Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz Ragnar95 #8274 üzenetére
Szia!
Nekem egy MyCloud van otthon, szerintem gondold meg a hazai vásárlást, akármi baja lesz, nem biztos hogy olcsón megúszod az ide oda küldözgetést!
Lehet ez az én paranoiám, de úgy vagyok vele, hogy itthon biztosan megcsinálják, illetve ha gond van, könnyebben kommunikálok magyarul, mint angolul.Hang tekintetében tökéletes!
Előtte egy raspberry pi-t használtam, 2.5" külső usb vinyóval, egy picit hangosabb a 3.5" vinyó, viszont a hálózati sebességüket nem lehet összehasonlítani.
Illetve letöltésre is tökéletesen alkalmas, bár nem alap funkció, de könnyen be lehet állítani.
Háló szobában van a nas, egyáltalán nem zavar alvás közben.Az elején van egy kék led, ami kikapcsolható a menüből, (viszont így bootoláskor, újrainduláskor nem látom mit csinál éppen) én inkább letakartam, mert elég erős fénye van éjszaka.
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #8259 üzenetére
a HDD-ket le tudja állítani, de nekem a 310 ezt undefined idő alatt tette meg. a végén már 3 percre állítottam, és akkor is csak vagy 1 óra után állt le. amúgy amikor ki volt kapcsolva a HDD, akkor a ventillátor hangja nem zavart... volna, ha nem zörög. a zörgés viszont lehet a példány hibája. hálószobába lehet, hogy a WD MyCloud lenne jó, nem?
(#8261) pigatt: és viszi az MKV-t is?
(#8263) kabar: igen, akárcsak az mp4 lejátszóban vagy a low end ebook olvasóban vagy tabletben (utóbbi kettőben nem elhanyagolható árú a képernyő). OK, sarkítok egy kicsit, de gondolom érted, mire akarok kilyukadni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
krealon
veterán
válasz Ragnar95 #8220 üzenetére
USB HUB-ot meg nem kotottem NAS-ra, igy ezt a kerdest passzolom.
25-30 ezerert az NSA-320 a legjobb ar/ertek aranyu termek szerintem.
Microserver-t ott erdemes hasznalni, ahol teljesitmeny kell. (70k+ HUF)
5x 3TB HDD (WD RED) + 8GB RAM kiepitesben a microserver 55W-ot fogyaszt es a letrejovo 10TB-os tombbon tobb parhuzamos muvelet sem csokkenti drasztikusan a sebesseget. Termeszetesen a Disk I/O itt is fizikai korlat, de a sok RAM miatti relative nagy pufferelesi lehetoseg kompenzalja a kisett teljesitmnyt.Torrentezesre viszont tokeletesen eleg egy NSA-310 a maga 12-13W-os fogyasztasaval.
(#8221) dAnky
QNAP vagy Synology termekekre van szukseged.
Minden masnal kulon kell telepiteni a torrent klienst. (Bar a Zyxel-ekre letezik gyari transmission csomag, de ott is kellhet kezi config-fajl szerkesztes.)[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Ragnar95 #8206 üzenetére
"Egyszer már jártam itt és akkor a Zyxel NSA320-at ajánlottátok, de csak mostanra jutottam el a vásárlásig, úgyhogy az lenne a kérdésem,h az alábbi igényekre ebben az árkategóriában még mindig ez a modell-e a legjobb vétel? Amit még találtam, az a D-Link DNS-320, ami gyakorlatilag ugyanennyibe kerül."
D-link NAS-t csak akkor vegyel, ha sziv@tni akarod magadat.
A szoftveres resze vacak, radasul 4cm-es ventilatorokkal szereltek.
Ismerosom bevasarolt egy DNS-343-at, de csak a gond van vele folyton. Lefagy, de ugy, hogy kijelzo is megall a dobozon.
Egy kicsit olcsobban osszedbtam neki HP Microservet Nas4Free-vel es zongorazni lehet a kulonbseget, mind sebessegben, mind szolgaltatasok teren."Illetve lenne 1-2 általános kérdésem a NASokról:
-Amit belerakok HDD-t azt az összes NASnál le kell formázni a megfelelő formátumra, ugye?"Igen. A NAS-ok a sajat preferalt fajlrendszeruknek megfeleloen megformazzak a behelyezett vinyot.
-
Ragnar95
félisten
válasz Ragnar95 #8206 üzenetére
Illetve az is felmerült bennem,h egy HTPC nem érné-e meg jobban hasonló árkategóriában, mivel ugye az funkcionalitásában nyilván többet tudna, a méret és fogyasztás nem túlzottan izgat, ami a NAS mellett szól, az egyetlen kérdés még,h fullHD 3D filmek streamelésére egyáltalán képes-e egy 20-25ezres HTPC
Bocs a dupláért, kifutottam a szerkesztési időből[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
dani3l
őstag
válasz Ragnar95 #5623 üzenetére
Komolyan erdekel, mert mar nem ez az elsö, hogy ilyent olvasok. Miert kell 300 torrentet egyszerre futtatni? 30-at se nagyon ertem, de az meg hatareset, na de 300..
Mas: Ma eszrevettem valami furcsat (DS213): Nehany hete beallitottam 11 megabyteot letöltesi korlatnak download stationben, hogy azert megse az egesz savszelt rabolja le, ha veletlenül napközben töltenek valamit. Na azota max kb 3 megaval jött lefele minden összesen. Nem nagyon foglalkoztam vele, egyreszt nem erdekelt masreszt ugy voltam, biztos ennyi a torrent sebessege.. Viszont most betettem ket olyan torrentet, amik egyenkent tuti mehetnenek annyin es igy is 3 mega. Visszaallitottam 0-ra a korlatot es lass csodat, egyböl megindult a letöltes.. Ez mi? Mas tapasztalt hasonlot valamelyik Synon?
-
bpx
őstag
válasz Ragnar95 #5620 üzenetére
hat figyelj, kerdes mi a cel a 300 torrenttel
kelloen keves kapcsolatot konfiguralva, leszabalyozva, elbir annyit is szerintem
de ha ebbol beindul 10 darab full savszelen (fel+le) sok peerrel egy gyors netkapcsolattal, az mar erezhetoen megfogjaa gep belso HDD-jet nem fogja a NAS hasznalni, foleg nem ha az ki van kapcsolva
-
Dr.FantastiK
őstag
-
bpx
őstag
-
adoks
aktív tag
válasz Ragnar95 #4420 üzenetére
Nekem is Zyxel van. Mire vagy kíváncsi?
Én nagyon elégedett vagyok vele. A gyári torrent kliens erősen kompromisszumos szinte használhatatlan, de elég egyszerüen lehet rá rakni transmissiont és azzal tökéletes.
Némi linuxos tapasztalat nem árt hozzá, és akkor sokmindent ki lehet hozni belőle.
Szinte mindent meg lehet rajta csinálni Androidos telefonról, én pl. telórol szoktam ráküldeni a torrent fájlokat, de akár a fájl másolás is megoldható telóval.
Érdemes még rá rakni a minidlna progit, sokkal jobb mint a gyári dlna szerver. -
Elemental
addikt
válasz Ragnar95 #4414 üzenetére
Igen, lan kábellel a roterre. Onnantól, ami a routerre kapcsolódik, ott használható. Gigabites router mindenképpen kell szerintem.
Nálam 45MB/sec írás, az olvasás néha felugrik 90-100 megára, de stabilan 60MB/sec.
Az usb port a külső eszközökhöz való, pl külső vinyó, nyomtató.
Zyxelt nem ismerem, remélem kisegít majd 1-2 tulaj, de olvastam már, hogy lehet rá transmissiont telepíteni. -
Elemental
addikt
válasz Ragnar95 #4382 üzenetére
Amiket elvársz azt mind tudja szerintem mind1ik nas.
Nincs lejátszója tudtommal. Úgy kell elképzelni, mint egy szimpla vinyót. Kell eszköz, pl médialejátszó, vagy dlna-s tv, amivel néznéd a filmeket.
Én synology-t használok. de az nem az olcsó kategória.
Sokan írták a zyxelt, ami már nem olyan drága, de azokat nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest