Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz kerekfej #6046 üzenetére
Igen. Mint írtam a csomagban 2 telepítőlemez van, x86 és x64.
Meg természetesen egy kis kártya 1 serial-al(mindkét változathoz ez az 1 serial kell, de ez korábbi Windows-oknál is ugyanígy van, meg persze természetesen csak az egyik lehet telepítve egy időben, az nem legális, ha egy gépre az x86-ot teszed fel, egy másikra meg az x64-t)Bodor
Ha eladom, akkor is előtte max azt próbálom ki, hogy lezuhan-e az MWI egy szimpla OS telepítést követően(amiről korábban írtam). Ha megtartom, akkor viszont biztosan nem teszem ki olyan igénybevételnek, mint a 470-et, mert akkor(ha tényleg 170TiB-re van méretezve(bár ezt kétlem erősen)) max fél év alatt ledarálnám, amortizáló progimat meg meg sem kísérlem rászabadítani...kerekfej - "A lemezekhez gépre ragasztható matrica is társul?"
Nem, nincs matrica (W8-nak csak OEM változata létezik, megszűnt a Retail, ami W7 esetén létezett/létezik)
Ha lesz még kérdésed a W8-al kapcsolatban, akkor vagy a W8 topikba vagy privbe kérdezd, mert már így is offoltunk épp eleget.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6045 üzenetére
Pedig szívesen halottam volna a te szádból egy gyakorlati tesztet...
-
kerekfej
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #6045 üzenetére
W8 Pro Upgrade csomag az lemezen van?
-
félisten
válasz kerekfej #6043 üzenetére
Gondolom Samsung csomagjára érted...
Egy füzet a garanciával kapcsolatos általános infókkal, még egy füzet, ami telepítési segédletet tartalmaz, 3 matrica(2 a Samsung SSD Activated felirattal(ez látható a korábbi képen a dobozon is), és 1 a vonalkóddal), illetve egy CD lemez, rajta elektronikus formában a telepítési segédletek illetve a Magician 3.2 szoftverrel.
(Nem láttam értelmét fényképezni emiatt(amúgy is csak scannelni tudnám), de ha nagyon akarod, megoldható)Bodor
Hát az sem biztos, hogy bármit is kezdek a Samu-val, mivel lenne rá már vevő, azaz 0 kilométeres meg particionálatlan marad akkor. Persze még meditálok a dolgon(ha eladnám, akkor 0 Ft-ért van W8 Pro-m )Az Upgrade-eknek is muszáj tiszta telepítéssel is menniük, hisz x86-os OS-ről kizárólag tiszta telepítéssel lehet Upgrade-lni... A csomagban ott a kis kulcskártya a serial-al, telepítéskor azt kell megadni.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6042 üzenetére
Nnaa...erre kíváncsi leszek.... ( már ha az SSD-n lesz a Win 8) agyvérzés nélkül...
Upgrade hogy-hogy felment tiszta telepítéssel külön partícióra?? Upgrade sorozatszámmal telepítetted?
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #6042 üzenetére
Le tudod fényképezni, hogy pontosan mik voltak a csomagban?
-
félisten
Ma megjött a cucc, a Samsung 840 + ingyen W8 Pro Upgrade csomag, de csak most volt időm vele foglalkozni: [link]
A Samu 0 kilométeres(pontosabban 1MiB írás van), a legutolsó FW-el szállítva, a W8 Pro VUP csomag tartalmazza az x86 és x64 telepítőlemezt is, tiszta telepítéssel gond nélkül felment. Aktiválni még nem aktiváltam, mert próba jelleggel HDD-re telepítettem UEFI install-al.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Igen természetesen...SZERINTEM az kiolvasható a sorok közül. Én a rendszer HDD-n ami most egy 320GB-s vinyó nem tárolok semmit. Azon csak instalált dolgok vannak. 297GB-ból 101GB szabad.
(#6040) _BM_: nekem a progik + WIN7 foglal alapból 70-80GB. És akkor még hol vannak a gamek. GTA4--20GB, COD MW3--14GB....és nincs vége a sornak. Ja és akkor még a GTA4 liberty city pack---15GB.
Tehát kinek mi az igénye. Ha nekem nem lenne ekkora igényem én is megelégednék egy 90GB-s SSD-vel.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Traxx
őstag
válasz KAMELOT #6038 üzenetére
Kimaradt egy nagyon fontos szó: szerinted. És ezt nem személyesedés miatt mondom. Nekem például egy 64-es SSD is elég lenne majdnem mindenre (de várok egy jó 128-asra jó áron ). Nem azon tárolnék adatot, és ami adatom lenne / van, annak a mostani 320 gigás vinyó is elég bőven. Pedig 5/0,5 megabites netem van, tehát nem áll meg az sem, hogy ha kell valami, akkor úgyis lent van 10 perc alatt...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
24/7 használatra, folyamatos terhelésre alkalmasak-e az SSD-k?
Köszi előre is a válaszokat.
-
EdgarPE
csendes tag
Végigolvasva a válaszaitokat, meg a többi hsz-t, meg figyelembe véve az eddigi tapasztalatokat, számomra egyértelmű h most a Samsung 830 a legjobb vétel. A TLC-s 840-re meg visszatérhetünk jövőre, amikor lesznek tapasztalatok meg talán emberi árban lesz.
Az oké, hogy a 840 basic átlagos használat mellett kibírja a gari végéig, vagy azon túl, de jelenleg ugyanazon az áron MLC-s SSD-k is vannak, amik tartósabbak és gyorsabbak is.
-
Balage76
senior tag
válasz szeva000 #6029 üzenetére
Pont ezt próbálom itt magyarázni, csak kevés embernél megy át az üzenet....
A 840 azoknak készült akik teljesen átlagos felhasználóként viselkednek. Irodában dolgozik, netezik, van egy-két játéka. Ezt úgy hívják hogy belépő szintű termék, átlagos felhasználásra.
Ha (mondjuk munkából adódóan) képeket, videót szerkesztesz, akkor Te már kívül vagy ezen a körön, nem is neked találták ki ezt a terméket. Ettől még megveheted, jó eséllyel tökéletesen kiszolgál majd. De ha pénzt keresel azzal amit csinálsz, akkor ne csodálkozz ha meg kell venned a profi/drágább eszközöket ehhez. Hivatásos fotós sem egy kompakt géppel végzi a pénzt hozó munkáját.A TLC-re írtam a tesztet, mert ebben pontosan le van írva, hogy milyen technológia felhasználásával érhető el, hogy hosszabb legyen az élettartam mint az alap 1000x írás.
Erre egyébként ott az ellenpélda a V300 személyében, ami ugyan MLC viszont csak 500 ciklust bír. Most akkor hogy is van ez?? (nehogy megválaszold, csak magamban kérdeztem...)Azt meg hogy mennyit ér egy SSD, a kereslet/kínálat dönti el. Ez mindenkinél egyéni. Egyenlőre azt látom, hogy az árazással nincs gond és nem is lesz. Az online frissítéses változat sajnos ilyen árukapcsolásnál megoldhatatlan, a többi pedig a Microsoft árazásán múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Boki1982
csendes tag
A SATA2-es SSD-k sokkal drágábbak.
Egy csak SATA2-es alaplapra lehet venni SATA3 SSD-t? -
szeva000
addikt
válasz Balage76 #6026 üzenetére
van pár ssd ithhon,így nem kérdezek senkit...látom és tapasztalom(én azért gyűröm fotószerkesztéseknél,fényképek másolásánál az ssd-t....netre bizta tökéletes ez a samu is.).....De engem inkább a tlc tántorít el....Majd ha ezekből is futnak 3-4éves pédányok,akkor veszek.Addig ugyanennyiért marad az MLC.
Amúgy agyaltam tényleg rajta,hogy veszek egyet kipróbálni egy win8 upgrade-el....de számomra ez az ssd nem ér többet 15k-nál,ennyi.az online frissítés meg 9k...Nem beszélve arról,hogy a németeknél az itthon 17-18k-ért árult lemezes upgrade van 11k-ért.... -
Boki1982
csendes tag
Sziasztok!
ASRock P43DE valamint MSI H61MA-E35 alaplapokhoz melyik SSD lenne jó min. 120GB-os.
Mindegyik jó mindegyikhez, vagy vannak kompatibilitási problémák?
(egyik SATA2 másik SATA3 az tiszta)köszi
-
Ghoost
tag
Sziasztok!
A fórum átnyálazása után a Samu 830as széria 64GB-os tagját hétfőn megrendeltem az Edigitálban 14.900,- HUF-ért. Úgy érzem nagyon jó vásár volt a Gigabyte GA-H77-D3H alaplaphoz ilyen áron. Tökéletesen elég a programjaimnak (Corel Draw x5, Sony Vegas, Flash, Office 2007, plusz pár apróság). Itt egy kép a windows frissítések és az Intel AHCI driver telepítése után SATA3-on. Ajánlott!
Battle.net: Mcghoost#1381
-
endruboy1
senior tag
válasz Balage76 #6019 üzenetére
Nem egészen értem hogy mit akarsz ezzel bizonygatni, mert pontosan az van leírva amit Bodor mondott csak részletesebben...
A 3. linken konkrétan le van írva hogy várhatóan mennyi időt bír egy 120 GB-os Samu 840 és az a 3.5 év egyáltalán nem sok. Oké, nem rossz hogy kibír annyit de azért én csak nem szeretem ha a gari lejárta után fél évvel mehet a kukába a kütyü.
Az SSD-k egyetlen hátránya a rövid élettartam és akkor most ezt megfejelik egy még rövidebb élettartamú technológiával . Amúgy -és ezt is írta Bodor- nem lenne katasztrófa önmagában, a baj az hogy amennyit elkérnek érte annyiért még lehet kapni MLC-s SSD-ket is. Akkor meg miért is jó ez?Eddig még filóztam a 840 és a Vertex között de most ez után a cikk után biztos vagyok benne hogy Vertex lesz, már csak rá kéne vennem magam hogy megrendeljem .
-
szeva000
addikt
válasz Balage76 #6019 üzenetére
az bizta,hogy egyértelműen nem lesz samum ismét...ilyen írási sebességekel menjen a....-ba...ráadásul 26k-ért egy vertex 4 kilóra megeszi...Miről is beszélünk?
És igen..a tlc technológia....a marketing és parasztvakítás maradjon meg annak aki elhiszi....Arra megint van 1láda söröm,hogy ezek az ssd-k már a kukába lesznek,mikor az MLC-k még vigadnak. -
kerekfej
addikt
Én ilyet soha nem mondtam, hogy csak és kizárólag a Samsung SSD a jó és ezt te is tudod jól. Ha énrám rám mondod, hogy Samsung párti vagyok akkor terád éppúgy rá lehet mondani, hogy OCZ párti vagy. Csak az a probléma az egésszel, hogy te tisztában vagy vele, hogy nagyobb az esélye, hogy meghibásodik, mint egy Samsung, mert sok visszajelzést kaptál itt a fórum berkein belül. amiről lehet következtetni melyiket érdemes ajánlani fenntartások nélkül (nah az OCZ az nem ilyen!).
-
Balage76
senior tag
Bodor:
Kérlek olvasd át ezt, ezt és ezt. Igazából egy elég részletes 840-es teszt bevezető oldalai, ahol részletesen kitárgyalja a TLC technológiát. Remélem az olvasottak alapján megváltozik a véleményed.
Hosszú olvasmány elég sok technológiai okfejtéssel, ha valaki jól bírja az angolt akkor mindenképpen érdemes nekiállni.
-
Balage76
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #6005 üzenetére
Köszönöm!
Dejó, végre nem vagyok egyedül a véleményemmel...!
-
Balage76
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #6004 üzenetére
Itt írtam az élettartamról amiből kiszámolható a 170 TB.
Mint írtam, legyünk szkeptikusak és felezzük, ekkor még mindíg bőven megfelel egy normális felhasználónak. Az AnandTech már készített egy tesztet így neked nem kell tönkretenned a sajátod.Az én gondolatmenetem szerint a 250-esnek 360TB-ot kellene bírnia, az AnandTech teszt 270 TB-ot számolt és feltételezi, hogy ekkor van még benne 20-30% tartalék, ami 50-80TB. Szóval nagyságrendileg összecsengenek a dolgok. (Persze majd jön megint valaki aki nekiáll 20-40TB-on vitatkozni... )
Remélem Bodor nem fog agyvérzést kapni, hova tünnének így a jó kis viták...
-
Bodor
veterán
válasz kerekfej #6011 üzenetére
Nem ferdítek én semmit sem. Gondolkodj el azon amit írtam.
Ha ez nem az "ismerősöm ismerőse" topic - és nem az - akkor azt is tudomásul kéne venned, hogy ez nem a "vegyél Samsung SSD-t mert csak az a jó" topik.Nyiss egyet magadnak ilyen címmel szerintem, és ott kedvedre írhatod az egyhangú , de cseppet sem személyre szabott hozzászólásaidat!
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz maki001 #6003 üzenetére
Samsung 830 128GB ez lehet talán a legjobb választás (MZ-7PC128N akciós).
-
Bodor
veterán
Talán így könnyebb lesz.
Az ne zavarjon, hogy a leírásban HDD-ről SSD-re van segítség, neked is ugyanúgy kell csinálnod. -
csongi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6007 üzenetére
Nem rossz
De nekem ez Kínai úgy ahogy van. Hiába, öregszem -
csongi
veterán
Sziasztok!
SSD-ről SSD-re hogyan lehet a Win7-et áttenni? Nincs kedvem újra telepítenem az egész rendszert. -
félisten
Most olvastam végig a hsz-okat, amiket eddig nem. Saint Crap...
1. Má' megin' a Samu... Olyan emberektől, akik nem is ismerik...
2. Könyörgöm, BUSINESS kategóriájú a Pro! Aki azt hiszi, hogy a 470-el vagy a 830-al összehasonlítható, az téved... Árban teljesen korrekt, más gyártók termékével, még szép, hogy nem fog lemenni az ára![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Balage76 #5992 üzenetére
"Ja es megegy. A sima 840 120GB tervezett irasi mennyisege 170TB."
Ez hogyan is jött ki?
Amúgy "holnap" minden kiderül, mert megrendeltem a sima 840-et...
(Bodor most kapott agyvérzést) Őszintén szólva nem igazán tudom, mit fogok kezdeni az SSD-vel, de egy biztos, a saját progimat nem küldöm rá(SSDKILL), mert az 3 nap alatt amortizált le egy 17%-os ADATA-t)FF23
Azt, hogy a garancia-időszak alatt nem nullázhatod az MWI-t...[ Szerkesztve ]
-
maki001
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, szeretnék SDD-t vásárolni csak nem tudom még milyet.
Egy asztali gépbe lesz, windows 8-cal, Sata III-as csatolóval és max 30.000 FT-ot szánok a dologra. Csak az oprendszer lenne rajta szóval 128 Gb-osra gondoltam.
Az én választásaim:
- OCZ Agility 3 128Gb
- OCZ Vertex 3 128Gb
- Samsung 840 128GbMelyiket érdemes venni? Van esetleg valami más alternatíva is?
Köszi a válaszokat
-
Balage76
senior tag
A promóciós lehetőségek országonként mások, van ahol ugyanezért a pénzért semmi sincs.
Amúgy meg gondold végig hogy az utóbbi években hány notebookot adtak el OEM windows-zal (elég sokat). Ők nyugodtan cserélhetnek és még a legális oprendszerüket is frissíthetik a gépfrissítés mellé.Van akinek a Far Cry tetszik, van akinek a Forma1, nehéz eltalálni az izlést. Ráadásul néha felfoghatatlan hosszú ideig tart leszervezni egy ilyen egyszerűnek látszó dolgot, lehet hogy mire minden összeáll, már rég nem olyan izgalmas az ajándék.
A játokosok döntő többsége úgyis (rendszeresen) warezol, nekik nem egy szívdobogtató dolog egy eredeti játék, mert 3 kattintással úgyis letöltik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest