-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szecska24
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kéne, de hátha van valaki, aki tud segíteni:
HP Spectre 13 kijelző üvege betört... A panel működik, de az érintőpanel természetesen nem.
Milyen lehetőségek vannak a cserére? (Otthoni mókolástól sem riadok vissza)AIDA szerint a panel típusa: CMN1357 (ez működik, de lehet csak egyben lehet cserélni...)
-
szecska24
tag
válasz Khelben #88909 üzenetére
Ez teljesn komoly, hogy 2015-ben nem lehet 290-ért IPS kijelzővel nootebookot venni?
Pedig már kezdtem reménykedni, hogy ha már szép lassan kinövünk a 1366x768-ból, akkor a kb. 15 ezerrel drágább gyártási költségű IPS is felváltja a TN-t. Ezek szerint szép álom marad csak. (Ez szerintem szégyen amúgy) -
szecska24
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni a jövőhét folyamán és csak új jöhet szóba. (céges vásárlás)
Kritériumok:
Preferált méret: 14" (max 15.6")
Felhasználás: Csak alap irodai programok
Max. keret: 290e HUF
Kijelző: lehetőleg matt 1600x900 (vagy nagyobb felbontás) és IPS
Oprendszer: nem szükséges
Egyéb fontos paraméter: összeszerelési minőség, esetleg másodlagos HDD/SSD beszerelési lehetősége.
Egyelőre a Dell E5440-et találtam, de szeretném tudni, hogy van-e esetleg más alternatíva.Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
szecska24
tag
Sziasztok. Sok vélemény elolvasása után döntöttem úgy, hogy beruházok egy Dell 7520-ra.
Itt is van előttem a gép, nagyon megnyerő, de van egy bibi. Nem tudok róla USB-ról bootolni. Létezik, hogy ez nem is lehetséges? Annak nagyon nem örülnék... -
szecska24
tag
válasz ussseal #13234 üzenetére
Sziasztok.
Olyan problémám van L850-en, hogy amikor hardver igényes alkalmazás fut rajta (pl. játék), akkor bizonyos időközönként visszavesz a teljesítményből, és elkezd akadozni a gép. Ilyenkor a venti fordulatszáma hirtelen leesik (gyakorlatilag nem hallani), aztán amikor megint normális minden, akkor újra felpörög. Azt azért hozzátenném, hogy általában nem pörög 100%-on a venti, nem is értem miért nem.
Valakinek ötlet erre?(van-e olyan program a gépre, amivel tudom szabályozni a venti fordulatát? pl, hogy játék közben mindegyik 100%-on menjen.)
[ Szerkesztve ]
-
szecska24
tag
Tudtok valami progit, amivel intel i5-öt alul lehet feszelni-órajelet lehet csökkenteni? BIOS nem támogatja ezt... (l850)
-
szecska24
tag
Basszus, fogtam ma egy t60-as Lenovot a kezemben, és eldöntöttem, hogy nekem egy ilyen (vagy egy t500-as) KELL. Nem baj, hogy most vettem egy toshibát, de ezt a minőséget ilyen áron nem lehet kihagyni. Ráadásul programozásra a nagyobb felbontás miatt még jobb is lesz...
Amúgy az R széria miben különbözik a T szériától?[ Szerkesztve ]
-
szecska24
tag
Szasztok.
Kb. 1 hónapja vettem a tanácsaitokra hallgatva egy Toshiba l850-13U gépet.
Előtte egy igen erős asztali konfigom volt (i5 2500k, HD6950, 8GB, SSD), kicsit féltem tőle, hogy még a mindennapos használatban is igen erős kompromisszumot kell kötnöm, nem beszélve a hardverigényes alkalmazásoktól.
Nos jelentem, aki hasonló cipőben jár, mint én (egyetem, néha egy kis játék), az bátran vásárolja a fent említett gépet, nagyon pozitívan csalódtam benne. Mondjuk én egyből cseréltem a HDD-t SSD-re, nyilván ez nagyon sokat számít a sebességérzetben, viszont így nem tudok különbséget tenni gyakorlatilag a két konfig között normál használat közben. Abszolút igaz az, hogy a mai gépek legelavultabb része a HDD...
A boltról (laptopszalon.hu) is csak pozitívan tudok nyilatkozni, olyan rugalmasak voltak áfás számla ügyben, hogy le a kalappal.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! -
szecska24
tag
Mivel tudok Toshiba L850-13U-ban ODD helyére SSD-t berakni?
-
szecska24
tag
Valaki tud segíteni abban, hogy az L850-13U-hoz honnan tudok leszedni drivereket?
Mert a toshiba honlapján nem találom mindet. (wifi például nemakar elindulni). -
szecska24
tag
Sziasztok. Olyan gépre lenne szükségem, ami rendelkezik hdmi csatlakozóval, nem túl nagy (14" körül), i3-as, vagy erősebb proci, sc2-t lowon viszi, min. 4GB rám, ssd bővíthetőségi lehetőség (de alapból lehet benne hdd is). Erre mit tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Macbook Air 2020 13" M1, 8GB RAM, 256GB, 99% akku
- JÓ ÁLLAPOTÚ LENOVO LEGION 5 GAMER laptop 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, 16GB RAM, 512Gb SSD!!!