Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz dobolan #19499 üzenetére
Ez nem vita kerdes, hanem teny de tobb pro van a klima mellett abban sztem egyetertunk, eves karbantartas mindkettonek kell, ott egalban vannak
Csillivilli bojler ara 60tol indul ariston velis szemelyeben_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dobolan
senior tag
válasz Chaser #19498 üzenetére
"és tegyük hozzá, konvektorral, kazánnal csak fűteni lehet, hűteni nem illetve olyankor egyben a párátlanító gép is letudva, és nincs vele akkora bürokrácia mint gázzal, bekerülési ktsg-e meg klasszisokkal kisebb és kalasszisokkal kevesebb idő alatt megvan, felfordulásról nem is beszélve, jó a központi fűtés de zsebbe nyúlós és nagy kosszal/zajjal jár, ha bürokrácia részét nem is nézzük"
Nem vitának szánom, de a teljesség kedvéért azt is illik hozzá tenni ha kazánnal is hasonlítod, hogy a klíma meg meleg vizet nem tud előállítani, vagyis arról külön gondoskodnod kell egy másik géppel.
-
Chaser
legenda
válasz elfelejtette #19495 üzenetére
igen, hangsúlyosan olyan fűtőszállal ami sokat megy teljesen feleslegesen, nem sok a 160w, de 10 órával 1,5kw, 20 órával már 3 naponta, 120ft, egy hónapra vetítve 3-4e, ami ha szükséges fagyás ellen oké, egyébként kidobott pénz
lég m3-ben ez is 100-nál van jelenleg, sőt inkább felette, 15-16nm alul nincs hőszigetelve, alatta pince, egy kis részét szigeteltem ytonggal meg száraz esztrichhel, csövek miatt úgy tudtam megoldani fürdőt, ajtót már cseréltem, de az csak egy olcsó lépcsőházi ajtó, hamarosan megy elé üveg ajtó is, talán ablakot is cserélem, aztán padlóra hőszigetelő burkolatok, álmennyezetek fölé is, szóval ez még csak jobb lehet, és az h lakják sokat számít, gépek hőtermelése, világítás, benne élő emberek, én teljesen elégedett vagyok, hangot és kivitelezést leszámítva
majd melő után rakok be képet amin látszik hol vannak hőszigetelések, milyen elrendezés van és hol van a beltéri
és tegyük hozzá, konvektorral, kazánnal csak fűteni lehet, hűteni nem illetve olyankor egyben a párátlanító gép is letudva, és nincs vele akkora bürokrácia mint gázzal, bekerülési ktsg-e meg klasszisokkal kisebb és kalasszisokkal kevesebb idő alatt megvan, felfordulásról nem is beszélve, jó a központi fűtés de zsebbe nyúlós és nagy kosszal/zajjal jár, ha bürokrácia részét nem is nézzük_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
elfelejtette
veterán
válasz Chaser #19494 üzenetére
Nálad akkor 15 nap alatt volt 220kWh fogyasztás? Nálunk 30 nap alatt volt 450kWh, a mi házunk is kb. 100 légköbméter. Mi hetente 1x gyújtunk be a kazánba, azt is csak azért, hogy a meleg radiátorokon szárítsuk a ruhát, amúgy állandóan 21 fok van. És még a pincében vannak az új nyílászárók, amik növelik a szigetelés hatékonyságát.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19476 üzenetére
dec 20-án szerelték fel a kis daikint, azóta 220kwh ment el tegnap néztem, kb csak a a klíma ment, elvétve 1-2 melós gép
jó idő van az tény, de a lakás teljesen ki volt hűlve már, akkor épp minuszok mentek erősen, kezdetben 30 fokra állítottam, már csak 23-on van de az is sok, ha dolgozom le kell vetkőzni rendesen, ajtó is sokszor van nyitogatva, 1-2 nap kapcsoltam le teljesen nappalra, egyébként megy, hadd száradjon a lakás
és ebben benne van a csodálatos fűtőszál, ami leginkább pluszokban teker ( : 160w/h
tehát eddig 8000ft volt két hétre, 1 hóra 16000 lesz kb, és még nincs bekötve a h tarifára - az mondjuk külön vicc , nagy nehezen meglett a h-s papír, bebattyogok, néni azt mondja ezt először le kell adni, ki gondolta volna, nyilván azért mentem, lefénymásolta, aztán mehetek megint vissza ( : valamikor 20-a előtt voltam benn, elvileg 4 munkanap onnantól h megint bemegyek, majd kiderül
komfortérzetre köröket ver konvektoros fűtésre, de kályhásra is, egyetlen negatívum h nem hangtalan - de konvektoroknak is van hangja , kazánok sem hangtalanok -, viszont teljesen nem vagyok kibékülve a hangjával a kültérinek
ehhez hozzá tartozik 36-7 nm a lakás, jelenleg 3m feletti belmagasságokkal, lakatlan, semmilyen segéd hőforrás nincs, lég m3 van rendesen, hőszigetelés még mennyezeteknél nincs kész, és alul sem kb 15nm-en, és minden helyiségben jó meleg van, ahol a beltéri van ott valamivel melegebb nyilván mint legtávoloabbi helyen, de nem is baj, mivel ott az ajtó ott repül a legtöbb meleg ki nyitogatáskor, és mellette vana a fürdő, ami így sokkal melegebb mint amire számítottam
nálam volt gáz, nem bánom h kidobtam órástól_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dobolan
senior tag
-
nagyúr
válasz dobolan #19488 üzenetére
Hálóba még megoldható lenne, ott a dolgozó-háló falra simán fel lehet szerelni. Ez is szóba került egyébként, hogy oda egy másodlagos egység, csak 5.5 + 2.5 kw-os párost javasolt a szaki. Még most olyan állapotba vagyunk, hogy simán be lehetne csövezni a hálószobát is ...
-
-
tomama
aktív tag
válasz csemberlen #19478 üzenetére
Azért mert 5,5kw-os?Semmi köze a két dolognak egymáshoz.
-
nagyúr
válasz csemberlen #19478 üzenetére
Tetőtér Az elhelyezés sem optimális, minden irányból dől a tető, így oda
raktuk(csöveztük, klíma még nincs meg) ahol van sík falfelület, nem oda ahol a legjobb lenne a klíma szempontjából...Az alaprajzon pirossal jelölve: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
válasz DeFranco #19480 üzenetére
Tavaly télen jóval hidegebb volt, mint most, szerintem ezt is vedd figyelembe. Tavalyi szezonban novembertől áprilisig ~1100 m3 gáz fogyott nekem, most meg január van, és tegnap előtt néztem 1340 a gázóra állás, vagyis 240m3 fogyott okt-nov óta, már nem emlékszem mikor kapcsoltam fűtést. A tavalyi töredéke. Ugyanúgy 22 fok állandóra fűtünk mint tavaly.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz tibibi #19476 üzenetére
még csak sejtésem van, mert nem számoltam ki rendesen csak mórickáztam az óraállásokkal, de rendes nappali tarifával én is úgy sejtem, hogy nagyjából ugyanannyira fog kijönni most az összesített gáz-villany fogyasztás mint tavaly.
tavaly mind a két szobát konvektorral fűtöttük, idén a kisebbet konvektorral amikor kellett (sok származékhőt kapott a klímás szobából) a nagyobbat csak klímával, estére kapcsoltuk ki és fel a konvektort, de csak "őrzőre" nem nagyon kapcsolt be szerintem.
DE!
tavaly tartottunk 20-21 fokot a konvektorral, nem azért mert nem lehetett volna több, de nekem-nekünk elég, idén viszont teszt jelleggel fix 25 fokon ment a klíma amikor itthon voltunk (kivéve éjszaka) lényegesen melegebb volt (4-5 fok rengeteget számít hőenergiában, de komfortban is), sokkal de sokkal komfortosabb (jobban terült a meleg a helyiségek között az enyhe de állandó légáram miatt)
szóval az a tapasztalatom, hogy hatékonyabb lehet a klímás fűtés, de a költségelőnyt "elégettük" komfortban, amivel én ki tudok békülni egyébként, de ha valaki kérdezne én inkább erre tudnám helyezni a hangsúlyt a tapasztalatok alapján mint arra, hogy drasztikus költségcsökkentést lehetne elérni.
persze más ez meg más egy szigetelt családi valami épeszű cirkóval, megint más a fafűtés, máshogy aránylanak a költségek, de az számomra már most lejött, hogy ez egy baromi vitális alternatíva akár fűtésre is. (hogy beírom a lakáshirdetésbe, hogy kettős fűtési rendszer, és a gáz üzem mellett biztosított a korszerű levegő-levegő hőszivattyús alternatív/kiegészítő fűtés is az 100% )
-
tibibi
őstag
Én ma számoltam ahhoz ,hogy fatüzeléshez hasonló meleg legyen kb pont annyi lenne az áramszámla mint a tüzelő ára .Persze ez H tarifával azért kedvezőbb ,de aki nem használta legalább 3-4 télen, az félrevezeti az érdeklődőket. Én szeretem ,mert kényelmes és nincs más alternatíva ,de ha lenne gáz átgondolnám...Ja és folyamatosan mennek max.a hőfokot állítom néha.
tessék a fogyasztások ha valakit érdekel ez a Ház komplett fogyasztása !
28276 2017.09.05. 188kw
28464 2017.10.03 329kw
28793 2017.11.04. 613kw
29406 2017.12.05 770kw
30176 2018.01.04.
Hogy korrekt legyen MA átdugtam a két klímát a szomszéd telek villanyórájára csak a két klíma megy róla. meglátjuk mennyi a fogyasztás januárra!Bojler 120l vezérelt.
44556 2017.09.05 176kw
44732 2017.10.03. 170kw
44902 2017.11.04. 222kw
45124 2017.12.05. 206kw
45330 2018.01.04(#19471) erikke17
nálam is jó ,viszont a broadlink mini folyamatosan azt írja mint neked .[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
HA FŰTESZ, ne vedd automatára az opciót (ahol kilehet választani hogy hűt/fűt/párátlanít/automata), csak fűtésen legyen. Az inverteres nem arról szól, hogy leáll. Max leveszi nagyon a fordulatot. Ha neked nem jó, vedd kisebbre.
----
Más: ismerős mutatta, milyen jó a telóról daikin wifis vezérlés, de van 1 hiba, a készüléket a saját távirányítójával tudja a legkisebb éjjeli fokozatra tenni (kis fa ikon), de a telójáról már nincs ilyen opció.
-
bango
tag
válasz tobi'' #18541 üzenetére
Ez a hűvős levegő fújás vmi borzalmas rossz komfortérzetet ad és nem is tudom van e értelme, jobb lenne ha leállna ilyenkor.
Gree Amber 3,5-est használunk 20m2-es helységhez (nem lakás hálistennek, mert nem is tudom ezzel géppel elképzelni a 0-24 -es üzemet ), első szezon sose volt klímánk, nekem nagy csalódás. Sokat eszik ha meleget is akarok (nem megy 800W alá a teljesítményfelvétel), sosem áll le magától (úgy hajlandó leállni ha trükközök pl 24°C-ra állítom majd egy idő után vissza veszem 21 fokra). Az "I feel" funkcióval (távirányítón méri a hőmérsékletet) kedvezőbb a helyzet fogyasztásilag mert úgy vettem észre így egy teljesen más szabályzási algoritmus is lép életbe egyúttal de itt csinálja a hűvös levegős befúvást. -
erikke17
őstag
Üdv
Csak nálam vacakol Daikin online controller? Nem akar csatlakozni távolról.
A kiszolgáló nem válaszol. Győződjön meg arról hogy csatlakozik az internethez. Otthon megy az internet tökéletesen.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
nagyúr
Na volt kint a klímás faszi, azt javasolta hogy a nappaliba toljunk egy 5.5kw-os daikin/mitsu vasat, aztan ha nem eleg akkor a haloba melle egy 2.5-eset.
Nem lesz olcso buli.
-
Zeki
nagyúr
A földszinten egyszerű, a nappaliba ahol szembe át tud fújni.
Az emelet már macera.
Na meg HELYBEN szerelővel már lehet más lesz a legjobb hely.
Windy van jelen a fórumon mint klímás, a Pannonklímától. Ajánlom őket.
Nekem már 13 éve is azért jöttek le Kecskemétre klímát telepíteni, mert másik fórumon ajánlották őket.
A honlapjukon a kapcsolatoknál a bal oszlop első mobilszáma az övé. -
veterán
Sziasztok olvasgattam a topikot és szeretnék segítséget kérni.
Szeretnék januárban vagy februárban klímát szereltetni a házunkba.
- A ház két szintes a földszinten 1 helyen van áram kivezetés a klímának, az emeleten külön áram kivezetés külön a klímának nincs, egy vezeték van csak a padláson amire jelenleg a padlás szellőzése és a világítás van rákötve (fa födém van így szerintem az áram megoldható a gipszkarton felett...
- a házban központi hővisszanyerős szellőztetés van (a rajzokon a piros a befújás helyét jelöli, a kék az elszívást)
- a klímát / klímákat tavasszal ősszel fűtésre is használnánk, mert van évi 1200-1600 kw plusz áramunk a napelem miatt.Szerintetek hogy kellene megoldani a klimatizálást? És melyik klímás céget ajánlanátok? (Dunakeszin található az ingatlan)
Milyen klímákat ajánlanátok? (Páromnak fontos, hogy jól nézzen ki a beltéri... LGnél pl az artcool mirror stílusú klímák tetszenek)
-
Chaser
legenda
válasz DeFranco #19462 üzenetére
nálam belső udvaros részen van a kültéri, szóval nem nagyon tudja elnyomni semmi a zaját, szerencsére halk udvar - volt :d -, sebaj, jönnek és jól megnézik, -20 foknál megérteném, de nagyon nem -20 fokok vannak most
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DeFranco
nagyúr
válasz Chaser #19459 üzenetére
nálam is van hogy berezonál, kicsit zavar de nem nagyon. ott ülök mellette a fülem mellett jön be a csövezés, így a skype beszélgetésen (egy átlagos lakossági fülessel) még épp átjön a hangja.
hűtésnél ilyen nem nagyon volt, én még éppen üzemszerűnek tekintem (ha nem mellette ülnék nem hallanám)
-
Chaser
legenda
En azt vettem eszre, h random berezonal a daikin, az uzemszeru v beallitasi gond lehet?hangja passz, nem tudok mihez viszonyitani, amiket nyaralaskor hallottam mideakat azok sem voltak hangosabbak
Szerk: ez a kulteri, belteri rendben van, kulteribol hallok be tobb zajt
[ Szerkesztve ]
-
xigris
őstag
Sziasztok! A két klima közül melyik lenne jobb(a keret sokkal többet nem enged max 130)
Daewoo-dsb-f1218elh
whirlpool spiw412l
nappalit hűtene 38nm
Köszönöm előre is -
Flashcash
Közösségépítő
válasz cadgers #19453 üzenetére
Ez nem olcsó, de a kültérije nálam nagyon halk, gyakorlatilag az erkélyen 30cm-re mellette állva is teljesen csendes.
Mitsubishi MSZ-FH25VE (beltéri) + MUZ-FH25VEHZ (kültéri) fontos az utolsó kiemelt két digit, mert az a fűtésre optimalizált változat, (-25 fok).Az árát kérdezd meg a szerelőn keresztül, mert a hivatalos árlistákon jóval drágább.
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnénk légkondit szereltetni a szobájába, ami egyben fűtésre is lenne használva. Kb 15 négyzetméteres szoba, keleti tájolású, 3,2 m-es belmagassággal. Ugyanebben a házban van egy Fujitsu LMCE, aminek a kültérije borzalmasan hangos 0 fok alatt, a beltéri pedig hülyén szabályoz, mert vagy hangosan fúj, vagy egyáltalán nem, szóval a márkába vetett hitem 0-ra redukálódott, olyat keresek, ami -15 vagy -20 fokig is képes fűteni, és a kültéri nem hallatszódik az utca másik feléről is!
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz tboy93 #19449 üzenetére
Most komolyan.... ez ennél sokkal összetettebb, mintsem VAKON bárki jó szívvel tanácsokat osszon.
Kihívhatsz akár 3-4 klímás cégtől is szakit, felmérésre, árajánlat adásra, ha az egyben nem bízol.
Ha fővárosi (vagy környéke) vagy, akkor megbízható klímás a Pannonklíma. Windy van itt tőlük a fórumon.
Annyi dologtól függ, hogy egy lakásba milyen és mennyi klíma kell, hogy azt így nem lehet megmondani. -
Chaser
legenda
válasz tboy93 #19449 üzenetére
ahhoz kellene egy pontos alaprajz, nm-ek meg lég m3-ek magukban semmitmondóak
nálam pl 36-7nm van amit 3,3kw-os klíma fűt már, nagy hidegben nincs még teszt mivel elmaradt, de eddig jól viszgázott, nálam most jelenleg 3-3,1m a belmagasság, régi épület, sok helyen hőszigeteltem, beltéri úgy van elhelyezve a kiáramló levegő ér szinte mindent_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz dobolan #19446 üzenetére
Kívül asszem 5cm-es hungarocell van fent, a tető kőzet+üveg gyapotot kapott 10-12 cm a tört mennyezeti részen, a plafonon vagy 30cm (ami befért), plusz hőtükrös fólia. Padló is kapott szigetelést. Reggel ahogy felkel a nap a gyerekszobánál, körbejárja a házat a dolgozó, háló és nappali felé, majd a konyhánál nyugszik le, szóval egész nap befele süt a napocska, a fürdő, wc, előszoba ami nem kap annyi fényt (meleget). Redőny, reluxa lesz, árnyékolás alap. Eddig nem volt beépítve a tetőtér, ősszel álltunk neki, szigetelés se volt, nem tudom milyen meleg lesz nyáron klíma nélkül, de szerintem biztosan kelleni fog a nagy kánikulában a klíma, főleg kisbaba mellett.
-
nagyúr
Sziasztok! Épülő tetőtéri lakásunkba tervezzük a klímát. Alapterület 100nm. A nappaliban lesz az egység, ezen kívül 3 szobát kéne hűtsön, összesen ~75nm-t, a fürdő, wc, lépcsőház ajtaja mindig csukva lesz. Belmagasság 240cm, de minden irányból tört a mennyezet, így azért jelentősen kevesebb légköbméterről van szó mint egy normál 100nm-es lakásban.
A kérdés adott, mekkora teljesítményű klíma kell nekünk?
-
Chaser
legenda
én napokban sikeresen felrúgtam két vödör vizet ( : felét sikerült felszedni, többi beivódott a betonba, reggelre száraz volt, rlőző nap du. 3 körül rúgtam fel, klíma közelében borult a víz, el is gondolkoztam rajta ruhát szárítani ott tökéletes lesz, szellőztetni meg nyilván kell, szárítógépnek már nem nagyon van hely, osztán' lehet még alakítok valamit h legyen
-
Met
nagyúr
válasz Lesliegold #19437 üzenetére
Először mi is párátlanítani próbáltunk a klímával míg száradt a ruha, de ahogy írtad hideg lesz tőle
Ami bejött, fűtés üzemmód, a szárító oda téve ahova fúj a klíma, 3-4 órát így elment.
Aztán szellőztetés, klíma kicsit visszakapcsol hogy hamarabb felmelegedjen a levegő, majd távfűtés be.
Reggelre szárazak voltak a ruhák. Délután 5 körül indítottuk a mosást, ahogy hazaértünk.
Vettem szárítógépet, az is tol ki magából némi párát de kevesebbet és rövidebb ideig."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
pjen
félisten
válasz Lesliegold #19441 üzenetére
A párátlanító gép sem olcsó,és még zörög is.
-
Lesliegold
tag
Aldi párátlanító kinézve, írtam is nekik, hátha adnak el, mert ugye most nincs akcióban és ez nem fixen forgalmazott termék. 3 év gar miatt bestbuy.
Ruhaszárítónál ez jobb lenne, mert nagy főzőcske esetén a konyha is áll a párában, illetve a zuhanyzóból is jön pára a lakásba...Ok. Thx megértettem a párátlanítással együtt járó hideg levegőt...@pjen: csináltam már, elég pénzkidobós megoldás, nem nyert nálam...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
Zeki
nagyúr
A klíma úgy párátlanít, hogy hűt, és akkor arra kicsapódik a pára.
Vagy párátlanító gépet veszel (Aldiban néha van 45 körül), vagy veszel ruhaszárítógépet. Ez utóbbi a jobb megoldás. -
pjen
félisten
Fűtesz a klímával és kinyitod az ablakot?
-
Chaser
legenda
fűtéssel kell ruhát szárítani, viszont fűtéskor a levegőt nem szárítja, csak hűtéskor, most vagy fűtesz v hűtesz, ildomos lenne beszerezni egy páramentesítőt
szerk: Male hatásfok korrekt, persze lehetne még jobb is, lehet a következő majd olyan lesz
ahogy nézem kb fordítva lehet bekötve a fűtőszál, ha + van sűrűn megy, kikapcsolt klímánál is, minuszoknál még nem nagyon éreztem h menne ( :[ Szerkesztve ]
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Páratartalom csökkentésére, penészesedés ellen használnám most a szárító funkciót (tudom, hogy a szellőzést kéne megoldani, nem így szárítani, de most egyenlőre ez van), különösen a mosott ruhák teregetése után. Olyan hideg levegőt fúj ki ilyenkor a beltéri, mintha hűtésre lenne kapcsolva. 10 perc alatt a 25 fokos nappalit 7-8 fokkal lehűti a központi fűtés mellett is, tehát nem tudom huzamosan használni szárításra. 10 perc szárítás, 10 perc klímás fűtés (is), normális ez így? Apropó a szárítás funkció kiválasztásakor -7 és +7 között tudom a hőmérsékleti kapcsolót állítani. Segítenétek hogy kell ezt értelmezni? Köszi!
Xiaomi Redmi 3
-
Male
nagyúr
válasz baloghgabor #19427 üzenetére
Igen, így is lehet nézni, hogy a gyártó szerint fűtésre optimalizált, de nem tesznek bele gyárilag fűtőszálat ( és nem is írják, hogy tegyél bele )... ők meg csak jobban tudják
Mondjuk ha ez a tél így folytatódik, akkor idén nem is lesz nagy kihívás nekikNálam az utóbbi napokban már vissza se tudott eléggé szabályozni, hanem leállogatott... télen ilyen még nem volt
Chaser: Ja, hát hatásfokban elég nagy a különbség
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Sztem be kell allitani, ennyi a titka
En most nem nyulok hozza, kijonnek lehet el is vitetem aztan majd januarban intezek bele
Nalam most is fut, ami teljesen jo mert +8 fok van kb es nem olvaszt a klima ( : ennyire random mukodese nem ertem h lehetKlima fogyasztasa jo, 900wot mertem tetonek -5ben, abban 160w futoszal is benne volt, a pluszokban 700wnal megall, annak negyede majdnem futoszal
Most jo lenne egy -10-15 fok tesztre ( :
Jelenleg 600wot eszik a futoszallal, 500w volt a modernebb hosugarzom, furdot se futotte be_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
baloghgabor
aktív tag
válasz cadgers #19432 üzenetére
No, a sok töltöttkáposztát lemozogni, többször elsétáltam a ház mögé, no meg kíváncsi is voltam. Szintén a nagy para hatására volt jégréteg, meg kis jégcsap is. Gondoltam hagyom addig, míg be kell avatkozni esetleg nekem is. De erre kisütött a nap! Pedig tényleg kíváncsi lettem volna, tud-e nagyobb jég kialakulni a csepptálcán, ami veszélyeztetné már a működést?! Tavaly volt amikor fagyos volt az egész kültéri, akkor olvasztgattam én is egyszer, mert itthon voltam, azt hittem ez úgy nem jó. Majd másnap meg vacakabb idő, mire rá tudtam nézni, aggódtam, de szerencsére semmi különleges nem volt. Néha túl parázzuk szerintem. Persze aki nem lát rá, azt meg is értem.
bégé
-
cadgers
aktív tag
válasz baloghgabor #19427 üzenetére
Nekem LMCE van, szépen folyik ki belőle a víz, de közben bejegesedett az egész alja, plusz a lyukon is volt egy kis jégcsap. Mivel könnyen hozzáférhető helyen van, ma este nekiestem hajszárítóval, szépen leolvasztottam az egészet. Nálunk egész nap köd volt, úgy érzem ez a legnagyobb ellensége!
-
C0d3r
addikt
Nem tudom ezek közül melyik említésre méltó, de Whirlpool-t a nyár közepén is 100k körül lehetett venni (*). Még 1-2-re random ránéztem Árukeresőn, emagon és edigitalon lehet csak kapni (Daewoo), mindkettőnél forintra ugyanannyi.
Ezeket az emagos akciókat helyén kell kezelni, jellemzően az emelt árat "leakciózzák", majd kiderül hogy Árukeresőn olcsóbbat is lehet találni. Ritka amikor tényleges akciózás van, kb. a másodperc tört része alatt el is fogy az adott termék.(*): Szerk. Ráadásul itt csak a 2.6 kW-os van "leakciózva" 99-re, miközben a
kevésbé s..r3.5-ös ugyanennyibe fáj.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
-
baloghgabor
aktív tag
Igazad van, akinek nem fűtésre tervezett klímája van, az barkácsoláhat bele fűtést a tálcába. Ha meg olyan a klíma, amit gyárilag úgy terveztek, hogy nem kell bele, akkor hagyni kell, azt tegye a dolgát. Tavaly én is meglestem sokszor (persze a ház háta mögött van, szem magasságban, könnyű volt), de szépen folyt ki a víz a nagy hidegekben is (-20°C alatt is). Nyilván a FUJITSU LTCA úgy készült, hogy ne legyen vele gond.
bégé
-
Male
nagyúr
Az elmúlt két év alapján ennek az esélye nálam kb nulla.
(ahogy olvasom kb havi 2500Ft áram elpazarlása is jön még hozzá, és gondok is vannak ezekkel a tálca fűtésekkel)Nem akarok én erről meggyőzni senkit, nem azért írtam, mert hát nyilván kockázatosabb tálcafűtés nélkül, ezt nem vitatom.
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19421 üzenetére
ma este még kimegyünk aztán ránézünk - nem is tudtam volna elképzelni jobb programot ( : -, csőben is van fűtőszál, langyosnak éreztem mikor a kültéri egyik fele meleg volt
Male én kérek elnézést ( :
-
Chaser
legenda
válasz dudrob #19416 üzenetére
az a lefolyócső a kondenzvíznek, nálam abból megy a csatornába a víz
Male a klímát honnan tudod mi van benne? fűtőszálat akár burkolatba is építhetik
szerk: tibibi azon gondolkoztam, lehet nem is a fűtőszálat éreztem tegnap, hanem a klíma tolt kifele hőt leolvasztáskor? :d
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Maradjunk annyiban ,hogy a gree tökéletesen megoldotta
-
dudrob
tag
Én rendeltem 2 db ilyet: https://www.ebay.co.uk/itm/Universal-Engine-Oil-Tank-Wear-Protect-Silicone-Heater-Plate-Pad-220V-Eur-Plug/131944096942?epid=1365059426&hash=item1eb87b24ae:g:ZdgAAOSwz2lXBjQs
Aláapplikálom majd vhogy (idő)kapcsolós konnektorral. Mittomén naponta 2-5x 5-10 perc elég lehet, ha olyan az idő. Utóbbi évekbeli szendvicssütő-alárakást (mikor már hízott a jég benne) hivatott kiváltani
Kültéri hátulján mi az a műa cső v mi? Valami érzékelőt keresek becsapni, sokat olvaszt száraz hidegekben is feleslegesen. -
Chaser
legenda
ismered? ha fűtésre optimalizált, nyilván megoldották h véletlen se fagyjon bele a víz
az nálam nem opció, h nézegessem minden nap, ha olyan fűtés érdekelne kályha is jó lenne ( : - csak azért nem mert érdekes lenne h füst jön ki a tetőről:d -
tegye a dolgát ha ott van hagyva 2 hónapig is, sztem az a dolga_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Male
nagyúr
válasz Chaser #19412 üzenetére
Ezért mondom, hogy a kényelem szól mellette. (nekem az erkélyen van a kültéri, és mivel földszint, így gyak. minden nap rá tudok pillantani)
Az enyémben nincs fűtőszál A tervezés részével arra gondolok, hogy mintha nagyobb "árkok" lennének benne a vizet elvezetni a kifolyó nyílásokhoz, leolvasztásilag meg pl olyat, hogy a jegesedésre hajlamos hőmérséklet tartomány esetén pl jobban felmelegíti a kültérit leolvasztásnál, hogy alatta a tálcában is megolvadjon a jég, és ki tudjon folyni / melegebb víz folyjon belőle ilyenkor.
Tavaly télen kétszer nyomattam le hajszárítóval az alját, de egyszer sem volt totál befagyva, csak már aggódtam. -
Chaser
legenda
nyilván daikonon belül is vannak típusok, greenél is, lehet van belőle halkabb is
ezt elmagyarázta az egyik srác, két termo azért kell, h csak akkor menjen a fűtés ha a klíma is működik, és ha a külső hő elér egy bizonyos szintet, pl -2, ezen két feltétel együttes teljesülésénél kapcsol be a fűtőszál amit beraknak
ez biztos így van, ahogy mondtam fentebb, eddig egyszer éreztem melegnek ma, pedig tapogattam már párszor, épp leolvasztás volt, tegnap pl amikor néztem nyilván nem volt olyan hideg h bekapcsolja a szálat, a jegesedés meg gondolom pára lecsapódás miatt volt a kültéri alján, le is olvadt, viszont azzal a vízzel is kezdeni kell valamit
napi sztem 1 max 2 órát mehet a tálca fűtés ígylegközelebb mikor megyek felírom az óra állást, aztán látom mennyit megy pár nap alatt, lényegében csak a klíma fogyaszt most, más nem - karácsony alatt biztos -
Male én úgy vagyok vele ne kelljen már figyelgetni épp hogy áll, egyszer legyen beállítva aztán tegye a dolgát a rendszer, hűtőt se figyelgetem épp betömdött-e valami nyílása ( :
ha úgy alakul h bekerül az ember 3 hétre kórházba, és nincs aki rá tudna nézni kapcsolja ki tél közepén ha csak azzal fűt? régen rossz lenne az úgy
tiedben gyárilag van fűtőszál, kb ez a fűtésre optimalizált jelentése, scop-ban tudhat még többet, csodák nincsenek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Male
nagyúr
Ez a tálcafűtés fogyasztás elég rosszul hangzik. Eddig sem voltam a pártján, csak ha tényleg nem látható/elérhető helyen van a klíma, meg persze kényelmi szempontok szólnak mellette.
Az enyémben nincs, és szépen teszi a dolgát nélküle is... nem tudom ebben mennyire lehet szerepe annak, hogy ez fűtésre optimalizált klíma (Fujitsu LTCA), talán a tálca kialakítása, a leolvasztás programozása olyan, hogy kevésbé legyen szükség ilyesmire -
ArGa
csendes tag
Chaser
Örülök, hogy te is meg vagy vele elégedve!Szerintem nagyon klassz ez a Daikin klíma.
Ahhoz, hogy pl az Gree ről is nyilatkozni tudjak,kellene venni még egy olyant isSzaboocs
Nekem egy ehhez hasonló elrendezéssel van, sőt kicsit rosszabb talán a fürdő része... de nagyobb is a ház - 90-100m2 közötti nettóval.Jól szigetelt háznak számít már most, pedig a külső szig. nincs rajta.Bár ez csak most a klíma miatt tünik annak, ugyanis kifűti 0 fok körül simán az 1db klíma a házat!
Napi 9Kw-ra jött ki/nap (dec1.-dec17. között mérve), de kerekítsűk 10Kw-ra...Ettől még kb 3 klímát fognak javasolni, vagy egyéb megoldásokat.Nekem viszont van még kályhám is, és csak ki tudom vele egészíteni, ha már nem bírja a fűtést- gondoltam- de jobban bevált mint a fentiekből látszik...
Azt nem tudom -10 nél mint fog csinálni....Más téma:
Tálca fűtés....
Khm hát nem semmi!Ha nem megy a klíma és a tálca fűtés sem akkor 2 nap alatt 0,15Kw környékét mértem mint készenléti fogyasztás.Tökéletes, nem is kell vele foglalkozni!
Van két eset amivel akár külön-külön is érdemes lenne foglalkozni.1, Ha nem megy a klíma, de minusz van akkor megy a fűtés és akár 3,6Kw áram is elmegy egy nap, EGYÉRTELMŰ pazarlás!!!Semmit nem szabada mennie, hiszen értelmetlen!
2, Ha üzemel a klíma és minusz vab 9Kw esetén +3,6Kw közel 40%... Itt már érthető, hogy kell a tálca fűtés, de nem tudom hogy van-e értelme végig üzemelnie.Hiszen ahogy láttam, csak leolvasztáskor keletkezik víz...
Hát ez a COP meg miegymás értékeekt olyan szinten rontja... hiszen esetemben pl ez 40% plussz fogyi!Egy biztos, hogy az üzemen kívűli tálcafűtést meg kell akadályozni.A 2 pontot csak felvetettem.Nem tudom hogyan müködik ez a dolog igazából!
Nagyon nézzétek meg, hogy nálatok hogyan müködik, mert ha kikapcsolt állapotban is fogyaszt, hát igencsak megpörgeti a villanyszámlát, mire észbekaptok![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19404 üzenetére
merem remélni, h nekem nem kell belenyúlkálni ( : van épp elég megoldanivaló még a lakásban, a külsőn lecsapódott jéggel kell kezdeni valamit
nem őszinte a mosolyom a kivitelezéstől az biztos:d lehet csak 4 nap múlva megyek a lakás felé, remélem nem arra érek oda h kitörtek a lapátok v hív vmelyik szomszéd ( :
mennyia miniműlis csőhossz, klímánként eltérő?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tibibi
őstag
válasz csemberlen #19405 üzenetére
Még nem majd holnap ,gondolom le "blankolom " aztán összeforrasztom és rá a zsugor cső .Időzítő aztán veregetem a vállam
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19398 üzenetére
No meglettek a dugok, benn vannak, ha kinn lennenek folyna a viz az biztos, a kulteri alatt levo postaladakra ( :
Kulteri bal oldala jeges volt mikor neztem konzoltol kifele, aztan leolvasztoo, az egesz alja kozepetol kifele jo meleg volt, onnan befele hideg
A belteribol kijovo csoben ami csatlakozik a kulteri csovebe biztos nincs futoszal, de ha jol sejtem abba nem is kell
Jegesedessel nem tudom mit csinalok, ala rakhatnek egy talcat a konzolhoz a gyari talca ala, de akkor abba fagy bele a leolvasztott jeg ( : azt is futeni kellene es elvezetni
Naivan azt hittem, az 50es lyukat nekem kell eltuntetni ahol bementek a kabelek es kijottek, meg is csinaltam nagyjabol gipsdzel kivulrol, mert jott be a hideg meg a por - meg a bogarak ha lettek volna:d -, ma kiderult ezt a szereloknek kellett volna csinalni, meg jo h tisztesseges jattot adtam, errol le fogok szokni ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Szaboocs #19400 üzenetére
Multi rendszerben sztem ne gondolkozz, ha tobb belteri kell kulteri is legyen tobb
A nyilaszarok rlhelyezkedese es merete is lenyeges szempont, majd kesobb teszek fel kepet nalam h nez ki az alaprajz, van aki nagyobb lakast is fut 3,5-4kw klimaval, van akinel meg keves_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #19398 üzenetére
Majd ki fogom, lakas meg visszaepites alatt, a modem helye meg nincs kesz ( : egyebkent nem hiszem h nagyon allitgatnam, ha huzamosabb ideig nem vagyok ott akkor igen
Kb 195-200cm magasan van az alja, nem lehetett fentebb tenni a kulso fro nt adottsagai miatt, szoval jol latom az aljat, majd ma megnezem latoke dugot
Amit eszrevettem a konyok kondenz cso nem jol volt osszeteve, szivargott a viz tegnap ahogy megfogtamDeFranco nalam az elso 30 oraban 10 liternel tobbet kitolt, csatornaba lesz bekotve, de izgalmas lenne ha ezt nekem kene mindig ontozgetni ( :
Tegnap egyszer hallottam is mikor leolvaszt, de max 5 perc volt es ment tovabb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest