Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fransoa.
csendes tag
Köszi az infót Gábor. Jim74 ha meg kérhetlek informálj légyszi ,mire jutottál. Lehet hogy én is lecserélem, unom már ezt a lassú indulást, ezt hosszadalmas kattogást, mire üzem kész. Előtte egy Prixma 800-s volt, nagyon szerettem, de az is behalt több év után. Az bekapcsolás után szinte kis idő után üzem kész volt. Ez ahhoz képest egy cammogó lajhár, indulásnál. Ezért is könnyű szivel cserélném valami normálisra. De már Canont nem veszek. Meg ez az öt patronos megoldás, hol az egyik hol a másik fogy ki, Ez a halálom ezzel géppel, pedig az elődjét nagyon szerettem. De ez az MG7150 ez egy csalódás számomra.
-
Baltazár123
senior tag
Ahogy gondolod, annyit tudok ehhez hozzá tenni, hogy a multifunkciósok szkennere elég gyengus. Ha egy kicsit is adsz a minőségre vagy mondjuk fényképet is szeretnél beszkennelni az örökkévalóságnak, akkor ezek nem igazán ajánlottak. 1200dpi felett nem nagyon láttam még.
A régebbi lapszkennerek meg béka segge alatti áron vannak és sokkal jobb a szkennelés minősége, de a drivert nem frissítik már viszont a vuescan megoldja a driver problémákat.
Ha te is kb annyit használnád a szkennert, mint én, hogy kb havi 1 lap beolvasása meg fényképek, akkor nem is a fillérb.szás miatt, hanem a minőség miatt külső szkenner jobb megoldás. Iratot másolni meg azzal is lehet, ha szükséges nagy ritkán, de persze te tudod, hogy mire van igényed. -
-
atala
Topikgazda
Ahogy írták, akkor lehet a 3 évre beregisztrálni, ha hivatalos viszonteladótól veszed. Én a Mysoft-nál vettem, és nem volt gond. Néha már láttam, hogy magától fejet tisztít, de érdekes módon, ezt csak akkor láttam, amikor napközben használtam. Pl nyomtatok pár oldalt, majd el megy alvóba a nyomtató, és kb negyed óra múlva azt veszem észre, hogy tisztít. De olyankor amikor sokáig áll a gép, pl hétvégén, még egyszer sem láttam tisztítani.
Most vettem egy Epson L3060-ast is szublimációra. Pár oldal után még nem tudok véleményt mondani, majd tesztelem.
Szerk: Közben nyomkodtam egy kicsit a Brother T910-est. Azt hiszem meg van az oka, hogy a hétvégén egyszer sem láttam tisztítani. Be volt állítva, hogy 2 óra múlva automatikusan kikapcsoljon. Tehát nem az alvó mód, hanem a kikapcsolás.. Bár a Brothernél a szervizes azt mondta, hogy ki lehet kapcsolni, csak a kábelt nem szabad kihúzni. Na, majd meglátjuk így mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
Nekem is Brother DCP-T510W-m van itthon (meg egy Epson tintás és egy HP lézernyomtatóm).
A 3 év garanciát a Brother hivatalos forgalmazója adja, konkréten az alábbi oldalon történik a regisztráció: https://atyourside.brother.hu/register-your-device
Azokat a készülékek fogadja el, melyek rajtuk keresztül érkeztek az országba (tehát hivatalos csatornán keresztül), és a partner részére az eladás fél éven belül történt. Ennek az időkorlátnak a betartása (sürgetése) miatt írják, hogy eladástól számított 60 napon belül kell regisztrálni.
(A mysoft mást ír erről, de az ő dolguk.)És igen, áram alatt hagyva rendszeresen fejet tisztít. Így védi magát a gép, ezért tudnak 3 évet vállalni - nem úgy, mint az olcsó HP-k, Canonok, amire csak 1 évet adnak.
-
Earl_Muttley
őstag
-
Earl_Muttley
őstag
Brother a Mysoft.hu-n 46900, arukereso alapján a legolcsóbb, és ott tuti a 3 év gari, ha jól rémlik atala 910-ese is onnan van: [link]
Epson szintén mysoft, esetleg Media Markt, Extreme Digi, stb
[ Szerkesztve ]
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Earl_Muttley
őstag
Epsont és Brothert mondanám, a Canonban szerintem nem véletlenül cserélhető a fej, a G 14-24-3400 szériához néha már keresik, van-e cserealkatrész.
Epson L3060 és Brother T510W közül választanék, mindkét gépre ott a regisztrálós 3 év garancia. A Brother alsó kazettás lapadagolós, így ott az egyik igényed megmaradna. Az L3060-ból visszajár 7000 ft vásárlás után.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
PociAti
őstag
A mono lézer az egyik legjobb választás a ritka nyomtatási igényekhez!
A piezo fejes tintás nyomtatók 3 hónapnál is többet kibírhatnak beszáradás nélkül, ha nagy kapacitású nyomtatóról van szó, mert azokba általában beépítik az automatikus fejtisztítást (Epson, Brother), csak áram alatt kell hagyni a gépet. Alvó módból néha megébrednek, és piszmognak egy keveset.
Az első 3 évben a fej beszáradásra is vonatkozik a garancia. Viszont ilyen "hanyag" használat mellett nem lesznek hosszú életűek, pedig normál használat mellett annak többszörösét és bírják. Tízezer oldalakban lehet mérni az élettartamukat.A "patronban van a fej" szinte semmilyen körülmények között sem jó választás. Ritka használat esetén akár 10-20 oldal után jöhet az ú patron (és persze fej) vásárlása. Csak nagyon indokolt esetben szokás velük nyomtatni, de könnyen előfordulhat, hogy akkor már nem hajlandó működni. Az pedig elég bosszantó!
-
scott_free
senior tag
Szia,
havi 10 oldalra majdnem tökmindegy, hogy melyiket veszed:
- 65-70e körül kapsz színes, multifunkciós alapgépet (vagy duplex nyomtatással, vagy wifivel)
- ha wifi és duplex is kell, azok 80-90e körül vannak.
Amikor már tonert kell vásárolni, akkor eredeti színes tonerekkel egy oldal nyomtatása kb. 45-55 forint, és a toner kapacitásától függően a 3 színes toner együttes ára vagy 48-50e (ált. 1.000 oldalra), vagy 90-100e (ált. 2.200 oldalra).Azért csak majdnem mindegy, mert épp az igen alacsony havi oldalszám miatt egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora a kezdő toner kapacitása!
Pl. egy Xeroxnál, Samsungnál 500 oldal, amit kb. 4 év alatt használsz el, míg a Kyoceránál 1.200 oldal, ami meg elvileg kitart 10 évig.Van egy jó oldal, ahol meg tudod nézni ezeket az információkat: www.tonerprint.hu
(magát a nyomtatót máshol olcsóbban megkaphatod, de az infók hasznosak a "műszaki adatok" és a "hozzávaló kellékek" fülön)A helyedben olyan gépet vennék, ami nagy kezdő tonerrel érkezik, hiszen 500-zal több oldal kb. 25e forintot jelent tonerben, meg 4 plusz évet használatban. Egy kis segítség:
1.200 kezdő oldal
Kyocera ECOSYS M5521cdn - 70e Ft, duplex (+ wifivel - 84e Ft)1.000 kezdő oldal
Brother DCP-L3550CDW - alzán 91e Ft, duplex + wifi
Ricoh SP C260SFNw - 100e Ft, duplex + wifi700 kezdő oldal
HP Color LaserJet Pro M180n - 75e Ft, se duplex, se wifi (a wifis változata 80-90e)
Canon i-SENSYS MF635Cx - 83e Ft, duplex, wifi, kétoldalas másolás500 kezdő oldal
Samsung Xpress SL-C480 - 64e Ft, se duplex, se wifi (wifis változata 71e Ft)
Xerox WorkCentre 6027V_NI - 72e Ft, wifis[ Szerkesztve ]
-
atala
Topikgazda
Neked mindenképpen lézeres kell. Szerintem nem fogsz különbséget látni a felbontás miatt. A samsungnak valóban nagyobb a felbontása.
Még azt megnézheted, hogy a többi hasonló áron lévő nyomtatónak milyenek a paraméterei, és mennyibe kerül hozzá az eredeti, és az utángyártott toner. Az sem elhanyagolható, hogy hogy kezdő tonernek mekkorát adnak hozzá. -
PociAti
őstag
A berendezések felbontása általában jobb nyomtatáskor, mint másoláskor. A (HP oldala szerint: Print quality color (best) Up to 2,400 x 600 dpi, míg Canon esetén a nyomtatás csak 600x600 (Although you can select a (well-hidden) 1,200dpi mode, the printer’s true resolution is 600dpi.). Ebben az árkategóriában a 600x600 dpi-s másolási felbontás elfogadható érték, esetünkben mindkettő hozza ezt a normál szintet.
A HP amúgy ki tudja meddig fog támogatást nyújtani azokra a Samsung eszközükre, amihez nincs sok közük. Inkább csak púp a hátukon. Lehet hogy a következő nagy win10 frissítés után ezek az eszközök is elhullanak.
Számold ki mennyit használnád. Ebből az árból 2-3 eldobható színes nyomtató jönne ki. Nem mondom, hogy az jobb, mert mindkettőnek megvannak az előnyei.
[ Szerkesztve ]
-
atala
Topikgazda
Mindkettőhöz van utángyártott toner, ha esetleg kellene. Nagyjából egy árban vannak mind az eredeti, mind az utángyártott tonerek.
A canonhoz 1400 oldalas fekete, és 690 oldalas színes tonert adnak. A Samsunghoz 700 oldalas fekete, és 500 oldalas színes tonert adnak.
Ha a szkennert csak másolásra használod, akkor elég a canon is, mert a nyomtatás sem több mint 600x600-as. -
atala
Topikgazda
Én azt vettem észre, hogy kevés az, hogy hetente nyomtatnak színeset. Ha nem használjuk napi szinten, akkor egy idő után szép lassan egyesével eldugulnak a fúvókák.
Van egy Epson 5620-as, ami most 3 éves. Először csak a színes fúvókák kezdtek eldugulni, most meg már a feketék is, amit minden nap a legtöbbet használunk. Pedig amint észre vettem a csíkozást, egyből mindig csináltam tisztítást. Aztán lehet, hogy más sok neki az a 15 ezer oldal ami kiment belőle, elfáradt a fej.Neked a havi 10 oldalra egy lézer kell. Nézd meg, hogy mekkora tonerrel csomagolják a nyomtatókat, lehet, hogy a kezdő tonerrel is el leszel évekig.
-
Core2duo6600
veterán
Ilyen kis mennyiségre a Laser printer az ami javasolható.
Ha tintásban gondolkodsz, akkor valamely olcsóbb model, igazából mindegy melyik.A legolcsóbban valószínű akkor járnál, ha azt a havi 1, 2 oldalt elvinnéd valahova ahol megcsinálják .
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Yettel topik
- Gaming notebook topik
- Suzuki topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?