Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14285 üzenetére
Azok az infók már eleve felejtősek, amit a ciss-hez javasolnak, mert az nekem nem megfelelő, és azokat a problémákat eredményezheti, amiket most te is felsoroltál.
Az már bizonyos, hogy másképp fogom rögzíteni az egyes elemeket és máshol. Egyrészt a gyári ajánlás szerint elől kéne kivezetnem a csöveket, én viszont oldalt fogom. Másrészt a tintacsövek rögzítéséhez nincs megfelelő mennyiségű rögzítőelem a csomagban, így azokból is sajátokat fogok készíteni, hogy több ponton rögzíthető legyen a cső, és tutira ne akadjon bele semmibe.
Még a tartályokon is gondolkodom, hogy a nyomtató oldalára kellene fixen felszerelni vhova, de azt még akkor fogom kitalálni, ha itt lesz minden hozzá.[ Szerkesztve ]
-
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14268 üzenetére
A beszereléssel semmi gond nem lenne. Elektronikai eszközök javítása/építése a hobbim, úgyhogy nem lehet gond ezzel a részével.
A fekete patront ha kiveszem, és egy törlőkendőhöz érintem a festékszóró felőli részt, némi folyékony tintát hagy a kendőn (nem sokat) így azt feltételezem, hogy csak kifogyott, de nem száradt még be. -
-
szagnes69
aktív tag
-
PociAti
őstag
válasz SaGa59 #14210 üzenetére
Én meg tegnap vettem brother BP71GP50-es fotópapírt, arra készítettem teszt nyomtatást.
A telepítéshez visszatérve, Linuxon onnan lehet tudni jól, hogy megfelelően felment a telepítés (és jó drivert használsz), hogy a listában megjelennek (valahol) a brother saját papírjai. Nálam a gyári driver mellé rendszerint felkerül az oprendszer saját kútfőből összerakott drivere, ami szűkebb beállítási lehetőségeket tartalmaz.A legjobb nyomtatási beállítás csak megfelelő papír kiválasztása után lehetséges. Ezzel éri el azt, hogy sima papírra nem lehet feleslegesen annyi tintát elpazarolni, amit nem is lenne képes magába szívni a lap.
Kodak és brother BP71G (fényes) fotópapírra készítettem 900 dpi-n nyomtatásokat a tesztkép részleteiről. A beállításokat és a mikroszkópos nagyításokat mutatja a kép. Bal oldalon a Kodak papír van, annál a média típusa: Other Photo Paper + fényes. Jobb oldalon a (drága) brother aminek szemmel láthatóan is jobb a minősége. A mikroszkópos kép alapján úgy tűnik, mintha a brother papírra nagyobb dpi-vel engedné nyomtatni a gép (ez még tesztelés alatt, lehet ha a másiknál is ezt a médiatípust választom ki, akkor jobb lesz). De ez még tesztelés alatt, lehet az olcsóbb papír nagyobb gödröcskéket tartalmaz, ezért nem olyan jó a "felbontása".
-
atala
Topikgazda
válasz SaGa59 #14191 üzenetére
Igen, elég mély ez a nyomtató. Talán azért mert zárt alsó tálcája is van.
Zárt állapotban valóban 44 cm mély, de ebben bele van számplva az elől kiálló kezelő felület.
Ha csak a nyomtatót nézem, (hogy mekkora polcra fér el) akkor összecsukott hátsó adagolóval 40 cm. Kinyitott hátsó adagolóval 45 cm. -
PociAti
őstag
válasz SaGa59 #14195 üzenetére
6-8 különböző disztróra gond nélkül felment, csak 1 nagyon megpiszkált Xubuntu 16.04-en nem akart rendesen működni. (Sok különböző nyomtató lett rá feltéve, lehet valamely beállítása bekavart neki.)
Szkenneléshez xsane-t használok, de a Brother ezen családjának szkennere csak dokumentumok szkennelésére való, fotókat csúnyán digitalizálja (mintha 8 bites lenne felskálázva).Ezt a képet használom tesztelésre: http://www.inkjetcarts.us/support/print-31.html
A kissé homályos kép az valamilyen kioskban lett "előhívva", talán Rossmann Citizen szublis nyomtatója volt (kb. 300 dpi). Kellemesen krémesen elkent a kép, de elmaradnak a részletek.
Az éles, de szemcsés kép az Brother DCP-T510W nyomtatóval készült fényes papírra (talán Kodak).
Epson EF-2750DWF-en lettek beszkennelve 1200 dpi-vel (alap beállítás).A nyomtatott kép szemcsézettségén kellene még javítani. (Később tesztelem még.)
- Talán papír kérdése.
- A Képminőség beállításoknál a Halfton Pattern : Diffusion lett kiválasztva (Dithertől elvileg még rosszabb lenne, de ki tudja).
- Illetve Szín beállításoknál Color Enhancement Off helyett talán On kellett volna.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz SaGa59 #14193 üzenetére
Talán az Epson L4150. Nekem van Brother T510W készülékem, ma nyomtattam vele pár fotót teszt jelleggel (Linux alól), megfelelő beállításokkal átlagos fotópapírra nagyon szépen nyomtat. Részletesebb képet készít, mint a cewe fotokiosk gépe, bár azoknak a képe a lágyság miatt talán kellemesebb. A T510W tálcája a gép alján van, de a 10-es sorozatnak már hátul is van egy 1 lapos adagolója, (a 300-as, 500-as, 700-as készüléknek még nem volt).
-
SaGa59
őstag
válasz SaGa59 #14191 üzenetére
Közben átbeszéltük az elvárásokat és tanácsot kérnék: Melyik a legolcsóbb „külső tartályos”, A4-es Epson, aminek van wifije, scannel/másol és pigmentes a fekete tintája. És a nyomató nem szélesebb mint 45cm és nem mélyebb, mint 35. Ekkora hely van. Az automatikus kétoldalas nyomtatás hiányával együtt tudunk élni, jó ideje nem nagyon nyomtatunk olyasmit, aminél az még fontos volt, csak nagyon ritkán, akkor meg megoldjuk szoftverből a kérdést.
Illetve, Brother DCP-T510W-ről van-e bármilyen tapasztalat? Ahogy elnézem, annak rendes papíradagoló tálcája van, nem a hátuljába kell beejteni a papírt.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
fer
őstag
A tintarendszeren kapható tinta jó minőségű, felesleges másikat keresned, az autoresetes patron meg jobb választás mint a ciss, mivel a ciss-el nem mindegyik nyomtató csukható le teljes egészében (amit kinéztél az is ilyen), és ezáltal sokkal jobban porosodik a belseje, ami előbb utóbb mechanikai meghibásodáshoz vezethet! A tintarendszeren ciss helyett kérheted resetes patronnal is + tintával! Én egy Mg5350-et használok (nem ciss-el) már több mint fél éve a fent említett tintával, és eddig elégedett vagyok vele, van, hogy hetekig nem nyomtatok vele, de akkor legalább hetente 1X bekapocsolom rövid időre és nyomtatok egy teszt oldalt!
[ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
ggg1
aktív tag
Értem. Hát, ha tényleg kell a duplex, akkor ez nyomós érv mellette. Jó is az.
Ami az alvás közbeni fogyasztást illeti, olvastam azt is föntebb, hogy nehéz eldönteni, tényleg a gyár által megadott értékeken van-e. Hát, ha ez sarkalatos kérdés, akkor érdemes megmérni. Műszaki körökben biztosan akad egy fogyasztásmérő.Persze egy nyomtatónál az alvó áramkör lesz az utolsó, ami tönkremegy, de amúgy a műszaki dolgoknál, gépeknél is, elektronikánál is mindig nagy kérdés, hogy melyikkel nyeri vagy veszíti az ember a többet, az árammal, amit elfogyaszt, vagy azzal a károsodással, amit a ki-bekapcsolás okoz.
Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek! :-)
-
ggg1
aktív tag
Igen, olvastam föntebb, hogy duplexre van szüksége, de őszintén szólva, egy irodába még megértem, hogy miért kell beépített duplex funkció, ahol sokat nyomtatnak, de ha valaki csak pár oldalt nyomtat, és csak esetenként... Én azt szoktam csinálni, ha valamit kétoldalasan szeretnék egy egyszerűbb nyomtatóval, hogy egyszerűen beteszem fordítva a papírt. Kb. 15 másodperc plusz munka, előbb a páratlan oldalakat nyomtatom ki, aztán a párosakat. Szerintem, ha az ember otthonra keres alkalmi nyomtatót, akkor felesleges egy duplex egység. Én csak ezért nem vennék kétszer drágább nyomtatót. Ráadásul ami bonyolultabb, mechanikában és/vagy vezérlésben, abban több van, ami elromolhat.
Ami a súlyát illeti, hát nem tudom, ez mennyit számít a minőségben, de tényleg jó könnyű! Szeretik is az irodában, mert a wifi-s csatlakozás miatt mindig áttehetik valahová máshová, anélkül, hogy bármit állítani kelljen rajta. :-D Nem tudom, hogy feltétlenül silány minőségű-e, ami könnyű, én a tápegységeknél szoktam ügyelni arra, hogy ne legyen túl könnyű. :-D Ahová én vettem, ott sokkal többet nyomtatnak vele, fénymásolnak, színes árjegyzékeket nyomtatnak, és úgy másfél-két éve semmi bajuk vele. Vagy öt különböző táblagéppel, telefonnal, számítógéppel összelőttem. A cég főnökének annyira megtetszett, hogy otthonra is kért egy ilyet.
Ha én vennék otthoni multifunkcióst általános célú és alkalmi (!) nyomtatásra, egy ennél komolyabbra biztosan nem adnék ki pénzt. Ha nem megy 10 évig, csak 4-ig, akkor vesz az ember a vásárláskor megspórolt pénzből egy másikat.
Szerintem. :-)Andit üdvözlöm, remélem, jól van! :-D
-
gg72
veterán
Már lassan 6 éve használok nagy megelégedéssel egy Epson R285 tintasugaras nyomtatót, most szeretnék mellé venni egy multifunkciósat, amit viszonylag olcsón lehetne üzemeltetni. Havi szinten kb. 300 oldal fekete-fehér dokumentumot és kb. 100 oldal színeset (főleg borítókat) nyomtatok, néha fotókat is. Az R285 megmaradna CD/DVD label nyomtatásra. Az eddig olvasottak alapján két típus a kiszemelt:
- Epson L210
- HP 3525
Véleményeket és tanácsokat várnék, köszönöm. -
ggg1
aktív tag
Egyébként - csak érdeklődés képpen kérdezem a hozzáértőktől, mert az ilyen kis tintasugarasokhoz abszolút nem értek -, egy ilyen kicsit drágább tintasugaras miben tud többet, mint egy föntebb kitárgyalt Expression Home XP-205, ha az ember tényleg csak 10-20 oldalt nyomtat havonta?
-
atala
Topikgazda
Én most még eredeti tintát töltök a tölthető kazettáimba. Amikor hozzá jutottam a gyári kazettához (T6161-64) amiből kifejtettem a tintát, akkor volt olyan kazetta, amelyiknek a lejárati ideje, már egy éve lejárt. (Szándékosan írok kazettát, mert ezeket oldalra kell benyomni, nem a fejjel együtt mozog.) Elhasználtam, semmi baja nem volt. Biztos, hogy tinta, és tinta között is van különbség. Egy silány utángyártott tinta tönkre mehet akár egy év után is. Szerintem 1 évi mennyiséget minden további nélkül lehet raktározni.
-
atala
Topikgazda
Igen, drágább, de cserébe kapsz egy megbízható, erős, jól terhelhető gépet. Nem fog előfordulni, tinta folyás, vagy eldugulás. A CISS-el meg fog gyűlni a bajod. Tinta folyás, levegősödés...stb. Akkor már inkább az L szériás gépek, és ahhoz nagyon olcsón kapsz eredeti tintát.
Azért majd egyszer számold ki, hogy mi kerül többe. Az áram a készenlétre, vagy a tinta ára? Ha jól emlékszem, valaki írta, hogy egy 7 ml-es patronnak elvégzett 7-8 fej tisztítást, és kiürült a patron. A tinta pocsékolással ugyan úgy szennyezed a környezetet! -
atala
Topikgazda
Kicsit álom világban élsz!
Olcsó legyen a tinta, ne fogyasszon sokat a tisztításkor, utángyártott tintával se száradjon be ha hetekig nem nyomtatsz. Ilyen nincs! A CISS-t felejtsd el, csak a gond van vele! A fejtisztítás minden nyomtatónál sokat eszik. Nem kell áramtalanítani a készüléket, és nem fog minden bekapcsoláskor fejet tisztítani. Helyette hetente nyomtatsz egy fúvóka ellenőrzést, és nem fog beszáradni.
[Epson WP4025]Mindent tud ami neked kell. Lehet hozzá venni 100ml-es tölthető patronokat. Veszel hozzá jó minőségű tintát, és jó ideig nem kell foglalkoznod a töltögetéssel. Én sokat nyomtatok, de fél évig nem kell töltenem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest