Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
earbash
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépemet cserélném laptopra, eléggé fel van adva a lecke, az asztalinak már nem látom túl sok értelmét, egyedül a nagy monitor és az egér-billentyűzet páros ami kell. Tehát én egy olyan gépet szeretnék ami képes kiszolgálni egy asztali gép teljesítményét, legyen dokkolható, hogy asztalhoz is lehessen ülni vele, de ugyanakkor ugyebár ott van a mobilitás.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Amint van olyan ami megfelel a kritériumoknak
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
+-200.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Zene, internet, kis irodai munkák, Photoshop, Sony Vegas, némi Autodesk Inventor
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lényeg, egy évbe 2x játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Itt ugye adott a nagy monitor, egyébként 15 coll, lehetne matt-IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti 3-4x lenne hordozva, utazás közben nem használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem lényeg
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 128-tól felfelé, esetleg valami hibrid, (kellene a nagy tárhely). Memória 8GB-tól. Optika nem fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Kizárólag Intel processzoros jöhet szóba (van olyan programom ami nem támogatja AMD-éket), HDMI kell, minél több USB, +USB3 gondolom már alap, dokkolható legyen, vagy valami olyan megoldás kellene amivel gyorsan/egyszerűen asztalhoz is lehet ülni
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jöhet használt is, de nem bánnám ha új lenne.[ Szerkesztve ]
-
dejvid8
őstag
Sziasztok, laptopot szeretnék venni, leginkább ultrabookot akarnák.
Az Asus Zenbook-ot nézegetem, az tetszik a legjobban. Találtam egyet használtan, teljesen jó állapotban, 135,000 forint. (pontos típusa: ASUS UX31A )
Karakterisztikái:
- i7-3517U (4MB cache, turbo 3GHz)
- DDR3 4GB 1600MHz
- SSD 256GB ADATA XM11
- Intel HD Graphics 4000
- 13" FULL HD display
Szerintetek megérné? Leginkább netezésre,filmezésre használnám, és fontos hogy kompakt, hordozható legyen. Néha játszanák csak, a legfontosabb a Fifa. Fifa 15-öt vinné ez a gép?Mac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
premete
veterán
válasz buksikutya11 #95695 üzenetére
Várj vele 3 órát, és kiderül.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
buksikutya11
csendes tag
Sziasztok! Az Acer E17-es szériábn ha felrakom töltőre kéken világít. Az azt jelenti hogy tölt vagy már fel van töltve?
-
Tikakukac
titán
válasz kornel1987 #95691 üzenetére
De szerettem, ó igen. Csak a kijelző jahj, E7440 után jöttem rá igen, hogy nekem az kell.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
-
Khelben
nagyúr
válasz kornel1987 #95688 üzenetére
Dell is jó, ami hasonló kategória (Latitude 6-os és 7-es sorozat, 6420, 6520, 7440)
-
styler1000
újonc
Sziasztok!
A segítségetekre illetve a tanácsotokra lenne szükségem....
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár napon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100000
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Leginkább irodai munka és iskola, word, ppt és excel használatához, illetve minden máshoz (a játék kivételével).
nem számít
Nem sokat....riktán utazok, inkább csak egyetemre illetve egyik szobából a másikba vinném.
Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB memória (igazából ehhez nem értek, mert kezdő vagyok) minél nagyobb a memória annál jobb.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera és mikrofon, a touchpad görgetős legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindkettő szóba jöhet.Köszönöm szépen és további szép estét kívánok nektek!
-
Khelben
nagyúr
válasz moodya #95683 üzenetére
Napi szinten nem sokáig fogod hordozni azt a gépet. Oda még a 15,6 is nagy. Arról nem is beszélve, hogy egy gamer gép nem hordozásra való. Arra van felkészítve, hogy néha egyik asztalról átrakod a másikra, szigorúan szobán belül. Iskolában meg főleg nem lehet használni egy ekkora géept, se hely nincs hozzá, se akkuidővel nem bírja. Szóval ezt még gondold át egy kicsit.
-
moodya
újonc
Hello
Játékra keresek notebookot, újonnan.
Vannak már kiszemeltjeim, de szeretnék több infót kapni, hátha van más alternatíva is ezeken kívül.
A gépre szánt összeg maximum 400.000 magyar forint.
Én jelenleg a Lenovo Y70-70-est néztem ki, ez a keret csúcsa. 399.000 Ft. Ez egy 17" gép, amiben nem vagyok biztos, hogy jó lesz nekem, mert ha ősztől elkerülök itthonról az iskola miatt, akkor a gépet napi szinten hordozni fogom. A másik lehetőség az ASUS G551JW, ez 15.6" és nagyjából 350.000 Ft körül mozog. Más gyártók gépei nem tudom szóba jöhetnek-e esetleg, én nem ismerem egyiket sem ezeken kívül. Ezért is kérném, hogy ajánljatok ti, az sem baj, ha 1 ft sem marad a keretből.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
hdmi is kellene Akkor T510, T500 mint már tárgyaltuk néhányszor a napokban nem tud hangot dp->hdmi átalakítóval csak képet.
(#95678) Dhampir P8600-as gép bőven használható winnel is. Jó van ami megfogja, de az nem a netezés. Annyival nem gyengébb pl. egy i3U-nál. A 4500-as intel igp meg tud video-t gyorsítani. Nem véletlenül a T400 a legolcsóbb ajánlott használt.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Ádám16 #95676 üzenetére
ez a core2duo nem szenved laggal, ha W8.1-et használva egyszerre több app fut? Pl.: Outlook, Facebook, etc.
Nem bólintanék rá igennel, ráadásul emlékeim Windows 7-tel lehet normálisan használni, de majd megcáfol valaki, ha ez változott azóta. Szerintem érdemesebb a minél frissebb hardverrel szerelt típust választani, ha anyagilag megteheted.
(#95660) premete
Ne gondold, hogy kizárólagosan a sötét szobában matyizó, játékfüggő kölyköknek készülnek az operációs rendszerek.
[ Szerkesztve ]
-
fradi2015
újonc
Sziasztok!
Ismerősömnek segítek venni, amire kellene neki:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? augusztus eleje
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) nagyon max. 140-160
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) irodai munka (nagyon sok gépelés), iskola (főiskola), fotószerkesztés (alap dolgok), tervezések
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? nem tudom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat, igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nincs igény
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt. -
Ádám16
addikt
Ó, igen, elnéztem az árakat.
T500-ast találok szinte hibátlan állapotban 40-ért is. ez a core2duo nem szenved laggal, ha W8.1-et használva egyszerre több app fut? Pl.: Outlook, Facebook, etc.
Szóval igazából a lényeg az, hogy zökkenőmentesen fusson egy Windows 1-2appal, és egy YT HD videóval ne gyűljön meg a baja. Ha ezeket tudja a T500 is, akkor azt választom. Ha nem, akkor 510 lesz.Chaser: Köszönöm szépen, ezeket mindenképpen figyelembe veszem!
-
Chaser
legenda
válasz Ádám16 #95672 üzenetére
T500 azért jóval olcsóbb,W500-ban a vga több vramos, T510-ben pedig core i cpu van. Bármelyiket veszed, 1680x1050-est, 510 esetén 1600x900-at v. fhd-set vegyél. Legszebb képe az 500-asok lg-philips kijelzőjének van.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
nash1
tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150-180e Ft
(3) Felhasználás?
filmnézés, youtube, irodai munka, fotószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem játékra kell
15,6"
otthonra lesz
(7) Operációs rendszer?
nem kell rá oprendszer
optikai meghajtó jó lenne, de ha nincs, akkor majd veszünk külső meghajtót
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép jöhet szóbaOtthoni felhasználásra kellene a gép, ami nagyon fontos, hogy ne lassuljon be, ha esetleg több dolgot is csinálnak rajta.
Ezeket nézegettem eddig:
Hp probook:
[link]
[link]Amiben nem vagyok biztos, hogy érdemes-e ekkora felárat fizetni az inteles processzorért, vagy inkább legyen több memória és nagyobb tárhely, de gyengébb processzor.
Bármilyen más laptop is szóba jöhet, nem ragaszkodom a fentiekhez, szeretném a legjobb ár-érték arányú gépet megtalálni.
Köszönöm a segítségeteket!
-
félisten
-
raulicio
senior tag
válasz szabonagyur #95612 üzenetére
Köszi a választ!
Kérlek ne vedd ezt támadásnak vagy ilyesmi, csak szeretném megérteni, hogy miért mi.
Én sem voltam teljesen világos, mert nyilván ennyiért nem számítok ultrabook-okra, szóval amikor azt írtam, hogy könnyű, azt úgy értettem, hogy a kategórián belül valami könnyebb modell.A havert már kinézett egy ilyet: HP 350 G2 L7Z80ES Notebook i7-5500U matt HD R5 M240 DOS 155k-ért. Igaz nincs benne az árban a win 8.1 de ez is 8 GB RAM-mal van szerelve, szóval nem értem, hogy miért ne férne ez bele a keretbe.
A hurcolás megint elég szubjektív szóval az én hibám. Én hurcoltam 17-es gamer monstrumot is gond nélkül.
Az a lényeg, hogy ha adott képernyőméret mellett van 2 kg-os meg 3 kg-os, akkor inkább a 2 felé tendáljunk. De ez a kevésbé lényeges része.Amúgy HP 450-ből melyikre gondoltál? Én annyira nem szeretem a HP, de ez csak az én személyes ellenérzésem.
-
Khelben
nagyúr
válasz kornel1987 #95666 üzenetére
8560p-t és 8560w-t használok folyamatosan, kb. elpusztíthatatlanok.
-
-
t72killer
titán
válasz premete #95660 üzenetére
Amiket írtál 99%-ban a megfelelő driverek hiánya okozza. Amúgy 1etértek most semmi értelme 10-esre váltani, legkorábban kb ősztől, addigra kikupálják a hibáit. Anno a win7-tel nem volt ilyen durva a helyzet, RC1-től kezdve abszolút gond nélkül használtam - a 10esbe még az RTM első hónapjában se fogok belevágni, annyi nyűgről írnak a fórumok.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Pocok256
veterán
válasz premete #95660 üzenetére
Fontos is a hibákat felróni egy develop verziónak amikhez a gyártók még drivereket sem adtak ki vagy csak bétákat.
" kizárólagosan a sötét szobában matyizó, játékfüggő kölyköknek készülnek az operációs rendszerek. "
Nem is rád gondoltam. Ezért írtam, hogy pl számomra hasznos újításokat tartalmaz sőt sok más ember számára is. Nem pedig olyanokat mint az i5 u refreshek, hogy 100 Mhz el magasabb órajel és 1 wattal kevesebb fogyasztás.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
premete
veterán
válasz Pocok256 #95643 üzenetére
Ne gondold, hogy kizárólagosan a sötét szobában matyizó, játékfüggő kölyköknek készülnek az operációs rendszerek.
Fenn volt ugyanazon a gépen a windows 8.1 és a windows 10159, az előbbi gyorsabb és nincs tele bugokkal.
- jobban melegszik a cucc, 0 cpu használatnál is pörgeti a ventillátort
- lassabban áll fel/kapcsol ki, pedig fele program sem futott, mint w8.1 alatt
- frissítéseket, drivereket nem tölti le, nyelveket és hasonlókat igen
- random elállítja a betűméretet
- mobilnetet nem engedi megosztani (8.1 igen)
- külső, usb3 msata ssd-t random ismeri fel
- ha w8.1-ről bootolok, utána a w10 hibát keres és "javít" a backup partición
- macrium rescue iso nem tudja a w8.1-et visszaállítaniEladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
t72killer
titán
válasz Tikakukac #95655 üzenetére
Nem biztos, hogy bajos az. A kolléga aki venné polgármesteriben dolgozik, kétlem, hogy egy - manapság közellenségnek nyilvánított - lánc ujjat merne húzni az állammal.
Nagyobb gond sztem, hogy a kolléga minimum 15.6"-osat akart, ez meg 14-es. Amúgy kérdezte az AMD-s gépet, SzVSz sokkalinkább AMD mint intel Bay Trail .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tikakukac
titán
válasz kerekfej #95654 üzenetére
3 év ALDI garancia
Tényleg nem is gondoltam bele, reflexből kitört belőlem a röhögés Így nagybetűsen olyan, mint a DELL NBD annyi különbséggel, hogy ők nem adnak halrudacskát a mirelitből
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz kornel1987 #95652 üzenetére
Se hordozásra, se autocadra nincs ennyiért új gép. Legjobban egy ilyesmivel járnál, bár 3D-re ez is kevés. Vagy van 3D-s munkaállomás, de az meg a hordozhatóságnál vérzik el, 3,5 kg-t nem nagy élmény cipelni meg ölben használni.
(#95651) elalamein : a keret nem 250 akart lenni? Bár a lényegen nem változtat, komoly munkára ennyiért nincs új gép, csak használt.
[ Szerkesztve ]
-
kornel1987
csendes tag
Sziasztok, tanácsokat szeretnék kérni notebook vásárlással kapcsolatban,a kérdőív:
Egy pár napon belül.
Maximum 140 000 Ft.
Irodai munka, filmnézés, autocad, adobe illustrator
Nem lényeges, nem játszok.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy ?
15 " körül.
Lesz hordozva, használnám utazás közben is.
Windows 7
4 giga ram, de bővíthető legyen,ssd van.
Webcam jó lenne.
Csak új gép.Előre is köszi.
-
elalamein
csendes tag
Sziasztok!
Cégnél rám hárult az a feladat, hogy vegyek egy lapost.
Fő szempont grafikai programok (PS,Ai,ID...) RIP-elés digitális adat feldolgozás.
Részemről a proci és a meória volt a mérvadó de gondoltam vannak nálam sokkal okosabb emberek akik tudják mire érdemes odafigyelni...
Maximális ráfordított keret 200.000 - 150.000 FtElőre is köszönöm a segítséget.
-
Pano
addikt
Sziasztok.
Szeretném az ajánlatotokat kérni hogy milyen notit vegyek
vegyek.Keret: 200.000 Ft, nagyon max 220.
Amilyet szeretnék:
- tartós, jó garanciával
- i5 proci
. Jöhet ULV is.
- Vga mindegy, nem játszom
, de filmezni sokat szoktam. Ki lesz kötve sokszor monitorra igy a blu ray tartalmakat azért vigye.
- m2 vagy msata Ssdhez.
-.kijelző méret mindegy, hurcolászva sokat nem lesz de jó lenne egy jobb full hd panel. Vagy hd+.
- Win nem kell, lehet linux lesz.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Ádám16
addikt
válasz Ádám16 #95577 üzenetére
A nyár folyamán
60-70k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)Böngészés, irodai munka, Youtube (itt egy HD videót bírjon el lag nélkül)
15" környéke. Minél nagyobb felbontás, de ebben az árkategóriában nincsenek rohadt nagy igényeim.
Ritkán. Külső/súly mindegy, a lényeg inkább a megbízhatóság
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Windows, de az van.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?kb 250GB, ha lehet SSD, de szerintem úgysem lehet ennyiért. RAM 4GB. Optikai meghajtó nem köll.
HDMI mindenképp, Webkamera nem lenne rossz.
CSAK HASZNÁLT.
-
félisten
-
landstoff
újonc
válasz Khelben #95644 üzenetére
Köszi! Valahogy elsiklottam felette..
Azt még meg tudnád mondani, hogy ha a Dell-t veszem, akkor az irodai munka és iskolai használat csak a súly miatt lesz rosszabb, vagy teljesítményben is fel kell adnom valamit? Főleg internet, ms office programokat használnék munka és suli közben. -
Pocok256
veterán
válasz szabonagyur #95639 üzenetére
Tökéletesen egyet értek viszont én a win 8.1 és win 10 es idiótaságon akadtam ki. Olyan durva strukturális változások vannak a win 10 ben a win 8.1 hez képest, hogy a két rendszer ég és föld. (márcsak a directx 11 és 12 nézve is.) Persze aki maximum passziánszra használja a linuxát egy romkkocsma dohos asztalánál annak lehet nem fog feltűnni kedves premete.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
landstoff
újonc
Eltűnt, úgyhogy beraknám mégegyszer.
Amilyen hamar, csak lehet
150 000-200 000
Elsősorban iskola és irodai munka, emellett egy kis játék
Főként dota2, de elég, ha mediumon elmegy
Ehhez egyáltalán nem értek, úgyhogy rátok bízom
Lesz hordozva, főként iskolába és munkahelyre, utazás közben nem használnám, de 2-2,5 kg belefér
Linux vagy semmi, tudok rá eredeti windowst rakni
Nem muszáj SSD, 6-8 giga RAM
Nincs
Inkább új, használtat csak nagyon végső esetben -
sztikac
őstag
válasz Khelben #95634 üzenetére
Hát tegnapelőtt végigpróbálgattam (gépelés, nyitás-csukás, sarkánál megemelés) vagy 20 db alsókategóriás notebookot (ASUS, Lenovo, HP, Acer) és egyedül egy Aspire E11 volt az amit talán még mernék is használni... Persze lehet pár hét alatt az is széthullana, de legalább nem volt meg az az érzésem mint egyes Lenovóknál, hogy ez már a hazautat se bírná ki
-
félisten
válasz Pocok256 #95636 üzenetére
Azért azt ne mond, hogy a generációk között akkora váltások vanna, javul a teljesítmény stb...
Egy i5 4210 meg a i5-5200U között szerinted mennyi a különbség? Kb semmi.... És ez igaz minden területre, asztali hardverek sem fejlődnek annyit, mindenhol átnevezgetés van. -
premete
veterán
válasz szabonagyur #95630 üzenetére
Ez a marketing, ugyanez a helyzet a mobil i5-i7, illetve haswell refresh- broadwell között, vagy windows 8.1-windows 10 esetén is.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
tzsolesz
nagyúr
válasz szabonagyur #95629 üzenetére
109K a legolcsóbb helyen az, néztem már azokat is.
Szerintem a HP lesz, mert inkább legyen picit minőségibb mint hardveresen egy picit erősebb.
Most pl. E5300 2GB DDR2 GMA3100-el vagyok már 2 éve, és majdnem hogy ez is elég. Ezek meg attól legalább 3-4-szer gyorsabbak. -
félisten
válasz blue_23 #95628 üzenetére
Miert hiszi azt mindenki, hogy egy-egy generacio valtas soran akkora teljesitmeny novekedes van? Mobil VGA szinten kb ha a legfelsoket nezed akkor akr 2 generacio kozott van max. 5-8% teljesitmeny novekedes, also-kozep szinten meg atnevezes van, neha egy kis 1% koruli novekedes.
ui.szaggatva, alacsony felbontason az minden csak nem jatek...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
blue_23
senior tag
válasz Khelben #95585 üzenetére
Nekem a Gta 5 minimális grafikán kis szaggatással elfut a 3 éves radeon 2x512 grafikus kártyámon (AMD Radeon 6520G), úgyhogy az újabb grafikusoknak, még akár integráltaknak is szerintem vinniük kell minimális részletességgel, a játék nagyon jól van optimalizálva.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi. Közben kiderült hogy használtat nem vehetek.
Acer Aspire ES1-512-C8XV VS. HP 355 G2 L8B02ES közül melyik lehet a jobb választás? Képernyő minősége, billentyűzet, anyagminőség és teljesítmény szempontjából.
-
Dhampir
félisten
-
MrRL19
senior tag
-
MrRL19
senior tag
A lenovo t500 az egyszerre viszi át a képet és a hangot?
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
ivana
Ármester
válasz tzsolesz #95618 üzenetére
Márkáról ne beszélj, mert általában mindenki gyárt ótvaros fos és legalább használható szintű gépet is. A hp-tól pl.: ott a zBook vagy az elitbook széria amik csúcskategória. Ha céges gép akkor vedd meg alfánál a T510-et más nem nagyon lesz ennyiből magyar billel, ott biztos nem vágnak át.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Ezzel van gondom sajnos. Tudom, hogy amit ajánlottatok sokkal jobb, de nem játszhatok a melóhelyem pénzével.
Újan van jobb ajánlat attól amit kinéztem?
Ha ennyire gagyi, akkor inkább nem kell. HP régen nem volt rossz minőség, gondolom az évek során sokat romlott, meg rátesz az, hogy ez fapados, olcsó.
Kijelzője nagyon gáz lehet? -
ivana
Ármester
válasz tzsolesz #95613 üzenetére
T520 talán van magyar billentyűzettel, ennyiből más nem lesz. Esetleg ott a profi matrica aprón, az elég jó észre se veszed, sőt jobb a felülete mint a legtöbb laptop billnek.
Jó aksi az elég relatív, szóval egy T520 winnel kihúz olyan 3,5-4,5 órát ha fullos az aksi, linuxal kb. egy órával többet (ez csak tp-re igaz így, mielőtt valaki nekem esik ).
Rendelve elég gáz a dolog akkor kb. alfa akitől vennék gépet. Nála meg jelenleg a 15"-osok nagyon drágák (kb. egy generációval újabb 14"-es árában vannak). -
félisten
-
tzsolesz
nagyúr
válasz szabonagyur #95614 üzenetére
Tudom nagyuram. Ezért is vagyok ott, hogy újakat nézegetek. Hiába gagyibb, gyengébb.
Munkahely fogja fizetni, nem saját részre lesz. De ez a határ, elvégre csak munkára kell, persze nem grafikai, hanem általános irodai, adminisztrátori.Nekem 2 óra akksi idő már elég lenne. Bejárások során jegyzőkönyveket készítek. Polgármesteri Hivatalban dolgozok.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tzsolesz
nagyúr
15.6" lenne a minimum, és tényleg kell a magyar nyelvű billentyűzet. Használtam is jöhet. a 14" nekem már kicsi, így is leadtam a 17"-ból, az árakat elnézve.
Fontos a jó akkumulátor is. Így is kijön 80K-ból használt? Az az A8-6410 tényleg ennyire gyenge?
Persze én is először i5-ös használt gépeket néztem, de a boltokban nagyon kevés részlet van feltüntetve. Nincs ott hogy milyen esztétikai hibái vannak, vagy hogy magyar nyelvű-e a billentyűzete, vagy hogy mennyit bír az akksija......Nem szeretnék zsákbamacskát venni ilyen téren, vidéken lakok, és rendelve lesz. Ez nagyon fontos, hogy csak valóban gyönyörű állapotú jöhet szóba jó akksival használtan, de erre mi a garancia?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
raulicio
senior tag
Hello, a haverom szeretne venni egy laptopot, de még tőlem is kevesebbet ért a dologhoz. Igyekeztem összeszedni az igényeit, kérlek ajánljatok 2-3 gépet (vagy többet) ha tudtok.
(1) Amint lehet, pesten.
(2) Nagyon maxium 200k, de inkább 150-170 körül
(3) Irodai munka, internet, filmek. Semmi extra.
(4) Nem használnám játékra
(5) 15-15,6' körül, de ez nincs kőbe vésve.
(6) Sokat hurcolászva, "ne legyen nehéz"
(7) Win 8.1
(8) Tárhely mérete lényegtelen, a keretbe SSD úgysem fér bele, RAM: min 8 GB, optikai meghajtó kell! (Fontos), Én az intel vonalat erőltetném.
(9) Egyéb kívánság: Numerikus billentyűzet és magyar nyelvű
(10) Csak új gép jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
-
ivana
Ármester
válasz tzsolesz #95607 üzenetére
Német billentyűzet szintén iso, vagy a brit is, ugyan úgy lehet rajta gyorsan gépelni, ha ahhoz vagy szokva. Ezek a 80k-s gépek rém gyengék, az elitbook mindenben gyorsabb. Meg borzalmas minőség is az új 80k-s gép.
(#95606) MrRL19 Az is jóféle havernak van egy. Kb. ez a két gép van. Esetleg még a megfelelő lati, de azt nem tudom, hogy hívják.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem a gyors gépeléshez kell a magyar nyelvű billentyűzet, és inkább a 15.6" lenne a megfelelő méret. A bencsmark pontok nem érdekelnek. Főleg munkára fogom használni. Win 8.1-es asphalt 8, GT Racing 2 stb-t értettem játék alatt, maximum 2012-es játékok low grafon, azokból is inkább Tomb Raider-ek, ilyenek......
[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
(Én hp 8440p vettem végül a nagy felbontásút. Most sogoromnak kéne
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
Helló
havernak kellene egy lapos keret: 50-60k szán rá ... amire használná: fhd film/hdmi dp... internet +pici játék gta san andreas multi (MTA) ritkán ...
(kb t500 szint a vga és az lenne a lényeg ,h át vigye a dp a képet/hangot egyszerre
köszi előre
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Khelben #95600 üzenetére
Ez csak 14", és angol a billentyű.
Ehhez mit szóltok?[ Szerkesztve ]
-
D@ny7
aktív tag
Erről a gépről mi a véleményetek?
http://www.notebook.hu/asus-x302lj-r4020d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- További aktív témák...
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Laptopok alkatrésznek
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest