Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Októberben új gépet tervezek és GTX 1080 vagy 1080 Ti lesz a kártya amit venni szeretnék, aktuális árak és rászánható kerettől függően.
Ti melyik processzort tennétek mellé?
- Intel i7-7700k
- Ryzen R7 1700XKörülbelül most ugyanolyan árban jön ki a kettő, ezek vannak árcímke szerint pariban.
Nekem úgy tűnik ha a játékokat nézem a i7-7700k jobban kihajtja a GTX1080/Ti-t (főleg 1440p-ben), a Ryzen viszont a több szála miatt talán kicsit jövőbb állóbb és egyéb dolgokra (pl. productivity alkalmazások) jobb lehet, annak ellenére hogy a single core teljesítménye elmarad a i7-7700k-tól.
Én most az i7-7700k felé hajlok, de szívesen olvasnám a véleményeteket.
Köszi!
-
DarkByte
addikt
válasz DudeHUN #74802 üzenetére
Mármint a Coffee Lake-re gondoltok? Tényleg érdemes lehet arra lőni? Úgy olvastam hogy a teljesítménybeli előny amit mondjuk egy i7-8700k tudhat a i7-7700k-hoz képest, nem igazán lesz jelentős. Oké, 6 mag és 12 szál, ebben legalább közelebb kerül az R7 1700X 8 mag 16 szálához. De én úgy látom az igazi különbséget a Cannonlake hozza majd el. Pár százalék pluszért nem fizetnék ki 30-50 ezerrel többet, azt inkább költöm akkor 32GB RAM-ra vagy nagyobb SSD-re. Mellesleg úgy tudom a Coffee Lake-hez új chipset-es lap is kell, attól tartok azok eléggé ritkaság számba fognak menni idehaza az elején, az árukról nem is beszélve. És gyanítom a Cannonlake-nél is eljátsza majd ezt az Intel. Szóval ha később upgrade-elni akarok valószínűleg ígyis-úgyis alaplap csere lesz belőle.
Amúgy amire elég fontos lenne a döntést kihegyezni, hogy PUBG-t lehetőleg minél stabilabb 60fps-el tudjam játszani 1440p-ben. Úgy néztem AMD-n (leginkább Vega de Ryzen szempontjából is) sajnos még igencsak optimalizálatlan a játék, Intel-en jobb a helyzet. Persze máshoz is fontos lenne hogy jó legyen majd a gép, csak most úgy látom ez a játék igen csak polarizálja a választást.
De oké, térjünk vissza rá októberben! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz piero86 #75050 üzenetére
Ha okt. 5.-én meg is jelenik a Coffee Lake, kb. november elején kapható is lesz itthon, de legalább is alaplap azonnal nem lesz hozzá szerintem. Valamint 1.5x-es szorzó gyanúsan mehet a Kaby Lake-es lapok árára. Nem tudom ezek fényében mennyire érdemes várni. Főleg hogy utána jön a karácsony és minden árazás fut az egekbe, akkor pedig lehet várni év elejéig hogy vissza zuhanjon.
Engem jobban meggyőzne, ha látnánk hogy a leendő 20x0-ás GeForce-ok kihajtására kell-e a Coffee Lake vagy sem. Van egy érzésem hogy a 7700k-val még el lehet lenni egy generációt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel