt állok, mert a régi HDD-m nem bírta, de az szerintem egyébként sem bírta volna, szóval nehéz lesz ezt egy így kideríteni, ha nincs nálam és nem tudom kipróbálni. Azt ugye meg nem nagyon lehet a magyar webshopoknál.
-
nagyúr
-
khes
tag
válasz lionhearted #46262 üzenetére
Most kicsit utána olvastam a dolognak és azon gondolkoztam, hogy mekkora baj lesz az, ha ugyan azon a HDD-n van a játék és a felvétel is? Mert sajnos jelenleg csak 1 HDD-re van pénzem, ami mellé majd egy SSD fog kerülni, OP rendszernek és pár fontosabb programnak. Mekkora hátrány ugyan arra a HDD-re írni az anyagot, ha közben olvas is?
-
válasz jim bcs #46260 üzenetére
Igen, preferálom sok esetben az ST elképzeléseit, de nem vagyok elvakult. Ha ugyanolyan jó, akkor azt úgy írom, hogy ugyanolyan jó. Arról meg sosem láttam statisztikát, hogy az ST jobban halna. Erre amúgy is csak igencsak jól ellenőrzött, egyező körülmények között, egyező fajtájú HDDkkel lehetne számolni, abból is nagytételben. Nálam a WDk jobban haltak, de ez van, attól még van amelyik most is működik. Az STk túléltek egy táp haldoklást, túlmelegedést, szóval nem hibátlan a SMART, de zavartalanul működnek. Mégkorosabb társaik is mennek most nonstop. Vannak jó, és rosszabb darabok, ez már csak ilyen.
Koncepció szinten jobbnak tartom pl az SSHD-t, mint a Blacket. WD meg nem állt elő SSHD-val, a DualDrive meg nem az igazi. Ahol a Black meg jó, ott meg már kapható a kezdő szerver HDD is (akár RE is házon belül).
Hasonlóan nem értem, hogy miért jóa Green. Desktop szinten nálam két használhati lehetőség van, aktív és alkalmi, archív. Előbbi esetén szívás a Green agresszív energiamenedzsmentje, amit ha meg is kerülsz is csak pár W-ot spórolsz. Kiszámolva a gyártók és az EON adataiból, 4TB verziókban (ez új ST generáció) max 700, idle értékekkel 500 Ft éves különbséget mutat, folyamatos használattal! A régi ST generációval (2TB) ez az értékek 1200-880 Ft évente. Leosztva ezeket 8/5 órás használatra (amire ezek amúgy is valóak), máris kőkemény 160-110, illetve 285-205 értékek jönnek ki, és ekkor sem számítottuk bele, hogy esetleg nem kellenek folyamatosan, hanem engedjük őket "lepörögni". És még ekkor is, spóroltál az áramon egy keveset, de közben nem is kapod meg a sebességet sem. A polcon porosodás közben meg egyik sem eszik áramot, de mikor a backupot rá kell másolni, akkor mégiscsak a gyorsabb a nyerő.
A Bluenál pedig az ST kevesebbet eszik, és nem max 1TB.A többinek meg van párja, hasonló paraméterekkel, tehát ott nincs koncepció eltérés.
És ez csak az én véleményem, az általam elképzelt eshetőségekkel.
@khes: A fent taglaltak után én akkor az ST3000DM001-re szavazok.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
khes
tag
válasz lionhearted #46259 üzenetére
Inkább hobbi szinten menne a dolog, nem lenne állandó a terhelés. A lényeg, hogy elérje a 160-180 MB/s-os írási sebességet, a többi csak mellékes. (Persze azért a nagy kapacitás is elég fontos.)
-
jim bcs
nagyúr
válasz lionhearted #46259 üzenetére
nincs annyi csak 999 ,most mondhatnám hogy te meg Seagate fanboy vagy de nem fogom, az árakkal tisztában vagyok, nem vagyok WD fanboy de jelenleg a wd hdd-kel van a legkevesebb gond
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Az előző választ kb ezer alkalommal írta be az illető, még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy az árakat megnézze, de elvakult WD fanboy, az látható.
A Red 1-2TB változata belefér ugyan a keretbe (a 3TB már egy picit kilóg, de nem vészes), de lasabb pörgése miatt lasabb lehet egy nagyobb mennyiségű tömörítetlen videóvágás közben.
A Red pro túl drága, a Purple nem is erre való (és lassú RPM, mint a red, ami ennél jobb), az SEből az 1TB-os fér bele a keretbe, viszont az tényleg jó is, gyors is.De mivel nem egy gyártóból áll a világ, van ST oldalon is lehetőség:
ST2000VN000, ami NAS HDD, szóval ugyanazokkal küzd, mint a Red.
ST1000NM0033 ez penge, de csak 1TB (kb mint a WD SE)
ST1000NC001 ez is hasonló.
ST3000DM001 ez sima dekstop HDD, de legalább 3TB, és egész gyors.Függően attól, hogy mennyire komoly, és nem hobbi az a videóvágás, lehet haladni a pengétől lefelé. Ha munka, akkor nem éri meg spórolni, ha hobby, akkor meg nem akorra a terhelés.
Tegnap még működött...
-
khes
tag
Sziasztok. Érdekelne egy 1TB feletti, max 3TB-os HDD. Videó felvételre és vágásra lenne használva, az árkeret max 25-30K, a fogyasztása nem érdekes, viszont legyen minél halkabb. Mi a legjobb ilyen kategóriában? (Egy ideig az op. rendszer is erről futna.)
-
-
JaMart
csendes tag
válasz lionhearted #46254 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is ezt a két Seagate-et néztem. Valószínűleg ST2000DX001 lesz belőle.
A tápom egyébként: FSP atx-400pnf
Tesztelgetni nem mertem, mert félek, hogy végleg behal. -
válasz RAiN91 #46251 üzenetére
Attól függ, mennyire offolva, és mennyire gagyi. Van a HDDnél is rosszabb SSD. És ha már szénné van írva, akkor is meglepi van. De ha abban gondolkozol, hogy amellé a Green, akkor az sem lesz valami nyerő páros, mert gondolom aktívan (játékok, letöltések, stb) lenne használva a Green, amit én nem tudok javasolni.
@JaMart: Ez semmiképp sem jó hír, de ahogy a kolléga is említette, jó lenne bővebb adatokat ismernünk. Nekem is volt már hasonló esetem több éve, és nem a HDD haldoklott... azóta is futnak azok a HDDk.
Nehéz új, feltételezésem szerint rendszernek is jó, 2TB-os winyót mondani ebből az árkategóriából, mert a WD csak a Blacket küldi (ami 35ezer), Bluet nem.
Így marad:
ST2000DM001
DT01ACA200
Illetve egy picit kicsúszva: ST2000DX001, viszont nagyon gyors.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
JaMart
csendes tag
Sziasztok!
ST31000528AS merevlemezem néhány napja elkezdett kattogni. Kicseréltem a a kábeleket, és egy ideig jó is volt de újra kattogni kezdett, és már fagyogat is a gép. Egy kicsit megijedtem, ezért új HDD vásárlásán gondolkodom.
2TB kapacitás és 20-25 ezer Ft környékén mi manapság a legjobb választás? Segítségeteket előre is köszönöm! -
RAiN91
őstag
válasz lionhearted #46248 üzenetére
Köszi!
És offolva, egy 10e Ft-s 60GB-s olcsó SSD rendszernek jobb azért mint ez? -
Shifty01
aktív tag
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a HDD mennyire jó?
ST3000NC002
SSD mellé menne uj konfigba.
Nem fizetnék érte, hanem 1 fölöslegessé vált telefonra cserélném el, csak nem ismerem a cuccost.
3TBos változat lenne. -
-
Mengele
tag
Hi
Rendszer HDD -nek lenne a ket vallasztasom.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX vagy Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 .
Helpet elore is koszonom
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Gépet rakok össze, és kellene egy 1TB-s HDD. 14-15e Ft-ig.Ezt néztem ki, meg szabad venni?: Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX
-
Dzsekó
addikt
válasz TurpiUrfi2 #46226 üzenetére
Már csak a képet nem látom...
-
sagesz93
addikt
válasz lionhearted #46242 üzenetére
Használtan venném, szerverből származik.
Ez a 7 év gari lehet gyári amúgy?
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46242 üzenetére
most kezdem el rugdosni...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
-
sagesz93
addikt
Sziasztok
Samsung He103UJ, szabad ilyet vennem ssd mellé tárolásra?
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46239 üzenetére
-
Tegnap óta nem nőtt, ami jó hír. Bár, kicsit árnyékolja, hogy egyiknaprólamásikra történt volna bármi is, ahogy mondtad, hiszen honnan tudod, hogy bármi történt, ha egyetlen napja nézed... de mindegy.
Én továbbra is a kábelezésre gyanakszom. De ha tovább növekszik, akkor majd kiderül.Tegnap még működött...
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46237 üzenetére
-
Amit az előbb mutattál, csak kattints rá. Bár, ebből úgy tűnik, hogy tegnap óta van csak fent a HDS, de ez sem baj, csak figyeld, hogy változik-e. Illetve, mint mondtam, a csatlakozókat, kábeleket.
Mert a Raw Read Error Rate nem mutat semmi hibát, pedig annak is illene változnia ilyenkor.Tegnap még működött...
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46235 üzenetére
Azt hogyan lehet bemásolni, vagy hol található?
-
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46233 üzenetére
621 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.No actions needed.
Amikor a 187-es attributumot kikapcsolom, akkor 100%-os a lemez.
-
Nem látom, hogy itt mi a hiba, jó lenne, ha bemásolnád, amit a Sentinel hibának ítél meg, és erre vonatkozóan mik az adatok. Minden pipálva van, a feje se parkolta szénné magát (16e parkolás 1 év alatt, 300e bír), hűvös. Nincsenek gyengélkedő szektorok.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
mufi
senior tag
válasz lionhearted #46219 üzenetére
Kicsit a sentinellel van bajom, de hogy segate lemezt többe tnemveszek az hétszent.
Az történt, hogy előbb egy momentus XT, majd egy alig egy éves 1TB-os seagate is hibát jelzett sentinelben.
És igen előtte egy F3-as 500Gb-os samu 3 évig egyetlen hiba nélkül dolgozott pedig akkor kaki kínai tápom volt, szar alaplappal...most mex AX850, minőségi sata kábelek...https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
válasz Moleman #46230 üzenetére
Momentán az 1terás diszkeknél már a nagy a halkabb, ezt fent igazoltam. Venti meg..vicc, dehogy van rajtuk, az is valami régi lehet.
Akkor meg letöltő gép, akár RasPi-vel.
Egyébként ez van, de ezek az eszközök akkor is használati tárgyak, több időt gondolkodni rajtuk, mint amennyit érnek, nem éri meg. A tőled elvárható szinten óvd meg, ne dobd tűzbe, vagy vágd falnak. Most már úgy sem tudsz másikat választani, aminek esetleg nagyobb a timere...Tegnap még működött...
-
Moleman
addikt
válasz lionhearted #46229 üzenetére
Próbáltam, van 3.5"-os USB3-as külső rackem is, de a hangja miatt szerettem ki belőle. A 3.5"-os vinyók jóval hangosabbak (igaz, nekem csak régiek vannak, 500-as a legnagyobb), plusz külön ventillátor is volt a racken. Arról nem is beszélve, hogy pl a konyhába vagy a wc-re nem tudom magammal vinni.
Most hazahoztam melóból az ottani portable firefox mappámat, és azzal is ugyanolyan üresnek mutatja a fészbukot, pedig abban tényleg semmi plugin nincs és jóval újabb verzió. Ezek szerint a vindóznak nem tetszik valami, lehet, hogy tényleg újra kell majd rakni.
-
válasz Moleman #46228 üzenetére
Ha úgy is desktop módban megy, akkor érdemes majd elgondolkozni egy külső tokon egy desktop winyóval, ami kevésbé megy rá a parkolásra. Ami meg kell, azt meg a belső winyóra tenni pl. Nyilván kényelmetlenebb, ezért nem is mondom, hogy így kell, csak egy lehetőség.
Notebook winyónál a parkolásra jóval jobban rámentek a gyártók, ott a legfontosabb a fogyasztás és a rázkódásvédelem, amiben sokat segít, ha a fej nem a lemez fölött van egy hajszálnyival, hanem parkol.FF: akkor bizony valami offon van. Van pár plugin az adatkimentésre, history, könyvjelzők, vagy ott az FF sync is.
Tegnap még működött...
-
Moleman
addikt
válasz lionhearted #46227 üzenetére
Köszi, igen, a seed miatt megy a gép.
A notebookba csak 2.5"-ost tudtam tenni, nem volt választásom, a mobilitására szükségem van, viszont nincs másik gépem. Akkor hagyom parkolni, legfeljebb élek a garanciával 2 éven belül, ha meghalna.A beépülők letiltását is próbáltam, csökkentett módot is, semmi nem segített.
-
WD AV-ből van 2.5ben is 1TB.
A hőfok miatt én nem aggódnék, a WD 70, az ST 75 fokig írja a működési max hőmérsékletet. Gondolom felmérték, hogy milyen egy átlagos PVR/DVR/MediaCenter. És ugye, alacsony fordulatszámúak.
A nagy viszont halkabb (ezt a WD speckóból állítom).@Moleman: Nem ismerem az előzményeket, de sejtve, hogy éjjel is azért megy, mert valamit tölt, nem igazán volt jó választás a notebook HDD. Nem tudok rá kerülő megoldást, de annyi előnye van, hogy jobban bírja a parkolást a fej is, mint a sima desktoposok.
FF témában: tiltsd le a beépülőket, hátha az zavar be.Tegnap még működött...
-
TurpiUrfi2
tag
válasz Dzsekó #46205 üzenetére
Köszi.
A félreértések elkerülése végett bemásolok két képet a csatlakozókról. Csak hogy tanuljak is valamit.
A két képen a két fekete csatlakozó amelyik belemegy a házban lévő SAta wiynóba. Az első egy fehér csatlakozóról jön le átalakítóval, a másik közvetlenül az alaplapba megy.. Hasonló fehér csatlakozók bőven jönnek még a gépből... Kérdésem, hogy ha szerzek két ilyen vezetéket akkor a kérdéses külső vinyómat elvileg simán fel tudom rakni a gépre?Köszönet.
-
tlala
addikt
válasz lionhearted #46221 üzenetére
Aham, mindent értek, nagyon köszi.
Valóban, nem könnyen, de lehet találni 3 éves garis boltokat is, normális árral.
Viszont a venti nélküli készülék annyira egy zárt kis fém doboz, pont annyi belső hellyel, hogy passzentosan elférjen benne egy 3,5-es HDD, és a médiachip is fűt rendesen. Ezért bújkál bennem, hogy ránéznék a 2,5-es lemezekre is, mert az csak szellősebb lenne, és az 1 TB-os kategóriában már nem nagy az árkülönbség, általánosságban persze.
Tudnál ajánlani kérlek esetleg egy hasonló "cél eszközt" a 2,5-es méretben is? -
félisten
válasz Moleman #46222 üzenetére
Az OFF részhez egy javaslat: törölj böngésző cache-t! FF-ben is bel ehet állítani, hogy csak a cache-t és sütiket töröljön, és az előzményeket hagyja meg, stb. Ahogy neked kényelmes. Nekem szokott segíteni. És minél korábbról törölj (everything), ne csak az lemúlt X időből.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Sziasztok, megvettem a Hitachit (5K1000), első körben nagyon elégedett voltam vele (főleg a csendességével és vibrációmentességével), viszont 2 nap után akadt pár anomália.
A HDSentinel be volt állítva a háttérben, letiltott parkolással, hogy kordában tartsa a korábbi WD vinyót. Ettől a Hitachi 3-5 másodpercenként kattogott, a tiltás kikapcsolásával a zaj megszűnt, és csak ritkán parkolt használat közben (1-2 óra alatt 20×). Most viszont úgy hagytam a gépet éjszakára (számomra ez az általános), és reggel azt láttam, hogy 6 óra alatt 714× parkolt... Ez kb annyira durva, mint a régi WD-nél, viszont letiltani nem tudom Sentinelben, mert akkor meg zajong. Valakinek valami megoldás? Vagy ne foglalkozzak vele, ha a WD kibírt 1 millió parkolást, ez is ki fog? Ez legalább csendben van önsanyargatás közben is.Egy további fura jelenség is előjött, de ez még nem biztos, hogy a vinyóhoz köthető: Firefoxban tök üres a Facebook, bejelentkezni be enged, de utána csak a felső kék sáv van, bármit lenyitok, üres, nincs idővonal, nincs oldalsáv, semmi. Minden más böngészőben működik normálisan. Újra még nem telepítettem a Foxit, még nem találtam meg a módját az elmúlt 3 év előzményeinek átmenekítésére. (A rendszer SSD-n van, a régi vinyó teljes tartalmát átmásoltam az újra, tehát ezért nem tartom valószínűnek, hogy köze lenne hozzá, de hátha.)
Előre is köszi!
-
Mindkét általam említettre hivatalosan 3 év gari jár. Pont ezért nem hoztam fel a többit, mert nincs különbség. Keress egy másik boltot, ha teheted.
Kicsit más a használati use-case, szóval inkább a Red, ha minden kötél szakad. Az valamivel általánosabb célú, a Purple előnye a folyamatos, többszálú írás. Az AV előnye a folyamatos, többszálú olvasás. A Rednek viszont ugye nincs ilyen, egy NASt egyszerre többen használhatnak, többféle dologra.
Transmission egy nagyon jó kliens, és rém egyszerűsége abban is segít, hogy ne akarja a linuxtól elvenni a feladatát. Így, bár opciód sincs, de amúgy is lényegtelenné vált a dolog.
Tegnap még működött...
-
tlala
addikt
válasz lionhearted #46217 üzenetére
Köszi a választ, és NetTom-nak is.
Alkalmas lehetne egy WD Red vagy Purple is? Csak mert azokra 3 év a gari, az általad ajánlottakra meg csak 2 év, és elvileg azok is NAS 24/7-re, meg folyamatos videorögzítésre ajánlottak.
Nagyon érdekes, amit a torrentről írtál. Csak sajna a Popcorn linuxos rendszerén egy rém egyszerű Transmission kliens van, amin a fel- és letöltést lehet állítani, toábbá a max. Peer-ek számát meg még valamit, oszt' jónapot.
-
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
van egy momentus XT 500GB és egy barracuda 1TB-os lemezem. Hogy rövidítsem a mesét, a gépem gondosan összeállítot konfig, minőségi táp, alaplap stb...egyik napról a másikra a lemezeken hiba jött elő a HDD sentinel szerint, bár hibás szektor egy lemezen sem található hálazeusznak.
Namost, a momentus xt az ugye laptobna volt...a barracuse pedig a gépben...nem hinném, hogy apc és a lapop is hibás lenne, nagyon megelégeltem a seagate sz*rozásait....
Szeretnék egy normális és megbízható, legalább 1TB-os lemezt venni. Mi az ami jó manapság? (Nem szeretnék SSD-t..)https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Bár alapvetően igazad van, a kisebbeknek sokszor alacsonyabb a hangja és a hőtermelése is, azt nem szabad elfelejteni, hogy amint elérünk oda, hogy a kicsi már nem tudja kiszolgálni 1 tányérral, amit a nagy még igen, a helyzet könnyen megfordulhat. Az 1 terás egységek esetén pl már fennáll, hogy a nagyobb a halkabb a kevesebb lemezszámból adódóan.
Bár a Black alapvetően nem rossz "mindenes", de van ilyen, vagy hasonló célra tervezett egységek is, ezek WD esetén WD AV (WD10EURX), a másik oldalon ST Video (pl. ST1000VM002). Ezek halkabbak, de mégis a folyamatos igénybevételre lettek tervezve. Én ezeket ajánlanám.A letöltésről pedig csak annyit, hogy egy jól beállított kliens sokat segíthet a HDD élettartamán. Ha nem akar azonnal kiírni, vagy bármit ráerőltetni az OSre (mert abban van már lemezkezelés, diskcache stb. vagy a lemezen az NCQ), akkor sokkal inkább lesz ütemezett az írás/olvasás, és a kiírt blokkok is sokkal jobban lesznek nagyobb egységekben, és nem random írás szerűen. Ezzel azért lehet kímélni a fejet, a saját FW algoritmusain felül is.
Tegnap még működött...
-
nagyúr
-
tlala
addikt
Sziasztok, egy speciális területre keresek HDD-t.
Van egy Popcorn médialejátszóm, amivel torrentezek is. 3 év és 1 hónap után meghalt benne a 2,5"-os Samsung SpintPoint M8-as, HN-M750MBB lemez (3 év volt a gari...).
Anno ezért választottam ezt (3,5-es is tehető bele), mert a zárt, szűk lejátszóban nincs venti, és reméltem, hogy a kisebb lemez jobban szellőzik és nem melegszik annyira.Mit vegyek helyette? Kalkuláljak úgy, hogy ugyanannyiért kapok egy nagyobb 3,5-est 5 év garival, cserélem, ha behalt, oszt jónapot? (Ki tudja, élek-e még 5 év múlva... )
De egy 5 éves garis 3,5-es Black meg jobban melegszik...
Vagy maradjak valami 2,5-es modellnél, a megbízhatóbb félékből? Ugyanis azért nem akarom hallani a lemezhangot filmnézés közben.
Nem vagyok hatalmas torrentező, de azért mindig megy néhány film letöltés, és úgy hallottam, hogy a torrentezés nyírja ki a HDD-ket.[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
válasz Balathruin #46213 üzenetére
Koszi mar ezt megcsinaltam en is a parancssorral de nem jott ossze ugyan ugy belaggol a fim meg sorozat a tv-n vele de az az erdekes hogy ha ugyan ezen a HDD-n nezem a filmeket PC-rol akkor az nem laggol
-
Balathruin
veterán
válasz vati182 #46212 üzenetére
Én úgy tudom a Windows beépített cuccaival csak úgy fog menni a konvertálás ha legyalulod a vinyót (tehát minden elveszik róla). A parancssoros megoldást ismerem.
rendszergazdaként indítok egy cmd-t (cmd.exe)
diskpart (kellhet egy kis idő míg elindul)
list disk listát kapsz az összes tárolóról
sel disk x x legyen annak a merevlemeznek a száma amit konvertálni kell
clean ez töröl minden partíciót
convert mbr ezután ha nem látszódik létre kell hozni egy partíciót
create partition primary aztán ha minden igaz ezzel végeztél is[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xrvman #46210 üzenetére
Szerintem meg lehet találni a külső vinyós és külső rack topikokat is [link] a kategórián belül. Illetve vétel előtt ezen szempontok mérlegelését javaslom [link]
2,5" M3 viszonylag jó, 3,5" D3 Station kerülendő, rackes megoldásnál is akad, talán jobb rack, mint Green helyett, akkor inkább már egy Red. -
xrvman
őstag
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a 2,5" 2TB külső HDD-t. Tudtok jobbat, mást ajánlani? 8Mb Cache nem gond?
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/Samsung_M3_Portable_25_2TB_USB3.0/2.0_kulso_merevlemez_fekete_%28Seagate%29-p413652.html[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lionhearted #46206 üzenetére
Nem tudom, de volt rá újabb, arra emlékszem.
Ezt viszont nem raktam fel rá, mert azt írták többen a fórumokon, hogy belassul tőle a winyó.
Végül WD Black lett belőle, ami gyorsabban tölti be a nagyobb progikat, cserébe szekvenciálisan lassabb, és a hangja is hallható.[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsekó
addikt
válasz TurpiUrfi2 #46200 üzenetére
Sata csatlakozó csak egyféle van. Sata1, Sata2, Sata3 fizikailag ugyanúgy néz ki, és kompatibilisek egymással.
-
félisten
Jó winyó, volt ilyenem, de gyakran parkolta a fejet, amit nagyon hangosan, és idegesítő hangon csinált.
Ezt leszámítva gyors, és nagyon halk volt (amikor éppen nem csapkodta a fejet).[ Szerkesztve ]
-
xLt`
tag
Üdv!
Egy mATX házba keresek jobb ár/érték arányú hdd-t. 1 TB bőven elég. Fogyasztás annyira nem, inkább halk működés és hőfok érdekelne.
A rendszer ezen futna, késöbb ha lesz feles pénzem akkor majd ssd-n.
Amit kinéztem: SeagateVárom válaszaitokat
-
AMDaZERG_1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- iPhone topik
- További aktív témák...