Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrosilov
tag
Sziasztok! Újra segítséget kérek szépen:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - bármikor, de nem sürgős
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Maximum 400-450eFt
(3) Felhasználás? - Fotóriporter vagyok, munkához kell fotókat szerkeszteni (Adobe Lightroom Classic), ezen kívül alap dolgok.
(4) Ha játékra is használnád - nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13 coll körül már jó lehet, felbontás nem érdekel, Egyértelműen nagy betekintési szög, jól kalibrálható, minél jobb színvisszaadás, teljes sRGB a minimum.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? - Állandóan jön velem, ha dolgozom.
(7) Operációs rendszer? - Win vagy MacOS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Legalább 256GB SSD, RAM windowsos gépen legalább 16GB, a Macet nem tudom.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - Kártyaolvasót kell rá időnként dugni, esetleg LANt.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Új is és használt is.
Eddig a kapott tanácsok alapján "uraságtól levetett" prémium noteszeket használtam az évek során, igazából nem volt gondom velük. Jelenleg egy Dell XPS 9350-em van, A szűk keresztmetszetet az Adobe CC futtatása adja (igaz, az asztali gépemnél is ). Elgondolkodtam az új Macbook Air M1-en is, állítólag árához képest elég jól teljesít. -
petrosilov
tag
válasz Khelben #146078 üzenetére
Jaj igen, nézegettem is valami videót, amiben a különbséget próbálta egy hölgy elmagyarázni az UN - UA közt. (Nincs vidókártya + valami ellenállóbb burkolata van az UA-nak) Ezekhez a programokhoz nem kifejezetten szükséges a dedikált vga, ekkora processzorral el kell fusson az Adobe PS és LR is.
Inkább az olajkutatóhoz áll közelebb a terheltség, látni kellene egyet élőben, az sokat lendíthet a projekten.
-
petrosilov
tag
válasz Khelben #146038 üzenetére
Köszönöm!
Dilemmám csak fokozódik, ahogy nézem ezt az UX331UN-t, mert papíron mindent tud amire szükség lenne, illetve majdnem mindent (milyen már, hogy lehagyják az RJ-45-öt?) Csak rettenetesen félek attól, hogy a strapabírósága kívánni valót hagy maga után és idő előtt széthullik. Utoljára egy Acer gépet vettem újonnan és hát finoman szólva nem lettünk barátok. Azóta csak használt üzleti noteszeim voltak, ezek viszont gond nélkül mentek. (illetve, ha el is romlott némelyik, a nagyvonalú Dell garancia sokat javított a hangulatomon)
Szóval itt van az Asus, a franc se tudja mit bír hosszabb távon, ugyanebben az árban használt Dell xps 13 integrált videóval, Hp-nek is van valami grafikára élezett gépe, de azt most nem láttam használtan hirdetni, na meg a MIcrosoft Surface book, amiből hirdetnek egy használtat itt is. Ennek nem rossz az ára, de félek tőle, van akinek nagyon bejött, de egy csomó ember tele szájjal szidja a neten.
Fő kérdés, hogy meg lehet-e bíznom ebben az Asusban, ha munkáról, meg egész napos hurcolásról van szó.
-
petrosilov
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Akár most is, de tudok vele várni, van mivel dolgozni.
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Jó lenne 350 ezer alatt maradni. De ha muszáj...
(3) Felhasználás? - Fotószerkesztés: Lightroom és Photoshop, munkára kell. Gyors legyen.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem játszom rajta.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 12-13 coll, IPS, minél nagyobb színtérrel, kalibrálhatósággal, nagyon jó lenne ha legalább az sRGB színteret meg tudná jeleníteni.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Folyamatosan úton van a gép, életciklusa alatt akár több százezer km-t is utazhat. Fotós hátizsákban lakik és többnyire nomád körülmények közt van használva. (Autóban, árokparton, bárhol. Időnként asztalon is.)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 256GB SSD, 16GB Ram, (na jó, 8GB is elég lehet) Optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Mechanikailag is bírnia kell, eddig ami volt már és elégedett voltam vele: Dell 7240, HP Elitebook. Ami nem: Acer mittudoménmi, nem bírta a szállítást. Gyorsan megváltunk egymástól, közben jól megismertem a márkaszerviz működését.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Ilyen igényekkel inkább csak használt jöhet szóba, bár ha tud valaki valami jót és újat, nem vagyok semmi jónak az elrontója.Köszi szépen annak, aki veszi a fáradtságot válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
válasz petrosilov #93716 üzenetére
Azt gondolom illik beszámolni róla, hogy amit itt kérdeztem, megoldódott. Dell Latitude E7240 lett a vége IPS panellel. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94453 üzenetére
Persze, ha kiteszek rá egy képet, az oké, de ha böngészni kell, akkor más a dolog, ott már nemszeretem.
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94451 üzenetére
Egyébként szenvedek a 27"-on is ezzel a felbontással, ez nem kérdés
Vannak ugye a használt üzleti noteszek 200-230, meg a MBP 460. Kellene a francnak ez a sok pixel, no meg az érintőképernyő is. Most is van az elitebookon, egyszer próbáltam ki, amikor megvettem.
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94449 üzenetére
Tudom, hogy nem mindegy, ott a nevetős emberke....
De tényleg most mi a csudát lehet tenni vele? Az a cél, hogy olyan ultrabookot kerítsek, amivel képeket tudok szerkeszteni azaz van mögötte elegendő energia, no meg a kijelző lehetőleg jó színvisszaadású legyen. Erre tűnt jó kompromisszumnak ez a cucc, amit most egy PH-n jelen lévő bolt jó áron ad. Vannak az üzleti cuccok amik jó 60%-ban fedik az sRGB színteret, van ez a Spectre, kb 80%-al, no meg a MBP 13 vagy a Surface pro közel 100%-al.
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94447 üzenetére
Mondjuk most is ugyanezt a felbontást lesem, win 8.1-el igaz 27"-on
Tényleg nagyon sok, de most mit tehetek vele, ha már egy mobiltelefonon is 1280-as felbontást akarnak letolni a torkunkon?
-
petrosilov
tag
Urak, ilyet evett már valaki? Esetleges kizáró tényezőről tudtok?
HP Spectre 13 (2560 x 1440 IPS, I7, 8G, SSD)
(Vagy mindenképp meg kell venni a MacBook Pro Retina 13-at kétszer annyiért?)
Keresem a kijelzőbeli kompromisszumot, sajnos a kinézett másodkézbeli üzleti cuccok (e7240, x240 stb) nagyon gyengén muzsikálnak színvisszaadás szempontjából, még az IPS-esek is)
(Fotószerkesztés-hordozhatóság-megbízhatóság)
-
petrosilov
tag
Óh, tele van a hócipőm: Nézegetem az elérhető üzleti ultrabookokat és alapos bajom van az IPS panellel. X240, IPS sRGB lefedettség 60%. Dell 7240 ugyanez nagyjából. Ez a nyavalyás Asus UX305 meg 90% körül van. (Tudom, hogy elpruttyantották a hűtését, meg nem képszerkesztős munkára való a processzora, de akkor is, a panelt legalább eltalálták...) A végén tényleg meg kell venni az Apple MBP-t? Valaki beleszaladt már 12-13 coll méretben valami jóféle kijelzőbe?
-
petrosilov
tag
-
petrosilov
tag
válasz premete #93726 üzenetére
A Dell Latitude 7240 amit ajánlottatok, tetszik, nézem, hogy új ára 5k felett van, de használtan, akár a linkelt forrásból is zsebbarát megoldás, de ezt is ki kell fogni, mint mindent az életben
4G kell, de telefonról is jó lesz az, egyébként ahogy olvasgatom van a Dellnek megoldása rá, a DW5808 modul, persze az ár ugye, no majd kiderül...
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
válasz petrosilov #93716 üzenetére
Ismerősök ajánlották az Asus ZenBook UX305-öt. Nem ismerem ezt az új processzort, hol lehet elhelyezni a palettán. Gyanús, hogy nem tudhat sokkal többet a jelenleginél, de sokkal kisebb-könnyebb. mittudomén...
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
Sziasztok! Keresősorba kerültem sajnos. A mostani lecserélendő gép: Elitebook 2740p (I5 M540, Intel HD grafika, 8G RAM, 148GB SSD, Win7/64, 3G modem + lapos akku) 5 éve használom.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350-400eFt, de ha olcsóbb az nem baj. Jó ár/teljesítmény arány érdekel.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Fotószerkesztés, Lightroom 6-ot (no meg utódait) kell csont nélkül, gyorsan futtatnia.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
12-13coll, IPS, lehetőleg matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva, az akku üzemidő is sokat számít, meg a strapabíróság is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows vagy OS X
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, legalább 8G RAM, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Gondolom CF memóriakártya olvasó nincs ilyesmibe beépítve, még nem láttam ilyet.
Beépített 4G/LTE modem, de ez nincs kőbevésve, aranyárért szokták ezeket az opciókat adni, megoldható mobiltelefonon Wifivel is.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, vagy jó állapotú használt.[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
válasz Chaser #47867 üzenetére
Köszi. Nézegetem ezt a Lenovo x230-at, jóféle, de boltban azt mondták, hogy nincs hozzá IPS kijelző. Csak a weboldalon választható.
Ebben a magasságban versenyez az Asus Zenbook ux21, ux31 is, nem tudom hogyan bírja az ütésvágást. Sőt ahogy egyre feljebb csúszik az árcédula, az apple macbookjai is versenybe kerülnek, air 309-től indul.
[ Szerkesztve ]
-
petrosilov
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: van-e értelme lecserélni egy három éves HP elitebook 2740p-t (i5, 4gb ram, 64g ssd, 3g modem) Ami nem tetszik benne, elég lassan fut rajta az Adobe Lightroom és az üzemideje elég korlátozott akkuról, 1 óra megfogja. (Akku jó, ez ilyen) ugyanakkor a képminősége is elég gyengécske, tn-film panel stb...
Amire használom: fotófeldolgozás terepen. Ami kellene: Ips matt paneles, gyors, könnyű és hosszú akkuidejű eszköz, ami bírja a nomád életet. Ha van ilyen. Már felmerült a microsoft surface pro 2 is mint alternatíva, de hagyományosabb megoldásokra is nyitott volnék. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptopok alkatrésznek
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest