Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hajraolaj1

tag

Sziasztok, új gép összerakásán dolgozom, egyelőre csak a proci és videókártya adott.
    1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
    Legyen minél jobb ár-érték arányú, max. 35k, ha kevesebb, az jobb.
    2.: Milyen házba kerül?
    Nincs még kiválasztva.
    3.: Milyen alaplapra lesz?
    Nincs még kiválasztva, DDR5, AM5 foglalat.
    4.: Processzor és videókártya típusa?
    7800X3D processzor és a 7900XT GPU.
    5.: Ramok pontos típusa?
    Nincs még kiválasztva, valamilyen 2x16GB-os DDR5-ös 6000 MHz-es CL 30 körülit választanék majd, ha ez számít.
    6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
    Legyen halk, minél jobban hűtse a processzort, nem tudom a maximális 60-70 fok reális elvárás-e. A mostani gépemben Alpenföhn Ben Nevis hűtő van, ami 20 db-en működik és nem engedi az i5 6500-as procit 60 fok fölé játékok alatt sem! Ráadásul ezt anno 8k alatt vettem...
    LED nem baj, ha van rajta, de nem az esztétika az elsődleges, hanem a hűtési teljesítmény és a zajszint!

További kérdés, hogy melyik hűtőpaszta ajánlott? Kryonaut Grizzly-t használtam az előző gépemhez, azóta van jobb ár-érték arányú, ami jól átadja a hómérsékletet a hűtőnek?

Hosszútávra venném a gépet, legalább 5, de inkább mégtöbb évre, ha nem muszáj, 5 évig nem cserélnék benne semmit. Megbízhatóan működő alkatrészeket keresek.

Előre is köszönöm az ötleteket, akár alaplap, memória, gépház, táp ajánlásokat is szívesen veszek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés