Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajraolaj1
tag
Sziasztok, pár napja kérdeztelek benneteket ebben a hozzászólásban, most az újonnan összerakandó géphez a következő alkatrészek vannak kinézve:
7800X3D proci
7900XT GPU
Lian Li LANCOOL 205 MESH C Black gépház
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB procihűtő
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI alaplap
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Ripjaws M5 RGB Black RAM
Kingston Fury Renegade 2TB M.2 NVMe SSD
Western Digital Purple 3.5 6TB 5400rpm SATA3 256MB (WD64PURZ) HDD
Tápegységet továbbra sem néztem ki, de a GPU leírás alapján 750W-os moduláis tápot fogok választani. A múltkori hsz-t annyiban módosítom ezzel kapcsolatban, hogy úgy kérnék erre jó ár-érték arányú ajánlás(oka)t, amiket a tisztelt hozzászóló megbízhatósági, biztonsági, időtállósági szempontok alapján választana a saját gépébe.
Hűtőpasztát nem veszek úgy döntöttem, maradok a procihűtőhöz csomagoltnál.További kérdéseim; a választott RAM fölé vajon be fog-e férni a procihűtő, vagy érdemes olyan RAM-ot választani ehhez a hűtőhöz, ami alacsonyabb profilú?
A gépház leírásában 160mm maximális CPU-hűtőt írnak ha jól értelmezem (CPU HEIGHT CLEARANCE angolul), a procihűtő leírás alapján 154mm magas. Ebből lehet bárminemű szerelési-fenntartási-üzemeltetési probléma akár építés során, akár később? Érdemes volna esetleg új gépházat kinéznem magamnak? Vagy ez a 6mm különbség a maximális beépíthető procimagasság és a processzor valós magassága között elegendő lehet? Elsődleges szempont a gépház kiválasztása során a színes 2 előlapi és 1 hátlapi beépített ventilátor, porszűrő, tartsa halkan a gépet és jól szellőzzön. Ha ez számít, leírás alapján a GPU 313mm széles.Végül csak úgy döntöttem, hogy legyenek benne fények, aztán ha nem kell, max kikapcsolom őket. Nem akarom, hogy később megbánjam, hogy nincs benne ilyen funkció, árkülönbség 10% sincs sok esetben.
Utolsó kérdés annak, akinek van ideje ránézni vagy ennyire tapasztalt, hogy mennyire választottam jól szerintetek, mennyire kompatibilisek egymással-egymáshoz az alkatrészek, ti melyiket cserélnétek valamilyen jobbra, valami másra?
Előre is köszi!
-
hajraolaj1
tag
válasz CriticalHit #99649 üzenetére
Köszi az ajánlást! Úgy látom mellékelnek hozzá pasztát, érdemes lehet lecserélni szerinted egy Kryonaut Grizzly-re? 2000Ft-ot nekem megér, ha tovább bírja a paszta és akár pár fokkal hűvösebb marad tőle a proci.
-
hajraolaj1
tag
Sziasztok, új gép összerakásán dolgozom, egyelőre csak a proci és videókártya adott.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Legyen minél jobb ár-érték arányú, max. 35k, ha kevesebb, az jobb.
2.: Milyen házba kerül?
Nincs még kiválasztva.
3.: Milyen alaplapra lesz?
Nincs még kiválasztva, DDR5, AM5 foglalat.
4.: Processzor és videókártya típusa?
7800X3D processzor és a 7900XT GPU.
5.: Ramok pontos típusa?
Nincs még kiválasztva, valamilyen 2x16GB-os DDR5-ös 6000 MHz-es CL 30 körülit választanék majd, ha ez számít.
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Legyen halk, minél jobban hűtse a processzort, nem tudom a maximális 60-70 fok reális elvárás-e. A mostani gépemben Alpenföhn Ben Nevis hűtő van, ami 20 db-en működik és nem engedi az i5 6500-as procit 60 fok fölé játékok alatt sem! Ráadásul ezt anno 8k alatt vettem...
LED nem baj, ha van rajta, de nem az esztétika az elsődleges, hanem a hűtési teljesítmény és a zajszint!További kérdés, hogy melyik hűtőpaszta ajánlott? Kryonaut Grizzly-t használtam az előző gépemhez, azóta van jobb ár-érték arányú, ami jól átadja a hómérsékletet a hűtőnek?
Hosszútávra venném a gépet, legalább 5, de inkább mégtöbb évre, ha nem muszáj, 5 évig nem cserélnék benne semmit. Megbízhatóan működő alkatrészeket keresek.
Előre is köszönöm az ötleteket, akár alaplap, memória, gépház, táp ajánlásokat is szívesen veszek.
-
hajraolaj1
tag
válasz hajraolaj1 #72677 üzenetére
Gammax 300 megfelelő?
-
hajraolaj1
tag
Üdv. MSI B150m Mortar alaplap, AMD R9 380x videókártya, Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz RAM, i5 6500 procihoz keresek a gyári helyett új procihűtőt. A gépet 2 napja állítottam össze, alapjáraton 50 fok körül van a proci,sztem az még jó, de egy Overwatch menet (10 perc) után 90 fokra is képes felmenni a proci, maxon pörög a gyári hűtő meg a 4 gépházventilátor is (Zalman Z3 Plus), ezért gondolom, hogy jobb procihűtőre kéne váltanom. Ki mit ajánl 10k-ból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest