Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
Ahogy olvasom elég vegyes a megítélés a Sandisk X400 ról.
Most akkor ajánlott, vagy inkább nem?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
belassos
csendes tag
Sziasztok! Ha kingston kc2500 500gb-ot veszek, vegyek rá hűtőbordát is? Mennyire melegedős, mennyire igényli? Egy asrock b450m pro4 alaplapra menne link
Tudom ,hogy pár ezres tétel, csak feleslegesen nem akarok rárakni hűtést.
Az A2000-ről olvastam ,hogy kifejezetten hűvös, erről nem hallotam még semmit.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy PCIe Gen 4.0 SSD menne-e max. sebessége körül egy AMD Ryzen 5 5600G és egy MSI MAG B550M MORTAR társaságában, vagy maradna a PCIe Gen 3.0 sebességen?
Mert, ha nem megy, akkor nem költök feleslegesen, marad a régi Samsung PM961.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
F.Bence
tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
-30.000Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
-500Gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, amelyik a jobb ebben az árkategóriában, illetve passzol az alaplapommal.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus Z97-Pro Gamer
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?-5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
-Játékra, netezésre
-
Flynn
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e arról, hogy a 860 EVO működik-e rendesen egy ASRock 970 Extreme3 R2.0 lapban?
Előre is köszi!sör
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz pingu22 #70032 üzenetére
Szia. Ha valaki azt mondta, hogy ettől lesz a gyorsabb a játék, az nem volt tájékozott.
Teljesen értelmetlen és felesleges erre. De igen ez egy jó ssd veheted bátran. az alapon ha nincs rá borda kialakítva és ahogy látom, mindkét m.2 csati vga közelben van, akkor kell rá borda is. -
pingu22
tag
Sziasztok! Egy ASRock B450M PRO4-F alaplaphoz keresném a leggyorsabb SSD megoldást. Elég a legkisebb kapacitás (128/250 gb), keret 30k és egyetlen játék menne rá Samsung 980 PRO 250 GB-nél van jobb megoldás?
-
Archttila
veterán
válasz Pyttawrx #70023 üzenetére
Koszonom!
Melegedes miatt Samu kilove.
Kingston-nal mi a kulonbseg az A es a KC szeria kozott? Arra gondoltam, hogy mivel csak egy lightos rendszer lenne majd rajta (Arch Linux SwayWM) igy eleg lenne az 250-es is, viszont gondolom az 500-as alapbol gyorsabb szoval nem tudom sebesseg szempontjabol melyik lenne a jo:KC2500, 500GB
KC2500, 250GB
A2000, 250GBNem azon a 10-esen rugozok, csak feleslegesen nem koltenek ha nem muszaj, foleg hogy a 250GB-osnak is max a tizedet hasznalnam ki...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 25000ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép, M.2 (NVMe)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Deskmini x300 [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 5év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos, rendszerGyors, megbízható, (és ha lehet nem túl melegedős) meghatót keresek.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
válasz Graphics #70018 üzenetére
40 ropi....faca, de laikus ezt nem tudja így! Én meg januárban 43eft-ért vettem a 860 EVO 1TB-t....brühühü.....de nem sírok, megérte!
De ezek az OEM-ek tényleg nagyon megérik, ha kifog ilyet valaki.
Jó kis chia SSD-ket kéne olcsón, de nyilván nem használt már csapágyas példányokat. No ilyet nem talál az ember aprón. Bár már ez is költözik felhőbe?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz TomMusic #70016 üzenetére
SN850 tényleg jó ötlet még, ha nem is igazán olcsóbb, de a WD Black az egész jó, nem lehet csak Samuban gondolkodni ezen a fronton sem.
Nyilván a szekvenciális írás /olvasás gyakorlatilag lényegtelen OS meghajtónál. De a jövőre nézve nem árt ha az ember kicsit bufferel erőforrásból.
Ez is kétségtelen, emiatt akár érdemes is 4.0-ás NVME-t venni, de főleg ha viszonylag hamar akar platformot váltani valaki. Aztán az is lehet, hogy fékeződik ez a hatalmas fejlesztési ütem, lásd chiphiány az 5G kiszolgáló eszközök cseréjénél....etc.
Ez a renderelős példa csak amiatt volt, hogy nem csak OS futtatásnál ugrik be sok user a papíron 10x gyorsabb eszköz vásárlásába.
Kb tényleg pénzkérdés a dolog, mert az SSD ára mellett a totál platform-váltás már elég durva összeg. Én nem is cseréltem a desktop platformot emiatt, elvagyok a pár éves, de komolyabb teljesítményű üzleti notikkal.
Nagy volumenű fejlődés volt utóbbi években, talán most kicsit lassulni fog, legalábbis a konzumer piac biztosan. Ami a mobilok terén megy, az eszeveszett ütem és igazán az is okozza a kialakult hiányt is többnyire. Van persze értelme ennek a fejlődésnek is nyilván.
-
TomMusic
őstag
válasz ubyegon2 #70011 üzenetére
Nyilván a szekvenciális írás /olvasás gyakorlatilag lényegtelen OS meghajtónál. De a jövőre nézve nem árt ha az ember kicsit bufferel erőforrásból.
Persze azt is meg lehet csinálni hogy majd idővel bővíteni, mikor valami miatt már erősen indokolt egy PCIe NVMe.
És egészen biztos vagyok benne hogy ez az idő el fog jönni. Az informatikában eddig ez törvényszerűen mindig is így volt.
Ezért ez most végülis hozzáállás kérdése, meg hogy a kolléga mennyi pénzt szán rá.
De igen alapvetően most még elég a sata SSD. Nekem is azok vannak az asztali gépembenÁllítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz -Faceless- #70013 üzenetére
WD SN 850 is még képbe kerülhet szerintem
-
nagyúr
válasz Graphics #70010 üzenetére
Az igényekhez mérten kell vásárolni.
Ez olyan alapigazság, amire nehéz bármit is mondani! Én is fenem a fogam egy 980 Pro-ra, de még mindig nincs olyan gépem, amibe bele tudnám szerelni, pedig kíváncsi lennék, mi lenne azzal a rohadt hosszú 5sec bootidővel.
Első mondatodra még annyit, hogy láttam olyan egybekötött 5 bivalyerős gépet, ami egész nap komoly renderelést csinál és a gazdája csak nevetett, mikor kérdeztem, hogy miért csak Sata3 SSD-k vannak benne. Azt mondta, itt nem az SSD gyorsasága számít, pedig nem a hw-en spórol látva milyen CPU-k voltak 64GB RAM-os gépekben.....
Ez az A2000-es meg egy igazi nagy titok egyébként!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TomMusic #70008 üzenetére
Viszont ez "csak" egy 256GB-os SATA3-as SSD, ami max 500-550MB/s-ot tud. Egy komolyabb PCIe SSD ennek tízszeresét tudja.
No de ez OS futtatásakor vajon jelentkezne-é? Nemigen. Van egy újabb öreg notebookom, amibe átraktam egy WD Blue 3D-t és kb elképzelhetetlenül pörgősebb a gép, mint a HP Elitebook 8570p-m, mindössze amiatt, mert a Dell M4700 egy állat még ma is, hardveresen piszok erős, ja és mindkettőben Sata3-as SSD van. A Dell 5 sec alatt bootolta be minap a Garuda OS-t, de ugye OS futtatása inkább az access time-tól függ, mintsem a szekvenciális írástól, persze egy PCIe 4.0 már access time-ban is tuti érezhetően durvább egy Sata3-tól, de nekem a Dell-en minden pattog így is, mint a bolha(ez minden OS-en tapasztalható amúgy). Egyszóval nem minden esetben lehet kihasználni a PCIe többszörös gyorsaságát.
Csak megemlítem, hogy 5 éve egy Intel 520 120GB SSD-n egyik OS 2,7s alatt bootolt. A lassabb az 3,2s alatt, sajna ennyivel bloatabbak már a Linuxok is.
-
nagyúr
válasz -Faceless- #70006 üzenetére
&(#70003) Graphics
Sorry, kis zavar volt az erőben, önkéntelen árukapcsolás volt a fejemben a heatsink miatt, mivel épp két napja paramétereztem azt az eszközt....szóval ja, nem ér 20 rugót a heatsink, amit 2-3eft-ért is meg lehetne kapni. Viszont a 980 Pro alapból tényleg durva és nem azt mondom, hogy más nem ilyen jó...ööö de, mégis aszondom. Nem lehet amúgy márkanév alapján odaítélni semmit, legjobb példa erre a Kingston, mindenki a fejét fogja, ha az SSD-i szóba kerülnek, kivéve az A2000-es, ami a legtöbbet ajánlott NVMe SSD a topikban.
(#70007) totopad
Mint olvasod, sajna tényleg ez az egyetlen megbízható megoldás, néha ugyanazon tipusnéven annyi különböző verziójú/építésű notebook jön ki, hogy nagyon nem érdemes tippelni ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Szia!
Hát ha új gépet építesz, és munkára, akkor én PCIe4-es SSD-t raknék bele, legalábbis OS alá.
Az általad említett típusról mondjuk nincs tapasztalatom, de az [összefoglalóban] az ajánlott darabok között van, szóval mellélőni nagyon nem lehet vele.
Viszont ez "csak" egy 256GB-os SATA3-as SSD, ami max 500-550MB/s-ot tud. Egy komolyabb PCIe SSD ennek tízszeresét tudja.
Kérdés, hogy kell-e ekkora kraft. Én úgy vagyok vele, hogy ha már új gép, akkor az egy pár évig zúzda legyen.
Szóval mehet bele, ha nagyon olcsón kell kijönni, akkor még OS alá is mehet, de én erősen javaslom a PCIe NVMe SSD-t.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-Faceless-
őstag
válasz ubyegon2 #70002 üzenetére
Úgy értettem, hogy az alaplapon van 4.0 foglalat heatsink-el. Éppen olyat keresek amin nincs, és így nem sérteném meg a garanciát azzal ha leveszem.
De akkor nézek ilyen 980 Pro-t. Bár eredetileg Cruical-t néztem, mert az MX500 iszonyatosan bevált máshoz képest.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Havernak építek munkára gépet.
A kérdés, hogy a 3 éves, de bontatlan 256GB-os Goodram IRDM Pro SSD megfelelő-e az OS-nek, vagy egy mai nvme-s SSD-vel pörgősebb lenne?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nagyúr
válasz -Faceless- #70000 üzenetére
Gondban vagy, mert ha 1TB PCIe 4.0 NVME kell heatsink-kel, az nem 40-50eft, főleg ha megbízható kéne.
Samsung 1TB 980 PRO M.2 2280 Heat-Sink SSD meghajtó (MZ-V8P1T0CW)
heatsink nélkül se sokkal olcsóbb egy tényleg megbízható és gyors PCIe 4.0
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #69998 üzenetére
A benne lévő ssd-t tudom, h sata, itt azt ben tudom, h tehető-e bele nvme, mert bizonytalan, mint asuséknál.
Jaja, én is erre a bizonytalanságra utaltam, bocs ha félreérthetően fogalmaztam.
Azért ez elég durva, hogy maga a használó képtelen megállapítani a saját notebookjáról, hogy jó-e bele egy adott device. Gondolj bele, ha neked sem egyértelmű, akkor milyen gondban van az, aki nem is foglalkozik ilyen mélységben hardverekkel! Elkeserítő, persze a notik alaplapjáról sehol nincs igazán elérhető infó....
(#69997) totopad
Ott vagy meglőve, hogy az M.2 csatolós is Sata-s és nem NVME protokollos és ha nekifutásból veszel gyorsan egy M.2 NVME-s SSD-t, mert az milyenqrvagyors és a géped meg nem kezel csak M.2 Sata-t, akkor bajban vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Samsung 860 EVO 500GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest