Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
inkább ott van a gond, hogy ha valaki a hidegből melegbe kapcsán rosszul lesz, mert leesik a vérnyomása. bár itt is inkább csak az a legsúlyosabb következménye, hogy elesik és összetöri magát.
kicsit túlspilázzák azért ezt...
az érrendszerre, izületekre kb. ez van a legkisebb hatással. rossz étrend, alkohol, dohányzás, mozgás hiánya, túlsúly, na az amivel leginkább romboljuk magunkat.
egyébként meg az esetek legtöbbjében az embernek van lehetősége minimálisan akklimatizálódni. pl. kikapcsoljuk érkezés előtt pár perccel a klímát az autóban. ugyanígy, kiizzadva nem irányítjuk magunkra a jéghideget, hanem szép fokozatosan hűtjük az autót.
ha pedig tényleg nagy gyakorisággal jövünk-megyünk hűtött és meleg terek között, akkor tényleg érdemes valamilyen technikai aláöltözetet hordani. felső ruházat kevéssé izzad át, nem tapad közvetlenül az emberre, illetve a 2 ruharéteg között megint van egy szigetelő levegő réteg, plusz az aláöltözet bőr felőli része elvezeti az izzadságot, van egy fajta természetes hűtő hatása is a melegben.
épület esetében is azért legtöbbször nem a 22 fokból érkezünk a 40-be, hanem valamilyen fokozatokban.
illetve itt is, ha adunk magunknak szakaszonként fél perceket oda-vissza minden esetben, akkor a szervezetünket nagy meglepetés nem érheti. meg ha a klímatelepítést, áramlás irányát is úgy választjuk meg, hogy ne pl. ne bejárati ajtó fölött legyen, 20 fokos helyiségben, akkor ez megint az utolsó egészségkárosító dolgok között van.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz AXisBOLD #40597 üzenetére
Ez az ajánlott hőmérséklet-különség a megfázás lehetőségéről szól, ha a felhevült testtel jóval hűvösebb helyre megyünk be.
Ez elérhető klíma nélkül is, ha a 30 C fokos szabadban dolgozik valaki és bemegy egy hűvös családi házba vagy lemegy a pincébe.
A megfázás elérhető az utcáról egy klímás üzletbe betérve is.Az érrendszer edzésére is szolgál a szauna és utána a hideg-vizes medence vagy az olyan osztott medence, amiben könnyen át lehet csobbanni a 32 C fokos vízből a 18 C fokosba.
A váltott hideg-meleg vizes zuhanyzás is hasonló hatású.
A fentieket nem gyakorlom, de fiatal koromban kipróbáltam.Az erek rugalmasságát az összehúzódás és kitágulás edzi, tartja fenn egy darabig.
A huzamosabb tartózkodás a lakásban a 24 C fokban (télen és nyáron) komfortos és független a kinti hőmérséklettől.
Ha érted, akkor már elavult.
-
DithenS
senior tag
válasz canniball #40584 üzenetére
Akkor mindegy, ha nem mászkálsz ki be, csak az emberek nagyja pont hogy ki be jár naponta többszőr is. Nem mindenki lakásban fekszik egész nap.
Fűteni miért kellene? Ez most valami poén akart lenni? Látom van itt egy két intelligens ember aki ezen tud nevetni, én nem...
Normális lakásban nem kell túl klimatizálni semmit, az izületnek sem tesz jót.
Nálam csak éjjel ment a klíma, mert alváshoz kell az alacsonyabb hőmérséklet, nappal bőven elég volt egy ventillátor. Aztán ha ki kellett mennem a melegbe, nem kezdtem el izzadni mint a ló a sokkhatás miatt, mint a többi ember. Munkahelyemen is ezt utáltam anno, 22 fokra volt téve a klíma, már már fáztam. Kimentem a büfébe, ott aztán levert a halál vize is. Az emberek szó szerint rosszul lettek. De ott csak egyszer kellett átesni ezen egy nap...
Nekem szerencsém volt, mert fiatal vagyok, jobban bírom ezt, de azért 40-en túli kollégák nagyját már megviselte.[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz w.miki #40590 üzenetére
Szerintem ez is olyan csoda, mint a plazma szűrő, meg társai. Ha ugyanakkora, vagy kicsit nagyobb felületen tolja ki a hideget, csak éppen a lyukakon, attól még az erősen hideg levegő ugyanolyan hideg levegő lesz. Ha a sokszorosa lenne a felülete, amin leadja a hideget, akkor lehetne talán érzésbeli különbség.
Különben meg a Samsung klímában nem olyan szuper, mint TV - ben, vagy telefonban. 😊bégé
-
w.miki
veterán
Samsung wind free klímát használ valaki?
Ez tényleg olyan, hogy nem fújja rád a hideg, 15 fokos levegőt a nagy melegben.
Tényleg nem fázik meg mellette az sem, aki kényes a hidegre?
Vagy van olyan klíma, ami ezt tudja?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Real_Necro #40586 üzenetére
De túl sincsen értelme. Hangosabb egy nagyobb klíma, nem szabályoz le annyira, míg a kisebb csöndben és folyamatosan teszi esetleg a dolgát. 😊
bégé
-
lowzor
veterán
válasz Real_Necro #40576 üzenetére
Nekem 7,5kW-os van a földszinten, pillanatok alatt behűti/befűti az egészet.
Még a szomszéd lakrészbe, meg az emelet egy részén is hideget csinál, ha kinyitom az ajtót.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz DithenS #40580 üzenetére
Szóval ha kint 35 fok van, akkor bent csináljunk 29-30 fokot? És ha bent nincs annyi akkor még fűteni is kell? Ugyan már!
Másrészt ha az ember nem mászkál ki-be, akkor nem teljesen mindegy hány fok van kint...?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Real_Necro #40578 üzenetére
Én látatlanban biztosan nem fogom tudni megmondani. De egy klímás kimegy, megnézi és tudni fogja mekkora kell oda, ami kellően hűti/fűti azt a helyet. (pár dologtól erősen függ, pl. attól is, a többi klíma mennyit tud esetleg besegíteni oda, ház szigetelése, elhelyezkedése). Én csak annyit tudok, hogy a Fujitsuk (is) valóban jók. 😊
bégé
-
canniball
nagyúr
válasz baloghgabor #40577 üzenetére
Írta, hogy 3 szobában van még 3 másik klíma.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DithenS
senior tag
-
canniball
nagyúr
válasz Real_Necro #40576 üzenetére
Felesleges, nálunk 2db 3.5-es klíma hűti az egész házat (100+ nm) leszabályozva. Mármint önmagukat szabályozzák le, mert nem kell több teljesítmény. Ez alapján szvsz nektek az 50nm-re is bőven elég lesz egy ekkora. Feltéve hogy van valamiféle szigetelés és nem ezzel akartok egész télen fűteni, mert akkor passzolok.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Real_Necro
veterán
válasz baloghgabor #40577 üzenetére
Oké, de mint írtam, én a nappalit szeretném hűteni. Leírtam szerintem mindent, annyi infó, hogy a klíma helye a szoba közepén van kialakítva, ablakok fele nézve.
Canniball:
Az egész ház 167m2, emelet nincs, csak szuterén, valamint ebből kb 34m2 a garázs.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
baloghgabor
aktív tag
-
Real_Necro
veterán
válasz baloghgabor #40575 üzenetére
Teljesítményben nem túl karcsú? Én 5kW fölött kezdtem nézni, de már 7-esnél tartok...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Real_Necro #40572 üzenetére
Még mindig az egyik legjobb: https://www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima/design-sorozat-ltlu/asyg12ltca-aoyg12ltc ,
Vagy az eggyel kisebbik, a 09.bégé
-
pjen
félisten
válasz Real_Necro #40572 üzenetére
Nekem nincs,de mikor az én klímáimat telepítették,igaz 5-6 éve,beszélgettünk a szerelővel.Ö mondta,hogy jó klímák.
-
mpo
veterán
Egy Hitachi Air Exchanger-rel hűtöttem 12 évig a lakást, még ablakot sem volt muszáj nyitni, a sok funkciójának köszönhetően (levegőcsere, friss levegő befújás, stb.).
Tavasszal egy 3,5 kW-os Daikinra lett cserélve.
Ahhoz, hogy 24 C legyen a lakásban, a nappaliban bizony hűvösebb lesz, ahol a beltéri van.
Ennyi hátránya van az egy beltérinek.
Nem mese, tapasztalatom van.Ha érted, akkor már elavult.
-
pjen
félisten
válasz Real_Necro #40570 üzenetére
Szerintem a Fujitsu most is nagyon jó.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
Családi ház amerikai konyhás étkezős nappalis részére szeretnék klímát választani. Az említett rész ~50m2, de hozzá csatlakozik egy folyosó, ami nem leválasztható, így együtt 74m2 a terület. Elő van készítve a klíma csövezése és elektromos része, de lehet már ez nem használható.
A folyosón ajtókkal becsatlakozik 3 szoba, 2 fürdő és egy garázs, ebből a 3 szobában 14 éves Fujitsuk működnek kifogástalanul, halkan. A hőcserélők az épület északi falán vannak felszerelve, de maga a nappali déli fekvésű és van pár nagyobb ablak is rajta.
Eddig a 3 szoba klímáját használtuk a ház hűtésére, de már időszerű lesz egy nagyobb teljesítményű felszerelése is. Semmi extra tudás nem kell hűtésen és fűtésen kívül. (sem wifi, sem mobil app, stb...)Elsődleges szempont a megbízhatóság és tartósság és hajlok a Fujitsu felé.
Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm.
-
addikt
válasz AXisBOLD #40556 üzenetére
"de nem (bocsánat) idióta mód 23 fokra, ha kint 33 fok van."
Hagyjuk már ezt a marhaságot, nem tök mindegy, hogy hány fok van kint, én 22-23 fokban érzem jól magam a lakásban, függetlenül attól mennyi van kint.
Nem érzem idiótának magam[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
törölt tag
Hát persze. Mint várható volt, a kirohanásodból, amiket rám fogtál, hiába is kértem, egyetlenegyet sem tudsz bizonyítani, nemhogy mindegyiket, csak egy általános eltereléssel jöttél. Tehát rágalmakat mondtál egytől-egyig, de azért köszönjük Emese. Míg mások képesek itt elengedni a dolgot, ha elhamarkodott kijelentéseket tesznek egyes márkákra, csak te nem tudod.
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
fizikai szinten megint az almát a körtével hasonlítod...
amúgy meg nem egy agysebészet a javaslat sem. meg kell találni azt a helyet, ahol nem okoz problémát, ha a helyiség kissé túlhűtött, illetve a legfőképp hűtendő helyiségek közelében van esetleg még egy venti beállításával lehet némi plusz huzathatást is elérni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Miklósbácsi #40561 üzenetére
60nm panelt így hűtöttem egész nyáron hogy a nagyszobában 20-21fokra tettem max ventilátoron és ajtót nyitottam, pár óra múlva mindenhol jó hűvös volt.
Annyi hogy mindenhol van redőny és kívülről 10cm EPS-el szigetelve van a panel márMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Miklósbácsi
tag
válasz Janusz001 #40560 üzenetére
Meg szeretném erősíteni a véleményedet : nálunk is ugyanezek voltak a tapasztalatok. Közepesen hőszigetelt ház, némi fák okozta árnyékolással. A Sensira 3.5 a nyitott szobaajtók mellett hasonló hőmérsékleti értékeket tudott tartani. ( 24 - 25 C fok )
Csodát persze nem vártunk és nem is történt. A hűvös levegő szép lassan elárasztotta a lakást, de nyilván rétegződött : a mennyezet alatt néhány centivel bizonyosan melegebb volt. De ott nemigen tartózkodik az ember, csak csillár szerelésekor vagy festéskor. -
Janusz001
őstag
válasz AXisBOLD #40556 üzenetére
Ha jó a szigetelése a háznak, esetleg fákkal árnyékolt még pluszban, akkor nem reménytelen a helyzet.
Nálam működött, első évben csak 1 klíma volt, megoldotta egész házra a benti 24-25 fokot a legnagyobb kánikulában is, ráadásul nagyobb területen, persze csak éjszakára volt kikapcsolva. -
félisten
válasz #94529552 #40555 üzenetére
hát persze, egyértelmű , micsoda feltételezés egy ilyen gúnyos komment és úgy általában a daikin vs kínai klímás kommentjeid után
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
AXisBOLD
addikt
köszi, akkor maradok a Daikin-nál.
Tudom, hogy ez kevés infó, de egy 64nm-es lakásba szeretnék készüléket. Nappaliba menne, de a másik oldalon lévő 2 szobát is le akarom hűteni vele, vagy legalább mérsékelni a nyári kánikulát, de nem (bocsánat) idióta mód 23 fokra, ha kint 33 fok van.
Szóval ehhez melyik modelleket nézzem? Halk legyen, illetve wifi jó lenne, ezen kívül nincs különösebb igény.
Aurea mediocritas
-
törölt tag
-
félisten
válasz #94529552 #40552 üzenetére
tehát akkor ebből a megjegyzésből az jön le, hogy szerinted 2020 ban olyan hogy klímák és úgy általában felhasználói termékek között minőség különbség nem létezik, csak árbeli. A Syen belépő ugyan azt tudja és fogja tudni sok sok évig,minta Daikin belépő klíma és igazából mindegy miből mit vesz az ember és ne foglakozzunk olyan véleményekkel, mint amit windy írt aki 20 éve szerel klímákat és pár ezer darab mögötte .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
válasz patomi #40544 üzenetére
Jogos az észrevételed! Teejay úr a Daikin istennek hódol, talán még áldozatot is bemutat neki. Konicsiva! Akinek többek közt még akkor is halkabb a klímája, ha traktorhangja lenne mondjuk egy hangtalan Gree-hez, vagy bármi más márkához képest, amiről ráadásul semmi infója nincs, se a karbantartásokról, se a telepítés korrektségéről, gáznyomásról, csövek elhelyezéséről, hogy milyen fokozaton megy, turbó módban, vagy alapjáraton....és még ezer dologról. Persze lehet hangos, mert minden márkából van hibás, vagy lehet éppen valamelyik hiányosan, rosszul telepített....stb. vagy bármi, azt nem vitatnám.
Hogy köszönnek a japánok? -konicsiva és az oroszok? -kocsiniva.
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
-
Pietrosz
addikt
válasz feco70 #40537 üzenetére
Én meg 3 méterről alig hallom az enyém, pedig tetőn is van ráadásul. Érdekes dolgok ezek.
Mondjuk nem volt ez mindig így, feltűnt ugyanis egy kerregő, kattogó hang, sehogy se bírtam rájönni, a burkolatot néztem, húztam a csavaron, aztán véletlenül hozzá értem a csövekhez. Na akkor elhallgatott. Kapott két kötegelőt, amivel össze fogtam a két csövet, azóta teljes csend. Ha a szerelő csak egy picit nagyobb ívben hajtja a csövet, lehet erre nem lett volna szükség. -
patomi
őstag
válasz TeeJay #40545 üzenetére
2-3 kis csepp ugrott ki Jóóóvan na csak ugrattalak smiley lemaradt
Az elmúlt egy évben májusban nem ment csak, amúgy végig. Télen pedig napi 24 órában fűt. Most is megy. Sajna olyan a házunk, hogy nem tudok huzatot csinálni, ezért éjjel sem hűl le a lakás. Mindehhez a kültéri fejmagasságban van az ablaktól, ahol alszunk 1,5 méterre.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
TeeJay
félisten
válasz patomi #40544 üzenetére
2-3 kis csepp ugrott ki a mókuskeréken és most néztem rá hogy elég vastagon van rajta már porcica így nem is meglepő... Ezt a pár kis cseppet leszámítva semmi nincs
De majd ha márciustól szeptember közepéig te is nyomatod minden nap 12-16órát akkor lehet a tiéd is fog pár kis cseppet produkálni[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
patomi
őstag
válasz TeeJay #40541 üzenetére
Te honnan tudod, hogy kompresszor hang volt? Felmásztál szétszedni? Lehetett valamibe beleérő lapát, gáz vagy olaj hiány miatti probléma(rossz szerelés) gumibakok kihagyása(rossz szerelés) meglazult, megnyomott burkolat(rossz szerelés) pl. De persze itt mindenki is hozzáértő
Mondjuk a szarfos kínaimból legalább nem csepeg a fejemre a víz. Le is rúgom a falról az biztos.(#40543) lowzor A kültéri lábai alatt ki kell cserélni a gumibakot. Arra érdemes figyelni, hogy gumik között legyen a kültéri lába. Ne érjen csavarhoz. Kollégámnak az erkélyén van a kültéri(panel) az is rezgett. Kb. 3mm-es gumilapból vágott alátétet és megoldotta a gondot.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
lowzor
veterán
válasz patomi #40540 üzenetére
Nálam az egyik Gree nagyon halk, a másiknál behallatszik a szobába, mikor jobban dolgozik a kompresszor, de annál szerintem el lett hibázva a telepítés, mert rossz helyre rakattam és a fal felerősíti a hangot/átveszi a rezgést. Az udvarról egyáltalán nem hallom hangosnak.
-
TeeJay
félisten
Mennyire nehéz a beltérit szétkapni Daikin esetén?
Most néztem bele a klíma aljába és megvan mitől jött pár csepp hűtés leállítás után, sajnos a mókuskerék elég vastagon poros lett március óta tartó szinte folyamatos hűtés után.
Agyalok hogy tudnám kitakarítani mert szerelő által takarítást jövő március-áprilisre terveztem csak és most még pár hétig amíg 20 foktól melegebb lesz biztos használni fogjukMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
feco70
senior tag
Az asszony melóhelyére nem rég raktak egy gree ambert, mondta is milyen szép, meg csili vili.nem olyan mint a mi két daikinunk. Csak épp az a baj, már az utcáról hallom, a kültérit, mi lesz télen?
-
Siriusb
veterán
válasz lowzor #40532 üzenetére
Elmondom nálunk miért japán klíma van: évekkel ezelőtt fel lett szerelve, csendesen teszi a dolgát télen is, nyáron is, szerelő évente egyszer látja az éves karbantartás miatt.
Kb. letojom (elnézést a kifejezésért) a távirányítót, meg a nem designer beltérit. Persze ez szigorúan az én véleményem. Ki ezt, ki azt tart fontosabbnak, ez teljesen érthető. -
lowzor
veterán
Igen, azt odaírhattam volna, hogy a design megítélése szubjektív.
Nem lenne oka hazudni, mert egy márkához sem kötődik, olyat rak fel, amilyet kérsz tőle. Keveset sem látott szerintem, mert szezonban több gépet is telepít naponta, és rengeteg emberhez jár karbantartani. Ettől függetlenül nyilván vannak hibás Gree-k.
A japánokkal nekem is eddig csak jó tapasztalataim vannak, mert van egy 16 éves Daikinom, és soha nem volt vele gond, mondjuk az még Japánban készült, a mostani török gyártás már annyira nem tetszik. Bár ha a minőség rovására nem ment, akkor végül is nincs azzal gond. -
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Tavasszal felrakatott klímát kell e ősszel tisztíttatni vagy elég tavasszal szezon előtt
?Fűtve nem lesz vele.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
windy
tag
válasz lowzor #40532 üzenetére
Én nem akarlak meggyőzni...Az, hogy melyik fehér hűtőgép mennyire mutatós a falon....ez ízlés kérdése, nekem gyakorlatilag mind egyforma, ez alapján soha nem választanék klímát. A Gree-nek van nagyon szép design beltérije tök jó árban, nálunk ezen a nyáron ez volt a sláger. Daikinból hasonlóan szép gép duplájába kerül. De bármelyik japánt említhetnénk, hogy ne élezzük ki a Daikinra. El kell fogadni, ha valaki nem kínait akar, akkor mélyebben kell nyúlni a pénztárcába. De ez szabad választás kérdése. Én leírom itt a tapasztalataimat, ha valakit érdekel a véleményem, akkor hallgat rá, ha nem az sem baj. Mi nagy mennyiségben értékesítünk Gree gépeket is, Gree gyártású Polar gépeket is, Daikint is, Mitsubishit is, meg még egy-két "márkát" kényszerűségből. Nem árulom el, hogy melyiken a legmagasabb a fajlagos hasznunk...de nem a Daikinon az biztos, úgyhogy, amikor azt dícsérem, semmiképpen nem azért teszem, mert azt éri meg legjobban eladnom. Az viszont, aki azt mondja, hogy nem találkozott még egyetlen hibás Gree-vel, az vagy nagyon keveset látott, vagy nem mond igazat.
-
lowzor
veterán
Az 5kW-osokat nézegetve a legalapabb Daikin annyi, mint egy jobb Gree. A jobb Daikinok meg már 200k-val drágábbak.
Ráadásul Wifi sincs bennük alapból, és full bénán néz ki mind a távirányítójuk, mind a beltéri egységük a Gree-éhez képest.
Az itteni szerelő szerint még egy Gree-vel sem volt soha gond, amit valaha telepített. -
baloghgabor
aktív tag
Nagyon köszi! Hasonlóan gondolom én is. Sajnos a telepítőről nem is mondok semmit sem inkább. Már tavaly is azért jött más, mivel a sokadik ígérete után sem jelent meg karbantartani. Igaz már akkor több, mint öt éves volt a kisebbik gép. Ekkor jött az, aki simán töltötte gázzal, majd ennyi. Persze, hogy jó volt egy ideig, de mivel valahol biztosan szivárog és a tél sem volt olyan hideg, így valahogy elment a szezonban.
Most jó lenne, ha valaki, aki tényleg nem kontár módon oldaná meg és használható is lenne mind a kettő klíma. Tudom a világ vége, ahol élek, nem szívesen jön erre senki sem. Szeged, vagy Kiskunhalas is 35 km, a legközelebbi hely, ahol akad olyan ember, aki látott már hasonló dolgot. De előre nem tudhatom, hogy ha megjelenik, nem valami mást fog művelni, amiért egy csomó pénzt fog ő is elkérni?!bégé
-
windy
tag
válasz baloghgabor #40526 üzenetére
Figyelj, Gábor!
Ha egy gépből elmegy a gáz, az 99 százalékban telepítési hiba. NEm kell töltögetni, kisérletezgetni, hanem le kell fejteni a gázt belőle, megnyomatni 30-40 bar nyomáson nitrogénnel, megkeresni a szivárgás helyét, megszüntetni azt, utána újra üzembe helyezni a gépet (vákum, töltés gyári adat alapján, stb.) Ez az egyetlen módszer, és ehhez nem kell JÓ SZERELŐ, hanem egy alap szakember, normális hozzáállással, hozzáértéssel, lelkiismerettel. Ennyi, nem szabad túlragozni. Én helyedben első körben a telepítőt hívnám vissza, mert valószínű, hogy az ő sara.
-
windy
tag
válasz AXisBOLD #40523 üzenetére
Természetesen még mindig a japán gyártók klímái képviselik a magasabb minőséget. Minden klíma azonos elven működik, dehát minden autó, mosógép, TV, telefon is, mégis vannak jobb és gyengébb minőségűek minden területen. Daikin, Mitsubishi, Toshiba....ha minőséget szeretnél, akkor ezek közül válassz. Ami fontos, hogy ezeknek is vannak belépő modelljei....ne ezeket hasonlítsd össze pl. a Midea vagy Gree komolyabb modelljeivel, mert akkor téves következtetésre juthatsz.
-
Siriusb
veterán
válasz baloghgabor #40526 üzenetére
A szezonnak vége, szóval sokkal több esélyed van rá, mint júliusban.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Siriusb #40524 üzenetére
Igen, ez nagyon hiányzik, a JÓ SZERELŐ, aki nemcsak megnézné és töltene rá, mert az megint csak pénzkidobás és környezetszennyezés lenne, mert továbbra is szökni fog a gáz.
Alapból nagyon tuti kíma mindkettő (FUJITSU), de így használni tényleg nem sok értelme lesz. De gyanítom, nem fogok találni rá értelmes szerelőt, aki időt és energiát fektetne bele. 🙄[ Szerkesztve ]
bégé
-
Siriusb
veterán
válasz baloghgabor #40522 üzenetére
Ezért kell a semleges gázzal végzett nyomáspróba, mielőtt a drága gázt beletölti. Habár az sem 100%, mint az említett esetből látszik, de szerintem az a kivétel volt.
Szerintem először nézz körül, látsz-e olajnyomot valahol. Amennyiben meg vagy elégedve a készülékkel, én megpróbálnám egy jó szerelővel nyomáspróbáztatni, hátha gyorsan kiderül a hiba, mintsem egy gagyibb klímára lecserélni, de te tudod, mi éri meg neked. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
ismét felmerült klíma beszerelése a lakásba.
Most konkrétan az érdekelne, hogy a Daikin lakossági klímák még mindig a top kategóriába tartoznak-e?
Az újabb mondás, hogy minden klíma azonos elven működik, Midea-t is lehet venni, ár érték arányban verhetetlen. De nekem fontos a minőség, apró részletek, zajszint.Szóval a Daikin mint gyártó, összességében még mindig ajánlott-e, vagy esetleg van kerülendő modell vagy el kell felejteni a "japán klímát kell venni" legendáriumot?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Siriusb
veterán
válasz baloghgabor #40512 üzenetére
állítólag hiányzott a gáz belőlük (hol tűnt el, talán a csillám póni elvitte?!
Ha hiszed, ha nem, megrepedhet a hollender, kilyukadhat a cső, akár a kültériben is lehet szivárgás, vagy csak meglazult egy kötés. Ha látsz valahol egy olajfoltot pl. egy hollandernél, ott szivárog, de olyan helyen is lehet, ahol nem látod.
Nitrogénnel szokták feltölteni (olcsóbb, mint a hűtőközeg), hogy megnézzék ereszt-e valahol, de az is lehet, csak úgy található meg a hiba,hogy le kell szerelni a készüléket és műhelybe vinni.
Saját szememmel láttam: tavaly nem ment egy klíma, mert hiányzott a gáz. Szerelő nitrogénnel feltöltötte, járatta a normál nyomás felett fél-háromnegyed órát, nyomás nem csökkent, (olajfolt észrevehető helyen nem volt), minden rendben, gáz feltölt. Idén megint nem ment a klíma, megint nem volt benne gáz. Viszont egy hollandernél jelen esetben olajos volt a cső. -
félisten
válasz Lupus70 #40505 üzenetére
a sensira nem török ha jól tudom, hanem cseh.3 napon belül cserélik azonnal, ezt mondták nálam is, hogy hajtsam meg őket mert ha gond van az előjön a 3 nap alatt általában.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Jelen esetben a szerelőm nem tudom, hogy milyen akció keretén belül, de WiFi modullal 210ezer bruttó Forintért tudja a Nordicot beszerezni. Ehhez képest a Gree Amber vagy G-Tech 253-260ezer Ft körül érhető el. Tehát ez a fő érv a Fisher mellett.
A hullámzó minőséget én értem, de a Nordic sorozattal is van tapasztalatod vagy csak a Summer és az Art szériákkal?
A gáztöltet azért merült fel, mert a szerelőm ezt külön kiemelte, hogy ekkora töltet csak a 4-5kW-os klímák esetén található meg, ezért is tud hosszan nagy teljesítménnyel fűteni a Nordic. Összehasonlításképp a Gree klímái csak kb. 0,71kg-mal rendelkeznek. Na most úgy gondolom, hogy ez a difi nem véletlen, de a másik oldalról meg gyanús, hogy azért több gázhoz jobb kompresszor, nagyobb hőcserélő kéne, ha meg az mind benne van, akkor miért nem alapból 3,5kW a nominális teljesítménye az Fishernek?
Utolsó bekezdésedre reagálva, sajnos messze nem lehet minden műszaki adatot fellelni a klímákról. De még próbáltam angolul és németül is találni valamit, ahol a belső alkatrészekre fény derülne, de nincs semmi. Érdekes, de huszadennyibe kerülő számítógépes tápegységekről százszor több infó van... Ha autót vesz az ember, (főleg, ha használtat), akkor sem elégszik meg annyival, hogy mindkettőben kétezres 140 lovas motor van, mert ettől még hatalmas különbségek lehetnek köztük a megbízhatóság terén.
-
baloghgabor
aktív tag
Nos, évek óta (inkább csak) fűtök, a klímáimmal, amik elvileg japánok (Fujitsu) és jók. Karban is tartotta aki szerelte anno (lehet nem jól teljesen). Sajnos ez nem egy egyszerű dolog, tudom. Tavaly sem ment már úgy, mint kellene (ötödik éve volt az egyik beüzemelve). Az elmúlt tél sem volt hideg odakint, de mégis, mintha... Pedig ősszel valaki megnézte, állítólag hiányzott a gáz belőlük (hol tűnt el, talán a csillám póni elvitte?! 😁), töltött rá, majd jött a tavasz (végre). Ma meg qrva jó idő volt kint, de egy próba : szerény langyos levegőt tol be mindkettő, powerfull módban. Na, ha ez megy télen, akkor mehetek az erdőbe (nagy szerencsém van, kb. 50 méter, csak hát a derekam). Szóval, most ott tartok, hogy Emag vagy bármi lósz@r, 85ezres klíma, aki jön, felteszi, a másik kettőt megoperálja és lőn boldogság! 😁 Ja, a világ végén lakom (Ásotthalom) , lent a déli határnál (igen múlt héten öt migráns a kapu mellett, de ez most nagyon off), de ki jön erre megoldani, ha jön a tél (vagy ősz /tavasz), és megintcsak fázok. Eddig hittem sokmindenben, a klímás fűtésben is, de lassan már, ha fázok is, ez nem lesz szép dolog....
bégé
-
hunaqua
addikt
válasz lowzor #40507 üzenetére
Nagyon valószínű,hogy Gree fog felkerülni hozzánk is.Nem szeretnék vízteleníteni minden ősszel. Eddig így nem tudtam használni ősztől tavaszig . Lentre fog kerülni egy temperáló Gree így nem fog szétfagyni ,fönt meg be tudok fűteni ha kell az Rcool cuccal.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Met
nagyúr
Most vettem észre hogy a távirányító kijelzőjén a bal felső sarokban ott az A betű a nyilakkal (AUTO)
Amikor takarítottam átraktam vetilátor módba és amikor végeztem és kerestem a hűtést akkor csak a hópihét néztem.
Tud olyat csinálni hogy Comfort-ban ha szükséges elkezd szárítani? Mert akkor ez megmagyarázná hogy miért nyílt le félig a terelőlapát. Sajnos ugye a táv nem kap visszajelzést hogy éppen mit csinál a készülék."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
windy
tag
válasz DanielLong #40508 üzenetére
Bár nem én írtam, azt, hogy a Fisher minősége hullámzó, én is egyetértek ezzel. Az indokom egyszerű: A Fisher márka tulajdonosa, importőre több gyártótól is rendel Fisher név alatt berendezéseket. Sokáig a Midea volt a fő beszállító, jelenleg a Gree-től érkeznek a Fisher fő modelljei, de még mindig vannak más kínai gyártótól is modellek. Ahány gyártó, annyi minőség, ezt gondolom, műszaki emberként is el tudod fogadni. Nagy előrelépés tőlük, hogy leváltották a Midea beszállítót a Gree-re, mert sajnos a Midea a mai napig messze elmarad minőségben a Gree-től. Én egyébként csak abban az esetben választanék OEM márkát, ha az eredeti gyártóénál lényegesen olcsóbban kapom meg ugyanazt a modellt. Ez általában a Fisher esetében nem nagyon áll fenn, míg a Polar, C&H, stb esetében általában elég nagy az árkülönbség.
Fogalmam nincs, hogy mire vagy kíváncsi a Nordicban lévő hűtőközegmennyiséggel kapcsolatban. Mihez akarod hasonlítani? Mert így, ebben a formában, erre a kérdésre :
"....mi előnye lehet, hogy a Nordicban 0,91kg R32 van....." egészen egyszerű a válasz, ezáltal tud a készülék hűteni és fűteni.Igen, igazad van. Mi klímaszerelők leginkább a tapasztalataink alapján tudunk tanácsot adni. Ez az egyetlen dolog, aminek nem tudsz a neten utánanézni, minden más adatot fel tudsz lelni egy adott klímaberendezésről. Ezért lehet értékes a fórum a klímaválasztás előtt állóknak, mert itt lehet olvasni felhasználói és szerelői tapasztalatokat is.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz tboy72 #40496 üzenetére
Én nem láttam Windy kollégától sehol sem tanácsot az én kérdésemre. Ellenben bármikor meghallgatom az ő véleményét is, sőt! Viszont műszaki ember lévén, nekem annyi nem elég, hogy a "Fisher minősége hullámzó", mert ez nem jelent semmit. Leginkább annak örülnék, ha valaki, aki látott már ilyet belülről, elmondaná, hogy mi a különbség egy Fisher Nordic, egy Gree G-Tech meg egy akármilyen japó között.
A másik infó, ami még befolyásolna, az a meghibásodási arányáról szóló tapasztalat, de gyanítom, hogy ilyen sem lesz senkinek itt.
Feltettem a kérdést is, hogy mi előnye lehet, hogy a Nordicban 0,91kg R32 van, de erre sem jött válasz. Ezzel kapcsolatban is bármit meghallgatok, bár régen volt a Hőtan tárgyam az egyetemen, de szívesen átnézem újra a hőmérséklet-entrópia diagramokat.
Félreértés ne essék, én most senkit sem akarok támadni, csak egyelőre itt azt látom, hogy a tanácsadás inkább tapasztalati úton zajlik.
-
lowzor
veterán
válasz hunaqua #40504 üzenetére
Kínai vonalon szerintem maradnék a Gree-nél, mert eddig jó tapasztalataim vannak vele. Bár a Midea-ból bejövős a Breezeless, de nem sok tapasztalatot találok róla.
Japánokból csak Fujitsut meg Panát találtam, ami tudja. De a Fujitsuban pl 400-ért még Wifi sincs, és csak 4kW-os, az ennél nagyobb teljesítményűek már horror áron vannak.
Gree-ből van 300-ért 5kW-os Comfort X, és abban Wifi is van.[ Szerkesztve ]
-
Lupus70
csendes tag
Frissítés!
Ma beszereléásre került a Daikin Sensira. Öröm és boldogság...Hűtés szép csendesen megy.
2 perc után magától kikapcsol. Fejvakarás...Török gyártóknak hosszú, boldog élet kívánása....Kód kiolvasás. Hőszivattyú megszorult, beállt. Valszeg nem volt benn elég olaj. Daikin ígérete szerint 72 órán belül kültéri csere.
(Megjegyzem, a tavaly vett Daikin gyögyörűen teszi a dolgát)[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz lowzor #40503 üzenetére
A nyaralóba teszek még egy klímát az idén .Az emeleten van egy Rcool, semmi gondom vele, de az sem tudja a temperálást,tehát az kiesett. A Gree és klónjai,a Midea és klónjai,a Hisense ezek tudják. A Japánokat nem tudom.
Azért is mondom,hogy a kínai klímák nem ennyibe kerülnek. Szerbiában vagy Romániában (vegyük ezt mert ez uniós) 120k egy Gree,egy Hisense nincs 100. Ezek "olcsó" cuccok.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
windy
tag
válasz hunaqua #40497 üzenetére
Persze így is lehet gondolkodni és sokan ezt is teszik, de van egy réteg, aki meg inkább úgy véli, hogy megveszi az ötven-százezerrel drágábbat, és .
1. Nem sárgul meg három év alatt, de tíz év alatt sem.
2. Nem kell lecserélni 15-20 évig, mert kb. ennyi az élettartama
3. Nem kell tűrni a zajosságát
4. Sokkal kisebb a meghibásodási rátája
stb.
5. Ha mégis meghibásodik, van hozzá alkatrész, szervíz
6. Érvényesíthető garancia vonatkozik rá.stb.
Természetesen mindkét gondolkodásmód elfogadható.
Egyébként lassan két évtized alatt, amióta légkondicionálással foglalkozom, már rég rájöttem, hogy nem a Daikin a legjobb biznisz számunkra. Valamikor 2002-2003 környékén jelentős mennyiségű TeknoPoint gépet telepítettünk, és azt kell mondjam, hogy azokat már gyakorlatilag mindet le is cseréltük újabbra, sőt volt, ahol már a harmadik "olcsó" gép került fel ugyanarra a helyre. Japánok közül a Daikin és a Hitachi voltak akkoriban a látókörünkben, és azokból még nem került cserére 3-4 darabnál több. Van rálátásom, mert az akkori ügyfeleink kb. 85 százalékához a mai napig járunk karbantartani.
Szóval így utólag látható, hogy jobb biznisz eladni a rövidebb élettartamú klímákat. -
hunaqua
addikt
Persze,az még japán.
..de az on-off Midea is megy a cégnél nagyon rég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest