Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Sziasztok!
Googlet túrom de sehol nem találok infót :
egycsatornás klímáról kéne összefoglaló, állandó, változó térgoatáram, töbzbónás utóhevítés. Ha valaki el tudná mondani, mik ezek, örülnék neki."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Közben kiderült, hogy +szerelvényár. Így 25 voltl cakkompakk a beszerelés. Kedvezményesen.
Egyébként meg jól hűt. 2 *16 m2es , egybenyíló szobát kell hűtenie, már amikor nyitva van a kettő közt az ajtó. Egyébként ha nincs , akkor csak egy 16m2-est.
Kellemes hüsi volt otthon, fel sem akartam jönni. Anyuék általáan naponta egyszer bekapcsolják 1-3 órára, és mivel vályog a ház, tartja is jól a 24-25 fokot egész nap."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Mondjuk az még mindig nem lett pontosan leírva, hogy hogyan vna számolva PONTOSAN a hűtőeljesítmény. MErt ugye a villamos teljesítményt azért elég könnyű kiszámolni. a hűtési teljesítmény képlete akkor mi?
A kedvesem kérdi."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Egyébként a szakmai részét, mint pl. pl. a megfelelő idejű és nagyságú vákuum, ks rézcső, satöbbi dolgokat nem vitatom . Szóval tudom, hogy nem csak annyi az egész, hogy fogják, felszerelik, oszt jónapot...
--------------------------------------------------------------------
Nemvoltam otthon , nem láttam , hogy szerelték , csak annyit tudok, hogy kb 4 óra alatt rakták fel, és hogy fateromék csinálták azt, hogy a fúrás közben a por nem menjen mindenfelé."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Milyen kialakítású a klíma?: -oldalfali
Milyen anyagból van az épület illetve hány falon és berendezési tárgyon kell a csőrendszert átvezetni? : Vályog, 2 falat kellett árfúrni. Max 5m van a belső és a külső berendezés közt. . tök egyszerű fúrni, kvázi a szerelők csak a fúrást, felhelyezést, beüzemelést végezték el. Anyumék takaríották el a port, satöbbi. Átvezetni kvázi csak ezen a két falon kellett.
Mivel nincs sipákoló szomszéfd sem, max 20-30 méterre (merthogy családi ház), így szerintem nem is lett a vibrációmentesség annyira túlbonyolítva.
A kiszállási díj meg.. Egy ekkora faluban, ami kb 3 km hosszúságú?
Hát, izé...
Azért megérdeklődőm maj d a hivatalos árat, is, de szerintem tuti nincs felénk 40.
Jó mondjuk már egy 70 nm-es családi házat is kapsz 4 millkáért... Így viszonyíts...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz anjani182 #342 üzenetére
Ugyanúgy számoltak ahogyan én is, a 2.5 kW-ot nem hűtőteljesítménynek hanem felvett teljesítménynek hitték .Ez pedig mint kiderült nem így működik.
De a jövő havi villanyszámláról majd beszámolok.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Min csodálkozol? Azt hiszem daewoo-t vett, de hétvégén megnézem, és leírom az adatait.
Ja és már most szóltak, hogy a jövő évi beüzemelés előtt kijönnének, kitisztítani, valamikor március - április környékén.
Egyébként ismerősei voltak fateromnak, de megkérdem majd a hivatalos árat is... De szerintem nem több 10-20E forintnál.
Valószínűleg ha valaki rendel fateromnál klímát, őket ajánlja beszerelésre.
Ne feledjük ez mondjuk egy 5000 fős kistelepülés.
-
tildy
nagyúr
Vidéken ezek szerint olcsóbban dolgoznak. Fater vett egy klímát otthonra 35ert (100 k neki kethavi rokkantnyugdijja lenne), 5ert meg beszereltek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tudod ez nagyon fura.
Kidusnál (panel) mindig hüsi votl este mikor hazaértem, mondjuk az is igaz, hogy du. 3kor meg meg lehetett dögleni a melegben. Itt az albiban (tégla) meg még estére sem hül ki a lakás. Ha ez alapján indulok ki, akkor azt a következtetést tudom levonni, hogy a panel hamar melegszik, és hamar ki is hül.
-
tildy
nagyúr
Viszont vasalónál, vagy csak sima hűtőnél, vagy hajszárítónál iylen alapon lehetne hűtési vagy fűtési teljesítmény. Na érted, na Felesleges túlcifrázni, szvsz olyan öles betűkkel kinn kéne lenni a felvett teljesítménynek is, mint a hűtésinek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tévedés ne essék, én is szeretem a klímát, pl. munkahelyen.. Itthon egyelőre lazán elég egy sima ventillátor is. És ez meg szinte meg sem látszika villanyszámlán... Viszont a régi ruszki hűtőnk nagyon
-
tildy
nagyúr
válasz anjani182 #222 üzenetére
JAJ de okosnak tetszik lenni.
'' ''..majd fizetheted a sok villanyszámlát..'' ''
''ilyen tudatlan emberekkel nem is érdemes foglalkozni, rohadjanak meg a melegben''
Qrvára nem tudatlanok, csak rosszul vannak tájékoztatva... És ha egy klímára azt írják 3 kw-os, akkor biza úgyí száámolnak mint én, általában....
De miért van olyan érzésem , hogy nálatoka szülők fizetik a villanyszámlát (persze lehet tévedek... )
Jahm és vannak olyan házak, amelyekben kicsit nehezebb melegben rohafdni, egyszerűen attól is függ, hogy miből van az adott ház."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz anjani182 #204 üzenetére
Villamosmérnöknek tanulok, kicsit konyítok hozzá. Úgyhogy sorry, de az annyit.
Iguana:
''Itt jegyzem meg, hogy a klíma hűtési teljesítménye nem összetévesztendő a felvett villamos teljesítményével''
Igen erre lettem volna én is kiváncsi. Sőt írtam is egyik hozzászólásomban, hogy ''Kivétel persze , ha a hűtési teljesítményt másképp számolják...'' Mint kiderült tényleg így van, ez esetben nem szóltam. Viszont így meg ''részben'' megtévesztő a ráírt teljesítmény. Én spec rögtön felvett teljesítményre értettem, mert általában azt írják a dolgokra... (Pl. porszívó, vasaló, stb..)
-
tildy
nagyúr
Hát nem tudom hogy számolnak 2.6kw hűtési teljesítményt, mi az tán egy energiatermelő eszköz? (Remélem nem mondok hülyeséget, de) Fura , hogy 690W felvett teljesítményhez 2600W leadott tartozna. NEked nem fura?
Kivétel persze , ha a hűtési teljesítményt másképp számolják..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Általában a fogyasztókra (kivétel szgép táp) a felvett, és nem a leadott teljesítményt szokták ráírni. Egy 1000 wattos vasaló pl. 1 kW-t fogyaszt óránként.És az csak egy vasaló.
Nos akkor miért is írják rá azt hogy 2 KW-t?
Jó persze gondolom a 2-4KW az akkor ha csúcstra van járatva az egész..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
No igen, csak egyvalami nem mindegy. Egy sima hűtőnek éves szinten van ez '' Egy 300 literes hűtőnek fagyasztóval 372 kW energiafogyasztása van.''.
Klímáknál meg nem tudom, de félek tőle, hogy óránként 2-3 KWh, -> ha csak 300 órát (napi 8 órával számolva ez 37 nap )veszünk , akkor ez bizony 1000 KW(Kwh-nként 28 forinttal számolva 28000 Ft).
Szép kis summa:S"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest