Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
winfier
senior tag
válasz maxsoft #6028 üzenetére
Fentebb írtam, hogy ettől én tarok. Mivel megtalálható máshol a letöltött adat. Így bármikor visszatudok állítani mindent úgy ahogy akarok. Ezáltal a raid 1 számomra felesleges ebben a helyzetben.
Ha minden úgy szeretnék ahogy fentebb is taglaltam, akkor mindenképp a raid 0 számomra a nyerő.
A kis WD TV-mel nem lejátszási problémás vannak. Eddig minden mkv, BD iso ment rajta. (Mondjuk egy mókolt eminent fw van rajta. ) Csak sajnos nincsen rajta ethernet csatlakozó. Akkoriban nem engedhettem meg magamnak, meg nem is kellett a drágább változat + 10k -ért. (Meg ki gondolta, hogy ennyire elkap a gépszíj HD téren.)
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
winfier
senior tag
Akkor OK! Ha mind ez a kategorizálás működik így is, akkor dobom a raid-et. Nem lételemem a raid, csak azt hittem nem lehet ezt megoldani más módon. Mivel elég hiányos a nas, komolyabb médialejátszó tudásom ebben a témában.
Szerk.
Akkor teljesen mindegy, hogy a 2 HDD hogyan van bent a nassban? --> Mert a médialejátszó a 2 HDD-n lévő filmeket le tudja kategorizálni, és 1-ben látnám őket azonos kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
A raid fogalmakkal tisztában vagyok. Vállalom a kockázatot. Azt hittem a nas oldalról lennének gondok.
Nekem minden film megvan a letöltött HDD-n, eredeti állapotában, ahogy megszereztem. Így a visszaállítással nem lenne probléma.Nálam most a 2TB HDD-n mappákban vannak kategorizálva a filmek (akció, háborús, horror stb...), amit saját kezűleg csináltam, döntöttel el milyen kategóriában legyen az adott film.
Ugyan ezt az elképzelést szeretném megoldani a NASsal is 2x2TB raid 0-val.
pl. Akció kategóriában látom az összes akció filmet ami becsléseim szerint 50+ film. Számomra a lényeg, hogy minden kategóriában lássam az összes kategóriában tatozó filmet.
Máshogyan is meglehet oldani ezt a dolgotszerk:
noklika:Valamennyire megpróbálom érzékeltetni mit szeretnék elérni.
Nálam pl. így fest a dolog a külső 2TB HDD-n
2 mappa indulásnál:
DVD, Xvid
HDés ezeken belül a kategóriák. Akció thriller, Háborús, Horror, Kaland sci-fi, Mese, Sorozat, Vígjáték.
Ezeken belül vannak a saját magam által kategorizált filmek. pl. Star Trek --> Kaland sci-fi, Halálos fegyver részek --> Akció thrillerhuh ez hosszú lett.
[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
Akkor nálam elég erős kép zavar áll fent.
Sajnos számomra teljesen új ez a NAS és médialejátszó összekötés.Eddig egy WD TV HD Media Player használok. + 2TB külső ami teljesen csurig van. + egy 2,5" 320GB külső amin mindig hurcolássza vannak az újabb filmek. Ezt szeretném szépen igényesen megoldani.
-
winfier
senior tag
#6012 noklika
Nem gyorsítás végett használnám a raid 0-t, hanem, hogy minden egyes filmet, és egyéb tartalmakat egyben lássam. Ne keljen most gondolkodnom, hogy melyik HDD-n is van az éppen keresett tartalom. Meg látványban is szebb, jobb ütősebb ha egyben látom mondjuk a filmeket. 60,80+ kategóriánként. (Szerintem)#6013 dani3l
Mi lenne a baj a raid 0-val?#6014 maxsoft
Köszi a tippet. Meglesem ezt a zyxel 320-t.
Nem gondolkodtam DLNA-ban. Tudomásom szerint nem támogatja az mkv-t.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Újra előjött nálam ez a NAS téma.
Nekem leginkább csak film (mkv, BD iso és társaik) és egyéb média tartalmak tárolásra és lejátszására kéne az eszköz.
2x2TB HDD menne majd bele, Raid 0-ban.
Ez az egész szösszenet egy Dune HD TV-303D -hez csatlakozna.Itt jön nálam a képbe 2 versenyző.
- Synology DS212J (személyes kedvenc, fórum olvasása alapján)
- Zyxel NSA325 (Egész jókat olvastam róla)durván 10-15K a különbség a két NAS között. Megérné nekem a Synology ezt az összeget, vagy teljesen kielégíteni az igényemet a Zyxel is?
Köszönöm
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Egy nas-t szeretnék majd a közel jövőben vásárolni. A kiszemeltem egy Synology DS212j lenne, és ebbe menne 2x2Tb WD WD20EARX ezek raid 0-ban lennének. Ezt a nas-t kéne hozzákötnöm egy WD TV HD Media Player-hez ami nem is meri az ethernet-et. A kérdés az lenne, hogy usb-n keresztül is el tudnám érni a ds212j-t (pl. mint egy külső HDD-t) vagy csak lanon keresztül tudnám a filmeket lejátszani?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest