-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz Dorian #69906 üzenetére
Zöldeket beszélsz. A legtöbb ember nem ért hozzá. Miért is értene? És néha egész pici változtatás már a penész megjelenését jelenti egy lakásban. A legtöbb ember elhiszi amit a reklámban vagy a youtuben lát.
Pl: Nálunk a vegyes tüzelésű kályhát váltotta a klíma és nagyon durván megjött a penész. Pedig mindenki azt mondta hogy a klímával nem lesz gond, mert tolja kifelé a vizet. Csak azt felejtették el hogy azt csak hűtő üzemmódban csinálja. Télen a fűtéskor nem tudja. Én meg elhittem. Aztán már októberben vennem kellet egy pára mentesítőt. Napi 4 liter vizet szed össze. Ennyi vizet te szellőztettessél sose fogsz kitolni 2xfél óra alatt. Arról nem is beszélve hogy sokan a tudatában sincsenek hogy a sarokban az ágy alatt vagy szekrény mögött mi van a fallal. De az is elég ha van egy szigeteletlen vízcső a falban. A másik meg hogy a vékony esetleg rosszul kivitelezett szigetelés többet árt mint használ. És manapság az építőipar teli van kontárokkal. És nálunk a szigetelésnél egy mérnök se javasolt fél órás szellőztetést. 5-10 perc max. naponta párszor.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
DithenS
senior tag
válasz Dorian #69816 üzenetére
Jó nagy idióta emberek vannak, azt ezek meg szavaznak is…
Igazából ha csak hűtés kell, vegyék Daikin Sensirát, marha halk gép, ebbe nincs csepptálca se karter fűtés, így télen is csak. 1 wattos stand by miatt fogyaszt áramot. Japánok nagyon halkak és ha csak hűtés szempont elég olcsón megkapni őket. A mitsubishi is remek klíma. Japánok a fűtésért kérik meg a felárat de azt keményen, persze mindenkit le is nyomnak, de neked ugye nem szempont. -
DithenS
senior tag
válasz Dorian #69809 üzenetére
Ha ki van kapcsolva, akkor is olvaszt, de nem a kondenzáror. Sajna némelyik gépnek elég buta a vezérlése, és nulla fok alatt megy a csepptálca fűtése és a karterfűtése ami a kompresszort melegíti. Ha használod nyílván jó dolog, hisz a te érdekedben vannak benne, de ha csak hűtésre kell, teljesen feleslegesen megy neked télen ez a 2 funkció. Azért jó ha ki tudod húzni, na meg az 1 wattos folyamatos stand by üzemmód is azért elég sok, az 1 nap 24 wattnyi energia a semmire, ennyiből üzemel egy LED izzó 2 órán keresztül! Szóval azért érdemes ártamtalanítani még. Persze nem muszáj konnektoros bekötés, elég ha külön körön fut és a biztosítékot nyomod le télre.
Ha fűtesz is vele egész télen, akkor meg tök mindegy, nem kell ezzel foglalkozni, hisz akkor áram alatt kell tartani nonstop, sőt bekapcsolva hagyni is célszerű. -
ecaddsell
aktív tag
válasz Dorian #69789 üzenetére
Nálunk nemrég (de azért mielőtt még berobbant volna a nyár) szereltek, nem ezt, hanem Gree Smart R-t.
Kicsit több mint 1 hétre jöttek, felmérés nem volt mert felmértem én, hogy mit akarok, meg kb. mit lehet.
Előleg sem volt, kihozták a klímákat a telefonos egyeztetés után, aztán kb. 2.5 óra/db szerelték (vagy is a szaki, ha a segéd nem lett volna totál kezdő akkor kb. 2 óra/db meg lett volna).
Profi ipari szerszámokkal dolgoztak, mivel nem értek hozzá szakszerűségről nem tudok nyilatkozni (nekem annak tűnik), de mennek és pont annyira halk mint vártam.
Az egyik kötődobozba én tettem egy dugaljat (jogosult vagyok ilyet szerelni magamnak), mert pont azt szerettem volna, hogy ha nem használjuk télen akkor ne kezdjen el x100Wh/nap-ból olvasztgatni.
Sajnos a +13e az nálam is megvolt, mert 2m-re van az ajánlat globálisan, de sok gyártó előírja a min 3-at (a kültéri rögtön a fal túloldalán van, a 2m is sok lett volna ilyen szempontból).Mivel szinte biztos több alkalmazottjuk van, persze lehet más tapasztalat is (meg rengeteg fajta klímát árulnak).
A csendes éjszakai mód egyébként úgy működik, hogy pl. 10 fokos levegő helyett most 6 fokost fúj ki (infra kamerával megnéztem, de a műszaki vénám már sejtette, hogy ha lecsökken a levegő áramlási sebessége akkor azt valahol kompenzálni kell). Azaz csendes módban mivel megnő a delta T amit le kell dolgozzon kicsit csökken a hatékonyság (gondolom minden klímánál).
Aki szerelte nem tudta, de mindenféle külön stick nélkül van abban a típusban WiFi amit vettem, mivel a telóról rá tudtam csatlakozni (a szokásos alap jelszóval ami a manualban is megvan). Ennél tovább nem jutottam vele. Max. ha a távinak lesz valami gondja akkor használom.
-
waveson
tag
válasz Dorian #47592 üzenetére
Jaaa úgy könnyű!! :D 26-ban már otthon melegem van, utcán elvagyok a 33-ban is simán gondolom mert nincs választásom, otthon meg van. De jobb szeretem a 24 fokot, alváshoz és chillezéshez. De azon akkor is meglepődtem h kültéri szinte mind állt. Persze a szemközti házon van egy nagyobb kültéri amivel valami gáz van, mert a lift hangját is elnyomja a kompresszor, ott valami tuti nem oké. Nagyon sérült hangja van, és nem egy kis egységről van szó, persze reggelig ment estétől...gondolom egy 20+ éves onoff, mivel a falon lóg a semmibe, gondolom 20 éve nem látott karbantartást max ha megállt. (Mint az enyém ). Annyira tré már, tegnap felvettem 18 fokról 24re h "pihenjen kicsit", erre nem kapcsolt vissza, 26nál vettem le 18ra de háromszor (fél órán belül) aztán úgy döntött elindul, úgyhogy most stabilan 24 fokot tart (24.2 és 24.4 között tartja ki-be kapcsolgatással, kb 6odik próbálkozásra kattogással tudja beindítani a kültérit, a másik mindig működik de vagy 16x kattan mire elindítja a kültéri, lehet hallani h kattanás után próbál elindulni, de nem sikerül neki. Egy mély hang elindul kb 0.3 másodpercig kint, aztán abbamarad. Mi lehet a gond? Alig bírják elindítani a beltérik a kültérit. (Kb 20 éves onoff)
-
Chaser
legenda
-
törölt tag
válasz Dorian #29468 üzenetére
Hát nem is tudom, azt hiszem részben igazad lehet.
de nálam van h tarifa, így szerintem a fűtés nem volt olyan drága, mint az elmúlt években, valamint van olyan helyiség, amit csak ezzel tudtam és tudok fűteni...
gondolkodom azon, hogy az idén csak valóban akkor segítek rá a gázkonvektoros fűtésre, amikor valóban szükség is van rá...tenném azért, hogy tovább tartson a készülék...
-
bigrock
addikt
Elhiszem, és hidd el, mindenféle szellőztetés/fűtés combo-t kipróbáltunk már, nagyon kevés sikerrel. Ceresit=Lóf***z
Ami bevált: a mobil páramentesítő gép, csak az meg most döglött meg és 50K körül van az új, javítani meg nem érdemes...Ez egyébként 24/7-ben napi 6-7 liter vizet kiszedett a levegőből, nem győztem cserélni a tartályt. Az ablakokra is szereltem szellőző nyílást, de kb. 5% hatása volt. Folyamatban van a ház alapjának fémlemezes szigetelése (lapos lemezeket vernek be, amik fedésben vannak és nem engedik felszivárogni a téglafalban a nedvességet.)
A másik alternatíva még a hőcserélős/hővisszanyerős szellőztető rendszer, de az meg 500K-nál kezdődik.
Azért gondolkodom klímában, mert az tud hűteni, fűteni és talán páramentesíteni is, kérdés hogy milyen hatásfokkal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest