Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Miklósbácsi #40691 üzenetére
A csúcsoktól a B+C típusú túlfeszültség levezető tud megvédeni. A szedett-vedett D-s nem igazán.
De ugye előbbi a kismegszakítós szekrénybe kerül, utóbbi meg az eszköz elé.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
edk-
őstag
A különálló páramentesítő készülék az, ami hűtés nélkül tudja csökkenteni a páratartalmat.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Miklósbácsi
tag
Évek óta használunk a légkondik fogyasztásának mérésére egy Conradnal vásárolt egyszerű mérőt / mérőket. Elégedett vagyok velük a kezdetek óta :
Basetech Energy Monitor 2000
Számomra előny, hogy nem igényel semmilyen elem vagy akku áramforrást, tehát ezek cseréjére vagy töltésére nem kell odafigyelni. Feszültségmentesítve sem felejt, ami fontos. Ára a Conradnal elenleg 3490.- Ft.
Elé dugtam be a konnektorba egy egyszerű túlfeszültségvédő aljzatot. Csodák nincsenek : egy közvetlen villámcsapástól nyilván nem védi meg a klímát,de a randa hálózati feszültségcsúcsoktól azért remélhetőleg igen.
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
A Gree készülékek vagy az aplikáció logolják az áram fogyasztást?
-
TeeJay
félisten
Na várj ha hűtés módban van akkor a kültéri fűt és ott a 46fok alatt mennie kell simán
0fokban is menne a hűtés nem?
Bent van 24fok kint 0fok akkor bent tudni kellene hűteniUgyanez fűtésben, a kültéri hűt és amíg a kültéri hőmérséklet magasabb addig simán tudnia kellene fűteni bent. Nem?
ha kint 15 fok van és bent 25-öt akarok csinálni azért annak mennie kelleneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sulaco55
kezdő
Télen le lehet kapcsolni a klíma kismegszakítóját, nem okoz problémát ha nincs áram alatt?
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, lehet télen valahogy páramentesítésre használni a klímát?
Vérboci
-
TeeJay
félisten
válasz envagyok #40665 üzenetére
Úgy tudom 1gramm ózon 10köbméter levegőhöz elég
Tehát egy 20nm szoba ami 2,5m belmagassúgó az 50köbméter ahhoz kell 5gramm ózon szóval az én 10grammos ózongenerátoromat legalább 30percre nyomom be ilyen esetben bár én még hagyok rá hogy még több ózon legyen.
Egy kocsi jó ha van 5-6köbméter oda 10-15perc is bőven elégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dumcsi7
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Holnap van találkozom egy újabb klímással, meglátjuk ő mit mond.Eddigi szakik közül: 2 klíma, 1 lég csatornázható klímát ajánlotta...
-
runner 125
nagyúr
válasz dumcsi7 #40670 üzenetére
Beszélj klímással is, mert egy fotó alapján nehéz meghatározni, h melyik a legoptimálisabb klíma az adott térbe..
Más felől ez ugyanolyan, mint a gázkazánválasztás. Az sem jó, ha túl kevés, de az sem ha túl sok a teljesítménye az adott térhez, figyelembe véve az ingatlan hőtechnikai adatait.
Amennyire én utánajártam, nagy átlagban 14-20 m2-esre terekbe elég a 2,5kW klíma teljesítménye. Ha nagyobb teljesítményűt raksz és nincs kihasználva az ereje, sokkal többször fog ki be kapcsolgatni, ami hosszú távon nem biztos, h egészséges.Egyébként márkát tekintve én japán párti vagyok (mint sok egyébben is), nálam Panasonic Etherea-k vannak fent. Japán vonalon ár/érték arányban szerintem a legjobb. A+++ -osak.
SEER 8,5, SCOP 5,1[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
edk-
őstag
válasz Real_Necro #40671 üzenetére
Csak épp COP=1, szemben a klímával, ahol többszörös.
-
Real_Necro
veterán
válasz dumcsi7 #40670 üzenetére
Ha hűteni, szárítani nem kell, szerintem felesleges a klíma. Vannak nagyon jó fali fűtők már, kb úgy néznki mint egy klíma. Nem kell csövezés, szaki, külső egység meg karbantartás sem olyan sűrűn.
Szellőzésre meg vannak hatékonyabb módok.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dumcsi7
csendes tag
Csalókák a képek, megvan a 15m2.
Örülök, hogy meg lehet oldani egy klímával.
A hütés valóban nem nagyon lenne használva, nyáron nem megy feljebb a hőmérséklet 22 foknál.
Ha nem muszáj nem szeretnék adni érte 2-3-szoros pénzt feleslegesen, ha elég egy klíma.
Árban nincs nagy különbség így maradnék a 3,5 kw-nál.Esetleg tudnátok ajánlani valami csendeset, jól felszereltet, (wifi jó ha van) ?
Előre is köszönöm.
-
Real_Necro
veterán
Ha hűteni nem kell nyáron sem, nem egyszerűbb egy sima fali fűtőtest? Szellőzésre meg egy hőcserélős vagy csak egy sima lamellás szellőzést kiépíteni... Csak egy ötlet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
windy
tag
válasz dumcsi7 #40664 üzenetére
Jó elgondolás, be kell rakni egy jó 3,5 kW-os klímát és megoldódott a fűtésprobléma.. A gőz szerintem semmi problémát nem fog okozni, hiszen, ha fűtésre használod a klímát, akkor nem nagyon van esély a beltéri gombásodására. Persze oda kell rá figyelni, leginkább nyáron, amikor nem fűtesz vele.
-
dumcsi7
csendes tag
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni.
Több szakemberrel beszéltem már, van aki sima klímát ajánlott, volt olyan aki lég csatornázható klímát....Adott egy nyaraló, benne egy pincéből átalakított fürdő, melyben nincs fűtés, hütés kialakítva, de ezen szeretnénk változtatni.
A probléma hogy az egész fürdő szinte a föld alatt van, 1 ablak található szint felett, 1 ablak pedig szobába nyilik...
Télen abszolúte nem lehet használni, ezért szeretnénk megoldani ezt a problémát.
Jakuzzi felett található egy infrapanel amit nyugodtan ki lehet "dobni" mert semmire nem elég.
Annak a helyére lehet feltenni klímát vagy a kiáramló gőz pára miatt nem ajánlott??
Létezik olyan klíma amivel a szellőztetést meg lehet oldani, hogy friss levegő kerüljön be a helységbe?
Csatoltan küldök képeket.
Előre is köszönöm a véleményeket.
[kép]
[kép] -
tibibi
őstag
válasz Real_Necro #40662 üzenetére
Megvettem mindet majd kapsz
-
mrmft
senior tag
Semmi ertelme. Ha behabozod, a kosz nem jon ki, cserebe eselyes, hogy megmarja a szivacs tomiteseket a rendszerben. A "Bomba" pedig gyakorlatilag egy legfrissito...
Az ozon jo ha bogarad van vagy egyeb elolenyed van, azokat kiirtja, de a rendszered nem lesz tiszta, ahhoz celzott fizikai tisztitas kell.
Ha megoldast akarsz, vegyszeresen ki kell tisztitani a hocsereleot, majd kimosni es pollenszuro csere. Mindezt minimum evente, de ha poros a kornyezet akkor gyakrabban. Ez kb. 8-10 ezer forint es 1-1.5 ora munka tipustol fuggoen.@#40657 erdely_a
Mosd is ki a hab utan! Meg fogsz lepodni mi fog meg kifolyni belole...[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Aliexpresszen 20-50USD egy generátor, nemrég vettem egy 36gramm/óra teljesitményűt.
Áfa és vámentesen ideért 1 hónap alatt. Működik szépen. -
windy
tag
válasz Real_Necro #40651 üzenetére
Minden klímát lehet hivatalos úton telepíteni. A rendelet az új berendezések telepítését szabályozza, valamint a hűtőközegek kezelését. Arról nincs szó, hogy egyik helyről leszerelt gépet ne lehetne egy másik helyre felszerelni. Mindennek megvan a hivatalos útja. Meg az "elvileg" is.
-
Real_Necro
veterán
Ezek telepítése milyen módon oldható meg, ha klímát (elvileg) csak hivatalos úton lehet telepíttetni?
-
wonderx
újonc
Valóban történt változás és 2020. Január 1.-től már SCOP>=3,4 lett a feltétel.
www.nkmenergia.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=659111
----
Viszont úgy tűnik, hogy a szolgáltató tovább szigoríthat.
Az EON-nál látok pl.ilyet, hogy
• 4,1-es SCOP – 6 kW teljesítményig
• 3.8-as SCOP – 6,1kW-11,9 kW teljesítmény között
• 3-as COP – 12 kW teljesítménytőlTudja valaki a különböző szolgáltatók aktuális elvárásiat?
Az NKM(DÉMÁSz)-é érdekelne igazából, mint érintett.
[ Szerkesztve ]
-
wonderx
újonc
válasz DanielLong #40644 üzenetére
Azonban a H tarifához elég ha a COP>=3 feltétel teljesül.
Klímás fűtés (azaz levegő/levegő hőszivattyú) esetén
- kinti +2 fok
és
- benti +20 fok
esetén kell meglennie a fenti COP-nak.Ami a mostani (és a nem túl régi vacak) klímáknak nem kihívás.
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz runner 125 #40641 üzenetére
Éppen hogy picivel kisebb a különbség, mert az arányt kell nézni.
8.5 / 6.8 = 1.25
5.1 / 4 = 1.275Egyébként is a fűtés jóval többet számít, nálam a múlt szezonban fűtésre tízszer annyi áram kellett a klímának, mint hűtésre. Érthető, hiszen a nyári időszak középhőmérséklete jóval közelebb van a szobahőmérséklethez, mint a téli időszaké.
Nálam a fenti különbség évi kb. 7000 Ft megtakarítást jelentene a villanyszámlában. Nem biztos, hogy az élettartama alatt megtérülne a drágább készülék felára.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
"saját tapasztalatokból" = nekem mi az ideális
ne haragudj, de ezen mit nem értettél? jössz itt ezzel a hülyeséggel, hogy 26 fokban, meg fűteni kellene...ha neked 23 az ideális akkor annyi, nem vita téma, elfogadtam.
nekem meg 5 perc után folyik azt orrom, érzem a hátam, tehát nekem sok vagy épp kevés (nézőpont kérdése)na részemről ezt lezártam.
Aurea mediocritas
-
runner 125
nagyúr
-
edk-
őstag
válasz runner 125 #40639 üzenetére
Ezek az arányszámok azt mutatják, adott mennyiségű elektromos energiából mennyi hőenergiát állít elő a gép.
COP = 4 esetén 1 kW villanyfogyasztásból 4 kW hőenergia lesz, COP = 5.1 esetén 5.1 kW. Az EER hűtésre adja meg ugyanezt.
A COP és az EER függ a külső és belső hőmérséklettől. Az S előtag szezonális értéket jelent, vagyis egy elméleti szezon átlagos COP vagy EER értékét.
Fűtésben egy szezonban, ceteris paribus a SCOP = 4 gép várhatóan 27-28%-kal több elektromos energiát fogyaszt, mint a SCOP = 5.1 gép.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
SEER 6,80, SCOP 4,00
SEER 8,50, SCOP 5,10
A fenti értékek két különböző, azonos teljesítményű (2,5kW) klímától származnak. A jelentésüknek utánanéztem, fűtő hűtő mód energiaosztály.
%-ban kifejezve mennyivel fogyaszt többet kb az első típus?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Galahed
senior tag
Sziasztok
Eljött a karbantartás ideje, rövid kérdésem lenne:
A karbantartást bármelyik "hivatásos" klimaszerelő megcsinálhatja (nálam konkrétan Mitsubishi készülék) hogy a garancia tovább éljen? Vagy ezt be kell jelenteni/regisztrálni a karbantartás tényét a gyártó felé?
Vagy elég baj esetén számlával igazolnom, hogy a karbantartás végre lett hajtva a készüléken? (szóval nem tudom mi ennek a folyamata, a beszerelő cég sajnos messze van , több a kiszállási dij mint a munkadij...) -
Miklósbácsi
tag
válasz Miklósbácsi #40635 üzenetére
A név : Windy. De lemaradt, neki szántam.
-
Miklósbácsi
tag
A történeted és a mindent megoldó ötleted megérne egy szép ötöst, ha osztályoznák.... ! Köszönöm.
-
törölt tag
válasz feco70 #40629 üzenetére
Előtted ott van leírva a megoldás, csak egy alkalmas főnök kell hozzá. Azt pedig, hogy milyen hőmérséklet legyen a helyiségben, azt pár nap alatt ő maga eldöntheti. Például ha egy-egy nap fixen 23, 24, 25, vagy 26, vagy x fokon működteti a klímát, és amikor legjobban megy a munka/ legkevesebb a vita, annyi maradjon ezentúl beállítás, és ezzel a vita lezárva.
-
feco70
senior tag
válasz Miklósbácsi #40626 üzenetére
Sajnos nálunk sincs egyetértés, mindig megy a vita
-
windy
tag
Nekem is van egy sztorym erről a szituról. Adott egy irodaházban egy viszonylag nagy helyiség, ahol 8-9 hölgy ül és dolgozik. Egy elég nagyteljesítményű kültéri egységen három kazettás beltéri egység dolgozik, egy fali "termosztát" vezérléssel. Természetesen soha nem felel meg a beállított hőfok mindenkinek. Van, aki letekeri 22 fokra, van, aki feltekeri 26 fokra a hőmérsékletet. A főnök már azt is kileste, hogy alig várják, hogy kimenjen WC-re az, akinek folyton melege van, és már telergeti is az ellenzék a termosztátot. Többször hívtak minket, hogy találjunk valami megoldást, dehát ahhoz nem mi kellettünk volna, hanem a HR-es. Aztán eszembe jutott valami. Bevittük a fali távirányítót a főnök irodájába, és innentől kezdve ő kezelte azt, míg a falra felkerült egy "vak" termosztát és azóta azt tekergetik, és béke honol. Nagyjából mindenki elégedett és a hőérzetük is normalzálódott. Pszichésen.
-
hunaqua
addikt
Látod,nem kellett volna klímát venni.Nagy barátságban ,összhangban dolgoznának még mindig. Legfeljebb a főnököt szidnák,hogy nincs klíma.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Miklósbácsi
tag
Jól mondod, ez így van : "Amúgy otthon mindenki úgy és annyin használja ami neki jól esik..."
De egy munkahelyen ? Jó pár éve egy forró napon benyitottam egy irodába. Szabványos laktanya épületben volt valaha, a lapos tető alatt a déli oldalon 3 különálló délre néző nagy ablakkal.
Az ott dolgozó 5 hölgy régóta panaszkodott a nyári elviselhetetlen hőségre. Végre a főnökük berakatott nekik egy ablakklímát - ez is nagy szó volt akkoriban.
Amikor beléptem, a következőt láttam : a két szélső nagy ablak tárva - nyitva, árad be a hőség. A középsőbe épített ablakklíma teljes erőre állítva fújja a hideget. Az előtte az asztalánál ülő hölgy egy meleg dzsekiben dolgozik, a többi vékony blúzban és pólóban izzad.
Rögtön kiderült, hogy egy háború közepébe csöppentem. Egy dohányfüstös háborúba.
Egyszerre szerettek volna hideget, meleget, cigarettát ( még lehetett az irodában ) és tiszta levegőt.
Talán még ma is veszekszenek....
-
lowzor
veterán
Gree G-Tech-ből 3,5kW-os a legnagyobb?
-
TeeJay
félisten
Napon álló kocsiban is 23-24fokra durrantom a klímát, annyi hogy a befúvókat úgy mozgatom hogy ne rám tolja. Maxim a a torkom kapar kicsit pedig én már 24fokban is izzadok mint a ló egy maraton után úgyhogy 40fokos autóba ülve szaunázok
Lakásban 25fok kevés volt hiába szigetelt a panel 10cm EPS-el kívülről
mondjuk még régi panel ablakunk van, azt ha le tudom majd cserélni tripla gumis minimum dupla üveges műanyag ablakra akkor kevésbé kell majd klímázni meg több idő lesz mire felmelegszik majd újra a lakás.
Akkor is 24fokon fogok bent feküdni és párom is jól érzi magát így pedig azért a nők fázósak.
24fokon nem is fogyaszt atom sokat a klíma szóval boldog mindenki
Diktálós számlázást csinálok a szolgáltatónál 7ezer szokott lenni a számla télen, most nyáron 10-12ezrek voltak úgyhogy havi 4-5ezer a klímaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Na emberek tessenek lenyugodni és visszatérni a mederbe.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Orlin
addikt
Jó a buli látom.
Amúgy otthon mindenki úgy és annyin használja ami neki jól esik...
Amúgy 34 fokokba nálunk is 23-24 fokot tartott bent a klíma.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
DithenS
senior tag
válasz Daffni2 #40611 üzenetére
Kettőnk közül ki a nő? Aki nem bírja a 26 fokot? Mert az te vagy. Mi lenne ha kint kellene kicsit néha dolgoznod? magadat parodizálod ki... ez a suttyó viselkedés egy törzsgyökeres pesti lehet csak ;D Továbbra is fent tartom, hogy ahol fel kell öltöznie mindenkinek, mert klíma van, rohadtul nem normális. Még a túlsúlyos kolléganőm is fázott, pedig jutott 170 centire vagy 90kg.... Szóval volt ami melegítette... Readásúl pont rám fújta a hideget, papírokat is vitte le az asztalról a szél. De igen ez kell, mert valakinek melege van... Pont nem érdekel
De fent írtam, nekem is van klímám, éjjelre sok a 26, akkor szeretem lehűteni 23 fokra. Akkor jót alszok.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz valakky #40617 üzenetére
Ki vagy te, hogy megmond kinek mit írjak? :S
Csak egy tanács volt, mindenki azt csinál amit akar. Leírtam hogy nem egészséges, aki nem bírja a 26 fokot elviselni egy ventillátorral. Saját tapasztalatot osztottam meg, hogy miken ment keresztül minden ember a munkahelyen, mikor agyon volt klimatizálva a helység. Szerencse hogy központi klíma volt, még állítani sem lehetett...
csak marha jó volt munka végén kimenni, felszállni a 35 fokos utastéri bkv-ra és nem meghalni. Fejfájással túltettem magam, de mondom, volt olyan kolléganő aki orvoshoz került ez miatt. Ott is hiába szóltunk, ugyan ez a bunkó válasz volt. -
valakky
aktív tag
válasz DithenS #40608 üzenetére
mondjuk szerintem itt a lőtéri kivert kutya se kíváncsi innentől arra, hogy te hogyan érzed 4 fal mögül ki-be járkálva, vagy otthon, meg milyen hőmérsékleteket javasolsz-tartasz, meg kinek. javaslom ezeket az infókat a továbbiakban családi meg baráti körben tartani.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
....nem,minden mindegy csak a Daikin !
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
B_I_G
tag
arról vitázni, hogy kinek mennyi a megfelelő hőmérséklet?!
mi lesz a következő? kedvenc szín? lol -
lowzor
veterán
válasz Daffni2 #40609 üzenetére
Főleg hogy ha kint 38 fok van, akkor nálam a földszinten nem megy 24-25 fok fölé a hőmérséklet. Akkor teljesen feleslegesen rakattam be klímát, ha a 26-27 a tökéletes. Ha a benti hőmérséklet fölé állítanám, akkor nem is hűtene, hanem csak ventilátor módban menne.
Nekem is 23 fok az ideális klímával, de ez erősen emberfüggő. -
addikt
-
DithenS
senior tag
Aha, marha jó, mert munkahelyen senkinek sem volt melege... Valaki a veséje miatt nem jött többet dolgozni, mert úgy felfázott neki. 26 fokban egy egészséges embernek nem lehet melege. Akkor egy dagadt igénytelen elhízott disznó emberről beszélünk. De bocsi, teljesen nem érdekel az olyan ember problémája. Dobjon le pár kilót, azt nem hal meg 26 fokos melegben...
a túlklimatizálás nem egészséges, és itt nem arról van szó, hogy ki a fasza gyerek, meg a kemény. Látom te ezen a szinten vagy, bicepszed nem mutatnád meg? Vagy legalább feszíts be légyszi. Csak hogy tudjam, ki a kemény macsó férfi kettőnk közül
Hál istennek én vagyok olyan formában, hogy 26 fokos benti levegőt egy ventillátorral tudom kezelni. Éjjel kellett csak klíma.
De amit fent leírtam elfelejteni, nem panelban lakok, hanem tégla házban. Panelban muszáj lenne nyomatni, de ott sem 22 fokra. -
addikt
-
DithenS
senior tag
Maradj már ezzel a béna szar viccedel... fent is szánalmas volt az egyik kollégádtól. Fűtsél akkor ha ennyi eszed van....
De elmondok egy marha nagy titkot, a 7 fok nem kőbe vésett valami, hanem egy közép érték.
Ha kint 38-van akkor bent a 26-27 tökéletes. Ezt a szervezetet jól fogja tolerálni. Alapból 26 foknál megindul az emberben egy kisebb fokú izzadás, és kicsit fehevül a tested. Ezért ha kimész, jobban fogja bírni. Ez 22-24 foknál nem történik meg. Nekem a testem szó szerint hideg ebben a környezetben.
Valaki itt jött a téllel, hogy azzal mi a helyzet. Nos semmi, felöltözöl, a tested meg szabályozza a testhőmérsékleted.
A 22-24 fok csak éjjel ajánlott, mert az alváshoz kényelmesebb és egészségesebb. Nappal nálam egy ventillátor bőven jó volt. Jól viseltem ha ki kellett mennem.[ Szerkesztve ]
-
-
AXisBOLD
addikt
bocs, de ne hasonlítsuk össze a szauna kultúrát a kelkondicionálással, illetve egyik vagy másik élettani hatását.
persze a 24 fok az ideális nagyjából minden embernek, nem is akarok erről vitatkozni,
inkább azt mondom, hogy saját tapasztalatokból, magamon érzem, hogy nem jó az, ha kint 33 bent meg 23 fok van és ezt váltogatom.
sokkal jobban viselem a kinti 33 fokot, ha bent ettől csak ~5 fokkal térek el.Aurea mediocritas
-
TeeJay
félisten
Rudas fürdőben van 44 fokos forró medence mellette meg 10 fokos víz aminek a tetején úszik a jég darab, legjobb oda vissza menni egyikből másikba.
Nyáron hányszor jöttem haza forróságban és sosem volt bajunk mikor 23fokra hűtött lakásba értünk haza. Klíma elé/alá nem kell ülni meg bolond módon nem kell nyomni és akkor nincs baj. Nekem a torkom nagyon érzékeny az ilyenre de lekopogom március óta klímázok és semmi bajom nem voltMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lazy
csendes tag
Találtam egy ilyen leírást, hát ha valakit érdekel gondoltam megosztom.
Vezéreld bárhonnan a klímádat interneten keresztül!
Hogyan tudod letölteni a Gree készülékedhez a mobil appot?
1. Töltsd le a GREE+ nevű alkalmazást, majd telepítsd.
2. Indítsd el az alkalmazást, és add meg a szükséges engedélyeket.
3. Jelentkezz be már meglévő fiókoddal vagy Facebook profiloddal, vagy hozz létre egy új
fiókot. Szervernek az európai szervert válaszd.
4. A „+” gomb megnyomása után válaszd a légkondicionáló ikont (AC).
5. Állítsd alaphelyzetbe a berendezés WI-FI modulját.
WI-FI gombos távirányító esetén: Készenléti állapotban (kikapcsolt, de áram alatt lévő)
Nyomd meg együtt a MODE és a WI-FI gombot rövid ideig. WI-FI gomb nélküli távirányító
esetén: Készenléti állapotban (kikapcsolt, de áram alatt lévő) Nyomd meg együtt a MODE és
a TURBO gombot hosszú ideig (kb. 10mp).
6. Add meg a helyi router kapcsolódási adatait.
7. A „Search device” megnyomása után várj amíg a kapcsolat automatikusan létrejön.
A keresés indítása és a WI-FI modul alaphelyzetbe állítása között ne teljen el több, mint 2 perc, különben a keresés sikertelen lesz.
8. Sikeres kapcsolat esetén a légkondicionáló hangjelzést ad.
Android készülékedhez az appot innen tudod letölteni
https://play.google.com/store/apps/details…
Apple készülékedhez az appot innen tudod letölteni
https://apps.apple.com/us/app/gree/id1167857672[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz baloghgabor #40592 üzenetére
azért nagyon nem mindegy, hogy mekkora a huzathatással és áramlással érkezik a hűvösebb levegő.
mekkora a mókuskerék, annak fokozata, hőcserélő.
azért abban a böszme dobozban bőven elfér ezekből az átlagtól nagyobb, plusz ha valahogy szórja is a levegőt, akkor bizony komfortosabb lehet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11