Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
McSico #23898 üzenetére
Üdv.
Nézd csak! 1600mhz CL8. -
McSico
senior tag
Sziasztok!
Memória bővítésre adtam a fejem. A részletes konfigomat az adatlapomon megtaláljátok.
A lényeg, hogy most ami benne azokat cserélném le egy G.Skill F3-12800CL9T2-24GBRL 24GB-os memória kitre.Szerintetek is menne a lapommal a készlet?
Illetve CL7-es késleltetésre be lehet állítani, vagyis van e benne annyi tuning potenciál? (nem mintha nagyon babrálni akarnám)
Ha esetleg van valakinek személyes tapasztalata ezzel a kittel azok véleményét is szívesen fogadom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
gorillaZZZ #23896 üzenetére
Atomatikusan a CL9-es is cl 10-es időzítésen fog futni. A MHz-el ugyanez a helyzet a gyengébb órajelén fognak futni egységesen alapból.
-
gorillaZZZ
csendes tag
hali
ha a ramom cl9-es késleltetésű és én teszek mellé egy olyat ami pl cl10 az okozhat gondot? vagy ha más márkájú illetve típusú? a hz meg a volt érték stimmelne
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek négy ilyen modult össze lehet rakni:
2x4GB Corsair XMS3 CMX8GX3M2A1600C9 ez van jelenleg.
2x4GB Corsair XMS3 CMX8GX3M2B1600C9 ezt venném hozzá.
Köszi.
-
-
SoulReaver
veterán
Hali!
Lenne egy noob kérdésem...
Ha a procim spec infója azt írja, hogy 1333/1600 mhz ramokat kezel, de a lapom bírja 3000+ -t is, attól még menni fognak a 2400mhz es ramok?
-
MK VII
veterán
válasz
Racecam #23887 üzenetére
Ami most elég jó vétel és jó memória az a HyperX Beast. Ennél már csak drágábbakat fogsz találni..
Illetve rambazárnál elég sok kitből válogathatsz. Amelyik tettszik..
Azért majd azt is kalkuláld bele, hogy a kövi platform, ha esetleg váltasz nem feltétlenül lesz DDR3-as.. Leginkább már DDR4-es X99-es konfigot érdemes majd összeraknod a jelenlegi után. X79-be már nem szabad pénzt tenni..
Szerintem. -
Racecam
nagyúr
válasz
MK VII #23886 üzenetére
Köszi a választ!
Valahol láttam itt mozogni valamikor egy rambazar nevű felhasználót, mondjuk most pont nem találom...
Amit ott javasoltál az szimpatikus, már csak el kellene adni az enyémet, ami nem biztos, hogy egyszerű kör lesz...
Viszont a 16 GB-os kit 4x4-ben később még jól jöhet a Quad channel-hez, ha mégis beütöm a fejem és platformot váltok.Abból mit javasolnál?
-
MK VII
veterán
válasz
Racecam #23884 üzenetére
Szia Télapó!
Tri kiteket egyre kevésbé kapni már, de azért fellelhető.
Ipon, Aqua és PCX kínálatában amiket találtam azok elég borsos áron, beragadt készlet lehet.. CORSAIR 12GB Vengeance DDR3 2000MHz CL10 KIT . Rohadt drága.
PCX-en egyáltalán nem találtam Tri kitet.
Aqua-nál ezek vannak.
Két opció maradt szerintem.. Apróról vadászol egy kitet vagy rambazártól vásárolsz.. Szerintem ő lenne a megfelelő választás a CL8 miatt.
Mielőtt rendelsz kérdezz rá náluk, hogy van-e készleten!Illetve még van egy megoldás, hogy 16gb-os Quad kitet veszel és egy modulod lesz tartalékba.
-
Racecam
nagyúr
MK VII!
Szia!
A cuccaimnál található konfigba szeretnék RAM-ot bővíteni. A 3x2 GB-al még nem tudom mit lesz, de ahogy látom, még létezik Triple channel kitt, ezért egy 3x4 GB-os jó lenne helyette. Tuning is játszik (már teljesen elfelejtettem 5 év alatt, hogy hogyan is volt, de mintha befolyással lenne a RAM-ok sebességére is ebben a szegmensben...
), ezért tudnál esetleg valami jófélét ajánlani? Mondjuk első lépcsőben, hogy az ár másodlagos...
-
ates2
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a confighoz ezt a RAM-ot néztem ki.
CPU: i5-6500
LAP: ASUS H170
VGA: ASUS GTX950 2GB-OC STRIX16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB) (HX421C14FBK2/16)
Tetszene a lapnak meg mindennek a RAM?
-
MK VII
veterán
válasz
toporog #23879 üzenetére
Szia.
Szerintem ilyen dolgokhoz minél magasabb mhz és minél kisebb késleltetés.
HyperX Beast 2400mhz CL11
Esetleg ami még jobb talán az a G.Skill 2400mhz CL10Hűtés milyen lesz? Csak azért, mert viszonylag magasak ezek a memória modulok.
TridentX-nek le lehet szedni a felső piros bordáját és akkor 39mm magas.Illetve ezek közül valamelyik.
Náluk kérdezz rá mindenképp, hogy van-e raktáron még mielőtt megrendelnéd, mert, ha nincs akkor lehet, hogy várnod kell 3-4 hetet mire beszerzik. -
toporog
újonc
Sziasztok.
Az alábbi gépet szeretném.
alaplap: ASUS Z97-A
cpu: i7-4790k
vga: 2xgtx 970 sli
vízhűtésMilyen 32 Gb ramot ajánlanátok?
3d munkákhoz 3ds max stb használnám.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #23875 üzenetére
Eldöntve. PC LAND! 4 terméket rendeltem tőlük, már ismerem és az élettartam gari nem kamu! Tudom lehet nem a legjobb döntés volt, de a lelkem megnyugodott. Nem beszélve arról, hogy 34e Ft helyett 29e-t költök csak RAM-ra ami már önmagában szempont.
Igen... az elég kecsegtető...Sebaj... A RAM nem éppen a gyakran tönkremenő eszközök egyike. A mostani Corsair-t is a BlueChiptől rendeltem és hibátlan. Nem szeretnék gariztatni nyilván csak a tudat vezérelt... A lényeg hogy megjöjjön. Mondjuk a lejár a gari akkor sajnos kuka a háztól házig gari...
-
ThodEE
őstag
válasz
MK VII #23870 üzenetére
Ha egyedül van benne akkor is bekapcsol a gép BIOSban mutatja a 4096mb ot de bejön a win logó és fagyás vagy kékhalál(win7nél) 10nél már csak fagyás és magától újraindul
Másik 4gigással is ugyan ezt csinálta de akkor még a régi BIOS volt fent, azthittem az újba tudok majd állitani a ram dolgain, de semmihez nem enged nyúlni...(#23875) Carasc0
PCXtől és Ipontól is szoktam vásárolni, egyik helyen sem volt bajom a gariztatással, sőt, kifogástalan tápot visszaküldtem mert nem gondoltam hogy az alaplap a hibás és térítés mentessen visszakaptam hogy semmi baja, pedig jogtalan reklamálásnál a vásárló állja a fuvart.
PCXnél olcsóbb a szállitás de én mindig kérem hozzá a háztól házigot, megéri ha netán mégis gond lenne -
Carasc0
őstag
Bocsánat de még mindig itt ülök és nem tudok dönteni. Nem vagyok kriminális tényleg, de félek. Szóval az adott 3 szitu közül melyik a legjobb választás?
1. PC LAND 29300Ft (Ingyen PICK-PACK-re hozza, élettartam gari, de a gari intézéshez nekem kell feljuttatni a cuccot, a boltot ismerem megbízom benne)
2. PCX 27300Ft (Ingyen PostaCsomagAutomata, 12+24hó gari (bár ezt nem értem), gariztatáshoz nekem kell felküldenem, de lehet kérni extrákat ha megéri,, boltot nem ismerem kritikákat olvastam róla, de ez még nem mérvadó)
3. Ipon 29400Ft (Ebbe benne a PICK-PACK szállítási ár, 5 év gari, ismerem, rendeltem már tőlük, gariztatáshoz nekem kell felküldenem)
Gondolom a dilemma érthető...
-
inci67
tag
Helló, több kérdésem is lenne jelenleg 1 DB Kingstone Hiperx Fury ramom van. A terv a 8 giga. 1 Db 8 gigást akarok.
A konfigom ASUS M5A97 EVO R2.0 - AMD Bulldozer X8 FX-8120 - Sapphire 6870 1gb gddr5 - Corsair VS650 - Kingston HyperX Fury 4GB 1600MHz - Samsung 1.5TB 32MB 5400rpm - Samsung DVD-RW Játszom is a gépen, meg a vidkarit is cserélem 2 gigásra. Melyik ramot vegyem, és miért?A mostani.
Feszültség (V): 1,5
Hűtőborda: Van
Időzítés (CL): 10
Kapacitás (GB): 4
Kiszerelés: 1 darab modul
Memória típus: DDR3
Órajel (Mhz): 1600(1) Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury
Kapacitás (GB): 1x8
Órajel (Mhz): 1866(2) Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Savage
Időzítés (CL): 9
Kapacitás (GB): 8
Órajel (Mhz): 1600(3) Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance memória
Kapacitás (GB): 8
Órajel (Mhz): 1600 -
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23870 üzenetére
Nos 34K+szállítási kts 35K lenne a RAM. Megmondom őszintén ennyit nem szeretnék rákölteni. A valódi ok: Igen nem volt raktáron és mondták hogy sajnos hosszú folyamat míg megjön... Valahol nem is bánom. Tényleg hatalmas elismerés a RAM-nak, de ismétlem a mennyiség a legfőbb szempont. A sebesség meg hát olyan amilyen. Hétvégén vagy 10 féle RAM tesztet néztem. A sebesség növekedés másodpercekben esetleg némi percekben mutatkozik meg. Ennyi felárat egy DDR3-as platformba már nem érdemes beleölni. Ismétlem évekig 1333mhz-en használtam a RAMOT tehát nekem nyilván jelent valamit akár egy 1866mhz is CL9-ben.
A PCX-et meg azért kérdeztem mert ugyan 36 hó garit ad, most best buy ez a RAM itt.
PC land ingyen Pick-Pack-re hozza, de örök garit ad, viszont az 29K...
Ezért is kérdezem hogy ez megbízható bolt? Vagy inkább PC land?
Ja és Qru említése alapján a szóban forgó ram megy CL10-ben 2133-n, bár ott manuális tuning kell mert nincs XMP profilra arra az értékre.
A pénz spórolás meg lenne vagy 5-6e Ft ami azért számít...
G.skill ramot meg majd megtisztelem az évek múlva vásárolandó DDR4-es platformban...
-
MK VII
veterán
válasz
ThodEE #23867 üzenetére
Ha egyedül az új ramot teszed csak be akkor úgy sem ismeri fel a gép? Úgy sem indul?
Mert, ha külön az újjal megy a gép szépen akkor eladod a két régit és veszel még egy ilyen 4gb-os modult mint amit most vettél.(#23868) Bigfoot001
Igen a dual-chanel garancia az erről szól.
Megveheted külön külön is, de, ha esetleg nem mennének dual-ban valami oknál fogva akkor nem reklamálhatsz, hogy nem megy. Kicsi az esély, de megvan.(#23869) Carasc0
Nem volt nekik raktáron?
És az ipon-ban? Az megkérdezted? Mert ők is árulják.
Amúgy a Savage amit kinéztél az is nagyon jó memória. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik! De érdemes a PCX boltból venni Ram-ot (esetleg más terméket is?) Jó áron adják ahogy elnéztem a dolgokat.
-
törölt tag
válasz
MK VII #23853 üzenetére
Köszi.
Ezt a garanciát arra érted, hogy a boltban ahol veszem, kit esetében, ha a 2 modul nem megy dual-ban, akkor vissza vihetem?
A kit moduljait egymáshoz hangolják, vagy mirt van az, hogy ha nem kitben veszem, akkor nem biztos a dual üzemmód?
Régebben, ha jól emlékszem a ddr1-2 ram-nál csak az volt a lényeg, hogy két ugyan olyan modult vegyünk és azzal nem volt gond. -
ThodEE
őstag
válasz
MK VII #23864 üzenetére
Ó, hát akkor tényleg félre
Semmi gond arra gondolok hogy eddig 1.5V osok voltak amiket vettem úgyhogy most kipróbálom az 1.35V os tipusokat: Kingston 4GB DDR3 1600MHz KTL-TP3CL/4G
Ha ezzel se megy akkor hagyom a fenébe, 3 gigával is elleszünk, nem csinálok rajta semmi extrát.
Sajnos a matricájuk többi részére ráragasztották a vonalkódot igy nem olvasható más a ramokonSzerk:
Sajnos a BIOSban nincs lehetőség feszültséget vagy órajelet állítani(#23866) sanzi89
Lesem is
-
MK VII
veterán
válasz
ThodEE #23862 üzenetére
Szia.
Szerintem félreértettél.
Nem azt mondtam, hogy olyat vegyél, hanem, hogy a jelenlegi memóriádon olyasmi számot keress, mert amiket írtál abból sok minden nem derül ki, és az alapján tudnánk párt találni a ramodnak..
Sajnálom, hogy nem működik... -
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23859 üzenetére
Üdvözlet!
Hálás vagyok még mindig a segítségedért, de sajnos Murphy beleszólt a dolgokba. Jelezték hogy szállítják a RAMOT de a gyártó, az ünnepekre való tekintettel csak később szállítja. Kb december 11.én jönne meg. Na addig én nem várok, nekem annál sürgősebb a ram. Szumma: A rendelés lemondva, más ramot választanék. Milyet ajánlasz? Mondjuk én néztem egy HyperX Savage 1866mhz CL9-es ramot. 4-5e Ft-al olcsóbb és 2 nap alatt itt van. Sztem a 2133 és az 1866 között eget verengető különbség nincs. Korrekt?
Ő lenne a kiszemelt. Amúgy is a mennyiség kell nekem. A Jelenlegi corsair-nél meg úgy sem lassabb, és még így is 1866-os ami jobb mint az 1333 vagy 1600 és gondolom ez sem minőségtelen ram.
-
ThodEE
őstag
válasz
MK VII #23760 üzenetére
SZia!
Megrendeltem PCXtől a javasolt ramot de sajnos ezt sem eszi a gép, feltettem a legfrissebb BIOSt (1.3) van esetleg olyan modul amiről biztosan tudjuk hogy eszi az Acer 5742 és 4Gb os
Nem sok kedvem van tovább kísérletezgetni mert a szállítási költséget nem adják vissza...
Köszönöm előre is !
Szerk:
Előzmény 1
Előzmény 2 -
barnajoc01
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Hp pavilon 2240ef laptopom. Gyári memóriával Hynix 2*2gb. Az egyik megsérült. Maximum 8 gb-ig lehet bővíteni.
DDR3 1066Mhz memória jó bele, tudtommal. Szeretnék belerakni egy 4gb-os memóriát ami ddr3 1066Mhz. És kapok elvileg 6 gb-ot. Például egy Kingston 4gb 1333Mhz memóriával jó lessz? Vagy maradjak az 1066Mhz mellet. Ezt egy webshop ajánlotta. Én annyira nem èrtek hozzá ezért kèrem a segítsègeteket. -
MK VII
veterán
válasz
sanzi89 #23858 üzenetére
Szia.
Veheted az 1,35 voltos modult nyugodtan a másik mellé. Annyi, hogy az is 1,5 voltot fog kapni, de nem árt neki.
A két felsorolt modul közül én is az első megoldást venném. Felesleges az 1600mhz-es úgysem tudod kihasználni.
Előfordulhat egyébként még az is, hogy a Nanya és a Kingston nem fogják komálni egymást és nem indul a gép.
Legcélravezetőbb az lenne, ha eladnád a jelenlegit és vennél egy kitet illetve két tök egyforma modult. -
MK VII
veterán
válasz
Frankenstein #23854 üzenetére
Üdv.
Nagyon egyszerű a feltett kérdésedre a válasz..
Vedd azt amelyik jobban tettszik..
Akármelyiket veszed jó lesz a konfigodba.
Nem kell semmi indoklás.. Jó memória mindegyik, garit kapsz mindegyikre. Hajrá! -
Frankenstein
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyiket vegyem:
vagy
A vas, amibe kell:
ASUS Z97-K alaplap
Intel Core i5 3,3GHz dobozos Socket 1150 i5-4590 /BX80646I54590/
ASUS Radeon R9 380 STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMINGAz árat, a színt, kinézetet, kérlek hagyjátok figyelmen kívül. Kérlek, hogyha válaszoltok, akkor indoklást írjatok, megbízhatóságra, gyorsaságra, kompatibilitásra, esetleg tuningra vonatkozóan. (De légyszi olyat ne, hogy szerintem az egyik megbízhatóbb, de még sose volt dolgom a másikkal.)
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv,
Frankie -
MK VII
veterán
válasz
SoulReaver #23849 üzenetére
Szia..
Ha tuningosabb példány kell akkor leginkább 2133mhz vagy 2400mhz-es ramokat javaslok.
44mm magas ramok férnek be a hűtésed alá. Ennek függvényében szerintem, ha tényleg bővítesz és mhz-ben is feljebb váltanál akkor én egy G.Skill 2400mhz CL10-et ( Ha leveszeda felső piros részt akkor 39mm magas csak és bőven befér a hűtőd alá. ) vagy egy HyperX Savage 2400mhz CL11 ami eleve csak 33,3mm magas.
Előrelépés ezek a memóriák illetve az ilyen paraméterekkel rendelkezők lennének.(#23852) Bigfoot001
Veheted, de, ha csak annyi a különbség a kit és a két modul közt akkor én inkább kitben venném, mert úgy a dual-chanelre is garancia van. -
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha két ilyen modult veszek, akkor azok mennek Dual-ban?
4GB 2800MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Savage Black CL14 (HX428C14SB/4)Azért kérdezem mert így 4500-al olcsóbb mint a kit.
Néztem a Kingston oldalán tök egyformának tűnnek. -
SoulReaver
veterán
válasz
tranceplanet #23850 üzenetére
Ez sem egy rossz példány!
Köszi szépen!
-
tranceplanet
addikt
válasz
SoulReaver #23849 üzenetére
LP-ből ez a legolcsóbb és megbízható, de húzni nem tudom mennyire lehet: CRUCIAL 16GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2C8G3D1609ES2LX0 ~29K az ára. Tuti tuningos fajtát majd írnak a szakik, de nem lesz olcsó LP változatban.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
A jelenlegi ramjaimat szeretném lecserélni és egyben bővíteni 16gb -ra. Tudnátok ajánlani a konfigomhoz low profilos ramokat?
Nem hátrány, ha tuningosak és megbízhatóak
Köszi előre is.
-
MK VII
veterán
válasz
Pityu Mester #23846 üzenetére
Ha nem Z-s alpot teszel az i7 alá akkor elég a 2133mhz-es ram. Ha mégis csak Z-s lapot teszel alá akkor mehet a magasabb mhz-es, ha van rá pénz.
-
MK VII
veterán
válasz
Pityu Mester #23844 üzenetére
Szia.. Elkerülte a figyelmünket a hozzászólásod...
Az első linkeden levőnek jobb az időzítése szóval én arra szavaznék.
Amúgy milyen alaplapba és proci mellé lennének a ramok? -
Pityu Mester
csendes tag
válasz
Pityu Mester #23830 üzenetére
-
-
KAMELOT
titán
Megérkeztek a G.SKILL ripjaws V 3200Mhz ramjaim. Nemsokára teszt is lesz!
-
MK VII
veterán
válasz
PainKiller13 #23837 üzenetére
Miért cserélnéd a 2x2gb-ot 1x4gb 1600mhz-re abba a konfigba?
Szerintem nem kéne. Ugrik a dual-chanel ami miatt lassabb is lehet a gép illetve az 1600-at ugysem tudod kihasználni abban a lapban! -
ö T i
csendes tag
MK VII
Köszi szépen a gyors választ
akkor meg nyugodtam
nézegettem én a támogatottsági listát de nem nagyon jöttem ki belőle ...
-
MK VII
veterán
válasz
pal467 #23833 üzenetére
Szia.
Ha erre gondolsz akkor az egy jó választás.
Esetleg még ez, bár picit 20 fölött van.(#23834) PainKiller13
Üdv.
Buta lennél majdnem 10 ezer forintért 4gb-os modult venni mikor 14 ezer alatt már kapsz 8gb-ot.
Curcial Ballistix Spot 1600mhz CL9.
Amúgy nekem a régi Gigabyte G41-es lapomba mentek az 1600-as G.Skillek amik azóta is megvannak.
Természetesen nem 1600-on, de nem volt velük gond.(#23835) ö T i
Szia.
Igen. Az egy jó választás! Működni fog a lapodban. -
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Asrock G41M-VS3 lapba jó lehet Crucial 4gb 1600mhz ram?
-
pal467
újonc
Sziasztok!
B150M-D3H lap és i5-6500 mellé keretbe ~20k-ig fér bele a RAM. Melyikkel járnék jobban Corsair 2x4GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX Black vagy Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Savage? Illetve a kereten belül bármilyen más optimális megoldás is érdekel.
Előre is köszi!
-
Bálint85
senior tag
Hali!
Tesó gépfejlesztés előtt áll és az lenne a kérdésem, hogy érdemes DDR4 -re váltani vagy DDR3 -ra való gépet állítsak neki össze?
és mekkorát érdemes belerakni?
2x4GB vagy 2x8GB
ha DDR4 lenne, akkor 2133 MHZ bőven elég igaz?
Jelenleg DDR2 van.
-
Pityu Mester
csendes tag
Új gép vásárlását tervezem, játékra lenne, és 16 GB RAM-ot szánok bele, DDR4-est. Milyen márkát ajánlotok, illetve milyen kiszerelésben (2*8BG vagy 4*4GB)?
-
-
Carasc0
őstag
válasz
Livius #23826 üzenetére
Szerintem igen. Mármint nem érdemes várni. Már csak azért is mert:
- 15K az a 2*4GB Corsair ram amiket én 3 éve vettem 21K-ért. Elég jól lement az ára.
- Ha még vársz mondjuk 1-2 évet, akkor meg lehet érdemesebb lesz DDR4 platformra váltani, mert addigra szintén 15-18K lesz 8GB ram ami meg alapból 2133-asok...Én így gondolkodok. Én most veszek TridentX-et amit saccper 3 évig fogok használni vagy 4, utána meg váltok DDR4-re. Addigra nem lesz már drága platform mint most.
15K-ért a Corsair simán megéri...
-
Livius
őstag
Hello!
Nem rég nézelődtem a RAM-okban, és azt vettem észre, hogy most már közel 1 éve csökkenek a DDR3 áraik. Várható hogy ez még folytatódni fog, vagy most már nincs értelme többet várni és 14-15 ezerért érdemes venni egy Corsair 2x4GB KIT-et? -
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23824 üzenetére
Szia!
Megnyugtattál. Tegnap adtam le a rendelést a RAMBAZAR-nál. Van esély rá hogy kedden megjön? Már csak onnan gondolom, hogy hétfőn felfogják, hogy rendeltem, aztán kedden ideszállítják. Nem sürgős végülis csak kérdem. Addig nem telepítem újra a gépem az biztos, főleg hogy még a leendő új szoftverbázisomat építem ki. Ezért is kell a ram mert innentől kezdve ez a mostani masinám tömény multimédiára lesz használva (PS, LightRoom, virtualizálás hegyek, pici game)
-
Nerazim
őstag
Ebben tudnátok segíteni?
Ez esetleg ha segít: -
MK VII
veterán
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23734 üzenetére
Szia!
Hosszas okoskodás meg a te segítséged alapján megszületett a döntés. Rendelés leadva a TridentX-re.
Megnéztem néhány tesztet róla, hát azért egy 1600mhz-es ramhoz képest látszik a különbség, sőt sztem érezni is fogom mert eddig (3 éve már lassan) 1333mhz-en használom ezt a Vengeance-t.
-
gorillaZZZ
csendes tag
válasz
gorillaZZZ #23817 üzenetére
vagy ez mert ez is cl9es
-
gorillaZZZ
csendes tag
válasz
gorillaZZZ #23815 üzenetére
pl ilyen?
-
Nerazim
őstag
Az alábbi ramok közül melyiket ajánlanátok inkább a mostani konfigomhoz? A 2x2 gb (CL11) mellé tenném, ha lehet. CAD-re kellene, de ha a régi ramokkal nem férnek össze akkor inkább megválnék tőlük.
-
gorillaZZZ
csendes tag
hali
4gb ramot szeretnék venni gamer pc és cs go-val tolom....van benne 2x2 giga kingston hyperx blue cl9 1600mhs tehát min 1600as legyen.
az mennyire baj ha cl10est veszek?
emagrol kell mert onnan veszek mast is
-
sanzi89
addikt
Adott az alábbi működő konfig:
Asrock Q1900-ITX alaplap
Nanya NT4GC64B8HG0NS-CG memóriaA gépen jelenleg Windows 7 fut, de telepítek rá egy Windows 8.1-et, hogy Hyper-V alatt tudjak virtualizálni egy-két teszt/játszós rendszert. Ehhez vennék +8GB ramot. Tudom, hogy a CPU nem éppen acélos, de minimálisan lennének használta a virtuális gépek.
Szóval, kérdés milyen ramot vegyek. Gondolom a sima 1.5V-os modul mellé nem tanácsos 1,35V-os DDR3L modult venni, továbbá olyan memória vásárlás volna a cél, ami a legszélesebb körben támogatott, ha majd egyszer esetleg átkerülne egy másik gépbe, stb. Úgy tudom fogyasztásban minimális - gyakorlatilag mérési hibahatáron belül van a fogyasztás különbség teljes konfig esetén - a különbség. Tehát ezért sima 1.5V-os modult érdemes venni.
A másik kérdés a frekvencia/időzítés. A lap maximum 1333-as modulokat képes kezelni, a benne lévő 4GB-os modul CL9-es időzítést tud. Ahogy nézegetem ennél nem nagyon van jobb időzítés ezen a frekvencián SO-DIMM-ben. Szóval akkor a cél az 1333MHz, CL9 időzítés volna.
Két modult néztem ki:
Kingston KVR1333D3S9/8G 13.268Ft | 1333MHz CL9
Kingston KVR16S11/8 11.613Ft | 1600MHz CL11Pár kérdésem volna. Ajánlott-e egyáltalán az 1600-as modul, ha maximum 1333-at kezel a lap? Az 1600-as modul tud-e CL9-es időzítést 1333-on? Ne cigánykodjak, és vegyem meg a drágább modult, az a tuti?
-
MK VII
veterán
válasz
venomka1 #23812 üzenetére
Ne higgy neki..
Hivatalos gyári adat a 2133mhz... Ott van a lapon, hogy xy mhz-et OC-ban tehát tuningban tudja..
A Processzornak majdnem, hogy tök mindegy mit állítasz be az alaplapnak mhz-et.. Vinni fogja. Esetleg magasabb feszültségen, de azt meg a lap bírja szóval egy Z-s lapban K-s procival vígan akár a 4400mhz-et is elérheted memória frekvenciában.
Ezeket sem azért gyártják le, hogy csak 2133mhz-et menjenek...
Ezért nem kell foglalkozz a hivatalos adatokkal.. Csak iránymutatók.. -
MK VII
veterán
válasz
kjani18 #23809 üzenetére
Ha nem megy 50% fölé a memória használatod akkor gyakorlatilag csak van a plusz 4gb memóriád.. Igen...
Mikor és, hogy tudod kihasználni? Pl.: Újabb játékok, CoD AW ami 7gb-ot is megeszik. vagy pl GTA V, szóval a komolyabb játékok szépen bekajálnak 6-7 gb-ot simán.
Illetve, ha dolgozol a géppel.. Photoshop, 3D-s képszerkesztők, grafikai tervező programok.Mindezektől függetlenül jobb a több minthogy vakard a fejed, ha nem elég a 4gb.
-
kjani18
őstag
Sziasztok!
Én már vettem ramot, a kérdésem nem is arról szól.
4 -ről bővítettem 8GB -re a ramomat. A kihasználtsága 24%, tehát a régi 4GB is bőven elég lenne?
Mikor és hogyan használhatom ki a plusz területet? Bocsi az amatőr kérdésért! -
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok.Az lenne e kerdesem hogy ha az alaplapon ez a felirat van hogy: Dual DDR4 3400 (OC) support
Ez azt jelenti hogy huzhato a memoriam? De a proci csak 2133 at tamogat, tehat semmi ertelme huzni ugye? Vagy ha lehet akkor barmilyen ramot lehet huzni,vagy abban is van olyan hogy tuningos memoria? -
Gus-T.
tag
válasz
MK VII #23803 üzenetére
Köszi a választ.
A helyzet hogy 2-3évre lenne véve a gép, és nagyon jól szeretném összerakni,
mert most kaptam hozzá felhatalmazást... és pénzt.akkor azt mondod, hogy az ipon mostani kínálatából
(32GB-ban gondolkodva, szerintem 4x8GB modulban)
ez lenne a legjobb ram? - pénz relatíve nem számít alapon..
linkcsak azért kérdezem ennyire, mert corsair ramjaim voltak mostanában, és soha nem volt velük bajom..
a kingson-t még akkor ismertem amikor kingston volthajdanán...
de ezekről a hiperizékről nem tudok se jót, se rosszat.. és lehet fura de valahogy nem szimpi ez a márkaEttől függetlenül ha stabil, biztonságos, és gyors akkor jöhet.
Csak olyan rohadtul nem értek ezekhez a ddr4 rammokhoz, hogy még.
utoljára kb 5éve kentem vágtam, mikor gépet építettem magamnak. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Már egyszer ajánlottatok ramot ,de úgy alakult, hogy most jött össze rá a keret. Alaplapom és ramom a láblécben ehhez szeretnék venni 1x4gb ramot, ha lehet. Onnan venném, ahol a legolcsóbb (netről vmelyik online boltból) Ha ez nem működhet így akkor inkább eladom a mostanit és veszek 1x8gb -ot ,de mindenképpen szeretném a mostanit megtartani, ha lehetséges. Elsősorban CAD-hez kell és egy kis játékra ofkorszSegítségetek előre is köszönöm.
-
Gus-T.
tag
Még az előzőhöz.. Az iponos ezt ajánlotta, de persze 1.35V
HyperX 32GB Predator DDR4 2666MHz CL13 4x8GB kitt ?
-
Roberto304
újonc
Sziasztok. Jelenleg ezek a ramjaim KHX1600C9D3B1K2/8GX, és szeretném böviteni még 2x4 GB-al,de már nem kapható ez a tipus. A kérdésem hogy lehet e hasonloval ,a frekvencia,a kesleltetés ,a feszültség és a gyártó ugzanaz lenne. Mint pl HX316C9SRK2/8 vagy KHX16C9T3K2/8X.Alaplap gigabyte B75/D3V.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Éjszakai műszak
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mesterséges intelligencia topik
- Motoros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Projektor topic
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.