Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
válasz Öcsielvtárs #158193 üzenetére
találtam neki fehér küldő dvd meghajtót, így meg tudott, meg hát szerelem lett neki első látásra.
Igaz mondtam, hogy ennyiért eléggé kompromisszumos vasat kap csak, de majd meglátjuk.
Köszi a tuti tippetHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek notebookot, bár vannak irreális elképzelései de azért hátha.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 140.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Office, böngészés, oktatás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játék nem lesz
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Neki mindegy, de én egy FHD-hez raaszkodok
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? utazás közben nem lesz használva, hordozva relatíve sokat lesz, de akkor is csak autóban tehát nem vállon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem szükséges Op rendszer, inkább csak legyen bónusz opció
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD-hez ragaszkodnék, ha van pluszba HDD az plusz pont lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Itt van a nagyon szűk keresztmetszet: dvd-meghajtót akar (oktat róla) és legyen FEHÉR! (A dellnek vannak fehéres szürke modelljei, több ilyet találtam is, de azok mind 200+os kategóriába voltak)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új.
Nézelődtem már, de nem találtam meg az igazit valahogy, ezért kérném a segítséget.A segítséget előre is köszönöm.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz Joezyka #150545 üzenetére
erre valaki valamit?
Közben nézelődtem
paraméterek alapján erre jutottam. Ez jó lehet?
második versenyző
hamradik versenyzőHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
üdvözletem.
Kedves ismerősöm keres laptopot magának.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb 200 (max 250, bár arra nagyon húzta a száját de mondtam neki, esélyes, hogy ennyit bele kell tolnia.)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főként képszerkesztésre használná, másodlagosan (van asztali PC-je, azon csinálja a java részét, csak ha nincs otthon, akkor is tudjon dolgozni).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FHD legyen, TN/IPS-el nem vagyok tisztában, gondolom IPS jobb lenne a PS-hez.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat, bár majdnem mindenhol 220-ról megy, de nem baj, ha kibír 1-2 órát
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Van neki, nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
PS-hez gondlom jobb lenne az SSD, így azt preferálnám
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gépAjánló alapján egy ilyesmire bukkantam [link]
Ez jó? Ryzen 3 elég erre?Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
üdv!
ismét a segítségetek kérném, ismerősöm keres laptopot saját + gyermeke számára
idén még
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250e Ft a keret, de kérnék ajánlatokat 250-300 között is, hátha BF-en lesz valami akció
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
filmnézés, játék, böngészés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
total war játékok, autós játékok
FHD mindenképp
nyaralásokra vinnék, ami a lényeg, hogy egy filmet azért végig lehessen nézni aksiról
nem kell op rendszer
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB RAM, SSD (op + játék miatt. későbbiekben ezt lehet bővíteni? Ez típus függő? csak ha kevés lenne + HDD a filmeknek
ha lehet minél időtállóbb legyen, szóval ha kell kompromisszumokkal is, de azért eldöcögjön rajta a fent említett dolgok.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
új gépHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
Üdvözletem, ismerősöm keres laptopot, így leírnám az igényt, meg hogy mire gondoltam, amit így saját fejjel találtam első körben.
- közeljövőben 1-2 hónapon belül
-200-250k (ha van valami nagyon best buy e felett, akkor lehet rajta tolni felfele)
- gyereknek kellene YT videók és egyebek nézésére + filmezni netezni, és pár éven belül majd a gyerek tudjon rajta játszani autós játékokkal
-monitorra lenne kötve ha játékról van szó FHD-ban
- ennek nem olvastam utána, amelyik jobb a sok hordozást tekintetében, a jobb láthatóság a fő szempont
- rengeteget, heti szinten többször is
- w10 lesz rá, az van neki azt mondta
- 8gb ram legyen, az időtállóság miatt, SSD jó lenne, az alapgyorsaságán sokat segít
- HDMI a monitor csatlakozás miatt vagy displayport? (nem tudom milyen monitora van, de HDMI tuti van rajta).
- minél hosszabb távra szeretné a gépet, első körben a gyerek lefoglalása céljából utazások során, otthon meg játékra.
-első sorban újamire gondoltam első körben HP ProBook 440 G4 Y7Z85EA
köszi
-
Joezyka
senior tag
válasz Khelben #132820 üzenetére
köszönöm szépen ez jónak tűnik. 11 évet nem várok tőle, de azért 5 jó lenne. Tudom hogy nem hosszútávra készülnek ezek a gépek. Ez van.
Közben még olvasgattam, hogy ha csak dedikált VGA van benne (ergó a játék részét elhagynám), akkor nagyobb üzemidő érhető el (és olcsóbbak is ).
Fenti paraméterekkel erre is tudnál javasolni egyet?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Főként feleségemnek keresek laptopot (persze én is használnám ha úgy alakul, de főként ő).
Hosszú távra tervezek (a mosatnia is 11 éves, igaz kb 3 éve nem használja, mert már túl lassú).
Felhasználás "igaz, hogy csak internet meg ilyenek", de ő úgy használja a böngészőt is, hogy a lapfüleket el sem lehet olvasni annyi van megnyitva és sajnos nevelhetetlen(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - nem sürgős, de még idén szeretném
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~200e Ft (max 250e)
Főként netezésre, filmezésre, zene hallgatásra
OW-znék rajta én, amikor nem vagyunk otthon. FULL HD-n 60FPS min grafikán elmegy az már nekem jó.
15" és FHD; TN vagy IPS ezekre nincs megkötés
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Otthoni használatra lenne, de főként aksiról lenne használva ahogy ismerem
W10. De ha nem jár hozzá, majd rakok rá magam, így ez nem fontos.
RAM 8 GB, SSD legyen benne, ha van benne HDD is az plusz pont!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI jó ha van, de kizáró ok.
Csak új gép jöhet szóba.Egy gyors keresés alapján elsőre HP Pavilion 15-au106nh Z3A88EA-n akadt meg a szemem, de nyitott vagyok bármire.
Köszönöm a segítséget.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest