Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40-50
2. Mekkora SSD-re van szükség?
512 pont kevés, 600 felett kellene
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Pcie gen4 asztali gép, heatsink-el
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-Z690-TOMAHAWK-WIFI-DDR4
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3-5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Munkagépbe menne Linux boot drive-nak, és full stack fejlesztésre. Angular, Android, Node backend, Unity mind menne rajta.
Gyors boot időt szeretnék, és ezekhez nagyon sok apró fájl gyors párhuzamos elérése kellene.Köszi a segítéget!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #69987 üzenetére
Sata-s lesz az az eszköz:
https://skinflint.co.uk/micron-1100-256gb-mtfddav256tbn-1ar1zabyy-a1466649.html
Egyébként az Acer notiknál néha komoly nyomozás kell ahhoz, hogy megállapítsd, milyen SSD mehet bele. Volt már itt pár példa erre.
Nitro 5 Spin NP515 emlékeim szerint csak Sata-s SSD-vel jelent meg, márpedig amelyik notiba lehet NVME-t tenni, az azzal is ki szokott jönni. [link]
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HARDVERAPRÓD
válasz tzsolesz #69992 üzenetére
+1 a wd green-re.
Haverom most is vett vagy 20db 120gb gigabyte-ot, mert ő már évek óta azt árulja teszi bizonyos gépekbe... Majd a kollégák megmondják, hogy szerintük ezis jó lehet-e neked is akár.
Nekem nincs vele tapasztalatom. Valami Phison S10 vezérlő, meg toshiba nand van benne, és cache nélküli SSD[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz totopad #69991 üzenetére
A 2 véletlen sem összekeverendő, de ez már flash topik lesz.
A HDD és az SSD " állapota teljesen más. SSD nél TBW érték lesz a márvadó, bár ezt s több esetben cáfolták a gyakolatban, van olyan ssd ami a 2x is bírta mint a gyártó által megadott érték. Bányászattal viszont hamar tönkre lehet vágni...
Tegyél be képet a saját tooljával, ha nincs akkor a legujabb hd sentinellel nézd meg. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Egy régi konfigba (s775, ddr3 ) kellene egy kis SSD (120GB).
Szigorúan 7-8K közötti árral. Lényeg hogy nem haljon meg 1-2 éven belül. Egy ős HDD-t vált, ami nagyon karrog, és már az utolsókat rúgja.
Szimplán Microsoft Office, és 2 java alapú webes program fut rajta.
Se játék, se semmi..... -
HARDVERAPRÓD
válasz totopad #69984 üzenetére
Nah ez egy m.2 sata ssd, de elvileg tudja az NVME-t is (azért ebben kell megerősítés)
Szóval ha nvme, akkor Kingston a2000 250GB vagy 1TB (az 500GB-os modell már elég ritka vagy nincs is), ha m.2 sata akkor pl WD BLUE 3D m2. SATA SSD-t javaslok pl. A 2,5" SATA3 pedig szintén mehet a WD BLUE 3D SSD 2,5" SSD, vagy a SAMSUNG EVO 860 vagy 870-es típus. Ebbe a gépbe én nem tennék "gyengébb" SSD-ket[ Szerkesztve ]
-
totopad
senior tag
Sziasztok!
https://www.acer.com/ac/en/US/content/series/nitro5spinEbbe a laptopba szeretnék rakni egy 1TB-s SSD, mivel az ugyanekkora méretü HDD-m megadta magát 3 év után. Viszont elvesztem benne, nem kicsit, nagyon. Ugyanis van benne egy m.2-es slot és egy 2,5-es SATA. Jelenleg az m.2-es slot foglalt, mivel az azon lévő ssd-n van a rendszer, ami továbbiakban is működik, de nem tudom, hogy melyik lenne jobb ötlet, azt lecserélni egy nagyobbra, vagyis az m.2-est, vagy egy 2,5-est venni második SSD-nek? Illetve, ha m.2, vagy a 2,5-es mellett döntök, ezek mindegyike kompatibilis a laptopommal? Vagyis, bele megy? Nincsenek ultragyors igényeim, csak egy alap, de biztonságos modellt szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Keresnék BB Sata-s SSD 500GB méretben.
Egy nagyon lassú, régi notebookot kellene "feltuningoljak vele", emiatt nem kell túl drága.
A fő szempont, hogy megbízható legyen, és relatív olcsó.Előre is köszönöm
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Graphics
Jómunkásember
válasz janakbacsi #69957 üzenetére
2242-es kell bele. m.2 SATA.
Ritka, én egy Goldenfir SSD-t tettem bele. NVME nem jó bele.@rothfb
Akinek van ilyen, az tud segíteni, nekem 3db is szolgál itthon Csak "SuperPendrive"-nak hívom.ZOMY m.2 SATA to USB. Nagyon hasznos cucc, a Maiwo-nak vannak még hasonló cuccai, de szinte minden aliexpressen megtalálható.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz TomMusic #69973 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom, így ezt nem tudom megmondani, szerintem látszik a memória használatból, sőt szerintem be is lehet állítani samsung esetén szerintem a magician progival, (talán a windowsban is )de ezzel nincs tapasztalatom. Szvsz így lenne logikus.
Tapasztaltabb szakik megerősítenek.
De zet vigyük át a Flash topikba![ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz Pyttawrx #69972 üzenetére
Apropó.
Azt hogy tudom megnézni, hogy egy cache nélküli SSD mennyi HMB-t használ? Vagy hogy egyáltalán használ-e. Bár gondolom elvileg mindegyik cache nélküli használ, de hiszem ha látomÁllítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Dilikutya
félisten
Kingston A2000 vagy Samsung 970/980 SSD-t érdemesebb venni? Samsung 860 nem foglalkoztat, az sima SATA csak M.2-ben. Windows és játékok lesznek csak rajta (néha hang, videó szerkesztés, de az a mostani SSD-vel sem volt rossz, + HyperV/VMware, de csak játszási, gyakorlás/tanulási céllal).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TomMusic
őstag
válasz centrop #69968 üzenetére
Szia,
A lapod PCIe 3-as NVMe SSD-t támogat, így én azt tennék bele.
Pl. [WD SN750] vagy [Samsung 970 Evo Plus].Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
centrop
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani, kérlek, az alábbi paraméterekkel SSD-t!
2 db 1TB-os SSD-t szeretnék pluszban rakni az otthoni PC-be, átlagos felhasználásra - napi gépezés, filmek, játékok, office.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30.000 - 50.000,- Ft.
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép. (Jelenleg 1 ssd oprendszer, 1 hdd általános és 1 hdd biztonsági van benne.)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) https://asrock.com/MB/Intel/Z370%20Killer%20SLI/index.hu.asp#Specification
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3 év elég.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos felhasználásra kell.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Eversmann
aktív tag
-
wrc84
csendes tag
Hát a proci kicsit gyengének mondható. Ryzen 3750H, 16Gb ram, 500GB SSD, RTX2060 6GB video, maga a gép Asus TUF
Szóval a tárhelyet mindenképp cserélni kell, mert elég szűkösen állok a kerettel.
Ezelőtt 7700HQ volt, 1tb 970Evoval bővítve, 16GB ram és 1050ti-vel, viszont valamivel valamiért gyorsabban töltött.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mi ennek az eszköznek a pontos típusa, leírása? Mert így képre nem hiszem, hogy bárki segíteni fog tudni.
-
diegho
nagyúr
Köszönöm a hét elején a segítséget! WD blue m.2 SSD már a gépben. Tökéletes
-
wrc84
csendes tag
Sziasztok. SSD bővítés előtt állok, jelenleg egy Micron 2200 van gyárilag a laptopomban és pl Forza 5 elég lassan tölt be. Amiket nézegettem WD Black SN850 és Samsung 980 Pro. Ezek ugyebár már gen4, játékra tervezett ssd-k. Ahogyan nézegettem a laptopom csak a gen3-at biztosítja, bár a Cruzial ajánlja a típushoz a gen4-et is. A Samsung oldalán az áll, hogy visszafelé kompatibilis a 980 Pro. Szóval a kérdés, most black friday alkalmán, sokat lehet spórolni rajtuk és mindenképp gyorsabb SSD kell, ha más nem később jó lesz másik gép beszerzésekor. Ezelőtt 970 EVO-t használtam igaz annál a gépnél intel processzor volt, most meg AMD és erősebb videoval.
-
janakbacsi
őstag
valami ilyesmi?
[link]"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Game-hez és programozáshoz(docker, vm-ek) keresek SSD-t, Gigabyte B550i lapba. Kicsi a ház, így jó lenne megtalálni azt az ssd-t ami nem melegszik annyira, de a fentieknek megfelel. (Az összefoglaló alapján nem tudtam dönteni.)
Nem vagyok nagy hardveres, nem tudom, hogy még szokás-e az oprendszert külön ssd-re tenni. (Régi gamer gépemen még így volt) Ha nem akkor, 1 TB-os SSD-t keresek az m2-es slotba.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Vettem egy használt ssd-t, pár nap próbagaris.
Milyen teszt programot futtatnátok végig rajta?
(hddsentinel és még?)[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Samsung 860 EVO Sata és M.2 között mi a különbség a csatlakozón kívül, ha az M.2 is Sata?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TomMusic
őstag
válasz jokeph #69948 üzenetére
Egyetértek. A konklúzió:
- NVMe M.2 SSD-vel lehet picit előrébb lenne, de nem biztos hogy rendesen látná a lap.
- SATA M.2 SSD-vel ugyanazt éri el (a mostani és jövőbeli gépében) mint ha 2.5"-öst venne.
Megj.1: a 2db SATA port tiltása szerintem nem releváns, nem hinném hogy 4-nél több SATA csatis háttértárat akar berakni.
Megj.2: viszont ahogy írtad is, M.2-vel spórol kábelt (meg helyet). Ez utóbbi esetleg laptopnál jól jöhet.
Hát vagy vesz egy NVMe-t, és ha nem látja a gép, akkor eladja.
Kb. szerintem ezek a lehetőségek vannak.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #69947 üzenetére
Jogos ! Ezt én néztem be.
Csak azt nem értem, miért ír a manual 10Gb/s max átviteli sebességet (10Gb/s sebességet még a SATA Expressz tud, de az egy kibővített SATA csati,nem M2 formátum), az M2 SATA (és a sima SATA3 is) meghajtók max 6 Gb/s-t tudnak.
A lap M2-es slotja fizikailag fogadja az nVME SSD-t (Key M) valamint azokat az M2 SATA SSD-ket amik Key B+M kialakításúak - manapság ez a többség, a sima Key B-t nem.Bár megjegyezném, hogy egy M2 SATA meghajtóval se most nem lesz a kollega elébb - 2 SATA port tiltódik, sem máskor egy újabb gépben - korlátozott felhasználhatóság, és egyik gépben sem nyer sebességen, csak egy SATA és egy SATA táp kábelt spórol ezzel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TomMusic
őstag
válasz jokeph #69946 üzenetére
Ez a pdf is a gyártói oldalon van
Az a 2db PCIe SSD viszont nem M.2-es csatiba mennek bele, hanem a "rendes" PCIe csatiba. Bár őszintén szólva nem néztem utána, mennyire fedi egymást a "rendes" PCIe és M.2 csati.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #69945 üzenetére
Á, találtál egy szép bő support listát.
Ez jóval bővebb,mint amit a gyártó oldalán találtam.Amúgy van benne összesen 2 db pci-e nVME SSD is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TomMusic
őstag
válasz veber0937 #69942 üzenetére
Szia!
Én is azt tudnám ajánlani, mint [#69943 varmi2] fórumtárs:
[Western Digital 500GB Blue 3D]
Igazából teljesítményben ez ugyanaz, mint ha SATA kábeleset vennél, árban is kb. ugyanaz a kettő.
Az itteni támogatott eszközök között pedig csak SATA SSD-k szerepelnek:
[link]. Persze ettől még lehet van olyan NVMe SSD, amivel működne, de azzal se lenne sokkal gyorsabb.Szerk.:
[#69944 jokeph]:
Dehogynem, sőt, a támogatott eszközök között csak SATA M.2-es SSD-k vannak, nézd meg amit linkeltem.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz varmi2 #69943 üzenetére
Igen, így van. Csak a jelenlegi lap manuálja nem említi hogy az M2-es slotban a SATA interface-s SSD támogatva lenne, csak nVME pcie-ről ír. (gördíts fel az eredeti kérdésig).
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz veber0937 #69942 üzenetére
Bármelyiket tovább tudod vinni. Álatlában az alaplapokon ha csak egy m.2 slot van, akkor az támogat sata és nvme ssd-ket is. Wd blue 3d megfelelő lesz. Ez m.2 sata ssd.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Ribi
nagyúr
válasz veber0937 #69938 üzenetére
És ha megy sem ezt venném, mert feleslegesen gyors.
Lap PCI-E 3 1x sebességet tud úgy tűnik, a WD SN750 ennél meg 3-4x gyorsabb lehetne.
Valszeg én is inkább a biztosra mennék és egy sima SATA SSD-t vennék.
Akár egy MX500-ast, abból az 1T alig drágább, az 500GB meg sokkal olcsóbb.
Abba a gépbe kicsit felesleges az M.2 ssd. -
TomMusic
őstag
válasz veber0937 #69938 üzenetére
Szia,
Ez valóban jó lenne, de mint beszéltük többiekkel, PCIe (NVMe) nem biztos hogy jól fog működni. Tehát lehetséges hogy belerakod, és nem fog egyáltalán működni.
Ezért olyan M.2 SSD kell, ami SATA-s (amúgy anno én is belekeveredtem ebbe ).
Most sietek, később tudok ilyet linkelni, vagy majd megelőznek a többiek.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
veber0937
tag
válasz TomMusic #69936 üzenetére
Hi
m.2 ssd-be milyet ajánlanátok bele? Én ezt néztem bele:WD 500GB Black SN750 M.2 PCIe M.2 2280 WDS500G3X0C - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum
-
Immy
őstag
Milyen 2.5inch 1TB-os SSD-t javasoltok, ahol a legnagyobb a teljesítmény, de csak sata3 interface használható?
Samsung 860PRO verziót néztem, de nem tudom, hogy van-e bármilyen más alternatíva hasonló árban.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
TomMusic
őstag
válasz jokeph #69934 üzenetére
Viszont mivel nagyon régi a lap és első szériás M2-es slot van rajta, nem biztos hogy minden megy benne - a device suport pl. nem is tartalmaz mást, mint SATA SSD-ket, és abból csak pár régiséget.
Így van, én ezért sem ajánlanám az NVMe SSD-t ehhez a laphoz. Bár ha lenne felesleges NVMe-m, kipróbálnám kíváncsiságból.
Szerk.: szóval jogos a felvetésed, valószínűsíthető hogy NVMe-re gondolt a költő. De elég gyenge lábakon állt akkor még szerintem ezeknek a támogatottsága.
[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #69933 üzenetére
Tessék,manual 16. oldala:
Elég egyértelműen fogalmaz szerintem, illetve M2_SATA eszközről szó nincs sehol.
Viszont mivel nagyon régi a lap és első szériás M2-es slot van rajta, nem biztos hogy minden megy benne - a device suport pl. nem is tartalmaz mást, mint SATA SSD-ket, és abból csak pár régiséget.
és #69926veber0937:
Ilyen esetben inkább célszerűnek tartanám egy SATA SSD beszerzését, mert az biztos hogy fog benne menni (Én pl. 240 GB-os Patriot Burst SATA SSD-vel használom a retro gépemet is, XP SP 3-al, kb. 20 éves DFI NF4 Ultra Lanparty lapban).#69935Pyttawrx: csak az nem hibázik kb. aki semmit nem tesz. Tévedhetetlen én sem vagyok, volt már pár dolog amit én is benéztem.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz jokeph #69931 üzenetére
[adatlap]
Hát én ilyen nem látok:
Manual 16. oldalal alapján még mindig nVME pci-e megy bele
Talán ez utalhat arra, hogy mehet bele NVMe, de google alapján sokan írják hogy nem megy.
When using Intel® Desktop Responsiveness technologies with PCIe M.2 device,
ensure to set up the Windows® UEFI operating system under RAID mode.
Külföldi fórumok alapján talán mehet, de lehet varacskolni kell a BIOS-t meg a Win-t hozzá.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #69927 üzenetére
Manual 16. oldalal alapján még mindig nVME pci-e megy bele, x2 sávval bekötve és max 10Gb/s átviteli sebeséggel.
Illetve ha az M2 használatban van, akkor a SATA5 és SATA6 port tiltódik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
k_marcus
csendes tag
Sziasztok.
Rendesen kerestem a témában, tisztában vagyok az ajánlott típusokkal, mégis segítséget szeretnék kérni. 1Tb a méret, Tomahawk Max lap 3600X proci, a keret 30-35k. Nem tudok dönteni, hogy m2 vagy 2,5" legyen. Zavar, hogy üresen áll az m2 foglalat , de egyikhez sem ragaszkodom, van egy MX500-as a gépben. Átlagos felhasználás, még nincs videovágás (de tervezek hobbi szinten 1080p videókat vágni). Amin gondolkodom:
m2: A2000 vagy WD Blue SN550 vagy használt PM981 (van ugyan alaplapi bordám, de tartok a melegedéstől, és nem hiszem, hogy kihasználom az extra sebességet)
2,5": 870 EVO ez most egy árban van a fentiekkel. Akkor is ajánlott ha nem a Plus?Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #69923 üzenetére
Én nem cserélgetnék.
Egy x4-es SSD-t miért cserélnél x2-esre?
NVMe v1.3 (x2-es PCI Express 3.0)
[ Szerkesztve ]
-
Kingston A2000 256gb vagy WD SN520 256gb?
Lenne lehetőségem ingyen cserélni az A2000-est, persze csak ha van értelme (át kell klónoznom az adatokat). Igazából a melegedés és élettartam lenne a fő kérdés mert ahogy nézem nagyjából egyformák teljesítményre. Balra kingston, jobbra wd. Azt a 150tbw-t nem hiszem hogy elérném.
Céges gépben a 65tbw-t sikerült elérni egy régi A400-assal annyi nálam nem lesz otthon (NAS van sima hdd-kel torrentre, a gépbe nvme csak játékokra/programokra van) szóval nem érdekes a twb viszont a hőmérséklet/melegedés érdekes lenne csak arról nem találok sok mindent. A WD sokkal kisebb méretre aminél gondolom a hőleadó felület is kicsi. Az A2000 nálam max 50-52 fokra melegszik fel eléggé zárt házban. -
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Kollégámnak lenne szüksége egy Thunderbolt 3-as külső ssd-re, amelyet az Ableton zeneszerkesztő programhoz használna, így viszonylag sok kis fájl olvasás történik.
Mondtam neki, hogy vegyen egy külső házat, meg bele egy nvme SSD-t.MIlyen ssd-t ajánlanátok erre a célra? 500GB-1TB a cél.
Házzal együtt kb 60 ezer a keret. -
Graphics
Jómunkásember
válasz n0rbert0 #69919 üzenetére
Helyhiány miatt feltehetőleg ennél komolyabb hűtésben amúgy sem tudsz gondolkodni.
Működés közben tudsz hőmérsékletet nézni.
A vásárlás utáni topic: Flash SSD topik
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell G5 5590-be vásároltam egy 970 EVO Plus NVMe-t.
Olvastam, hogy rendesen tud melegedni ez az ssd. A laptopban egy darab fémre rá van ragasztva egy thermal pad és úgy lehet lefogatni az ssd-t. Kell ennél hatékonyabb hűtésben gondolkodnom?
A laptopotot átlag irodai dolgokra használom, de néha van egy kis játék is.[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Wd-blue-sn570-500 GB. Erről valaki? Lehet jobban megéri?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz korpicschess #69914 üzenetére
Kevesebb bányászat
Mi írt ra 200TB-t???
-
ledgeri
nagyúr
Szembejött egy helyzet amire kéne B C D opciókat keresnem, egyik lenne egy új SSD:
Adott egy Fujitsu Siemens Esprimo mobile v5555, amiben a benne lévő HDD még él, 54 áthelyezett szektorral, de volt egy "windows nehezen indul, insulási hibakeresésnek le kellett futnia, de nem talál hibát".
Ha -még futó, egyéb- tesztek szerint jó nyugdijas netezős használatra, marad, de ha nem, akkor kérdezném, hogy a gép korát, potenciális bios limitációit (talán nincs AHCI, trim is bizonytalan -már lefelejtettem, hogy ez OS függő-e..., stb) figyelembe véve érdemes SSD-t venni bele, vagy HDD-t illene, mert pl ilyen esetben több kárt okoznak a gép hiányosságai az SSD-nek, mint ami előny keletkezik az ellentéte oldalon?
Ha mehetne SSD, melyik lenne ajánlott? Van amelyik jobban sínyli az ilyet mint más?
(most kevesebb mint 40-50 GB a használt terület, szóval méretből a minimum is BŐVEN elég...)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Silicon Power A80 SSD-t végül. A kondíciója sajnos rosszabb, mint amit 8 hónapos SSD-től vártam (sajna látatlan volt, mert már nem volt hozzá gép kipróbálni, 200TB írás, 85%), de remélem sokáig jó lesz.
Az 1600TB endurance ratinget szerintem nem fogom elérni a notim életciklusában...
Köszi az infókat![ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Bikkrom
senior tag
válasz PROTRON #69909 üzenetére
Köszönöm szépen a konkrét tapasztalat megosztást!
1*4gb van benne, tehát tuti bővítem 8-ra. Csak nem találok ilyen memóriát, már írtam a milyen ramot vegyek topikba hátha ott tudnak segíteni.
870 Evo 500 GB lesz, az van helyben. Miért kell leklónozni először? Meg miért kell eggyel több szétszedés?+1: Mivel klónoznád ha te csinálnád?
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
PROTRON
addikt
válasz Bikkrom #69908 üzenetére
Nekem 5755g volt, meglepően jól bírta a gt 540 gpuval, csak takarítás után ráküldtem egy fullburn tesztet az meg megsütötte a gpu tápköreit...
Az 5400-as HDD-hez képest én egy wd green sebességű adata su650-et raktam bele, de éreztem a röccenéseket hiába csak sata II-es az interface, a kisebb fájlok műveletei miatt tényleg megéri ebbe is rendszer vinyónak az EVO (vagy blue).Szerintem ha még az eredeti hdd van benne, akkor érdemes azt átklónoznod 1-1be, majd utána csinálni a teljes újratelepítést és upgradelni win10-re. Egyel több szétszedés.
A ramok terén ha még nincs 2x4 akkor az must have...ha már van, akkor elgondolkodtató hogy van-e értelme többnek, hisz csak dd3-as. Nekem a netezős gépem vígan elvan win10-el 2x4gb-vel jelenleg...még régebbi játékokat is gond nélkül futtat.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Raymond #69907 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Remélem túléli a laptop a cserét, sosem gondoltam volna, hogy ez a kis Acer 10,5 évet kibír, meg még ki tudja mennyit. Pedig évekig hurcolásztam. Akkor megy a hdd helyére az ssd, az odd helyére meg a hdd. Meg akkor keresek beépítő keretet az odd helyére.
Egyúttal már megnézem a memória árakat is. Ha már szétszedem.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Raymond #69905 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. A Blue és az Evo most egy árban van 21-ért tudom venni. Annyi, hogy a Blue netről jönne az +2 ezer posta, az Evo van helyben. Ha 2-3 év múlva nyugdíjazom a lapost és vinném tovább az ssd-t akkor is a Blue? Miért ne az Evo-t vegyem? Mi a különbség a kettő közt?
A400 az tényleg kapufa, ki is vettem.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Bikkrom #69900 üzenetére
Szia.
Ami első és fontos, ne az (ODD 12,7mm ha jól tudom) helyére tedd az SSD-t, hanem a HDD helyére és a HDD-t tedd az ODD helyére Optical Bay-be!
Ebbe még a WD Green is elég lehet. az A400-at felejtsd el az evo meg too much ide. Ez még nem SATA-I vagy SATA-II interfésszel van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 EVO 500GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest