-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iceman83
tag
válasz Csavarnyuzo #4435 üzenetére
Köszi a választ.
Ezt találtam dobegység élettartalomra :16000 oldal fekete, 4000 oldal színes.
Akkor ha jól gondolom ha csak feketén nyomtatok csak a fekete 16000 oldalnak élet tartalma megy le a színes nem?
A festéknél kb. 1500 oldal a fekete, színeknél 1000oldal 1-1 patron és innét is csak feketénél fogy élettartam sima dokumentum nyomtatásnál? -
Iceman83
tag
válasz Csavarnyuzo #4433 üzenetére
Köszi a választ.
Arra azt hittem egybe van színes patron és dobegység és egy patronra 1000 oldalt ír ebből vettem dobegység is annyira jó 1-1 színnél.
Mennyi nyomtatásra elég egy dobegység?
Külön nem találom mennyi hozzá dobegység.
Biztos külön van ?A nyomtatok 200 csak fekete oldalt akkor színes dobegységből is annyi fogy?
Bocsi nem igazán értem mikor melyik mennyire használódik.
Sima mono Brother DCP-L2532DW nyomtatónál azt értem pl: 1200oldal egy festék és 12000 oldal dobegység
-
hzsolee
őstag
válasz Csavarnyuzo #4420 üzenetére
Szia!
Én a neked harmadiknak sorolt hp-t rendeltem meg(m26nw) a 600x600 dpi szövegre mennyire jó?A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
dzsidzsas
aktív tag
-
mjani1172
addikt
válasz Csavarnyuzo #4378 üzenetére
Megvan a 251DW.Most vennék bele egy tonert-t, nem gyárit. Itt is van olyan chip vagy valami ami akapján kiszűri hogy eredeti e?
Az eddigi tapasztalatok azok voltak hogy az utángyártottba is meg volt hogy melyik jó melyik nem volt amelyiket a HP gyárinak ismerte fel volt amelyiket meg nem.
Van esetleg ajánlott utángyártó, amit ez gyárinak lát? -
mjani1172
addikt
válasz Csavarnyuzo #4378 üzenetére
Köszönöm, lemondtam.
-
atideath
tag
válasz Csavarnyuzo #4371 üzenetére
Mivel eddig nem kellett számlákat nyomtatnom így kétlem hogy azért 5 évig húzná egy toner.
De az Epsonoknál azért volt olcsó a patron régen mert ugye piezzo fejet nem cseréltünk csak tintatartályt. És ha a piezzo fej megadta magát akkor az többe került mint a nyomtató. Viszont a HP-knál a patronba benne volt a piezzo, abban ha valami nagyobb gixer volt kidobtam, tettem bele egy újat és ment minden szépen tovább. Ebben reménykedem a Canon-ba is. Ha nagy gixer van akkor kidobom a tonert teszek bele egy eredetit és megy tovább. A mechanika nem adta meg magát nekem egyszer sem, hamarabb az elektronika meg a fej.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
atideath
tag
válasz Csavarnyuzo #4369 üzenetére
Igen ezért tetszett meg nekem hogy 3 év garanciát adnak rá. Elég bíztató. Lehet 5 évig tonert se nagyon fogok cserélni benne. Tudom ajánlottabb lenne a tintasugaras nyomtató, de 3 is áll belőle a padláson mert mindegyikbe a fej száradt bele a ritka használat miatt. Viszont itt van egy HP P1005-ös fekete-fehér lézer, kb 8 éves és még a mai napig nyomtatok vele ha szükséges, teszi a dolgát és kész.
Igen sajnos tudom hogy ilyen világot élünk, nem is várok csodákat. De azért nem szeretnék 5 éven belül nyomtatót cserélni. Ezek közül vaciálálok:
Canon MF623cn
Canon MF633cdw
Xerox 6027VNI
Kyocera ECOSYS M5521cdn
Lexmark CX417deAz a baj hogy csak a Canon 623cn, Xerox 6027VNI-hez találtam utángyártott patront, viszont a Xerox-ban csak úgymond "festékpor tartály"-t cserélsz abban nincs benne a henger tudomásom szerint. A többiről nem tudok semmit. A Xeroxnak elvileg nagyobb a nyomtatási felbontása bár nem tudom mennyi különbség van köztük. Esetleg ezek közül lenne jobb mint a 623cn?
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
atideath
tag
válasz Csavarnyuzo #4365 üzenetére
A tipusát nem tudom fejből de egy fekete-fehér lézer nyomtató volt, multifunkciós. A toner jó áron volt bele de annyira silány minőségű volt hogy pl az ajtó amit ki lehetett rajta nyitni az sokszor a kezemben maradt. De gondolom egy ilyen robosztus gépen csak nem követtek el ilyen hibákat.
Tonerek azok 6-8 ezer Ft között mozognak hozzá. Amit nekem tudnia kell mindent tud egyedül a duplex automata nyomtatást nem de kézzel meg tudom fordítani a papírt ha szükséges. Havi pár számla nyomtatása lenne a feladat meg scannelgetés. Ritkán lehet szükségem lenne saját célra is, de ez szerintem elenyésző.
Kérdés hogy mennyire megbízhatóak most a Canon-ok. Ahogy néztem ezen a toneren van a fényhenger úgyhogy cserénél abból is újat kap. Szimpatikusabb mint dob egységet cserélni benne egy idő után.
-
ilyen_85
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4349 üzenetére
Szia!
Igen, láttam a táblázatot az oldalon, a 237w az promós, azt veszem meg.
Azért köszi, hogy szóltál, holnap felhívom majd a pcx-et és megkérdezem, hogy cannon partnerek-e, mert csak cannon partnernél vett nyomtatóra él a promóció.
-
ilyen_85
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4347 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen! Utána néztem, van osx driver és támogatja a mostani verziót is!
A promót pedig köszönöm, hogy linkelted, teljesen félre értettem amit jeni írt a #4335-ben. Azt hittem azért mondja múltidőben mert már nem él a promóció, a végén meg se néztem az oldalt csak magamban jól jégre tettem az ügyet, mert már lekéstem.
Köszi
-
adriankoooo
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4341 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat.
-
Reorx
tag
válasz Csavarnyuzo #4257 üzenetére
oké, havi 1000-1200 lap fogy. Muszáj színesben gondolkodnom sajna a fekete-fehér önmagában nem elég. Nyilván szempont az ár és a fenntartási költség de gondoltam rákérdezek itt, hátha hallok pár jó ötletet mielőtt elballagok egy boltba és ott vagy találok kompetens embert vagy nem
Ha esetleg valakinek van tapasztalata ilyen kaliberű gépekkel vagy ötlete a problémámra akkor ne tartsa magában, köszi
-
I
tag
válasz Csavarnyuzo #4252 üzenetére
@jozsi252
Megnéztem az A4Team honlapján a garanciális ügyintézést, elvileg külön gyári garancialevelet biztosítanak, és a szervizeknél szerepel a Canon - Szervizpark kft.
De azért személyesen is rákérdezek.[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #4246 üzenetére
Ehhez kapcsolódva.
Az újragyártót toner mennyivel jobb az utángyártottnál? Csak annyi,hogy az újra lett töltve de kopott alkatrészekkel megy tovább?
Ellenben az utángyártott ami esetleg méretben eltérhetnek,rossz gyártásból eredően de vadiúj alkatrészekkel lenne használva? -
I
tag
válasz Csavarnyuzo #4246 üzenetére
Igen, annak 2200 oldal kapacitás van megadva. Valóban, így nagyjából egyformák a toner árak.
Egyébként már 99%, hogy a Canon mf232w mellett döntök, ő lesz a befutó.
Még annyi, hogy ugye nem muszáj Canon viszonteladónál vennem, hogy regisztrálni tudjam a 3 év garanciára? Egy hardver boltban néztem ki magamnak, ott elég kedvezményes az ára, + hozzám is közel van.[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
I
tag
válasz Csavarnyuzo #4244 üzenetére
Azért eredeti CF283A tonert kb. 17k körül már lehet kapni, a CRG-737-nek meg 22k körüli a kezdő ára... (Mondjuk előbbinek 1500 oldal, utóbbinak 2400 oldal a kapacitása)
[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
I
tag
válasz Csavarnyuzo #4239 üzenetére
Köszi, nézegettem Canont is, csak mintha a tonerek drágábbak lennének mint a HP-i. De a 3 év garancia jogos, nagyon megéri.
Have a nice day!
-
jozsi252
veterán
válasz Csavarnyuzo #4241 üzenetére
Igen azt tudom hogy nem okés, csak épp a legolcsóbbat linkeltem be. A kijelzője is más neki.
Szóval akkor ugyanúgy jó mind a Canon mind pedig a HP. A másikat még nem rendeltem meg, de szerintem holnap legkésőbb csütörtök meg fogom rendelni, mert azért néha 1-1 oldalt már kellene nyomtatnom.
#remélemnemfürdökbeveleiPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Csavarnyuzo #4239 üzenetére
Még múlt hét csütörtökön visszavittem de csak 14 napon belül kapom vissza a pénzem. Nyilvánvaló hogy szerintem az uccsó 1-2 nap fogják csak küldeni. De akárhogy is keresgélek, mindig ehhez a nyomtatóhoz jutok vissza.
- minden az egybe toner
- wifi
- közvetlen nyomtatás telóról
- scannelni tud
- hálózatVan még HP nyomtatóból olyan ami szimpatikus, de ahhoz sajna csak 1 év gari van. Illetve ott van külön dobegység is pl. A 2 év gari pluszba 7500 ft lenne amúgy, ami annyira mondjuk nem vészes.
Azért belinkelem hogy melyikről lenne szó.
HP LaserJet Pro MFP M130nw (G3Q58A)
Ez ugye új széria, utángyártott tonert még nem találtam hozzá, gondolom még pár hétig nem is lesz. De amúgy ez a HP is nagyon jónak néz ki azt kell mondanom.
Van olyan dolog ami miatt ez ajánlottabb lenne mint a MF232w? Vagy nagyjából ugyanaz csak a kinézet más?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4217 üzenetére
Köszönöm srácok én is így gondoltam / hallottam.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
jozsi252
veterán
válasz Csavarnyuzo #4211 üzenetére
A Pesti szerviz nem gond, Pesten dolgozok minden nap, szóval az lenne az uccsó szempont ami miatt választanom kellene.
A Canonba elvileg nincs dobegység, a tonerba van minden építve. Vagy te a Brother-re érted amibe van?
Amúgy nézem a gyártó oldalát és gyárilag 1700 oldalas kezdő tonerral érkezik ez a Canon, ami nekem sokáig elegendő lesz. Akkor emellett fogok dönteni.
Jah még egy kérdés. Ismerős megkért hogy tudakolózzak kicsit hogy melyik cégtől érdemes utángyártott tonert vásárolni Epson nyomtóhoz. Tudom hogy az utángyártottak között van olyan ami nagyon rossz minőségű, de olyan is van egy kicsivel drágábban ami tökéletes.
Tudsz esetleg olyan webshopot mondani ami jó, és érdemes vásárolni tőlük?Pl. a webaruhaz.hu több év garit is ad a tonerekre.
Köszönöm
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Csavarnyuzo #4209 üzenetére
Brother-re alapból 3 év gari van, meg most a Canon-ra is van kiterjesztés és ingyen megkapnám a 3 évet ott is. Ami a Brother felé billenti a mérleg nyelvét az a nyomtatási minőség. 2400x600 dpi, a Canon 600x600 dpi-s adattal szemben.
Nyilván sokára érem el ha el is érem azt a 12 000db-os mennyiséget ahol dob csere kell, de azért szégyen hogy ilyen dob van benne, hogy csak ennyit tud. Miközbe a nyomtató ajánlott max terhelhetősége havi 2000 oldal.
Látszik hogy a gyártók a kellékeken szedik meg magukat rendesen. Inkább adnák drágábban a nyomtatókat, de a határokat kitolhatnák. Az eredeti tonerkazettát meg se említem. Sokszor drágább mint maga a nyomtató. Nem azt mondom hogy ingyen adja természetesen, de ne ilyen irreálisan sokat kérjenek érte.Akkor szerinted az a Brother jó választás, vagy van más amit tudnál/tudnátok ajánlani ilyen 50k környékéig?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Csavarnyuzo #4207 üzenetére
Nincs fix oldalszám, meg nem is tudnék statisztikát mondani hogy mennyit nyomtatok. Van hogy 1 hónapig be se kell kapcsolnom, aztán 1 hét alatt ki kell nyomtatnom 100 oldalt, de nagyrészt lehet mondani hogyha kell nyomtatnom esetleg akkor 5-10 oldalt max.
Szóval a mennyiség egyáltalán nem nagy. Lézerhez azért ragaszkodok mert jobban viseli azt ha ritkábban nyomtatok esetleg.Az a Brother jó lehet szerinted amit linkeltem? BROTHER DCP-L2500D De a Canon i-Sensys MF212w se tűnik rossznak.
Ha jól látom akkor az Canon MF212w úgy van megcsinálva hogy annak nincs külön dob, hanem bele van integrálva a tonerkazettába? Mert nem látom sehol hogy hány oldal után kellene cserélni, mint Brother-nél van leírva hogy 12 000 oldal után cserélni kell.
iPhone 16 Pro Max
-
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #4179 üzenetére
Korábban mintha olvastam volna itt a fórumon ,hogy a Brother HL-1112E lézeresben is HP mechanika van.
Igaz ez?
Az Emagon nagyon kedvező áron adták. 4év garival 13000 Ft-ban megállt. Sőt a Brother gyári oldalán is megadták az 1+2év garit is a regivel.[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4179 üzenetére
Igen.
-
szagnes69
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4177 üzenetére
Hálásan köszönöm a részletes válaszodat, egyértelműen látszik, hogy mi a helyes döntés!
Holnap a vezetőséggel is megbeszélem a nyomtató ügyét és elmondom a te érveidet is, mert így nagyon izgalmas a helyzet.
Az üzlet, akik töltik a tonert, egyedüli ilyen cég a településünkön, jó a kapcsolatunk velük, eléggé rugalmasak
szoktak velünk lenni, nyilván erre is figyelnünk kell.
Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet! -
szagnes69
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4166 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségedet, de ma lett egy újabb kanyar az úton. Nekem nagyon szimpatikus az általad javasolt Canon i-Sensyx LBP251dw, de ma felhívtuk a boltot, akikkel a munkahelyem kapcsolatban van, náluk töltjük a tonereket. Ők inkább a Samsungot, illetve a HP-t javasolták. Azt mondták, hogy a HP-hez könnyebben és olcsóbban találnak alkatrészt. Első körben a következő nyomtatót javasolták: HP P1606dn, 58000 Ft körüli áron, ami kb. 7-8000-rel több, mint a Canon, és nem is tud annyit, viszont a toner töltése, vagy utángyártott toner vásárlása elmondásuk szerint olcsóbb. Körbenéztem ez egy régebbi nyomtató (HP), már nem nagyon lehet kapni. Mi a véleményed a dologról? Tudsz esetleg a Canonhoz hasonló HP javasolni vagy tartsak ki a Canon mellett?
Köszönöm a válaszodat! -
Erzsébeti
tag
válasz Csavarnyuzo #4174 üzenetére
Azt nem mondom, hogy sokat nyomtatnák vele. Vagyis szerintem engem ez a méret teljesen ki tudna szolgálni az biztos.
Csak agyalgatok... Évek óta használok nyomtatókat (nem lézert), és ott is nézegettem ezeket a dolgokat, sőt egyszer vettem is ilyen töltőkészletet, de mire használtam volna elszállt amihez vettem.. így maradt a fiókban a dolog.
De ettől függetlenül azért néha elmélázok a dolgokon... -
Erzsébeti
tag
válasz Csavarnyuzo #4172 üzenetére
Köszi!
Szerinted melyiket érdemesebb venni a HP-t, vagy a Canon-t?
Ahogy nézem még az utángyártott toner dologban is gyak azonos kell hozzá.
Vagyis árképben...A Canon-t 23.000 ft körül meg lehet kapni, míg a Hp 30.000 ft körül van az alja.
Mi az általános vélemény a házi utántöltésről?
Persze bolti hozzávaló porral.
Érdemes ebben gondolkodni, vagy felejtős a dolog?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4167 üzenetére
Ok, köszi a választ.
Minden egybevetve melyiket ajánlanád inkább?
Szerintem a strapabíróság és a gazdaságosabb üzemeltetés előbbrevaló szempontok az újabb konstrukciónál. 1020-at vegyek?
Szerinted hozzávetőlegesen hány kinyomtatott oldallal terhelt nyomtatót próbáljak keresni? A nyomtató eltárolja valahogyan valamilyen formában a nyomtatási számot vagy hogy mennyit volt használva?
Köszi szépen előre is. -
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4163 üzenetére
Köszi az infót.
Mármint hogy az 1020-nak strapabíróbb a mechanikája, gazdaságosabb tonere, mint a P1102-nek?[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4162 üzenetére
Köszönöm, én is néztem az utángyártott toner árát. Viszont a munkahelyem egy üzlettel van kapcsolatban, ahol töltettük a tonereket, de eddig inkább HP-kat. Szerinted ez a a Canonnal is megvalósítható?
-
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4126 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat, gondolkodom a nyomtatón.
A Jófogáson látok HP LaserJet 1020-at is.
Az régebbi, amit már nem javasolnál?
HP P1102 jobb választás, mint a HP LaserJet 1020?"A"-s toner azt jelenti, hogy kevesebb port töltenek bele, mint lehetne?
Tehát ha pl. egy tonertípus 1600 oldal elvi kapacitású, akkor az "A"-s változatába ettől jóval kevesebbet töltenek, míg az X-es változatnál teletöltik?Köszönettel várom a választ.
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4159 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Nagyon fogalmatlan vagyok: a duplexes azt jelenti, hogy kétoldalas nyomtatást is tud? Valóban elég nekünk a nyomtatás funkció és nincs szükségünk a többire, tehát megfelel az igényeinknek az általad javasolt. A nagyméretű toner a 719h? A mi felhasználásunkkal körülbelül mennyi időre elegendő? -
kraftxld
félisten
válasz Csavarnyuzo #4146 üzenetére
Ez az! Ilyen kell, köszi
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #4131 üzenetére
Szia!
A HP 400Pro és a P1102 között van valamilyen szerkezeti különbség? Tartósság szerint?Működés szerint?
A másik,azt hogyan lehet megállapítani vagy kideríteni,hogy mennyit is nyomtattak idáig a lézeresen?
Láttam a jófogáson a nyomtatókat,jó áron vannak. -
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4129 üzenetére
Köszi szépen a tippet. Webshopot tudnál ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
raverke
tag
válasz Csavarnyuzo #4121 üzenetére
"Amire figyelj, hogy ennek a felső adagolója -ami a másolandót/szkennelendőt húzza be- nem duplexes."
Hoppá, köszi a választ! Nem is látom hogy ez az infó hol található?
Most ezt találtam, ez még olcsóbb is: i-SENSYS MF244dw
Csak kérdés hogy a részletes specifikáció hol van? Mert az hogy miként húzza be a copy/scan funkcióban, arról nem találtam infót.
-
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4126 üzenetére
Köszi az infót. A HP lézernyomtatókhoz hogyan legkifizetődőbb a toner pótlása?
Utángyártottat kell venni vagy feltöltetni a meglévőt?
És hol lehet utánanézni, hogy mennyi azok normális ára?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Csavarnyuzo #4123 üzenetére
Értem, köszi a tippet.
Használtakra tudnál konkrét típust, típusokat ajánlani?
Nézegettem a Jófogáson, de van többféle is. -
raverke
tag
válasz Csavarnyuzo #4110 üzenetére
Köszi a választ!
Ezt néztem ki: Canon i-SENSYS MF226dn
Nem olcsó, mert 76-77 ezer körül van.A kérdésem az hogy mennyire szeretik ezek az utángyártott tonereket? Nem teszik tönkre?
Az utángyártott toner 6-7 ezer, az eredeti 29 ezer...nem kis különbség.
-
Mr.QwErT
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #4117 üzenetére
Köszi a tippet marad a 212 és eltesszük az eredeti toner / ha gond lenne esetre/
a másik az már drága -
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #4116 üzenetére
Ami lemaradt: a pendrive-ról nyomtatás _szerintem_ kb. semmit sem ér. Pár formátumot lehet csak nyomtatni, semmit sem lehet beállítani. Szóval mint lehetőség adott, de gyakorlati haszna szerintem kevés.
A pirosat kell elvágni.
-
Mr.QwErT
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #4113 üzenetére
köszi a tippet az usb-re +a toner linket /2db vásárlásánál 1,025ft ez igazán barátságos/
írtad, hogy az után gyártott toner használata befolyásolhatja a gariztatást ez a canonal is igaz lehet?mert ha a canon lenne akkor ezt akarom meg csinálni / Canon Nyomtató 3 Év Garancia promóció 2016 /
[link] de ha nyűgös a gari az utángyártott tonerral akkor lehet felejtős a canon pedig ár tudás alapján ez lenne a befutó.
A következő kategória mennyi lenne? tipp? -
Mr.QwErT
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #4109 üzenetére
Hello nem a pendr.való nyomtatásra kell az elülső usb mert sok diák hoz otthonról valami nyomtatni valót.
a 2. link nem nyílik meg.
A CANON i-SENSYS MF212W Wifi multifunkciós lézernyomtató a MMarkban online ár 40030Ft
i-AICON utángyártott toner /2400 oldalas/ 5000Ft 2,083Ft / oldal ez nem rossz szerintem mondjuk a I-AICON tonerről nem hallottam de attól még lehet jó. Van egy másik típus az 6500Ft Ster inc premium ennél 2,7 / oldal -
tisn
addikt
válasz Csavarnyuzo #4103 üzenetére
köszi
-
tkazmer
addikt
válasz Csavarnyuzo #4093 üzenetére
az "ennek megfelelő árkategória" alatt azt értettem, hogy nem a nagyvállalati felhasználásra szánt sokszázezres/milliós nyomtatók azok, amiket keresek.
talán egyszerűbb megközelíteni a "mennyibe kerül" kérdést úgy, hogy mennyibe kerül a legolcsóbb olyan, ami a fentieket tudja, és minőségben is elég jó.havi nyomatszám? jó kérdés, pár száz oldalnál biztos, hogy nem több, de simán lehet, hogy 100 alatti csak.
smb? ilyenkor egy számítógép megadott mappájába ment? hogy lehet kiválasztani, hogy a hálózaton lévő számítógépek közül melyikre mentsen?
Itt van pl. ez a Samsung: [link] az Edigitalos oldalon azt írják, hogy tud valamiféle scan-to-email-t. A Samsung saját oldalán viszont csak a PC szerepel mint scan destination.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Freeman007
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4083 üzenetére
Samsung 1+1, brother 2+1 és 10000 oldalnál 5k-val olcsóbb a dob és a toner utángyártottban.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
Chaser
legenda
válasz Csavarnyuzo #4080 üzenetére
oké, köszönöm, nem vagyok hp fan, de kb már minden melós dolgom hp-tól van, és ha ez még jó is akkor nyilván ez legyen mint más kicsit olcsóbban ami problémásabb
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Csavarnyuzo #4078 üzenetére
wifi jó lenne, kicsit drágább de megéri nekem, így nincs megkötve hol legyen a nyomtató
előfordulhat éppen havi 4-600 oldal is de nem jellemző, több ezer semmiképp sem lesz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Harlond
tag
válasz Csavarnyuzo #4072 üzenetére
Inkább a scennelés a lényeg mint a nyomtatás. Nyomtatva olyan évi 1000-1500 oldal lesz.
A felső lapadagolóval megoldható a többoldalas scennelés. Csak a kérdés az, hogy anélkül is van e olyan, amivel megoldható? -
sz.j
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #4061 üzenetére
"Vedd ki a tonert és a mögötte található fekete gumi görgőt tisztítsd meg a szennyeződéstől -pl.: clin vagy sebbenzin tökéletesen megfelel a célnak-. Ne sajnáld dörzsöld meg határozottan. Ha ez javít a helyzeten, akkor tuti a görgő a ludas."
Meg van a megoldás!
A tegnapi tisztítást a javasolt clinnel csináltam amit követően még rosszabb lett az eredmény (meg sem mozdult a papírlap), ezen elgondolkozva arra jutottam, hogy a clin valamiért nem jó (csúszik, síkos, stb), ezért ma sebbenzinnel áttisztítottam a görgőt és láss csodát hibátlanul működik a gép.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #4067 üzenetére
Köszi az infókat.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #4065 üzenetére
Kb. 10-15 perc eltelt a tisztítást követően, a görgő elforog, a lap elejét megemeli valami, de mégsem viszi ..., a lap meg sem mozdul..
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Áááá, a tisztítás után ez még rosszabb lett mint volt ...
Most már egyáltalán nem húzza be a papírt és a nyomtató egymásután többször/sokszor felpörög (mintha újra próbálna nyomtatni), ezalatt végig zöld az error led ...., majd egyszer csak leáll és piros lesz a led ...Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Ezt bekapcsolt gépnél kell csinálni, mert kikapcsoltnál csak a görgő egyik (felém lévő) felületét lehet megtisztítani, mert nem forog?
-
sz.j
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #4059 üzenetére
A pontos jelenség az alábbi:
Amikor elkezdődik a nyomtatás a papírlapot kb. 3-5 cm-re behúzza és ekkor, papírelakadást jelezve, leáll a nyomtató. Az On Line/Error led pirosan világít.
-
Rbert
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4055 üzenetére
Jól! Tintasugaras volt mind.Lézerben,színes multifunkciósban melyiket ajánlanád?
-
lucifer15
tag
válasz Csavarnyuzo #4051 üzenetére
Köszönöm a gyors tömör választ.
Még mindig várom azt a fórumozót akinek van használati tapasztalata az előző kettő multigéppel. -
szilacus
tag
válasz Csavarnyuzo #4043 üzenetére
Vajon mi a külömbség a Brother HL 1210 We és a HL 1210 W között? Csak elírás?
-
toM517
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4040 üzenetére
Kösz! Már néztem hogy kell, meg rendelés alatt van az edigitalnal is, ahol egyébként jelenleg elég jó 38990-es áron adják!
-
toM517
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4032 üzenetére
Értem, 5% fedettseg alapján írja mindkettőt, a szabványt nem tüntetik fel. Esetleg oldalt vagy márkát tudtok javasolni toner témában?
Másik kérdés, hogy elgondolkodtam a routeren keresztüli nyomtató megosztason, ezzel valakinek van e bővebb tapasztalata? Esetleg konkrét bevalt típus? Windows gépek és ios/android mobilokrol történne a nyomtatás.[ Szerkesztve ]
-
toM517
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4030 üzenetére
Reális lehet az mf216n utángyártott toner 2400 oldalas kapacitása? http://tonerek.com/canon_crg_737_utangyartott_toner_5725?gclid=CjwKEAjw34i_BRDH9fbylbDJw1gSJAAvIFqU7UaKKOjc2hNOHFk2MLUGtINrHslU4Yq90eTRI-BHlhoCBYzw_wcB
A Samsung sl-m2070w-hez 8000Ft az is 1000 oldal kapacitású toner. Így nézve hosszabb távon sokkal gazdaságosabb a Canon. Viszont ha jól látom mindenhol 1 év garival adják a Canont, az akciónak mely keretén belül 3 év már vége...
-
toM517
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #4026 üzenetére
Szia!
Koszi, ezek tenyleg jok, de ami tudasban megfelelne (mf26n) kicsit huzos valoban. Vegosoron, ha nincs mas ez is jo, de esetleg hasonlo tudasu. (multifunkcios, halozati, monokrom) mas alternativa?
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4017 üzenetére
Igen minden megvolt, ez teljesen új nyomtató, az első gyári tonere van bent ezért sem értem, nem tudom rendes fedésre bírni, pedig egy dicsért márka.
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4015 üzenetére
Szia, igen próbáltam, egyik oldalon azt írták ők is így jártak ezzel a márkával, mert hogy szuper élettartamú dob, a mennyiségre mennek nem a nyomtatási minőségre, én ezt mondjuk nehezen hiszem el.
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Csavarnyuzo #4013 üzenetére
Szia, igen gyári a toner, bár fogy szépen annyi tesztoldalnál járok.
-
Rendeske
tag
válasz Csavarnyuzo #3988 üzenetére
Köszi!
-
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #4007 üzenetére
Drága volt vagy egyszerűn nincs hozzá toner?
-
MAXIMIZE
tag
válasz Csavarnyuzo #3999 üzenetére
Marad a Canon, cégnél is Canon van és elégedett vagyok vele, igaz az valami ipari félmilliós, köszönöm a válaszaidat.
-
MAXIMIZE
tag
válasz Csavarnyuzo #3996 üzenetére
És Samsungból mit ajánlanál? Illetve ezek a tonerek mennyit bírnak beszáradás nélkül kb.?
-
MAXIMIZE
tag
válasz Csavarnyuzo #3994 üzenetére
Számla miatt csak új jöhet szóba, de ha ez tényleg egyértelműen a legajánlottabb ebben a kategóriában akkor még belefér újonnan is.
-
MAXIMIZE
tag
válasz Csavarnyuzo #3992 üzenetére
Akkor vegyük ki a képletből a színes nyomtatást.
-
spezyal_
tag
válasz Csavarnyuzo #3987 üzenetére
Értem, köszi.
Visszakanyarodva az első kérdéshez, melyik gyártó nyomtatójával jönnék ki a leggazdaságosabban, ha utángyártott tonerral szeretném etetni?! Erre mit tudnál ajánlani, hol nézelődjek?
Csak szállítóleveleket és néhány egyéb dokumentumot nyomtatunk, havi 1000 oldal kb.18 éve a hardveraprón!
-
spezyal_
tag
válasz Csavarnyuzo #3985 üzenetére
Ezekszerint egy HP nyomtatóba olcsó(bb) a toner?!
18 éve a hardveraprón!
-
spezyal_
tag
válasz Csavarnyuzo #3982 üzenetére
Bocsi, ahogy mondtam a félresikerült töltés óta nem nagyon használtam azt a nyomtatót, most néztem meg, és nem is HP hanem egy Samsung m2020.
18 éve a hardveraprón!
-
spezyal_
tag
válasz Csavarnyuzo #3980 üzenetére
Hazudtam, bocsi! A Hp-be nem utángyártottat vettem, mert nem volt készleten, viszont nagyon sürgős volt a dolog, így azt megtöltettem. Az volt 10k, és cserébe pocsék minőségű
Azóta főképp a xerox dolgozik[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
törölt tag
válasz Csavarnyuzo #3975 üzenetére
Oops. Valóban 😊
-
törölt tag
válasz Csavarnyuzo #3972 üzenetére
Hozzánk sok HP-t hoznak be javításra és a szervizes kolléga azt mondta, hogy a HP-t meg a Canon együtt fejlesztik.
40ezerért adja használtan???? 37ezerért újat veszek: http://m.emag.hu/canon-i-sensys-mf211-multifunkcios-monokrom-lezernyomtato-a4-9540b058aa/pd/DZKTWBBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=ad6bc11f935540aa0e043c8421170dcd[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #3972 üzenetére
De pl. itt a fórumon egy elég jó ajánlat. Duplex nincs, de lapadagoló, wifi, lan van.
A pirosat kell elvágni.
-
törölt tag
válasz Csavarnyuzo #3970 üzenetére
Te milyet vennél otthonra ha keveset használnád de eleged lenne abból, hogy át kell menned a fél városon, hogy kinyomtass 2 oldalt?
-
törölt tag
válasz Csavarnyuzo #3968 üzenetére
Ugyanaz mint újgyereké.
Lézer mono/multi kéne otthonra mert a tintafesték beszárad ha nem használom, ha meg sokat szkennelek előbb utóbb elfogy a tinta. És valami baráti áras, működő utángyártott toner kapható legyen hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csavarnyuzo #3960 üzenetére
Otthoni használatra kéne és ritkán használom.
-
xrvman
őstag
válasz Csavarnyuzo #3965 üzenetére
Köszi szépen.
-
xrvman
őstag
válasz Csavarnyuzo #3959 üzenetére
Még egy kérdés:
Brother HL-1112E lézernyomtató 16k vagy ezt nem szabad megvenni?
Erre ezt írja:
Különálló toner és dobegység – csak azt a kelléket kell kicserélnie, amelyik éppen kifogyottA HP LaserJet Pro P1102 lézernyomtatónál egyben van a toner és a dobegység? Ha igen ez mondjuk sokkal egyszerűbbé teszi a dolgot.
-
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #3960 üzenetére
erre igaz lehet a 10000oldal nyomtatás Epson és tényleg munkagépnek van titulálva?
-
xrvman
őstag
válasz Csavarnyuzo #3959 üzenetére
Ha nincs olcsóbb, akkor köszi.
-
DDaniel
tag
válasz Csavarnyuzo #3953 üzenetére
Süsü vagyok, tényleg félreértettem
Köszi a tanácsot! -
jeni
félisten
válasz Csavarnyuzo #3953 üzenetére
Viszont ott a hirdetés a Canon oldalán már lejárt dátumozással van megadva.
Abban az esetben, ha 2015. szeptember 1. és 2016. január 31. között vásárol a Canon meghatározott nyomtatóiból vagy szkennereiből
A promóció véget ért.[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #3952 üzenetére
Ez volt, de félreérthető.
Nyugodt szívvel az utp. Sőt.
Csak a Hp-Canon párosról tudok nyilatkozni, remélem az Epsonokat is véleményezi nálam hozzáértőbb.
A 3 év garancia miatt venném a Canon-t, de a P1102W is kiváló készülék.A pirosat kell elvágni.
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #3937 üzenetére
lézerek nem, de a tintás WorkForce Pro epsonok pl tudják
-
eight
senior tag
válasz Csavarnyuzo #3937 üzenetére
Rendben, ismételten köszönöm szépen
-
eight
senior tag
válasz Csavarnyuzo #3935 üzenetére
Üdv!
Ha megnézed a 3906-os posztot, akkor szerintem elég érthetően magyarul fogalmaztam. Azóta tudom, hogy amit kerestem azt igazából C4-nek hívják, de mivel kérdésben szereplő A4-es boríték nem létezik és nem is jött visszakérdés arra amit írtam, ezért szerintem nem a valóságtól elrugaszkodott állítani, hogy elég egyértelmű volt hogy mire gondolok.
Természetesen megnéztem a leírást és láttam is, hogy 13mm-el kisebb a maximális szélesség, de azt hittem azért ajánlja, mert van annyi mozgástér, csak mondjuk nem tud már majd oda nyomtatni, de bele fog férni.Egyértelműen hibáztam, ezért is írtam hogy "megérdemlem", többet kellett volna kutatnom a témában (csak sajnos mint írtam nem nagyon érdekelnek a nyomtatók, és elég sürgős volt a beszerzés indítása).
Annyi jó van a történetben, hogy szerencsére kell egy másik géphez is nyomtató, és akkor esetleg oda lesz majd véve egy olyan ami tudja a borítékot, és akkor majd csere... csak most az lesz majd a kérdés, hogy találok e ebben az ár kategóriában olyat, mert azért drágább már nem férne bele.
Azért köszönöm!
-
tecsu
addikt
válasz Csavarnyuzo #3899 üzenetére
Újból köszönöm az információt!
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
A214
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #3889 üzenetére
"megvan a Hp megfelelője" egy linket kérhetek ? köszi
-
A214
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #3887 üzenetére
Köszi ,de most ez jó áron van.
Jó lenne a 212w de kicsit húzós árban, ha tudnám hogy mérséklődik az ára várnák még vele.
Mennyire jön ki egy oldal nyomtatás? utángyártott, eredeti
Utángyártott tonnereket jól kezeli?
Néztem már a Samsungokat is de valahogy ezek szimpatikusabbak.
Most a 3év gari is mellette szol. -
Multibit
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #3882 üzenetére
Bocs, azt nem vettem észre!
-
tecsu
addikt
válasz Csavarnyuzo #3879 üzenetére
Igen és a warm up time-ra pedig azt írja, hogy 13,5 mp viszont alá indexként, hogy ez a bekapcsolástól a kijelő működéséig eltelt időt jelzi...
A toner vajon mennyi idő alatt melegedhet be (lehet üzemkész)?https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
válasz Csavarnyuzo #3877 üzenetére
Oké értem, de van egy halk üzemmódja is, amire lehet kapcsolni - ez valami kompromisszum lehet...
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Le Mans Ultimate
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Facebook és Messenger
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest