Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tudom ez nagyon nem idevágó kérdés, ezért is lesz OFF. Nos gondolom nem csak fotóztok ti akik idejártok, hanem a készített képeket PC-re vagy egyéb eszközre felmásoljátok, röviden nézegetitek. Kérdés: Melyik képnézegetőt ajánljátok? Én eddig az Acdsee Pro 3-at használtam. Vagy az is megteszi csak nézegetésre? Vagy Lightroom?
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Na akkor azért volt nekem furcsa hogy egy D5200 képkészítés terén jobb mint egy EM-10 te szerinted. Ha egy D7100-et ver akkor nem is értem (nem én találtam ezt ki, itt olvastam)... Nagyobb szenzor biztos hogy előnyösebb, de én még mindig ott tartok hogy valamiért mégis megkapta az EM-10 a "svájci bicska" plecsnit. A D800-nak csak az árát néztem meg, és gyorsan bezártam az ablakot... Amúgy egyik gépet sem használtam még életemben sem.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz #40935168 #31102 üzenetére
Mondjuk nem akarok belekotnyeleskedni mert aztán én végképp hülye vagyok az egészhez. De ha 150K-ért D5200 váz az ajánlott, akkor még mindig jobb 170K-ért az EM-10, ami állítások szerint elég sok dologba hazavágja a D7100 vázat...Igaz alapobival de akkor is Best Buy sztem...
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #31071 üzenetére
Hát sztem bazi jó képek ezek! S ha belegondolok ilyen minőséget most kihozok 170K-ból klubtagsági nélkül! S később vehetek hozzá üveget amivel csak jobb minőséget érhetek el. Korrekt...A videója tényleg totál kuka? Még egy normális 720p-s videót se lehet vele élesen készíteni?
-
Carasc0
őstag
válasz schawo #31066 üzenetére
Na ez meg a másik ami miatt az EM-10-hez nyúlnék... Amúgy Eperkutyus szakértő bácsi milyen üveggel lőtte ezt a nénit? Gondolom 345345454 brutilió Ft.
Amúgy tudnátok mutatni nekem jól meglött képeket amiket az Oly EM-10 alapobival lőttek?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #31058 üzenetére
Megnéztem ezt a GX7-et. Na a videója tényleg olyan mint amit magamban elvárok. Egy GX7-hez képest miben egyértelműen jobb az EM-10 (képminőség terén)? Nehezen szabadulok a "Svájci bicska" jelzőtől megmondom őszintén ami ugye az Oly-t illeti. Pana géepeket egyáltalán nem ismerem. Üvegei drágábbak mint az Oly-é? Pana vonal nem tudom mennyire jó...
Sony a6000 nekem olyan kakukktojás. Én megfogtam és olyan cigisdoboz. Sztem pici. "Kicsi a bors de erős" jelző lehet illik rá, de nem tudom az Oly az olyan "gyere hozzám inkább és vigyél el" effektust árasztott magából! Meg úgy tudom a Sony üvegek drágák és nincs akkora üvegkészlet.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #31053 üzenetére
Ez érvényes gondolom az Oly kitobijára is akkor gondolom. Mivel el kell fogadnom a tényeket, így azon gondolkodtam hogy újratervezés... Először kellene egy olyan váz ami gyakorlatilag olyan mint az Oly EM-10, mert tényleg anyaga, felszeretsége, elrendezettsége meg tudása terén szuperOKÉ, csak még videóba is hozza a szintet. Az melyik váz lenne mondjuk a MILC kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz schawo #30986 üzenetére
Nem fotós akarok lenni. Már jóval korábban leírtam hogy én nem úgy akarok fotózni, hogy na most veszem a táskám és elmegyek nézelődni hogy jaj most ezt lecsekkolom azt lecsekkolom. NEM! Arról van szó hogy amikor nyaralok, vagy olyan helyen vagyok hogy érdemes megörökíteni bármit, akkor ott hozzon olyan képeket amelyek előtt nem szégyenkezek. Ekkor mondták nekem az EM-10-et mert abban van potencia s ha üveget veszek rá akkor elképesztő minőséget hoz gazdag színvilággal. Kár hogy ratyi a videója. Ott sápadtam el, hogy egy fényerős üveg 90e hozzá.
Nem vitatom nem értek az egész fotóvilághoz, de hogy 200e Ft még a nevetséges kategória a fotóvilágban az valahogy zavar. Ahol a 200e ft egy váz+kitobit takar.
Tehát szumma: A vágyaimat elvileg a sima kitobi nem fogja hozni. Elfogadom, ez van. Igaz nem szabadna ilyen drágán adni azt az élményt hogy "éles a kép".Schawo: Bridge gép alapból kilőve! Bár az FZ1000 odaver... Igaz 250e ami lol my god...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Elektrosokk #30981 üzenetére
Melyik optika?
Tin_shield: Ezt így nehéz megmondani. Tök általános témák de mondjuk olyan élességben mint a nénis képeken a néni. De pl. ez egy Jó napot kívánok kép: LINK
Pl. Makrózás kilőve. Ami kifejezetten érdekel: Emberek fotózása (nem kifejezetten portré), épületek, és időjárás és mondjuk egy kis tájkép.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #30975 üzenetére
Akkor pontosítok. A "nénis" képen látható néni élessége az egész képre terjedjen ki. Nekem olyan kell. A téma kiemelés sem rossz dolog de nem lényeges.
80hun: Szép kép! Sony a6000? Hozzá nem értőként valahogy a RAW jobban tetszik, de semmi bajom a JPEG-el.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #30971 üzenetére
Jaj te jó ég! Hát ha az előtér és a háttér is éles nekem pont az a jó! Dehogy kell nekem kiemelés! Isten őrizz (tehát akkor magamat kell őriznem ok! ) Na egyre jobb híreket kapok...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz silmatauki #30968 üzenetére
"Tévedésben vagy. 200-ból simán kihozhatsz egy tűéles rendszert (X-E1 + 27, m43 + 20 vagy 45, valamelyik Samu NX valamelyik Prime-mal stb – lista feljebb). Persze nem zoommal – azokban igazán tűéles csak a méregdrága Canon fullfrém L-ek vagy a Pentax 1-2 újabb darabja (pl. a 16-85)..."
Ha ez így van akkor újra felbukkant a reménycsillagom! Úgy érted hogy 200-ból kihozom ezt újonnan? Nekem nem kell zoom, se makró. Sima általános fotózás, de az hozzon egy szintet. Nem kérek Playboy címlap minőséget, de azért jó lenne a beszabehu szint mondjuk egy Iphone 6 után.
-
Carasc0
őstag
Hmm.. Egy dologról megfeledkezdtem (visszanyalt a fagyi). Az utómunka...Végülis ha alapobival nem is készül full éles kép, utómunkával javítható?
Egyébként nem értek egyet amit írtál hogy éles lesz az alapobival, hisz az előbb írták nekem hogy olyan szép néniket (#30932. hozzászólás) alapzoommal még közel sem tudom meglőni. Most akkor ez hogy van? Már pedig ha azokat a szép néniket nem tudom meglőni akkor tényleg trutyi képeket lő az alapobi....Igaz én nem akarok néniket fotózni, de az élesség közel ilyen legyen. És amitől kiakadok hogy "legyen tüköréles látány" érvényesüléséhez külön 200e ft-os üveget kell vennem... Nagyon durva... Számtekben azért nincs ekkora drágaság.
Elég szomorú tény akkor hogy a "tükörélesség" mint igény az = szeretnék játszani bármilyen játékkal 200FPS-el 4K-n. Ha ez ismétlem így van...akkor távol álljon tőlem a fotóvilág. Mondhatni átverés az egész...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Na hát pont ezen kapom fel a vízet. Vesz az ember egy 200e Ft-os masinát amitől elvárható lenne egy éles kép...de aztán mikor csak annyit akarok hogy tőlem 2 méterre lévő téma legyen tüköréles, akkor jön hogy kuka a gyári obi, vegyél 1 csillióért egy csövet és akkor megy. De én makrózni is akarok! Ja akkor 2345234 csillióért vegyél ilyen szűrőt, ilyen olyan mikkamakkát és akkor jó lesz.... De ez mi ez... Mondókám lényege, hogy nagyon drága sport a fotózás vagyis pontosítva: értelmetlenül drága szakma ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz madgie #30932 üzenetére
Na ha mondjuk az EM-10 alapobijával ilyen képeket lehetne lőni, azonnal szaladnék érte....De így még mindig csak vacilálok az egész gépvásárláson. Igaz tudom nem csak a váz számít, egy jó obi meg én vagyok a kulcsa a továbbiaknak...Szóval semmi esély arra, hogy alapobival ilyen szép képeket meglehesen lőni? Lehet csak nálam van még az álmodik a nyomor hatás...
Amennyiben a megoldás az hogy jaj hát kéne venni 90K-ért egy üveget amivel meglőhető...Akkor de nagyon szomorú leszek...A végén mégiscsak beigazolódik az elvem hogy ha tükörképeket akar valaki lőni egy tartós vázzal akkor tegyen le az asztalra 300e Ft-ot és mondja neki hogy Jó reggelt fotóvilág... Szomorú hogy ilyen drága játék ez a fotózás...
UPDATE: Akkor én alighanem döntöttem... Felejtős a fotózás számomra. Nevetséges az egész... Éljen a 21. század hogy félmilliókat kelljen költeni arra hogy jó képek szülessenek...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz bercsi #30828 üzenetére
Huh az írásodban kicsit nehézkes volt eligazodni, de ha jól értem, azokon a képeken, amelyiken nem szerepelsz, azok az Oly-val készültek. Amúgy nagyon szép képek, főleg ha az alapkittel készültek. Kár hogy a videója pocsék (mint ahogy ez köztudott) Erősen gondolkodom egy EM-10-es masinán (már csak 3 hónapja agyalok rajta).... Gondolkodtam hogy -30e visszatérítéssel egy duplakit...
Hoy is van? Ha nagyobb a mm tartomány pl. 40-150mm az a teleobjektív? Azzal lehet közeli éles képet lőni vagy távolit? Huh ezt már elfelejtettem. Tehát:
Nagy látószög = kis mm tartomány >>> közeli?
Tele = nagy mm tartomány >>> távoli?Vagy fordítva?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
athomi:Jó olvasni az ilyet...
Amúgy igaz hogy az E-M10 váz képességei majdnem vetekszik egy Nikon D7100 vázzal?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz MrChris #29950 üzenetére
Igen, ezt már mások is erősen ajánlották, de sajnos nem vagyok pesti. Így ez a lehetőség elmarad. Mondjuk 170e Ft-ért eléggé kecsegtető a cucc. És még lejönne belőle a jelenlegi gépem ára eladási ára.. Ha csak 10e Ft-al számolok, akkor is 160e-be van a masina, ami azért nem rossz.
-
Carasc0
őstag
Én még mindig azért nem merek belevágni egy új fényképezőbe (Olympus E-M10 lenne a célgép), mert még mindig félek attól hogy nem fogok olyan képminőséget kapni amit elvárnék abból kiindulva, hogy egy 9 éves Canon S3 IS kompakt lenne lecsélve... Ismerve tehát e Canon autobeállításaival készült képeket, ha legalább 2x olyan jó képet kapok egy Oly E-M10-el kitobival, mint a Canon-nál akkor megérte...De ugye sajnos nagyon sokan azt mondják hogy a kitobi nem egy jó cucc, arra jó hogy működjön a váz... Ez eléggé lehangoló, pláne hogy amit nekem ajánlottak tüköréles közeli képek készítésére az meg 90e aztán kis picike kis üveg....Alacsony fényerejű meg mit tudom én de horror áron van...
Én sem akarok fotós lenni, meg nagy tükrösöket meg üvegeket hordozni...Családi gépnek szánnám. S azért vennék egy komolyat mert legalább időtálló, mert sztem 2020-ban sem mondják majd az E-M10-re hogy jaj de gagyi! Hiszen többek mondták hogy a fénykéező technológia nem fejlődik olyan gyorsan, így a korábbi 2-3 éves modellek is bátran ajánlott masinák!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Nagy szeretettel örvendeztem a hírnek, hogy lassan 1 hónapja az E-M10-re van 30e Ft visszavásárlási kedvezmény....Én is a dupla kit után érdeklődnék, hogy az a 2 db üveg mennyire jó? Csak alapszintű használatra elég?
-
Carasc0
őstag
válasz #31733248 #28350 üzenetére
Eszembe jutott hogy a linkelt képeket nem alapobival lőtted ami erősen számít. 4 tényező egyike máris nem teljesülne nálam ez pedig az obi..Ha én veszek gépet, akkor jóideig alapobival exponálnák mert pénzügyileg kimerülnék....Persze az E-M10-el sem érek előnyt mert azt is kitben venném szóval....Egyedül annyi a félelmem, hogy ne bánjam meg a vásárlást...
Melyik az a MFT topic? Nem leltem...Link plz..
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz schawo #28362 üzenetére
Persze Győrben ez sem elérhető.... Az egyetlen ismérv ami erősen visszahúz az Oly-hoz az az általam nem ismert Eperkutyus kolléga kijelentése aki egy D800-ról váltott Oly-ra (E-M10) és tudjuk hogy stúdióban fotóz... Hát ez azért nem semmi.... Persze ez is csak egy tény....Oly nekem külsőre jobban tetszik... Svájci bicskaként is emlegetik. Stauffenberg is "többet" áradozott róla mint a Sony-ról... persze a Sony is ajánlott modell és persze az ára ami miatt elfordulok tőle... 200K-ért tárgyalhatok de 240e-t már nem ér...Szóval egyenlőre 1:0 Oly javára bár nyami-nyami a Sony-ra is mert kegyetlen jó képek+jó videó....
Bár sztem 200K egy E-M10 vagy 240K egy Sony A6000... Legtöbbetek sztem az Oly-hoz nyúlna..... De ez ilyen szubjektív... Megkéne fognom őket...
-
Carasc0
őstag
válasz schawo #28359 üzenetére
Nos amit korábban linkeltek saját készítésű (remélhetően nem utó-editált) képeket amiket Sony-val lőttek hát besza-behu sztem....Ez a kukucska elhelyezkedés nem tudom mennyire gáz ha bal szemmel kukucskálok... De az árban kellene inkább help mert 240e too much.
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28356 üzenetére
Kukucskába kizárólag bal szemmel szoktam belenézni...Ez hátrány? Szerintem nem....
Hát nem tudom nekem nem tűnik fel hogy az Oly-nak high-light-n jobb színkezelése lenne....Image comparison-t bújom hát le a kalappal a Sony előtt.
Ami meg az obiparkot illeti én nem igazán akarok itt csöveket vásárolgatni...Nekem tényleg csak amatőrszinten kell a fotózás...jobban zavar inkább a masina ára...
-
Carasc0
őstag
Opss...240K A6000 kitben (nincs olcsóbban újonnan itthonról?)..... az sok .... Ezen már E-m10-et dupla kit-ben kapom, de állókép minőségben a sony nagyon nagyon brutál jó bár a kukucskája elég hülye helyen van sztem...Váza fém-műanyag kár hogy nem masszívabb de gondolom nem gagyi...
Panát még megnézem....
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz #31733248 #28344 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.... Most sikerült megingást kicsalnod belőlem...Megnézem jobban ezt a Sony-t... Brutál masina ez is... Iszonyat szépeket lőőő s még a videója is komoly...
Nem igen vásárolgatnék Obikat amúgy, de ugye a Sony-nak kevesebb és drágább az obijai mint az Oly esetében...Sony 6000 váza fém (masszív?)[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28328 üzenetére
OK. Ezt nem tudtam, tehát ez is pipa. Másik kérdésem hogy ezek szerint amikor életemben belenéztem egy DSLR gép viewfinderjébe (Canon EOS 20D) akkor az optikai volt. Oly meg EVF-t használ.. Mi a különbség? Előnyök vs hátrányok?
Ha már DSLR akkor képminőségbe és vázszolgáltatásokba melyik ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
köszönöm a további tippeket. Valóban a Sony a6000 sem egy kutyus gép... Szép szerkezet az már szent... Videója tényleg kakaógazdag...
Egy kis kitérő bár nem tudom lehet-e rá adni! Adott az Image comparison a dpreview jóvoltából...Az alábbi beállítások íme. Nos a kérdés az, hogy low light mellett miért olyan sárgás az E-M10?
Amúgy bedobnám a kérdést hogy max 150e-ért a fennálló elvárásokat figyelembe véve ti melyik MILC-hez nyúlnátok?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
-
Carasc0
őstag
Ennyi segítség nyújtást külön szavakban is szeretném nektek meghálálni, mert nagyon sokat tanultam arról, hogy is álljak hozzá egyáltalán a készülékválasztáshoz. Tehát akkor ennyi tudásommal a háttérben összefoglalva: valójában a MILC és DSLR körében az alsó középkategóriában, 200e Ft-os pontos küszöbáron a jelenlegi kapható masinák közül alapobival, ez az Oly E-M10 a legjobb választás. Csak azért merem ezt így állítani, mert jobb mint egy 700D ami felett már középkategória kezdődik a Canon szériában, tudásilag 1-2 apróságot leszámítva egy D7x00 szériával játszik. Akkor már csak el kell adnom a régi, régóta pihenő masinámat és akkor egy ilyen gyönyörűséget beszerezni...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Most már értem. A vázak árai tehát aszerint nőnek, hogy mit tud..de valójában mindegyik képes ugyanarra, csaképp minél butább a váz annál nehezebb ugyanazt a hatást elérni. (Bár mondjuk érdekes hogy egy 1200D űber obival hozza mondjuk egy 5D MARK szintjét űber obival)
Amúgy semmilyen gyors mozgásos fotózási igényem sincs, inkább család, kültér, időjárás, épületek, emberek, táj. Hosszútávra tervezem, tehát nem 5 évre but more......Persze tudom, ki tudja mi lesz 5 év múlva, de az igényeim nem fognak nőni abba biztos vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Értem! Nem-nem szó sincs vitaszítási szándékról. De fontos információ volt számomra, hogy tudom, hogy minden mai géppel lehet jó képet lőni...Tehát ha jól sejtem: váz, obi, körülmény és tőlem függ az elkészült kép minősége. Ez teljesen érthető...
És most bocsánat ha értetlen vagyok de érdekes az ellentmondás: Ha minden mai géppel lehet jó képet lőni, akkor elvileg egy Canon EOS 1200D egy komolyabb obival tudok olyan képet lőni mint egy O-M10-el mondjuk egy szintén hasonló tudású obival?..S még olcsóbban is jövök ki....Ha így van, akkor mi ösztönözzön arra hogy megérje az O-M10-hez nyúlni? Sajnos nagyon nem értek a fotózáshoz, így jogos hogy sötét szobában próbálom kíválasztani a megfelelő könyvet a polcról...
De ha azt mondjátok hogy igen 200e Ft-ért jelenleg a MILC és DSLR kategóriában ez tudja a legtöbbet, akkor nincs több kérdésem. Amúgy az én elvárásaimnak tudást és külsőt tekintve bőven profi... Képminőség terén ajánlottak ez 45 F/1.8 Obit, amivel azt mondják ellennék...Egyébként az utómunkáktól sem riadok vissza. Ha nem sikerült a fotó, nem gond... Tanulok és editálok.
Apropó: RAW-ban is jókat lő a O-M10?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
A Flickr oldalon nézegetek képeket amelyet különböző üvegekkel készítettek O-M10-es masinával. Elég jó tényleg. Mivel nagyon nagyon kezdő vagyok a témában...Megmondom őszintén megnéztem más gépek képeit is... Lehet rossz a szemem de nekem majdnem minden - általam - megnézett géppel készített képek minősége úgy erősen hasonlónak mondható. Egyedül a Canon EOS 100D nem tetszett. A fórumon rákerestem az O-M10-es bejegyzésre hogy aki említésre hozta a gépet, az mit írt róla. Mondjuk erre való a fórum... Nos erősítette bennem a vágyat hogy leemeljek a polcról egy ilyet. Pl. egy studiofotós D800-ról váltott egy ilyenre az sem semmi.
Ami úgymond picit megzavart - hivatkozva a fentiekre - hogy mondjuk egy D3300-as masinával is erősen azonosnak mondható szintű képeket lőttek. Ebből azt akarom kihozni, hogy 200e Ft-os masinának melyik a DSLR megfelelője?... Valaki azt írta hogy inkább a D7x00 szériával vetekszik... Hát ha ez így van, hogy functions terén mellé tehető egy D7100-nek akkor az besza-behu....
Amúgy az EZ vagy a IIR alapkitobisat érdemes venni? A visszaolvasások alapján IIR.... Amúgy mi a különbség? Az EZ az a palacsinta ha jól láttam, a másik üveg olyan nagyobbacska de gondolom 1 fokkal jobb. Pedig 1 áron van.
-
Carasc0
őstag
Jó oké oké....Amit említettem blog oldal is levonta a conclusiont a gépre ami így hangzik: ESSENTIAL...Megfogom hírdetni a régi kütyümet és veszk egy ilyet.... Mindenhol csak jót írnak róla szinte.... a képminőség hozza az elvárásomat.... hűh....mondjuk egy kamatmentes részletnek örülnék/örültem volna... de majd valami lesz....
Amúgy a szenzor méret nem baj ha kisebb mint az APS-C? Ez nem jelent hátrányt?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
A mintabolt oldalán leltem egy Olympus OM-D katalógust. Abban azt írják a gépek specifikációjánál hogy a E-M10 váz anyaga fém, az E-M5 és az E-M1-nek meg magnéziumötvözet. Jó tudom tudom, ez már erős furkálódás, de szeretek tisztán látni. A prohardver teszt szerint magnézium váza van... Na most akkor melyik
Feeling very robust and reassuringly solid in the palm thanks to its magnesium-alloy body... by photograpyblog
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz #04230330 #28266 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Elolvastam a tudnivalókat. Tehát ha veszek egy gépet, akkor ajándékba kapom hozzá a tagságot. Eddig príma, csakhogy a gép vásárlásából még nem használhatom fel a 15% kedvezményt sajna....Mivel azzal kapom a tagságot. Jól értelmeztem?
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28250 üzenetére
Szia!
És ilyen klubkártyához, hogy lehet jutni hogy olcsóbban lehessen hozzájutni a cucchoz?
@többiek: Ne húzzatok mert mindjárt rendelek egy ilyen masinát. Apropó... 1/4000 záridő elegendő?
Tovább olvastam hogy nem időjárásálló a váz... Persze nem is elvárás részemről, de azért záporban használható vagy enyhe hóesésben? Nekem nagyon tetszik a magnéziumváz amúgy. Canon EOS 20D-t mikor kezembe vettem anno egy isminél, akkor érzékeltem hogy ezzel ölni lehet olyan masszív.Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Szerelmes vagyok a masinába! Most így egyenlőre ennyi.... Megvétel már más kérdés... De nagyon tetszik....
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28254 üzenetére
Prohardver tesztje szerint az Olympus nem teljesen adja vissza a téma színvilágát....Mondjuk ez nem tudom a gyakorlatban mennyire lényeges.... Talán ennyit tudnék felhozni kritikaként az E-M10-nek. Amúgy tényleg egy TANK.
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28252 üzenetére
Most olvasgatom a tudását... Eddig szerelem első látásra... Magnézium váz, kereső, gyors, tud mindent... Bulb funkció...Egyenlőre nem tudok belekötni leszámítva hogy a fotózáshoz annyit értek, mint csecsemő a hengeresfejű műszercsavar történelméhez.
Eddig azt mondom: Na ez MILC!
Amúgy nekem elég lenne alapobival... Az is azért jó minőséget ad?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Tin_Shield #28250 üzenetére
Megmondom őszintén ezt a masinát még nem néztem.... elsőre (amilyen körülményes vagyok) azt mondom nem is rossz! Modern kis masina, kíváló szolgáltatásbázissal. Én a mintaboltba alapkittel látom kerek 200K-ért... Ára tényleg masszív, de gondolom jó kis masina. Ez ajánlott masinák közé tartozik amúgy?
Utoljára kb 10 éve fogtam a kezembe Olympus kompakt gépet. Nagyon nem tetszett.. Valahogy azóta a márkától félek. De ismétlem ez 10 éve volt azóta gondolom sok víz lefolyt az Olympus Dunáján.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz silmatauki #28248 üzenetére
Szia!
A döntést ezzel most még jobban megnehezítetted. Ez az ebay, meg rendeld meg a Holdról, átváltás+posta meg fitty-fene nálam alapból kilőve. A másik hogy 200e a max amit költenék. Mondjuk ennyi erővel vehetnék 238e Ft-ért újonnan E1 + kit-et. Árban mint a Sony 6000.
200e Ft-ért keresem a best buy MILC-et. (új, milc, kitben és hazai boltból!) Egyszerűsített kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Közel féléve jártam itt fénykéezőgép keresés ügyben. A nagyon alapvető dolgok terén sem sikerült döntenem, hogy eleve DSLR vagy MILC kategóriába induljak el. Canon S3 IS masinám pihen a szekrényben, de csak azért nem fotózok vele, mert valahogy nem ösztönöz. Fillérekért eladván gondoltam hogy cserélek egy komolyabbra. Hála égnek további utánaolvasás következtében megvan az első lépés miszerint mindenképp nekem a MILC világ lesz a legmegfelelőbb. A 2. lépés már nehezebb. Kiválasztani a megfelelő masinát. A fotózás teljesen hobbi szintű lenne részemről (tehát nem munka) és belépő kategóriát célozza meg. Ár valójában mind1, de keresem a jelenlegi best buy alanyokat az újonan vásárolható MILC körében.
Elsőként kinéztem egy ilyen szettet: Fujifilm X-A2 dupla kit
Nem tudom hogy megéri-e. Vagy inkább vegyem az alapkittel 160K-ért?Aztán most nézegetek egy Sony 5100L masinát, de nagyon megfogott a retrogép style a Fujinak.
Hogy mire használnék egy ilyen masinát? Család, házi bulik, kirándulás, épület, táj, időjárás, emberek...A képek utómunkájától sem félek ahogy attól sem, hogy meg kell tanulnom az alapfogalmakat, a beállításokat stb stb....
Vélemény a Fujiról? Hátrányok amikkel számolnom kell? A kereső hiánya mindenkinek zsibbasztó hatású. Miért?
Esetleg más ajánlat?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz HollyBoni #24004 üzenetére
Szia!
Canon S3 IS gépem van amit vagy 1 éve nem használok. 2006 áprilisában kaptam. Akkor volt emlékszem 102e Ft. Most már kezdek megnyugodni, hogy tényleg érezni fogom a változást, ha csak egy kitobival fotózgatok. Mert tény, hogy nagyon köpködnek a kitobira, hogy az csak tényleg annyit ér, hogy a kedves vásárló tudja használni a pénzéért kapott vázat. No most persze egy 8 éves kompakt géphez képest én alap elvárom ezt a "leesik az állam" varázst.
kedves Byk01:
1. Ez flame....Nem értem mire jó ez....
2. Nyelvtanilag ez pontosan ugyanazt jelenti amit te is írtál, hiszen a mondat végén az ige visszahat az alanyra, sőt az általad írt 2.lagos megoldás nem jó, mert nem tett vesszőt az alany után.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Tájékozottság terén vannak hiányosságok ezt teljesen beismerem. Igaz amennyit én visszaolvastam ebben a topicban, mindig csak annyi hangzott el hogy egy MILC hozza a belépőszintű tükrösök képességeit. Ebből gondoltam hogy itt van a határ. Persze nem vettem figyelembe hogy létezik fél milliós MILC is. Hát belátom nagy a verseny... Megnéztem ezeket Olympus gépeket meg a Pana G6-ot is. Nem lett könnyebb a döntés...
De még nézelődöm...Hol tudok találni ezekkel a gépekkel készült képeket? Mert megmondom őszintén amit láttam D7100-el (pixinfo) hát mit ne mondjak....Tűélességet nem tapasztaltam...Kb olyan tűéles cucc kéne amit mondjuk a Dpreview-n láttam az FZ1000-es videófelvételén. Csak persze kép formájába... Lehet hogy megint sületlenséget írtam mert egy ilyenre egy csak 1 milliós cucc képes (váz+optika) de hátha.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Carasc0 #23989 üzenetére
Helyesbítenék! Panasonic LX7 (nem Samu).... Illetve tudom az FZ1000 Bridge gép nem MILC....
Nem tudok dönteni továbbra sem.
U.I.: Okés utánanézek Lassúvíz! Válasz: Ezek számomra elérhetetlen gépek, hiába profik....
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Stauffenberg #23988 üzenetére
Szia!
Értem és figyelembe fogom ezt venni. Mivel még nincs késő, így érdekelne hogy pl. 200e Ft-ért milyen jó MILC-et lehet venni, tájfotózásra, néha épület + emberek (itthon család mondjuk szilveszter)... Mert ugyan néztem én a MILC gépeket is de nem tudom megéri-e az árukat. Nekem pl. elsőre bejött a Samu LX7-es gépe...De bármilyen javaslat jöhet!
De tudjátok azért félek egy MILC-től, mert az sosem fog túl jutni egy belépő szintű DSLR gép tudásán... Mondjuk ami még nagyon tetszik az a Panasonic FZ1000. Na az annyira tetszik hogy juj... De nem tudom milyen képeket készít. Tanács?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Novics #23981 üzenetére
282e D7100+18-105 kitobi. Azért az nem a duplája! Nem beszélve arról ha esetleg használtan venném a vázat. Abszolút néha néha csett-csett szinten lenne a használat. Nem cipelném napi szinten. Ha mondjuk 1 táskába beleférne ez a kit cucc az nekem tökéletes lenne. Engem sok évre kiszolgálna. Ismétlem, a fotózás extra haladó szintjére nem kívánok felfejlődni. Inkább a PS-t nyúzom helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Nézelődtem közbe... Lehet kicsit magasabbra teszem a mércét. Nikon D7100+18-105mm obival? Így elsőre, aztán lecserélem valami fényerősebb obira.... D7100-ről vélemény?
Bár az új árából majdnem kihozok használtan egy Canon 7D-t (csak váz)...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi ajánlatokat. DSLR-be a D5100 mellett még valami ajánlat? Esetleg elmehetek 200e Ft-ig max.
Ti milyen programot használtok képek nézegetésére?
-
Carasc0
őstag
válasz jjeahh #23898 üzenetére
Üdvözlet!
Köszönöm a 2 tippet, már olvasom is. D5100-et már néztem, bár a figyelmemet azért kerülte el, mert nem mai darabról van szó így gondolom a jobbak precízebbek (D5200 vagy D5300). Viszont ahogy néztem az Olympus-t máris felmerült bennem egy tényező ami kimaradt az előző hozzászólásomban:
- Jó azért ha van keresője.
- Kijelző kihatjhatósága sem lehet olyan rossz.
- Érintésvezéreltség nem fontos, csak akkor, ha az a vezérlést nagyon nagyon segíti.Megj.: Olympus E-PL5 videóképességeit nem nagyon láttam/olvastam. Viszont tetszik a dupla kit.
Mondjuk láttam egy Pentax gépet is dupla kitben 160e körül. Asszem a K30 volt. Nem tudom az jó-e.
-
Carasc0
őstag
Kedves fórumlakók, érdeklődők és szakértők!
Én egy teljesen kezdő tag vagyok, egy porszem ebben a diszciplínában. Úgy gondoltam egy teljesen általános tudást szeretnék megszerezni a fotó világból, amihez tervezek vásárolni egy komolyabb gépet. A komolyabb jelzőt azért használom, mert a háztartásban van egy Canon S3 IS compact masina, ami közel 8 éves. Igaz nem a kort akarom kiemelni, hiszen teljes funkcionalitásban működik és kifogástalan az állapota. Az már komolyabb tény, hogy nem nagyon használom. Nem ismerem a gép határait, s még a manuális beállításait sem használtam ki soha. Tehát én a megveszem, set to AUTO, és csatt csatt kategória vagyok, illetve az új géppel már csak "voltam" jelzővel akarom illetni magam.
Hogy a tárgyra térjek. Felsorolásszerűen leírom az elképzeléseimet és a szükséges tér-idő-anyagi körülményeket a leendő gépre vonatkozóan:
- E fórum korábbi hozzászólásait már olvasgattam, tehát 1-2 masina neve és szint behatárolása ismerős.
- Szoktam nézegetni 4-5 évesnél nem régebbi gépek tesztjeit, specifikációit és persze elérhetőségüktől függően, hazai árukat.
- Hosszútávra tervezek ami minimum 5 év. Persze tudom 5 év múlva ki tudja mi jelenik ami inspirálhat az akkori aktuális gép cseréjére, bár nem hiszem hogy 5 év múlva lenne akkora ugrás mint most.
- MILC vagy DSLR egyaránt szóba jöhet.
- Használt funkciók: videó (nem sport, csak mondjuk sétálás közbe felvenni pölö: Colosseum (most írtam valamit), tehát általános jelleggel lenne a videózás. Tűéles fotók. Talán ez a legfontosabb. Állóhelyzetben jó vagy közepes fényviszonyok között szeretnék éles fotókat, természetesen szoftveres vagy gépi elérhetőségű korrekciók elvégzésére teljesen vevő vagyok ha az rásegít. Elsősorban, természetfotózás, épület, időjárás, család fotózás érdekelne. "Manualitás". Itt ha már a lúd, legyen kövér. Ha már gépet veszek, erősen hajlandó vagyok utána olvasni dolgoknak, kipróbálni és a kézi beállításokat erősen használatba venni. Tehát jó lenne ha a gép gazdag legyen kézi beállításokban.
- Jövőben nem igazán széndékozok jobb objektívet venni hozzá. Tudom az objektív a lényeg, de én nem akarok középkategóriás fotós lenni, hogy táskákkal és üvegekkel mászkáljak.Nem tartok rá igényt, persze vállalom a következményt, hogy eme elvem már nem fog garantálni jó képeket, de szeretnék azért a kompakt világából (az általa nyújtott képminőségből) kilépni/feljebb lépni.
- Maximális keret: 150 000Ft
- Konkrét elképzelésem nincs hiába nézegettem már több modellt.
- Használt is szóba jöhet végülis, de akkor kérlek titeket írjátok le a linket is a javasolt használt gépről.Remélem mindent sikerült leírnom ami szükséges. Amennyiben nem, csak nyugodtan kérdezzetek én azonnal válaszolni fogok hogy megkönnyítsem a felmerült javaslatok körét.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest