Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv.
Jelenleg pár napja 9gb-ram van a gépemben. 1x4gb, 2x2gb, 1x1gb-os, idáig működik. Viszont több fórumon is olvastam, hogy párban érdemes a ramokat tenni a gépbe, akkor ezekszerint a későbbiekben instabillá válhat majd a rendszer?
Lehet hogy eléggé láma a kérdésem, de nem nagyon vágom az 'összeszerelés' részét, inkább csak használom a számítógépet. -
KAMELOT
titán
válasz
PainKiller13 #23196 üzenetére
Akkor ugyan olyat vegyél KIT-ben!
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
2x4GB ramot kibővíteném 4x4-re, célszerű ugyanolyat venni mint ami benne van a gépben?
Corsair Vengeance LP van benne. (kit)
-
MK VII
veterán
Z170-es lapban ki tudod használni a magasabb frekvenciás ramokat viszont drágábbak.. Ha nem akarsz plusz költséget akkor bőven elég a 2133mhz-es memória.
(#23188) Krissz5435
Ha Z170-es lapot veszel akkor mehet bele nyugodtan a 2666mhz-es memória ami videó konvertálásnál jól jön.
Mindenképp dual-chanel kitet tegyél bele!
Nyugodtan mehetnek a Fury-k a D14 alá.. Bőven elférnek!(#23189) CsMarc
Akár egy ilyen vagy egy ilyen.
Az első az 1,5 voltos a második 1,35 voltos.. Mindkettő tökéletesen fog működni a lapiban!(#23190) Peti198506
Ha nem feltétlenül akarod a pénzed költeni akkor az 1600mhz cl9-es kit tökéletesen elég oda.
Amúgy az a G.Skill is nagyon jó kit és szerintem nem is drága. Z-s lapban pedig kitudod használni a magasabb frekvenciás ramot.Én a G.Skill-t venném, mert gyorsabb ram mint a Corsair és nem sokkal (3-4 ezer) drágább.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
i5 4690K +z97m-d3h gigához jó választás lenne ez?G.SKILL 2x4GB DDR3 2133MHz Ripjaws XMP F3-2133C9D-8GXL memória
Vagy simán elég egy 1600MHZ-s Corsair cl9 2x4gb is?
Feleslegesen nem költeném a pénzem. -
Krissz5435
aktív tag
Hello!
December környékén vennék félkonfigot és emellé milyen ramot lenne érdemes?
intel 6700k + MAD 6850HD +1) GIGABYTE GA-H170-HD3
2) GIGABYTE GA-Z170-HD3P
Az elsőnek ezt gondoltam:
KINGSTON 8GB ValueRAM DDR4 2133MHz CL15 KVR21N15D8/8A másodiknak ezt:
HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL15 HX426C15FB/8A gép leginkább videókonvertálásra kellene.
A kérdés, hogy megérné-e videokonvertálásnál a 2*4 GB-os kit vagy jó a sima 1*8 GB is? Tervezek március/április környékén még 8 gigát bele venni.
A másik kérdés, hogy a procihűtő egy Noctua NH-D14 lenne, ami alatt elférne a Fury? Lévén hűtőbordás és magasabb emiatt egy picit a ram.
-
Privé
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, döntés előtt állok:
Alaplap: Asus Z170-A
Processzor: Intel Core i7-6700
Memória: Corsair Vengeance LPX DDR4 2133MHz Kit2 CL13 16GBEz a proci állítólag a 2133MHz memóriát támogat alapból. Érdemes ebbe rakni esetleg magasabb frekis modulokat? Tuningot nem akarok, később esetleg majd még egy 2x8 beugorna...
Köszönöm.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Most rendeltem egy új processzort (Intel Core i7-3632QM QCF8 QS 2.2G-3.2G/6M E1 35w Mobile CPU)
a gépembe (Dell Latitude E5530) és szeretném a RAM-ot is felturbózni benne. 2*8 Gb-ra gondoltam, melyiket ajánlanátok hozzá, illetve hol lenne érdemes megvenni jó áron?A gép egyébként nagy adatbázisokat fog kezelni, emellett pedig általános felhasználási köre lesz.
Köszi a válaszokat!
-
Tron
csendes tag
Sziasztok!
Ebbe az alaplapba: Asus M4N78 SE
Ilyen processzorral: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz (14 x 200)Tehetek-e 2db ilyen memóriát: M395T5160QZ4-CF7 ?
Vagy milyen más "költséghatékony" megoldás létezik még?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
MK VII
veterán
válasz
nobiand #23180 üzenetére
Tehetsz bele olyat is bár jobban járnál ugyan olyan márkával a dual-chanel miatt.
Elképzelhető, hogy a Kingston modullal együtt is szépen menni fog a gép minden probléma nélkül, de nincs rá garancia.
Mindenesetre neten rendeld és, ha nem lenne jó akkor vissza tudod küldeni két hétig és tudsz kérni másikat..
Ha nem égetően fontos a bővítés akkor én a helyedben várnék míg lesz nekik Micron modul. -
nobiand
aktív tag
válasz
MK VII #23176 üzenetére
Nincs náluk raktáron. Más modullal nem helyettesíthető? Például egy ilyennel ?
-
MK VII
veterán
válasz
nobiand #23175 üzenetére
Valóban.. Olyan memória van benne.
Nézd csak! -
MK VII
veterán
válasz
kaszaf #23171 üzenetére
Üdv..
Mennyivel később vennéd a plusz 8gb-ot? Mert, ha nem évek múlva akkor inkább ajánlanék egy 8gb-os modult és később még egy ilyet mellé. Végeredményben jobban jössz ki.. Mármint a processzorod kevésbé terheled a két modullal mint a néggyel és stabilabb gépet kapsz.(#23172) tom_77
Teljesen jó ramok a Curcialok. Nyugodtan veheted!
A három közül a Patriotnak vannak jobb tulajdonságai, de ettől függetlenül én a Curcial-t venném.(#23173) nobiand
Egy AIDA képet csinálj légyszíves az SPD fül alatt levő memória adatokról, mert sajnos nem találok bővebb információt a ram feszültségét illetően, hogy milyen kell bele.. Gyanús nekem, hogy ebbe még jó az 1,5 voltos modul viszont jó lenne tudni jelenleg milyen chip-es memória rejtőzik a burkolat alatt, hogy ahhoz mérten lehessen a legjobb megoldást megtalálni. -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Adott a családban egy ilyen laptop ( Asus x550cc )
4 gb ram van benne és szeretnének bele még négyet.
Odáig eljutottam, hogy 1600 Mhz-es és ddr3-as, de vannak olyan opciók is a ramoknál, hogy 1,35 v és 1,5 v.
Melyik kéne bele?
Köszönöm! -
tom_77
tag
Sziasztok,
Melyik RAM-ot válasszam?
Kingston DDR-4 8GB /2133 HyperX Fury Black KIT (HX421C14FBK2/8): 15.990,- 3 év gar
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 KIT BLS2C4G4D240FSA: 19.990,- 5 év gar
PATRIOT 8GB Viper 4 DDR4 2400MHz CL15 KIT PV48G240C5K: 20.750,- 5 év garJátékra kellene, tuning nem lesz, stabil legyen. Jok a Crucial RAM-ok? Még nem hallottam rola, bár tény pár éve nem is néztem már RAM-okat
CPU: Intel Core i5-6600K
Lap: Gigabyte GA-Z170-HD3Köszi
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
AMD FX-9370 processzor mellé 8 gigás kittet milyet ajánlotok?
Alaplap: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0Sok játék de tuning nélkül. Stabilitás a legfontosabb.
Később veszek még 8 gigát.
-
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23167 üzenetére
Ezek olyan magasak mint amit az előző hsz-emben linkeltem, hogy az enyém hogy néz ki a hűtő alatt.
Ugyan olyan magasak mint az enyémek.(#23168) bul07
Nem feltétlenül fogod a hátrányát érezni a single-chanelnek. Én így fogalmaznék.
Játékoknál alig jelent valamit. -
bul07
nagyúr
Ha megvenném ezt a memóriát HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL15 HX426C15FB/8 mennyire lehetne megérezni hogy nem Kit hanem csak egy modul?
-
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23164 üzenetére
Mert jóval magasabban van a CM 212 evo-n a ventilátor alsó része mint a DeepCool ventije és magasabb memória is elfér alatta.
37mm a deepcoolé pedig olyan 30mm....Nézd csak mekkora bordájú ramot tesz a 212 evo elé!
Illetve a T4-es az meg eleve be sem lóg az első slot fölé sem.
Ráadásul a 212 evo és a T4-nek is jobb a hűtési teljesítménye mint a gammax 300-nak.Az viszont igaz, hogy a gammax mélysége még kevesebb mint a a 212 evoé. Ettől függetlenül olyan képeket találok gammax 300-ról, hogy az első slotban nincs modul előtte. Gondolom nem véletlenül.
-
UFO1
senior tag
válasz
berochh #23144 üzenetére
Annyi a lényege, hogy ha párban veszed a RAM-ot (Kit-ben: ezt párban árulják egyforma a széria számuk (+/-1), ezért aztán utólag már ugyan olyat nem is tudsz venni)) akkor nagyobb lesz a sávszélességed 64 → 128 bit. Ezt úgy kell elképzelni mint egy autópályát és egy 2 sávos utat. Hol tud több autó áthaladni egy azon időben egyszerre természetesen a 2×4 sávos autópályán. A RAM-nál is ez van több adatot tud egyszerre betölteni ez leginkább grafikai, tömörítő progiknál lényeges ill. olyan játéknál ahol nagy felbontásban sok mindent kell egyazon időben (és gyorsan!) megjeleníteni pl. autós játékoknál.
Különben 2×4 is elég lehet max. bővítesz majd ugyan annyival, ha kevésnek találod. Természetesen a legjobb megoldás a 2×8GB lenne!Erre valaki? Tudom vegyek ugyanolyat csak olyan nincs nagyon, de ha valaki próbált már egy szám eltéréssel hasonló típust az sokat segítene. Ahogy olvastam ez a típus elé jól megvan saját magával erre szeretnék egy megerősítést. Persze vehetnék 2×4 vagy 2×8GB-ot is csak erre a konfigra nem igazán szeretnék már sokat költeni, ezért gondolkozok egy hasonló használt bővítéssel.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
MK VII #23163 üzenetére
Ha a rammal merőleges irányt nézzük, akkor a specifikáció és a rajz alapján 75,5 mm a Gammax 300.
Hyper 212 Evo méretei ezek: 120 x 80 x 159
T4 méretei: 131.6 x 72.5 x 152.3
Tehát ott ugyanaz a távolság azok közül amit ajánlottál 72.5 és 80 mm ha nem néztem el valamit. Akkor ez a kettő miért jobb választás mint a gammax 300, mert kb. ugyanakkorák?Gammax akkor keskenyebbnek tűnik így nekem a Hyper 212-től, persze ha nem néztem el valamit. T4-től 3mm-el szélesebb a leírtak alapján.
Mondjuk írtad, hogy probléma lehet, hogy alacsonyan van a ventilátor.
-
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23161 üzenetére
Lehet, hogy a 2-es 4-es slotba kell majd tenned a modulokat, de ebből semmi probléma nincs.
Böngésztem neten és vegyesen találtam képeket.. Van amelyiken a processzorhoz közelebbi slot ki van hagyva, mert rálóg, de van ahol ott is vannak memóriák.. Szóval x.. Egy CM Hyper 212 EVO esetleg egy Hyper T4 alatt/előtt pl biztos elférnek és még talán jobb is lenne a 4590 fölé mint a deepcool.
Egyébként a Deepcool-on elég mély a venti szerintem az okozhat gondot helyügyileg.
Nekem így néz ki a T4 előtt a hasonlóan magas memóriákkal. Pont elférnek. -
CAB85
tag
válasz
nemethchek19 #23161 üzenetére
A RAM magasságáról hirtelen nem találtam pontos infót, de hátha ez közelebb visz
-
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23157 üzenetére
Teljesen rendben van! Szuper ram.
-
MK VII
veterán
válasz
berochh #23151 üzenetére
Alapvetően, ha játszós, mindennapos gépet építesz akkor elég a 8gb ram.
GTA V ami 8gb felett lehet ram fogyasztásban, de nem sokkal. Elég oda is a 8. Talán még CoD AW rendszerrel együtt 7gb körül igényel, de úgy is bent vagy a 8-ba..
Igazság szerint kb fél - egy évig még jó vagy 8-al aztán jönnek a DX12-es játékok amiknek azért szerintem már elkél 12gb körül. -
berochh
csendes tag
hát 1 hónapig használnák csak 8 gb utána megvennék még 1 db ugyan ilyen 8gb.. az úgy jó nem?
-
MK VII
veterán
válasz
berochh #23142 üzenetére
Szia.
Frekvenciában és késleltetésben jó egy Savage 2666mhz cl13. Ezt a későbbiekben is biztos tudod bővíteni.
Ha nem szánnál rá annyit akkor pedig ezt ajánlanám. Sebességben nem olyan acélos mint az előző viszont olcsóbb.Ha lehet egy megjegyzésem.. Használj írásjeleket légyszíves... Köszi.
-
berochh
csendes tag
üdv új gépet rakok össze és ddr4 es ramot szeretnék venni de nem igazán értem hogy most mi lenne a legideálisabb cl-be és mhz- ben is az alaplap egy MSI H170 Gaming M3 a cpu az i5 de még nem tudom a vga meg gtx970 és 16gb ram kéne bele elsőnek még 8 gb elég de később kibővietém 16 ig játékra lessz a gép szóval sztem 16 gb bőven elég lesz vagy nem?
-
CAB85
tag
Sziasztok.
Gépet építek, és memóriát keresek bele. A jelenlegi 2x4Gb hyperX-et eladnám.
Mivel a teljesítmény mellett a külső is fontos ezúttal, ilyen memóriákat keresek:Avexir Core Series 2x4Gb DDR3 1600MHz orange LED
Külső tekintetében ez a cél:
Webshopnál dolgozom, de nem találtam magyarországi forgalmazót hozzá, és csak egy webshopot találtam, ahol lehet(ne) kapni, de épp 2-3 hetes (a merlinhardvert)
Valakinek lenne ötlete, vagy esetleg egy forrása a beszerzéshez?
Előre is köszönöm!
Üdv. -
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23137 üzenetére
Miért haragudnék? Azért vagy, hogy kérdezz én meg azért, hogy válaszoljak.
Igen valószínűleg leszabályozza, de H97-es lapban én úgy tudom, hogy megvan a lehetőség a biosban beállítani a magasabb mhz-et a memóriának. Illetve, ha a memóriában több XMP érték van akkor, ha bekapcsolod az 1866mhz-hez tartozó XMP profilt akkor azon kell működnie a ramnak.Nem véletlenül gyártják a magasabb mhz-es ramokat. Ha minden lapba csak és kizárólag akkora frekvenciájú ramot lehetne tenni mint ami meg van adva akkor nem gyártanának 1600mhz-él gyorsabb ramokat.
Nekem 1600mhz-es a ramom és 2133mhz-en használom.. -
MK VII
veterán
válasz
nemethchek19 #23135 üzenetére
Nem kell a hoppá... Veheted bele nyugodtan az 1866-os memóriát! Sőt akár a 2666mhz-est is!
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #23132 üzenetére
Hoppá most nézem a GIGABYTE H97M-D3H alaplap 1600 Mhz-ig támogatja.
"Support for DDR3 1600/1333 MHz memory modules"
-
MK VII
veterán
Ha találsz teljesen gyan olyan modult mint ami jelenleg van a gépedben akkor egyértelműen az olcsóbb és jó megoldás.. Ha nem találnál akkor viszont egy új kit jobb választás.
Amúgy meg már egy komplett 8gb-os kit sem olyan drága. Curcial Ballistix. -
nemethchek19
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #23132 üzenetére
Köszi a választ!
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
nemethchek19 #23131 üzenetére
ketsegtelen hogy a 1866 -ost vedd meg !
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #23054 üzenetére
Erre valaki?
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Most 1333-as CL9-es Kingmax 4GB RAM-om van.
A bővítés 8-9k lenne, az új KIT ára pedig ennek a kétszerese. (16-18k körül lenne a 8GB.)Vegyek +4GB RAM-ot a gépembe (ugyanilyet), vagy teljesen új 8GB-s KIT legyen?
Megéri a kétszeres felárat az új KIT, vagy teljesítményben nem lenne különbség? -
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Van egy céges DELL Inspiron N5010 laptop. Benne egy samsung 4gb 2rx8 pc3-12800s-11-11-f3 ram. Vettem egy 4GB-os Kingston KVR16S11S8/4 ramot. Tudtommal mindkettő 1600Mhz-es, de nem indul a windows 8.1. Töltésnél teljesen lefagy és kikapcsol a gép. Ez két ram összeférhetetlen vagy vmit be kell állítani? -
MK VII
veterán
válasz
pendre54 #23124 üzenetére
Valószínűleg az előző memóriáid nem támogatják az XMP-t és ezért meg sem jelenik az az opció a biosban.
(#23125) tomfantomas
Mi az alaplap pontos típusa?
Ha két slot van benne akkor tuti 100%, hogy a 4gb-os modult nem támogatja a lap. Nem sok 775-ös lap támogatja a 4gb-os modult sőt ahhoz még olyan processzor is kell. Szóval így, hogy nem tudom a lapod típusát is biztosan állíthatom, hogy nem fog benne működni a 4gb-os modul. Maradj a 2gb-os ugyan olyan modulnál.. -
tomfantomas
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérek! Ősrégi Intel P4-es gépbe keresek DDR2 RAM-ot. Most Kingston KVR800D2N5/1gb van benne. Tehetek bele "DDR2 4GB RAM PC2-6400 800Mhz 240pin DIMM Memory For AMD Motherboard"-ot, vagy maradjak a 2 gb-os azonos tipusú Kingston-nál? Csak 1 slot van az alaplapon... Köszönöm a segítséget!
-
tecsu
addikt
válasz
nemethpityu #23103 üzenetére
A 1151-es rendszer és a költséghatékonyság egymást kizáró fogalmak még egy ideig. ;-)
-
MK VII
veterán
válasz
ReSeTer #23119 üzenetére
Azzal ne foglalkozz!
Amúgy 1866mhz-ig az újabb memóriák 1,5 voltosak.. 2133mhz-es memóriák 1,6-1,65 voltosak már, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem teheted bele a lapodba hisz minek gyártanák ugye.
Tehetsz abba a lapba az mellé a proci mellé 2400mhz cl11-es 1,65 voltos memóriát is nyugodtan maximum visszaveszi az órajelet 1600mhz-re a lapod.Mindenesetre 1600mhz cl9-es memóriák elegek átlag használatra Intel konfigba!
Amit utoljára ajánlottam 1866mhz-es modulnak beállítod a BIOS-ban az XMP profile 2-őt és szépen menni fognak 1600mhz cl9-en.
-
MK VII
veterán
válasz
ReSeTer #23117 üzenetére
"Szempont: Kompatibilitás és ár, megbízhatóság"
E három kritérium függvényében azt ajánlottam ami a legjobb..
Vehetsz olcsóbbat természetesen, de nem biztos, hogy később kapsz hozzá párt.Különben meg valamire való memóriák közül max pár száz forinttal olcsóbbat kapsz..
Amúgy most, hogy jobban megnéztem a listát ez még jobb vétel!
-
MK VII
veterán
válasz
chivasr911 #23114 üzenetére
Üdv.
Ha olcsóságra mennél akkor Curcial Ballistix 1600mhz CL9.
Ha belefér egy picit drágább akkor Svage 1866mhz CL9.
És, ha flancolni akarsz és gyorsabb ramra vágysz az előző kettőnél akkor Corsair Vegneance Pro 2133mhz CL9.Az alaplapod színéhez igazítottam a memóriákat, ha nem baj
(#23115) ReSeTer
Neked pedig ezt ajánlom. A későbbiekbe, ha bővítenél akkor ehhez lesz még kapható szerintem! -
ReSeTer
senior tag
Üdv!
4gb ddr3-mas ramot szeretnék venni.
MSI b85-g43 (nem gaming) vagy asrock fatal1ty b85 killer alaplap (ez még nincs eldöntve, remélem nincs nagy különbség közöttük)
intel i5-4440Tuning nem szempont. Ha esetleg még ez segít, lehetséges, hogy venni fogok még majd 4gb-ot hozzá a jövőben...de nem biztos.
Szempont: Kompatibilitás és ár, megbízhatóság
Köszönöm!
-
chivasr911
csendes tag
Hello!
Ebbe a gépbe szeretnék 2x8GB ramot venni, tudnátok ajánlani párat?Intel Core i7-4770
Asrock Fatal1ty H97 Killer -
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #23112 üzenetére
Ide teszem a biosomból a képeket és ez alapján próbáld állítani.
System memory multiplier-t manuálisan ráállíthatod 1600mhz-re nyugodtan.. Nálam auton van..
Amúgy nem gondolod, hogy egy valamire való Z-s lapot kéne tenned a konfigodba? Mert jelenleg a procidat sem tudod tökéletesen kihasználni a memóriáidat sem..
-
Winchester95
őstag
válasz
MK VII #23107 üzenetére
Nálam a ramnál csak 4 alap érték van az utolsó a legtöbb.
Az advanced maunálnál meg rengeteg.
szóval maximum úgy lehetne hogy: cl 8-9-8-24
De vicc hogy hiába állítom át akkor is magának beállítja pedig semmi sincs autón...
Ugyan ez igaz pl:
Turbo boostot a 4690K val be tudom állítani mondjuk 4,5Ghz-re, az rendben van, de alapjáraton csak 3,5Ghz, és így: 3,5 és 4,5 között váltakozik hihetetlen...és semmilyen beállítással sem megy mondjuk a fix értéken.[link] -
MK VII
veterán
válasz
#34322688 #23110 üzenetére
Üdv.
Eléggé szűkszavú vagy a memóriák pontos típusát illetően, de maximum úgy tedd be, hogy mindkét 1gb-os modult kikapod és a 4gb-os modult teszed be helyettük. Tehát 2x2gb+4gb... Talán működni fog..Az, hogy 1333mhz-es mindegyik az a legkevesebb.. Feszültség? Késleltetés? Memória chipek száma oldalanként? Egyoldalas vagy kétoldalas ramok? Milyen alaplapba milyen proci mellé teszed?
-
törölt tag
Sziasztok.
Jelenleg a gépemben 6gb dd3-as memória van, 2x2gb és 2db 1gb-os. Szereztem egy 4gb-os memóriakártyát, az lenne a kérdésem, ha az 1gb-os kártya helyére beteszem a 4gb-os kártyát, működni fog rendesen? Vagy párban szokták cserélni őket?
Amúgy minden egyezik, mármint mindegyik 1333mhz-es. -
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #23108 üzenetére
Megpróbálhatod a gyári 1,5 volton, de nyugodtan adhatsz a fesznek, hogy ne legyen instabil. Semmi gond nincs abból, ha magsabb feszen használod a ramokat. 1,9 voltig semmi gond nem lehet, de addig úgysem kell feltolni sőt a közelébe sem.
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #23105 üzenetére
Állíts BIOS-ban 1600mhz-et manuálisan a ramnak és ídőzítést pedig CL 8-9-8-9 24-et esetleg 22-őt. Emel a feszültséget 1,550-1,560-ra és mentsd el..
Újraindít aztán AIDA-val teszteld le..
Csinálj egy tesztet mielőtt állítasz rajta és össze tudod hasonlítani az eredményeket. -
Winchester95
őstag
válasz
MK VII #23102 üzenetére
Így is úgy is 1600Mhz-n tud csak pörögni a B85M D2V lap miatt, több nekem nem is kell, akkor egyszerűbb lenne egy fix időzítést beállítani nem?
1600@ cl9Mert így 1600@ auton megy.
Na már most következik hogy pontosan mit állítsak be, milyen értékre?
Szerintem a fesz maradhat 1,5v gyárin nem?Bár így egyszerűbb lenne lecserélni 0 ft ráfordítással egy XMP 1600 CL9-re, így még a beállításokkal sem kellene aggodalmaskodnom, de már nem éri meg a sok macera így szeretném akkor beállítani az értékeket a hyperX nél ha tudsz segíteni.
-
MK VII
veterán
válasz
nemethpityu #23103 üzenetére
Mármint 4 modulból álló kitet találsz?
Két modulos kit! -
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #23100 üzenetére
Nem járnál jobban 1600mhz cl9-el.
Megpróbálhatod 1866mhz cl9 értékeket egy kis feszültség emeléssel. Különösebben nem szükséges feljebb tornásznod a memória sebességét, mert sokat nem veszel észre...
2133mhz cl9-el beljebb lennél, de annyira minimális a különbség, hogy akár hagyhatod így is ahogy most van. -
MK VII
veterán
válasz
nemethpityu #23097 üzenetére
Jó választás..
Bár egy 2400mhz cl14 valamivel jobb lenne, de, ha a költséghatékonyságra mész akkor az is teljesen megfelelő amit kinéztél.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest