Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Earl_Muttley
őstag
válasz gudpikcs #13098 üzenetére
Hülye kérdés. Ha 30 a keret akkor nem bovited ki 40 vagy 46ra és egy tartályos Brother/Epson? (T310, T510W, Epson L382 kifutóban? )
A Te használatoddal tényleg kihuzna 2-3 évig a festék, amit hozzá adnak, és ott a 3 év garancia is mindkét gyartonal)
Amúgy a 3 közül mindhárom gép jó, a HP-nal nem tudom hogy az utángyártottat mennyire kezeli, de a 652 nem vészes gyáriban. A TS5055be és az XP-342be van utángyártott, és vásárlói tapasztalatok alapján megy is vele. Patronos Epsonokat általában azok visznek, akik utángyártottal akarják hajtani.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
gudpikcs
tag
válasz Earl_Muttley #13097 üzenetére
nézelödtem közben ezt a 3at néztem ..szewrinted?
Canon TS5050- ha jól látom van hozzá utángyártott pati
Epson Expression Home XP-342- nem drága a bele való eredeti pati
HP Deskjet Ink Advantage 3835 All-in-One - ebbe is "olcso" az eredetije
szerinted?köszike -
gudpikcs
tag
válasz Earl_Muttley #13097 üzenetére
multis kéne.2 naponta biztos nyomtatnék dokumentumokat.meg szkenelni is kell.kb 25 körü gondoltam de max 30 .de a lényeg hogy lehessen olcso utángyartot patronokat venni bele...
-
Earl_Muttley
őstag
válasz macilaci78 #13092 üzenetére
Hali,
Ha a nem gyári kellékanyag szempont, akkor Epson WF2750DWF, vagy Canon TS605x gépeket tudom javasolni. (570-571es Canon patronból már van működő, az utódmodell az 581-et használ).
A feltételek, és az előnyt élvező dolgok mindkét gépnél teljesülnek.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
-
PociAti
őstag
válasz Heroo15 #13093 üzenetére
Miért nem tudsz választani közöttük?
Az egyiknél a terméktámogatás megszűnése miatt aggódsz, a fennmaradók közül meg az a baj, hogy amelyik legjobb a szolgáltatások területén, annak a legmagasabb az üzemeltetési költsége?
Vagy az általad fontosnak tartott paraméterek közül mindegyik ugyanazt nyújtja? -
Heroo15
csendes újonc
Hello!
Nem tudok dönteni melyiket vásároljam a következő szines lézernyomtatók közül?!
1. Canon i-SENSYS MF635Cx
2. Samsung SL-C480W
3. Xerox WorkCentre 6025V
Melyik volna a legjobb választás?
Köszi a segitséget.
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Nyugdíjas korú kollégának keresek otthoni használatra nyomtatót. Feltételek:
- alkalomszerű használat
- nyomtat kétoldalast, szkennel, fénymásol
- olcsón üzemeltethetőElőnyt élvez:
- full duplexes
- hálózati
- színes nyomatok
- olcsón beszerezhetőIrreleváns:
- nyomtatás sebessége
- papírtálca mérete
- A/4-től eltérő formátumok, ide értve a CD nyomtatást is.Irodában kb 3 éve egy Canon MX925-öt nyúzunk, hiba nélkül. Évi 10k-t költünk tintára, kb 15 csomag papír fogyott azóta. Az EzPrint utángyártott patronjai nagyon beváltak, talán 3 db volt a 70-ből, ami a chip miatt nem ment, cserélték azt is.
A családban is van pár készülék ebből a családból, egyikre sincs panasz.Köszi!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
gudpikcs
tag
válasz Earl_Muttley #13085 üzenetére
köszi az infot
akkor melyik az a multis nyomi amit megéri megvenni?szkenelni és csak lapokat nyomtatni ,semi cd. és olcso a fentartása,mármint lehet bele venni jó áron utánygártottakat. -
PociAti
őstag
Az Epson néha önállóan elmegy egy kis "sétára". Megmozgatja a fejet, piszmog egy kicsit, majd megnyugszik. Nem tudom pontosan mit csinál, de kb. azt, mint bekapcsoláskor. WF-2750-ről van szó. Stand-by üzemmódban lehet, áram alatt van, kék LED világít, de az LCD nem kapcsol be. Napok óta nem nyomtattam vele, de naponta 1-szer, 2-szer hallom, hogy megteszi ezt a sétát.
Brother regisztráció ellenőrzésének talán van egyszerűbb módja is, én ezt ismerem:
https://atyourside.brother.hu/register-your-deviceLétre kell hozni egy accountot (ha még nincs), és ott kell regisztrálni a készüléket.
Később újra belépve látnod kellene a beregisztrált eszközeidet. (Elvileg.)
Vagy ha beírod a szériaszámot, akkor talán ki kellene írnia, hogy ez már egy regisztrált gép.
-
atala
Topikgazda
válasz PociAti #13086 üzenetére
A Brother szerviz vezető is mondta, hogy náluk van egy automatikus tisztítás a beszáradás ellen.
Viszont Több éve használok Epson nyomtatót, és egyiknél sem tapasztaltam, hogy önállóan tisztított volna ha nem nyomtatok.Más!
A Brother-nek van olyan oldala, ahogy a széria szám beírásával ellenőrizhető a garancia?[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
-
gudpikcs
tag
üdv all
kérdésem lenen adott egy régi hp C5200 asom
behalt .de van hozzá patronom. 350 es a 351 esek.
kérdés melyik új nyomtatoba lehet még elhasználni öket? vennék nyomtatot csak nemtudom mi az utodja amibe ezek még jók..köszke elöre is. -
PociAti
őstag
-
ocscsaba
tag
Tintásat nem szabad otthagyni hetekig, mert beszárad, egyébként én preferálom a Canont, de ezzel a nyomtatóval nincs tapasztalatom. Többen ajánlották már itt is, hogy bekapcsolva kell hagyni a nyomtatatót, így karbantartásokat végez magán és nem szárad be. Hátha valamelyik tapasztalt fórumtárs megerősít ebben minket!
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni új nyomtató választásban.
1. Tintás vagy lézer? Nincs kikötés.
2. Fekete vagy színes? Fekete is megfelel.
3. Mire használnád? Dokumentumok kinyomtatására és be szkennelésére.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Havi pár darabra (max5db)kellene.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Ezt nem tudom pontosan.Van,hogy havi alkalommal lehet be sem lenne kapcsolva.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner,wifi ha van jöhet de nem mérvadó.
7. Mennyi a keret? A legeslegolcsóbb ajánlható készüléket keresem,mivel alig használnám.
8. Árérzékeny vagy? Igen.
9. Preferálod az után gyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Nekem mindegy.Ha kérhetnék lézeresből is és tintás verzióból is ajánlást.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
atala
Topikgazda
válasz Earl_Muttley #13073 üzenetére
Megrendeltem tőlük, (Brother T910) ha meg lesz, tesztelem, és írok róla.
Ma voltam bent a Brother bemutatótermében kipróbálni a nyomtatót. Nagyon tetszett. Meglepően halk a masina. Csendben, és elég gyorsan nyomtat. Kicsit lassabb, mint a mostani Epson 5620-as, de vállalható a sebessége. -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Canon Pixma MG6450-es nyomtatóm mostanában B200-as hibát ír ki.
Próbáltam sok dolgot kipróbálni amit találtam erre a hibára, de sajnos újra mindig előjön.
Valószínűleg szervízre szorul. Viszont erről semmi jót nem olvastam.
Tudtok esetleg ajánlani helyette olyan nyomtatót ami multifunkciós és színenként cserélhető benne a patron? -
Earl_Muttley
őstag
Hazai webshopok közül igyekszem őket vagy PCX-et preferálni, annak ellenére hogy az egyik legnagyobb, fizikai boltos elektro hálózatban dolgozom. Ezzel a 2 céggel nem volt eddig (kopppkoppkopp) negatív tapasztalatom, az emag-alza páros viszont elmehet pont oda, mindkettővel megvolt a bajom, a kettő közül mondjuk inkább az előbbire fújok jobban....
-
atala
Topikgazda
válasz Earl_Muttley #13073 üzenetére
Igen, én is őket néztem ki.
Ingyenes a kiszállítás is, bár lehet, hogy inkább elmegyek érte, mert ha a futárszolgálat raktárában megfagy a tinta, abból lehet gond. Télen nem szeretek tintákat rendelni futárral. -
Earl_Muttley
őstag
-
ocscsaba
tag
-
sesshou
senior tag
Ha emagrol veszek brother nyomtatot akkor hogyan mukodik a gari? Csa kulfoldi postázás jön szoba emagekhoz vagy van a beothernek saját szervize?
-
Varshi
aktív tag
válasz sesshou #13068 üzenetére
Autód van? Ott ki ne számold, mibe kerül csak az, hogy van, de nem is mentél még vele semmit.
Az a lézernyomtató így vagy 10-15 évig jó lesz, max egyszer kell bele új vagy megtöltött toner.
Akkor fogod kidobni, ha már nem lesz hozzá driver. Osszad csak vissza az árát 1 évre...
Mennyit ér a kényelem és a nyugalom? -
Sokimm
senior tag
Tiszteletem!
Szeretnék nyomtatni 1-2db minta képet, 9600 DPI-be, de nem találok ilyen nyomdád Budapesten, ezért érdeklődnék, hogy van valakinek a csoportban ilyen felbontású gépe?
A4-nél nem nagyobb (sőt 10x10cm elég lenne bőven) fekete fehér képet szeretnék nyomtatni, csak nem tudom merre próbálkozzak.
A net csak nyomtatókat ad ki, de egy képért nem vennék nyomtatót szívem szerint.Minden iránymutatást előre is köszönök!
-
atala
Topikgazda
válasz sesshou #13063 üzenetére
Ha ennyire nincs pénzed, akkor nyomtasd ki máshol azt a pár oldalt ami kell. Vagy kérj meg egy ismerőst.
Vagy spórolj, egyszer szánd rá a pénzt, és vegyél egy új mono lézerest.
Ha tintásat veszel, csak a pénz fog kifolyni az ablakon, mert állandóan be fog száradni. A lézeres állhat hosszú hónapokat is anélkül, hogy baja lenne. -
-
sesshou
senior tag
válasz Varshi #13062 üzenetére
Mind a 3 terv tiszta volt előttem. Olvastam hogy a tintasugarasoknal csak arra kell vigyazni hogy par hetente nyomassuk vele. amit mondtál abbol csak az derül ki hogy nincsen egy titkos 4. Megoldás sajnos. Nem halnek bele egy 20es nyomtatoba csak soknak tűnik ahhoz neha neha nyomtassak vele. Meg elgondolkodom a lézer nyomtatós megoldáson persze ahhogy írtad itt jo lenne ismerni a tipusokat. Fejjel egyutt van e patron vagy nélküle mert ugy ugy tudom hogyha beszarad a fej es nem a patronban van akkor kuka az egész viszont olcsobb az patron csere.
Köszi
-
Varshi
aktív tag
válasz sesshou #13061 üzenetére
Erre nincs megoldás. (Ne haragudj, de ez kicsit olyan, mint mikor azt mondja valaki, hogy 6 millióért szeretne lakást Pesten. nem baj ha csúnya, csak hetente egyszer aludna ott... Nincs és kész. )
Vagy tegyél hozzá egy 10-est, és zsír új Brother lézernyomtatót kapsz 16,9-ért, sok évig jó tonerrel. Nem is nagy, 415x313x294 mm. De el is dughatod akár őket a szekrénybe, hiszen havi 1 alkalmmal nem teher elővenni.
Ha tényleg nagyon ruppótlan vagy, akkor minimálprojektből veszel egy használt tintás nyomtatót (2-5e), amihez olcsó az utángyártott patron és kiürült színessel is működik, veszel egy feketét, ÉS NEM BONTOD FEL, amíg csak lehet. Ehhez utána kell ugye járnod, milyen nyomtató tudja ezt, épp lehet-e fillérekért kapni, meg tényleg csak az-e a baja. Jellemzően a HP-k szoktak lenni a kínálatban, és minden bevásásrlóközpontban vagy "patronos" boltban akad beléjük tinta, ha hirtelen kell.
Ha megvagy, és egyszer fel kellett bontani, akkor onnantól havonta nyomtatsz MINDENKÉPP egy tesztoldalt. Ezt így akár 1-2 évig is eljátszhatod, mire kifogy vagy elfelejtetted, és menthetetlenül beszárad, ilyenkor ha már 4-5 fejtisztítás se segít (1-2 csík tökre nem számít egy online jegynél szerintem), akkor veszel megint egy patront, ami alapból sokáig elég, csak legyen időnként nyomtatva vele fél oldal. Ha legutóbb beszáradt 4 hét után, akkor onnantól 2-3 hetente nyomtatsz egyet, és elveszed a konvektor mellől, hogy ne kapjon sugárzó meleget. Ennyi.C-terv: megnézed a legközelebbi, minél tovább nyitva tartó másolós/nyomtatós szalont, és még zárás előtt leszaladsz. Ez lesz a legolcsóbb.
-
sesshou
senior tag
Sziasztok
Az igényem az lenne hogy egy leges legolcsóbb 5-6 ezer forintért használtan akár hasznalt nyomtatót vegyek olyan esetekre mikor valamit elfelejtettem kinyomtatni a munkahelyen és kellene kn azonnal pl online jegyek vagy receptek. Ez nagyabol azt jelenti hogy havonta max 3-4 oldal kb mindegy milyen minőségben.
Az összefoglalóban olvasottak alapján mono lézer lenne a legjobb viszont kevés helyem van itthon és ahogy latom ezek eléggé nagyok meg használtan nem is nagyon találok. A lézerek viszont beszaradnak.
Van esetleg tanácsotok?
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Tudnátok ajánlani valami AiO színes lézer nyomtatót (fax is kell), ami megbízhatóság/üzemeltetési költségek tekintetében is ajánlható? Valamint ami egyáltalán kapható és aminek van rendes szervize Debrecenben?
A Brother DCP-9020CDW-hez hasonló kellene, csak ugye ebben nincs fax.
A felhasználás egyébként házi "iroda" sok orvosi recept nyomtatással (ez ugye mono és ~A5 méretű).
Színes nyomtatás évi párszor kellene (de akkor nagyon).
Van, hogy hetekig nincs használva, ezért gondolkozok lézeren.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Imy
veterán
Ma rendeltem egy Brother HL-1222WE-t. Itt is ajánlottátok, és elég jó áron 25e-ért hozzájutottam. Remélem nem csalódok.
A kezőtoonerben mennyi oldalra elegendő festék van? Vagy az is teljes értékű?
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Van itthon egy Canon MP540 és egy Brother MFC-7820N nyomtatónk.
A Canon ugye színes tintás CLI-521+pgbk520 (5 patron), a Brother meg ff de lézer.
A Canon elég sokat állt (kb 5 év), most szedtem elő. Megtisztítottam a fejet, de nem nagyon nyomtat. Azt írja, hogy minden patron ki van ürülve, de nem szívesen költenék rá +20k pénzt a teljes tintacsomagra, hogy megtudjam működik-e rendesen.
A lézeressel meg az a bajom, hogy iszonyat lassan scannel.Szóval a kettőt szeretném egybe olvasztani. Arra jutottam, hogy esetleg veszek egy új nyomtatót, az előző kettőt meg kidobom a kukába.
Tehát az igények:Mivel van, hogy sokáig (akár egy évig is) áll a nyomtató, ezért gondolom nekem a lézer lenne ideális.
Ami tutira kell, az a wi-fi (kábel, de főleg üres csati már egyik hálózati eszközön sincs.).
Ezen kívül az, hogy viszonylag gyorsan scanneljen, valamint hogy egy kupac papírt be tudjon szívni egymás után automatán, mint a brother.
(Ha két oldalasat is tudna scannelni, az már csak hab volna a tortán.)
Nyomtatni nem fogunk rajta sokat, havi 10 oldal sztem kb. átlagban.
A nyomtatás elsődlegesen f-f lenne, de érdekelne, hogy a színes lézer mennyivel dobná meg az árat. Ha nagyon elszáll az ár, azt a pár oldal színeset kinyomtatom máshol.Árban első körben 50k-ra gondoltam, de ha máshol kell keresni azt ami nekem kell, hajlandó vagyok többet is áldozni rá.
-
PociAti
őstag
válasz Mauddip #13055 üzenetére
Ügynökről van szó, tehát nem a számára legmegfelelőbb terméket kell kínálni, hanem leszűkített kínálatból azt, amivel te a legjobban jársz.
És ne felejts el neki megemlíteni a mobil szkennereket is. Azzal kiegészülve olyan mobil irodát lehet létrehozni, amivel kávézóban, parkban, bárhol be tud szkennelni egy dokumentumot. Az újabb modellek plasztik kártya (pl személyi) beolvasására is képesek. -
Mauddip
aktív tag
Köszönöm szépen a segítségeteket anevemearl és PociAti!
Utána kérdezek!Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
PociAti
őstag
válasz Mauddip #13052 üzenetére
Szerintem nagyon kevesen ismerik személyesen ezeket a nyomtatókat, mert nagyon speciális terület. Az emberek többsége nem is hallott róla, pedig az ügynökök valós piacot teremtettek ezeknek a készülékeknek. Íme egy random példa: HP OfficeJet 202.
Vannak cégek, melyek hőtranszferes megoldással próbálkoznak.
Először az igényeket kellene pontosabban megfogalmazni, utána lehet a megfelelő irányba elmozdulni. De inkább próbálkozz márkaképviseleteknél. Ők jobban ismerik ezeknek a különös készülékeknek a jellemzőit. -
Earl_Muttley
őstag
válasz Mauddip #13052 üzenetére
Akkumulátoros, vagy 220V verzión gondolkodik?
Előbbi esetben vannak mobilnyomtatók (Canon iP110, Epson WF-100w, Hp Officejet mobile széria), ha a 220Vmegoldott akkor ott a HP-nak a 3775/85/87, ott jóval alacsonyabb beszerzési költség, és kellékanyagköltség lenne, míg egy mobilnyomtató 70 ezer, ez 15-20, kicsi, kompakt.Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok
Szakmai segítségre lenne szükségem!
Adott egy ismerős, aki megbízott vele, h mivel ő ilyen "ügynök", szüksége lenne egy olyan nyomtatóra, ami A4-es méretben tudna szerződéseket nyomtani, és elég mobilis ahhoz, h egyszerűen kikapja a kocsiból, bevigye az ügyfélhez, és kinyomtasson (szerintem fekete-fehérben) pár lapot, és a lényeg, hogy ezt a telefonjáról tegye (wifi/BT segítségével pl).Mit ajánlanátok?
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
PociAti
őstag
válasz Varshi #13046 üzenetére
Mondi - csomagoláson narancssárga nyíl mutatat felfelé.
Canon szerényen egy nyíl mutat lefelé.
IK Plus fehér nyíl felfelé, mellette fekete mezőben a magyarázat.
Double A tulajdonképpen felfelé mutat a nyíl, csak a baloldali csomag fejjel lefelé van.Találkoztam olyannal, amikor csak szövegesen jelölték a megfelelő sorrendet: "Copy/Print this side first".
Irodaszer lerakatban legközelebb majd vadászhatsz ezekre a jelölésekre. ;-)
Az oldal megjelölésének szerintem 1 oldalas nyomtatásnál van nagyobb jelentősége, mert így biztosan a szebb felületre kerül a nyomat.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz phanzetomox #13040 üzenetére
Akár jó is lehet.
Olvasd el, mit írtam régebben erről a nyomtatóról:
https://mobilarena.hu/tema/epson_nyomtato_segitseg_kene/hsz_7706-7706.html -
PociAti
őstag
válasz bizi990 #13044 üzenetére
Nem ismerem a HP j4535 technológiáját. A mostani piezzós (Epson, Brother) gépek sokkal kevésbé hajlamosak beszáradni, mint a régi gépek. 10+ éves kor után viszont már minden tintás rendszerben előfordulnak lerakódások.
Az Ubuntu ilyen tesztoldalt nyomtat, a 12.04-es verzió óta..Én most szerkesztek egy fejléces papírt, azt fogom fejtisztítási szándékkal kinyomtatni.
Amúgy jó ha van az embernek egy könnyen elérhető helyen lévő tesztoldala. Ha érdekes gépet látok, akkor kinyomtattatom rajta -
atala
Topikgazda
válasz PociAti #13041 üzenetére
Ennél a modellnél is már teljesen felesleges, csak hagyd áram alatt a gépet.
Minden nap 1-2 alkalommal automatikusan végrehajt magán fúvóka ellenőrzést (és alkalmanként fejtisztítást).Na, erről nem tudtam. Ha így van, ez jó dolog. Az Epson L805 nem csinál ilyen tesztet. Időnként bizonyos oldalszám után kicsit megtisztítja a fejet, de ennyi. Ha egy hétig áll, akkor sem tisztít semmit. Legalábbis én még nem vettem észere a 2 év alatt.
-
atala
Topikgazda
válasz bizi990 #13039 üzenetére
Elvileg elég egy kicsi színes is, a lényeg, hogy az összes fúvókán átmenjen a tinta.
Viszont én nem kockáztatnék a helyedben, inkább legyen több színes rész is a papíron, úgy is nagyon olcsó a tinta.
Én pl minden héten nyomtatok használati útmutatót, valószínűleg úgy fogom átalakítani, hogy több színes ábra, vagy szöveg is legyen benne, így biztosan használva lesz a színes fúvóka is.
Tapasztalatom szerint minél többet nyomtatsz, annál tovább bírja a fej. Az L805-el, minden nap nyomtatok teli színes képeket, és 2 éve szuperül működik. Kop, kop, kop. -
PociAti
őstag
válasz bizi990 #13039 üzenetére
Ennél a modellnél is már teljesen felesleges, csak hagyd áram alatt a gépet.
Minden nap 1-2 alkalommal automatikusan végrehajt magán fúvóka ellenőrzést (és alkalmanként fejtisztítást).
A festék filléres tétel, ezzel az elpazarolt pikoliterekkel a gép gazdáját nem éri akkora anyagi kár, mintha a fej beszáradna. Halk pisszegésről lehet tudni, hogy most éppen dolgozik (vagyis tisztítja magát).OFF
Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor biztos találnál számodra megfelelő tesztoldalt a neten. Vagy annyi más használható program létezik Linuxra, ami százszor alkalmasabb erre a célra, mint az Excel. Én CMYK színterű PDF-et küldenék rá, hogy a téglalapok direktben egy adott színből álljanak. -
phanzetomox
őstag
https://edigital.hu/tintasugaras-nyomtato/epson-ecotank-premium-design-l6170-kulso-tintatartalyos-multifunkcios-nyomtato-duplex-direkt-wi-fiadf-lcdlan-p524744
Epson L6170: Most ezt a nyomtatót néztem ki, a már korábban leírt irodai célokra. Szerintetek ez jó lehet? Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
bizi990
senior tag
Mostani nyomtatómon a színes patron állandóan beszáradt, mert nagyon ritkán használom.
Jövő héten rendelem a Brother DCP-T510W -t, gondoltam csinálnék egy ütemezett feladatot, ami hetente egyszer kinyomtat egy színes lapot.
Egy excel fájlra gondoltam, amiben a cellákban teszek alapszínekből és pár kevert színből hátteret. Elég színenként 1-1 cella (1-1 cm2) ahhoz, hogy ne száradjon be? -
PociAti
őstag
válasz Varshi #13035 üzenetére
A felhasználási körtől függően a papír nagyon fontos tud lenni!
Digitális nyomdában 70 illetve 90-110 lap/perces nyomtatókkal dolgoztunk. Annál a tempónál nagyon nem mindegy a papír jellege. Raklapos mennyiségben rendeltünk (80 doboz = 200.000 lap).
Az öko papírok voltak a legrosszabbak. A jó papír jellemzője, hogy tartása van. Ezt a gyártás során hosszirányba beálló rostok adják. Újrafeldolgozás során viszont csak rövid rostok maradnak, tartás nélküli lesz a papír, nagy sebesség mellett könnyebben gyűrődik. (Anyaga sem annyira homogén, sok benne a különböző sűrűségű szemét.)
Tintás nyomtatáskor pedig leginkább a felület simasága számít! 70 g/m2-es simított papíron szebb a nyomat, mint átlagos 80-ason. Szinte minden papírcsomag rövidebb élén jelölik melyik a simább oldala. -
atala
Topikgazda
válasz Varshi #13035 üzenetére
Mi is vettünk egyszer újrahasznosított papírt. Én is így vagyok vele, hogy soha többé! A nyomat sem volt túl jó, de fekete fehér számlának még elment, viszont sokszor húzott be több lapot egyszerre.
Én azt vettem észre, hogy mindegy milyen márkájú fénymásolópapírt veszünk ugyan olyan a nyomtatási eredmény. Mi sokat használunk, így sok márka megfordult már nálunk.
Ha szebbet akarunk, akkor oda nagy felbontású papírt kell venni. -
Varshi
aktív tag
> Ilyenkor is jó a hátsó adagoló, mert akkor oda kell vissza tenni a második oldalhoz a lapot,
> nem pedig a többi közé az alsó tálcára.Meg amikor kezd öregedni, porosodni a technika, és nem húzza fel már az összes lapot. Vagy mondjuk félig rakott tálcánál még igen, de telinél már nem....
Amíg hátul(felül)adagolós 355-ösöm volt, legfeljebb a fotópapírokkal volt gondom. Most viszont a 6170-es sajnos sokszor hibázik, különösen telipakolt tálcával.VISZONT most vettem egy doboz környezetbarát "recycled" = újrahasznosított (sárgás-barnás árnyalatú, ismeritek) papírt, ami nekem csőd-csalódás-sohatöbbé, olyan ronda vele minden nyomat, viszont EGYSZER SEM volt gond a lapadogatással.
Hát szóval ez a következő szint a nyomtatásban, amikor nem csak a tintával foglalkozunk, hanem a papírral is. Mert én azt látom, hogy a papír márkája többnyire csak fotók nyomtatásánál kerül szóba.
Én még tesztet nem láttam, amin arról írtak volna, mivel jobb az Office Depo 3000 Ft / 300 lap A4-ese az 1200 Ft / 500 laposnál, vagy a teszkó éppen akciózott noname-jénél...
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #13005 üzenetére
> a HP 2620, 2630, 2632 szintben gondolkozok. Ha jól olvastam, akkor kb. ugyanazt tudják. De a
> megbízhatóság, nyomtatási minőség, praktikusság szempontjából, te melyiket ajánlanád?Szerintem ezek között nincs érdemi különbség.
Sokszor még az egy-egy szinttel feljebb lévők is csak egy másik ház, más funkciók, de ugyanúgy behalnak x ezer oldal után. Ha Te az életben nem nyomatsz X ezer oldalt, ez fel se fog tűnni, mert mondjuk már előtte besokalltál a tintaáraktól, fejbeszáradástól stb.
Érdemi ugrást eggyel magasabb kategóriáknál fogsz csak tapasztalni, de annak MINDIG megkérik az árát.Szerintem nézd meg az épp futó akciókat, illetve a mindenkori tintaárakat. Mivel a fej a 304-esnél egyben van a patronnal, nyugodtan kísérletezhetsz utángyártottakkal, legkésőbb 500 oldal után szabadon meggondolhatod magad a következő patron márkáját illetően.
-
atala
Topikgazda
válasz bizi990 #13030 üzenetére
Nem szoktam sem fotópapírt, sem borítékot az alsó tálcáról nyomtatni. Szerintem felveszi a lapokat, azzal nincs gond, de macerás.
Gondolj bele. Benne vannak az A4-es lapok. Amikor akarsz egy borítékot nyomtatni, ki kell venned az A4-es lapokat, átállítani az ütközőket, berakni a borítékot, visszatolni a tálcát. Mind ezt egy boríték nyomtatása miatt.
Ami csak alsó tálcáról nyomtat, az csak annak jó, aki kizárólag A4-es lapokat fog nyomtatni. Pl egy üzletben, ahol csak a számlákat tolják ki rajta.
Persze, ha nagyon ritkán nyomtatsz borítékot, akkor ez nem gond.
Én minden nap nyomtatok számlákat, borítékot, és csomagcímkét.A Brother DCP-T510W-nek is van hátsó adagolója.
PociAti: Ilyenkor is jó a hátsó adagoló, mert akkor oda kell vissza tenni a második oldalhoz a lapot, nem pedig a többi közé az alsó tálcára.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
Egy bosszantó hiba eszembe jutott az alsó tálcás, nem duplexes, tintás nyomtatókkal kapcsolatban. Amikor több olyan kétoldalas dokumentumot kellett nyomtatni, amikor a fejléc telibe volt nyomva tintával, az alsó tálcából néha egyszerre kettő lapot szívott be a printer.
Ennek oka, hogy az átáztatott papírok jobban tapadnak egymáshoz, illetve enyhén felkunkorodtak a sok folyadék miatt.
Minél minőségibb a papír, annál kevésbé fordul elő ez a hiba. -
bizi990
senior tag
Elbizonytalanodtam. Akkor lehet mégis csak a drágább Epson L3060/3070-nél kellene maradjak, ha rendszeresen akarok pár borítékot is nyomtatni (A4 fotópapírt ritkán). 1-1 boríték, fotópapír behelyezése is egyszerűbb az álló tálcásnál, mint az alsó fiókosnál.
Fiókosok mennyire jól boldogulnak az A5 és az annál kisebb (A4-es kb harmada méretű) borítékkal, A4-es fotópapírral? -
atala
Topikgazda
Pont az a baj, hogy egyre inkább elhagyják a hátul adagolást. Nekem alap, hogy legyen hátul adagoló. Amikor fotókat nyomtatsz, nem hajlítja meg a lapot. Az irodai gépnél pedig alulról szedi a dokumentumoknak való fénymásoló papírt, felül meg lehet bele rakni a borítékot, vagy a címkéket.
Én nem vennék olyan gépet, amin nincs hátsó adagoló. -
bizi990
senior tag
Egyébként pedig botrány ez a hátul betöltős papíradagolás, 18. századi hangulatot idéz. Rusnya, nyomorodnak a lapok, porosodik az egész.
Fentebb írta valaki, hogy így könnyebben tudja behúzni a lapokat (boríték, vastagabb papír).
Talán így jobban bírja a strapát.Egyébként az összes nyomtatós céget be kellene perelni. Moslék szemét banda több száz egyforma termékkel, amikről csak ők tudják, h. igazán mit tudnak, nekem meg vakon kellene választanom.
Nem mondom, hogy minden szavad igaz, de tény laikusként nem igazán lehet kiigazodni a típusok között. -
RPZ
tag
Na egy árva tesztecskét találtam:[link]
Itt azt írja, a fotókkal kapcsolatban, h.: "az L3070 viszont abszolút vetélytársa a L810-nek, holott csak 4 színes nyomtató, a L810 pedig 6 színű tintával dolgozik."
Illetve egy képen távolból is megszemélhetjük mindezt .
//MIÉRT NINCSENEK NYOMTATÓTESZTEK A WORLDWIDEWEBEN?///Még az is megtörténhet, h. a 3070 jobb képeket csinál mint a 4150 mivel az első csak dye tintát alkalmaz, így lehet, h a feketét is tudja használni fotóra az utóbbi pedig esetleg nem .
Egyébként az összes nyomtatós céget be kellene perelni. Moslék szemét banda több száz egyforma termékkel, amikről csak ők tudják, h. igazán mit tudnak, nekem meg vakon kellene választanom.
150k-s gépet sem érdemes venni, mert x idő után ugyanúgy kukába kell dobni azt is. Gondolom még a gariidő alatt is elhajtanak egy beszáradt, bedugult nyomtatóval, mondván: miért nem használtad? Kicseréljük benne neked a fejet 50k-ért.Mindegyik gyártó egy groteszk mennyiségű ipari hulladékot termelő gyalázatos rablóbanda.
A sok évtized alatt addig nem tudtak eljutni, hogy 6-8 évre tökéletesen megbízható lapbehúzást, lapfelismerést, duplex nyomtatást, elfogadható sebességet, és remek minőséget tudjanak garantálni. Csak a moslékot öntik a nyakunkba tonnaszámra . Évente márkánként 30-50 új termékkel.[ Szerkesztve ]
-
RPZ
tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Igen, bőven lehet, hogy csak a 3 színt használja a képekhez.
Több helyen olvastam olyan véleményeket, hogy lehetne szaturáltabb, élénkebb is a fotónyomatok minősége az Epsonon.
Azért ezek a filléres kategória, tulajdonképpen olcsó nyomtató hozzácsapva egy nagy adag tintához. Az Epsonnál még a "fotó" kifejezést sem merik nagyon említeni a készülékkel kapcsolatban, inkább terelnének a 100 ezres árkategória felé.
Igazából az L4150 és G2410 közül bármelyiket megvenném, ha tudnám h. elfogadható minőségű fotókat csinálnak.Van bárhol Budapesten lehetőség, h valami mintanyomatokat meg lehessen tekinteni legalább kategóriánként? (Van egy olyan rossz sejtésem, h nincs ilyesmi )
Egyébként pedig botrány ez a hátul betöltős papíradagolás, 18. századi hangulatot idéz. Rusnya, nyomorodnak a lapok, porosodik az egész. Miért nem alap minden nyomtatónál az alul töltés?
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz bizi990 #13022 üzenetére
Egyértelműen jó vétel a T510W! Tartós piezzo fejek, 3 év garancia mutatja mennyire bíznak a gép tartósságában, és olcsó a fenntartási költség.
Ha a gép nyújtja azokat a szolgáltatásokat, amire szükséged van, akkor szerintem nem fogsz benne csalódni.Közben az Epson WP-2750 megérkezett. Nagyobb, komplexebb gép, több funkcióval, mindössze 1 év garanciával (és drágább fenntartási költséggel).
Első benyomások: elég nagy a mérete, meglehetősen hangos, szépen másol és nyomtat, gyorsan dolgozik.
Még csak 2 Linux gépre próbáltam feltenni, az egyiken már tökéletesen működik, másiknál is már célegyenesben vagyok. (5 különböző Linux rendszer fut, mindegyiknek meglesz majd a maga trükkje, pl. különböző függőségek, vagy alap követelmények amiket teljesíteni kell, de nem vészes.)A nyomtatás minőségével elégedett vagyok, de eddig sehol nem találtam meg hány dpi-vel nyomtatok. (Valamely nyomtató lézeres driverénél fordult elő, hogy a Linuxos driver csak 300 dpi volt, míg Mac, Win 600 dpi.) 12 különböző nyomtatási minőség közül lehet választani, a plain papírtól a borítékon át a Epson Premium Glossy-ig 6 különböző papírtípus Standard/High minőséggel.
-
atala
Topikgazda
válasz PociAti #13020 üzenetére
Nem számoltam az eddig bele töltött tintát. Ráadásul nagyon vegyesen nyomtatunk. Számlák, amin vagy fele lapnyi adat van, vagy teljes, borítékok amiken szinte csak pár sor van. Mindent bele számol az oldalszámba, így valószínűleg nem 43-ezer 5%-os oldalt nyomtatott a gép.
[kép] -
PociAti
őstag
43.000 oldal az nagyon szép teljesítmény egy tintás géptől!
Nincs az a szerény lapköltség, ami mellett ez már lenne tetemes kiadás, amiből jó sokat sikerült megspórolni.
A vegyes használat során van kimutatás róla, hogy így mennyi tinta fogyott? Mert kíváncsi lennék rá, hogy az 5%-os lefedettség, és egyéb ISO/IEC 24734 mérési metódusok mennyire közelítik meg a valós adatokat. -
atala
Topikgazda
válasz PociAti #13018 üzenetére
A 4025-öt fotó nyomtatásra használtam. A sárga szín folyás miatt kicserélték egy 5620-ra, amit már inkább dokumentumokhoz használunk. Fotóra vettem az L805-öst.
Nincs semmi gond a tölthető patronokkal, és az 5620-ast nagyon ritkán kell tölteni, de a chip a mi rajta van, az 34ml után "fogy ki". A tintaszint nem látszik, csak fizikálisan, mert a szoftver a nem gyári patron miatt nem jelzi ki, így mindig nézegetni kell, nehogy kifogyjon a tinta, mert akkor nagy a baj.
43 ezer oldal után, most már a fúvókák kezdenek eldugulni, és gazdasági totálkár egy fejcsere.Szóval úgy vagyok vele, hogy legyen egy 3 év garanciás gép, (Brother T910) aminél ha addig baj lesz a fejjel, kicserélik ingyen, utána meg szerintem 30-40 ezerből megúszom az újabb cserét.
Sokkal könnyebb tintát tölteni bele. Látszik a tinta szint. Nem kell a reseteléssel foglalkozni.Aztán lehet, hogy megbánom, majd kiderül. Szeretem az 5620-ast. Tényleg igazi monstrum. Van benne anyag rendesen, és gyors is.
-
PociAti
őstag
Na, én meg pont a te hatásodra rendeltem most egy WF-2750DWF-et, újratölthető Alis tonerrel és eredeti tintával gondoltam üzemelni. (16XL kazetta sok gépbe kell, így elég baráti az ára.)
Ha jól tudom 2013. szeptemberében vettél egy ilyet: Epson Workforce PRO WP-4025DW,
majd utána jött az "utódja", a WorkForce Pro WF-5620.
Mivel ritka és különös monstrumok, mindegyikhez elég drága az utántöltő kazetta (és chip resetter). Persze hosszú távon visszahozza az árát.Mégis miből lett eleged?
Választhattam volna én is a Brothert (J105 megfelelt volna), de a könnyű, elégedett élet helyett kalandvágyból az Epsont választottam. Ehhez a családhoz még nem volt közöm, csak az Epson L szériához.
-
atala
Topikgazda
válasz PociAti #13015 üzenetére
Igen, én is így gondolom. Mi, havi 1000-1200 oldalt nyomtatunk, de ebben benne van sok boríték, és címke is, amin alig van nyomtatás. Szerintem bírni fogja.
Nagyon szerettem az Epson 5620-ast, de nem akarok még egy ilyet venni. Drága bele a gyári patron, a tölthető patronból meg már elegem lett. Mindenképpen gyári tartályos megoldás kell. -
PociAti
őstag
válasz bizi990 #13012 üzenetére
Nálam is ez a két gyártó maradt fent a rostán, és oprendszert nézve is egy cipőben járunk. Szerencsére lesz lehetőségem mindegyiket tesztelni, majd beszámolok a tapasztalatokról. Úgy néz ki egyiknél sem kritikus a helyzet, mindkettőhöz elérhető gyári driver.
A tinta ára közötti különbség szerintem nem mérvadó.
Brother honlapja szerint:
"A DCP-T510W multifunkciós eszköz dobozában talál 2db fekete (6500 oldalhoz), 1db ciánkék, 1db magenta & 1db sárga színű (5000 oldalhoz) tintatartályt. "
Ez annyi mint 13.500 fekete és 5000 színes oldal.Hasonló árú és tudású az Epson L3050.
Ehhez 13.000 fekete, és 6500 színes induló tintamennyiség jár.Utána 50 vagy 70 fillér egy oldal költsége, nem mérvadó, a gépek élettartalma során nem tud nagy különbség kialakulni a fenntartásuk között.
Brother: 6000 × 1200 dpi, 210 + 3 × 70 piezo fúvóka, scanner: 1200 x 2400, papírtálca: 150 (kimenet: 50),
Epson: 5760 × 1440 dpi, 180 + 3 × 59 piezo fúvóka, scanner: 1200 x 2400, papírtálca: 100 (kimenet: 30). -
PociAti
őstag
Nekem gyanúsan alacsonynak tűnt az a szám, pár helyen utána néztem,
és MFC-T910DW készülékre a brother.hu-n tényleg 50-100 oldalt írnak, de más helyen találkoztam 500-1000 oldallal, a termék prospektusában pedig ez szerepel: "Duty Cycle
Recommended Monthly: 50 to 1,000 pages per month
Maximum Monthly: Up to 2,500 pages per month"
Ezek fényében az 50-100 elírásnak tűnik, inkább 1000 a javasolt havi felső határ. -
atala
Topikgazda
válasz bizi990 #13012 üzenetére
Én azt nem értem, hogy a T910-nél miért írnak havi 50-100 oldalt az ajánlott mennyiségre, a T510-nél meg miért nincs ilyen? Havi 100 oldal? Az 5 oldal naponta, ha csak a munkanapok számát nézem. Nevetségesen kevés.
Az a baj, hogy csak a Brother T910-es ami nekünk minden szempontból megfelel. Kétoldalas nyomtatás, és kétoldalas ADF, valamint a hátsó lap adagoló ami nagyon fontos a borítékok, és a címkék nyomtatása miatt.
Mindegy, a garanciánál nincs oldalszám kikötés, így ha nem bírja, majd megy a szervizbe.
-
atala
Topikgazda
A pigmentes fekete, a szöveg nyomtatásnál érezhető. Kontrasztosabb, élénkebb szöveget eredményez a sima fénymásolópapíron.
Van hátránya is. Pl fénykép nyomtatásnál nem szívódik be annyira a fotópapírba a fekete tinta, így ahol teljesen fekete rész van, elkenődik a nyomat, ha megdörzsölöd.
De nem is biztos, hogy fénykép nyomtatásnál használja a feketét. Az Epson 5620-as, pl a fénykép nyomtatásnál a három színből keveri ki a feketét, és nem használja a fekete patront. csak a dokumentum nyomtatásnál használja.Nem dugul el hamarabb a pigmentes tintától. Én az l805-ben pigmentes tintát használok már 2 éve, és tökéletesen működik. Néha kell neki egy fej tisztítás.
Az L805 az fotónyomtató. 6 színt használ, ezért részlet gazdagabban a színek. Viszont nem biztos, hogy szemmel észre veszed a különbséget, egy 4 színes nyomtatóhoz képest.Ha sokat fog állni a nyomtató, szinte borítékolhatod a beszáradást. Ezeknek az a jó, minél többet nyomtatsz vele.
-
bizi990
senior tag
Hasonló igények alapján én is ezeket a nyomtatókat nézem, plusz a Brother DCP-T510W -t.
Úgy nézetm Epsonoknak és Brothernek is van (elégé elrejtve) linux drivere, Brother érezhetően olcsóbb, tinta talán drágább kicsit.
Minőségben nagyjából azonosak ezek? -
RPZ
tag
Sziasztok!
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek melyik nyomtató a legjobb választás ezek közül, v. esetleg tökmindegy ?
Némi scannelés, másolás mellett évi 4-500 oldal fekete-fehér nyomtatásra lenne használva irodai célra(mivel elég tömött oldalak így a standard 5%-os telítettséghez képest ez legalább 3X-ennyi - kb. 1500 o.), plusz magán célra 1-400 oldal legtöbb fekete, néha minimális színes igénybevétellel. Emellett jó lenne évi kb 100 fotó kinyomtatása (kezdeti nekilendülésre néhány százzal indítanék a digitális archívumból).Két Epson között vacillálok:
Epson EcoTank L3070
[link]
Epson EcoTank L4150
[link]
Melyik lehetne a jobb vétel?Egyforma árúak, elvileg a különbség annyi, h az elsőn van lcd kijelző + kártyaolvasó, ezek annnyira nem fontosak (bár nagy ritkán jól jöhetnek), de ami lényeges: a 2. pigmentes feketével nyomtat. A kérdésem az, hogy ez erdményezhetne-e vajon jobb képminőségű fotókat, ill. a fekete szövegek jobb minőségűek, víz hatására kevésbé elkenődőek, ill. tartósabbak lennének?
A 2. kicsit robosztusabb felépítésűnek is tűnik, bár a "kasztni" gondolom annyira nem mérvadó. Direktben láthatóak a tintaszintek is rajta.
Ami a negatív oldalon merülne fel: a pigmentes festékkel állítólag könnyebben tud eldugulni a fej. Ergo ha annyira nem hoz észlelhető különbséget, akkor lehet, h. jobb lenne az ilyen szempontból biztonságosabb L3070?
Illetve kérdésem még, h. az L805 (direkt fotónyomtató) esetleg láthatóan jobb fotókat tudna készíteni? Bár most néztem egy pár éves Canon MG5750-el készített fotókat, és egy ilyen fajta minőség tökéletesen elég lenne, ennyit meg a multis Epsonoknak is tudniuk kellene elvileg..Megnéztem a Canonnál kb. ez lehet a párhuzamba állítható versenytárs, ez pigmentfeketét használ:
Canon PIXMA G2410
[link]
Kb. midegy lenne h. ez vagy az Epson L4150 (mondjuk a Canont elég hangos üzeműnek írják)?Az idők folyamán jó pár tintasugaras nyomtatót dobtam már a kukába többféle márkából. Most egy Samsung lézer van, de már elég botrány amit produkálni tud. Van 3 hónap az évben amikor kb 0. nyomtatás lenne, ill. az irodai nyomtatásszükséglet is lehet, h. meg fog szűnni 1-2 éven belül.
Mindig gondoskodnom kell a nyomtató élettartamának a végéig arról, h. minden héten legyen vele vmi nyomtatva??? Ez teljes RÉMÁLOM. Ok, h. lehet windows feladat ütemezővel bűvészkedni, de ahhoz a pcnek is be kell lenni kapcsolva, h. pl hetente adott pillanatban nyomtatni tudjon egy tesztoldalt :S.
MIÉRT nem tudják megoldan a gyártók, h. a nyomtató ha áram alatt van, akkor magától csináljon megfelelő időközönként egy fúvókakarbantartást???Ha lőne vki választ, előre is köszi !
-
atala
Topikgazda
válasz phanzetomox #13008 üzenetére
Én is hasonló célra keresek nyomtatót mint te. Én a Brother MFC-T910DW nyomtatót akartam megvenni, de most nézem, hogy a mostani Epson 5620-as nyomtatóba 3 év alatt bele tettünk 43 ezer oldalt. Igaz, ebből kb 8 ezer oldal az boríték volt.
A Brother T910-eshez havi 50-100 oldalt ajánlanak. Ez nevetségesen kevés. Lehet, hogy csak azért ajánlanak ilyen kevés oldalszámot, hogy azok ne vegyék meg akik nagyüzemben nyomtatnak.
Mi csak kis cég vagyunk, könyvelésre használjuk a nyomtatót, mégis milyen nagy oldalszámok jönnek ki.
Nem is értem a Brothert, hogy irodába hogyan ajánlhatná havi 50-100 oldallal ezt a nyomtatót.
Most egy kicsit elgondolkodtam, hogy megvegyem-e a T910-est. -
Heroo15
csendes újonc
Sziasztok!
Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek.
Szeretnék egy kis segitséget kérni tőletek.
Nyomtatót szeretnék vásárolni(vagyis hozná utólag a jézuska )
Othoni munkára kellene.Szines,fekete-fehér borosüveg,szeszes ital, matricákat készitek esküvőkre és egyéb alkalmakra.Próbalkoznék átlatszó matricákkal is.
Jelenleg egy HP DeskJet 3636 nyomtatóm van.Ezt szeretném mindenféle képpen lecserélni.1. Tintás vagy lézer? Szerintem lézeres. Mivel szeretném hogy vízálló legyen a nyomtatott kép.
2. Fekete vagy színes? Szines
3. Mire használnád? Szines képek,címkék,szövegek,fotók nyomtatására
.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Megrendelés függő.Sajnos nem tudod meghatározni.De othoni használatra is nyomtatnék.5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Max 1 hét
.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner,másoló legyen.7. Mennyi a keret? Kb 100 000Ft -300Eur körül.
8. Árérzékeny vagy? Nem feltétlenül.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Jöhet a gyári kellékanyag .De persze az utángyártottat is megnézem.
Remélem tudtok egy kis segítséget adni.Tudom a lézer nyomtatók nem fotó nyomtatásra valók, de mégis mi az a felbontás amivel már szép képet/fotót lehet nyomtatni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Az irodámba szeretnék egy nyomtatót, vegyes célokkal. 3 gépről használnák a dolgozók, tehát wifis legyen. Mit tudtok javasolni, ami jó ár/érték arányú és megbízható? Életemben nem vettem még nyomtatót, (velünk szembe volt egy nyomda, azzal oldottuk meg eddig, de most bezárt) így kevés elképzelésem van arról, hogy milyen márka vagy típus felelne meg nekem.
Előre is köszönöm a segítségeteket.1. Tintás vagy lézer? Nem tudom melyik felel meg nekem.
2. Fekete vagy színes? 90%-ban fekete, de örülnék, hogyha színest is tud mert egy-két külső nyomdával készített dolgot megoldana. De ha az nagyban keresztűlhúzza a jó választást, akkor maradhat a fekete-fehér is, és majd később veszünk külön színeset.
3. Mire használnád? Ragasztható csomagcímkék illetve számlák nyomtatása. Ha színest is tud akkor egy-egy brossúra vagy plakát mintája, szórólap terv stb.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? kb. 1000-1500 Oldal fekete, ha tudna színeset is, akkor 10-15 oldal színes.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? max 1-2hét
6. Milyen funkciókat vársz el? Legyen wifis az biztos. Scannelő jó lehet, de nem annyira fontos. Sajnos nem tudom milyen funkció van még ami hasznos lehet irodai használatra.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) 50ezertől 250 ezerig. (fogalmam sincs milyen összegért adnak már használható minőségüt)
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?) Inkább legyen drágább, de tartós, és hosszútávon költséghatékony, mint olcsón egy fél évente cserélhető. Fontos lenne, hogy viszonylag olcsóra jöjjön ki a laponkénti nyomtatás.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Nekem mindegy, az egyszerűbb és kevesebb macerával járó megoldást választanám. -
taky023
tag
Sziasztok!
Új nyomtató vásárlásán gondolkozom, jelenleg egy Canon IP2500-as áll itthon a rendelkezésemre.
Leginkább színes fotók nyomtatása a cél, emlékek megörökítése, nem "nagyüzemi" üzleti célokra.
A mostani nyomtatóba nagyon drága a patron és amennyire utánanéztem, az utángyártottal sem jövök ki sokkal jobban.
Van esetleg olyan nyomtató a piacon, ami megéri otthoni célokra ilyen téren? Vagy jobb, ha megtartom a jelenlegit sos alkalmakra, amúgy pedig elsétálok a legközelebbi Rossmannig?
Előre is köszönöm szépen a tippeket!
-
macera2
aktív tag
válasz Varshi #13004 üzenetére
Kösz az infókat, tanácsokat. Megfontolom! Pillanatnyilag a töltögetésre találtam módszereket, bemutatókat a Jutubon. Ha beválik, akkor ár/érték arányban az injekciós tű verhetetlen. Persze, lehet hogy az idei HP304 már más mint a tavalyi.
Én továbbra is a HP 2620, 2630, 2632 szintben gondolkozok. Ha jól olvastam, akkor kb. ugyanazt tudják. De a megbízhatóság, nyomtatási minőség, praktikusság szempontjából, te melyiket ajánlanád? Természetesen egyéb, más javaslatokat is köszönettel fontolóra veszek.
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #12998 üzenetére
Bevallom, nem ismerem az újabb patronokat.
Én addig töltöttem az elődeiket, amíg bírta a szivacs bennük.
Az újak biztos védve vannak ellene, pl. nem engedik a chip alapján mondjuk 800-nál többet nyomtatni a 600-ra jósolt fekete patront akkor se, ha a fene fenét eszik. De ez csak egy tipp. Lehet, hogy fizikailag megy tönkre/dugul el a fej a nem megfelelő tintától. Vagy van benne valami membrán, amit észlel, ha átszúrsz tűvel? Persze attól még ugyanúgy ki kell dobnod, mintha cserélnéd...Én amúgy utángyártottakat javaslok, a töltögetés olyan dolog, amit azért idővel szeretne "kinőni" az ember. Én sokat csináltam régen, előnyét-hátrányát is látom. Ráadásul akkor csinálja a legnagyobb koszt, amikor pont hirtelen kellene nyomtatni 100 oldalt reggelig, és a felénél kifogy...
-
PociAti
őstag
válasz Textor #12999 üzenetére
Ahogy (#13000) atala írta, lézer nyomtató a megfelelő irány.
Irodai célokra vehetsz multifunkciós tintás készüléket (25-60.000 Ft tartományban is egész elfogadható gépek vannak). Határ a csillagos ég.
Próbálkozhatnál magad is lézernyomtatóval, de tapasztalatom szerint erre a célra az otthoni / kis irodai nyomtatók gyengék, az átlátszó, műanyag etikettekbe nem képesek tartósan belesütni a grafikát.
Az átlátszó címkéket meg vagy kisebb tételekben egy digitális laborban nyomtattatod ki (mondjuk 50-100 db-os kiszerelésben), vagy ofszet nyomdában nagyobb tételben (több évre előre, ezres nagyságrendben).
Előbbi előnye, hogy akár minden egyes címke különböző lehet, csak úgy kell megtervezni (megterveztetni.
Az utóbbi megoldás a technológia miatt talán jobb, és ha kellően nagy tételről van szó, akkor még olcsóbb is.A címkére a változó paramétereket (pl. méz típusa, fogyaszthatóság) pedig címkenyomtatóval rakodhatod rá.
Ebből is létezik átlátszó, különösen erős tapadású. 12 mm-es szalagok közül csak a két legismertebb gyártó termékét mutatva: Epson LabelWorks LK-4TBW, Brother P-touch TZe-S131.Gyakorlati tapasztalattal leginkább a méztermesztők rendelkeznek, akik már pár önmagukon kikísérletezték.
De a legjobb az lenne, ha elengedni az átlátszó címkét.
A borosüvegeken is jól mutatnak ezek a kissé viaszos papír címkék, termelői mézes üvegeimet végignézve ezek között is vannak szépek. Nem utolsó szempont, hogy a termelő maga rá tudja ütni bélyegzővel a dátumot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest