Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
pl az enyémet 10 k ba .)
De most komolyan .
de boltból már szerintem kapsz 5-7 ezer között , olyat ami jobb a gyárinál, cooler masternek vannak ilyen csoda megoldásai..
Jah és még mielőtt a szabályzattal jöttök, nem hirdettem, javaslatot tettem, de ezért is írtam oda a bolti megoldást mellé .
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Sziasztok ezt néztem ki NOCTUA NH-D14
ez alá beréfnek a ramok az adatlapomon lévő configba?(új ramok corsair vengeance Pro 2133 mhz lesznek ..)
Vagy ennél van hatékonyabb cpu hűtés ilyen árban ?
[ Szerkesztve ]
-
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
válasz Rypejakten #47089 üzenetére
haha köszi
de ennyit nem akarok ki próbálni , ennyire nem vaskos az a tárca.Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Sziasztok, am3 + fx 8320 ra szeretnék 1 hűtést amivel már tuningolni is lehetne
zalman z 11 plus házam van , értelem szerűen olyan kellene ami még ebben elfér.Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz albinolynx #44569 üzenetére
ez a ninja nem rossz és hardverkernél 11 k ba kerül
ha befér én ezt venném . [link]
[link] de itt a rev b nem sokkal több
[ Szerkesztve ]
-
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44553 üzenetére
de ezek az intel lapok meg kihaltak?
a koponyásakat már nem,látom neten ...Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44553 üzenetére
hát mondjuk ez a körmöm nem tudná meghajlítani ...
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44550 üzenetére
hát ebben is lehet valami.
én olyanokat néztem ahol hatalmas hűtőket raknak fel.
értelem szerűen én is azokat szoktam vonz a nagy robusztus külsejük jobban nézki mint valami kis porbafing fityegne a gép közepén.idáig a legnagyobb hűtésem 1 Grand Kama Cross volt
a maga 14 es ventijével -.- hát ezt 1 matx házba paszíroztam be .D még régen[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44547 üzenetére
Hát el...... nekem a kábelek rendezéséhez am nincs sok érzékem .
úgy immel-ámmal szokott sikerülni hogy nem lóg össze vissza
de legjobban az első venti kábelét utálom , most ráadás 1 szar házba vagyok szinte mondhatni 0 kábel menedzsment -.- de majd nem sokára érkezik 1 jobb ház nah majd abba.Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
én azt hittem ahogy szerelem a gépet az teljesen megszokott ... de nagyot néztem most nem tudtam hogy ez ennyire különleges
vagy hogy ennyire precíz lettem az évek alatt mi a szöszpersze arról nem szól a fáma hogy mikor régebben fel idegelt ütöttem vágtam a gépeim
de hát kellett 1 tanuló rész is ami alatt kialakult a rutin.
Én beszélni is szoktam hozzájuk miközben szerelem 1 jobban telik az idő.
kettő inkább szóba vezetem le az ideget ha valami nem úgy sül el ahogy kellene D:szóval ilyen szaki dani módon .
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44542 üzenetére
hát jó a kábelmenedzsmentet nem számoltam bele
bár ha 1 szokott házban vagy évek óta és tudod mi hogy , akkor a 15 percbe szerintem belefér.ha új a ház én is a kábelekkel tökörészek 1 órán át
,aztán gondolok 1 et másnap szét kapom és kezdem előlröl mert valami nem tetszik .
de ez már tényleg csak kényszerű mániákus cselekedet
mert azért ha aránylag el vannak rendezve a kábelek akkor a levegő tud áramolni .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz bombibmw #44541 üzenetére
hát én így még életemben nem szereltem, most ha be van csavarva a lap akkor tök mind1 mit csinálsz az ott merev ....
nem tud nyúlni stb
ha kiveszed rá teszed a hűtést nem tudom mekkora ez majd nézd meg hogy milyen szépen felvesz 1 lap 1 görbe ívet, utána persze szépen lassan csavarozod így bírja , meg hát erre van ki képezve de azért megkínozni hogy becsavarva toljuk rá mert ugyan az a végeredmény hát szerintem nem érdemes
persze ha bevált idáig is így csináltad akkor csináld ígyde ha meg figyelitek a legtöbb hivatalos videón is a lap kint van fel pattintja a hűtést a pacák és úgy szereli be.
-
trufa12
addikt
válasz bombibmw #44538 üzenetére
nah most nem értem
ha be van szerelve mit támasztasz ?gyuribácsi88
nekem ezt a módszert régen 1 elektroműszerész ismerősöm ajánlotta , gondolom nem véletlen mondta.amúgy előbb túloztam mert ha nagyon akarom 10 perc alatt össze rakok 1 gépet
mindenestől , nem tudom miért sok idő ez?
10 perc , ki a lap rá a hűtés , be a lap csavarok a lyukakba, be a vga nézni egyenese húzni meg a csavarját ha ok akkor húz az alaplap csavaron és megy a gép.
ezt a kettőt kell össze nézni , mert van mikor a vganak kényelmes lenne az már a lapnál annyit te be sem lehet csavarni , gagyi házakba előfordult már -.- így muszáj voltam úgy be tenni hogy nem volt teljesen kényelmes a vga nak de hát van ez ígyráadásul a vga t nem árt le csavarni még ha van is a háznak gyors lefogatója mert az alig fog rajta , jó persze nem dobálni szokták a pc t így úgy gondolták a fejlesztők elég ha annyit szorít de gondolni kell mindig az esetleges kényelmetlenségekre is.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44535 üzenetére
hát én nem tudom
, mikor fel pattintok 1 méretes hűtést az majdnem u alakba görbít 1 lapot, nah már most ha az a lap le van fogatva és nem tud mozogni igazodni a hűtéshez...
a másik mikor benn van 1 vga sokszor láttam hogy ferdén volt kisséde ha csak be csavarom a csavarokat, be teszem a vgat és hozzá igazítom hogy tejesen egyenes legyen végül a lapot le rögzítem az nekem megnyugvás és a pc-jeim sem panaszkodtak még az évek alatt.
de hát mindenki maga szereli a pc-jét és maga tudja a saját időbeosztását, de én inkább akkor szerelek pc-t ha több időm marad rá, és inkább tökölök 20 percet 5 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz gyuribácsi88 #44532 üzenetére
a fene sem tudja, én így csinálom évek óta, nekem megnyugvás és precízen bele is tudom tenni a házba nem fagy nem törik le semmi stb
én így szeretem és szerintem nem volt ez rossz tanács még ha felesleges is lehet amit mondtam.
csak jót akartamAz élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz bombibmw #44528 üzenetére
hűtést sosem teszünk fel lapkiszedése nélkül
addig nem rögzítjük a lapot amíg a vga kényelmesen nem helyezkedik el -.-
ezek ilyen kis szösszenetek amit érdemes figyelembe venni.... ha már pc je van az embernekelhiszem kényelmetlen mert sok a szöszölni való vele, de jobban jársz
ugyanis a lap ugyebár nyiklik nyaklik miközbe 1 hűtés rá megy szóval érdemes kivenni és fel pattintani a hűtést aztán vissza a házba,
de nem rögzíteni be teljesen hanem először vga a pci e csatiba a helyére csavarod nézed a lapot meg a kártyát hogyan áll ha a kártya egyenes berögzíted a lapot[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Köszi mindenkinek.
-
trufa12
addikt
Nekem senki sem ír ,?
-
trufa12
addikt
Sziasztok, azt szeretném kérdezni FM 2 re milyen proc hűtőt lehet venni ,tenni?
10-20 k közötti ár résben. Ami jól hűt akár 1 csúcs modell procit és halkan teszi a dolgát.Lehetőleg ha van az ipon kínálatában akkor onnan kellene 1 , mert a gép többi része is onnan lesz vásárolva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest