Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz El Kebir #48947 üzenetére
1. Haverom monitora 1 éves, TVje kettő. Tehát nem csak a 10 éves IPS paneleken szürke a fekete hanem még a tavalyin is.
2. Fejlődési történetről van-e fogalmam vagy nincs, indifferens. Ha tudod mitől szar az IPS feketéje akkor kevésbé lesz szar mintha nem tudod?
3. "akár azt is ki lehet hozni, hogy a tn-nek szürkébb a feketéje, csak beállítás kérdése" - nagyon kétlem hogy egy TN panelt el tudsz kalibrálni annyira, de kíváncsian várom a bizonyítékod.
4. "jobb a feketeszinje és a kontrasztaránya, ez a két dolog egymásból következik, kalibrált állapotban, ezzel sem voltál tisztában" - bemásolhatnád te miből jutottál erre a következtetésre mert ezt már 2006-ban is tudtam. Viszont te azzal nem vagy tisztában hogy a "rossz a feketéje" ezt IPSnél nem a feketeszintre vagy kontrasztarányra mondom, hanem arra hogy nincs feketéje csak vmi szürke szar.
Tehát nem a kontrasztaránya a gyenge hanem szürkés-kékes a feketéje.Ha ezt tudnák mérni a kalibrátorok akkor az IPS panel kontrasztaránya borzalmas gyenge lenne, tehát nem tudják. Szemre látszik. Kamerával is rögzíthető.
Ha nem lenne a környezetemben több IPS monitor is, akkor biztos elhinném a reklámdumát amit ti is szajkóztok. Vagy ha nekem lenne IPSem akkor már hozzászoktam volna és nem tűnne fel. Vagy nem szólnám le a saját cuccom.
De attól a tény még tény marad. Az IPSen nincs rendes fekete."a mai ips-ek kb ugyanolyan kontrasztarányt tudnak, mint a tn-ek, feketeszintjük is hasonló, ha kalibrálva vannak." - tehát a TNel szembeni előnyük a láthatósági szög, hátrányuk a response time.
De aki gamer monitornak TNt vesz az hülye. Értem. Mr. Szakértő[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest