Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #96155 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam....
Gigabyte B450 AORUS PRO, Ryzen 5 5600, Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT, G.SKILL F4 DDR4 3000 C16 2x16GB, Kingston A2000 1TB M.2 PCIe, Crucial MX500 500GB SATA3, Western Digital WD Blue 1TB SATA3, Phanteks Eclipse P400A Non Digital, Seasonic FOCUS PX-550W Platinum, Thermalright Peerless Assassin 120 SE a gyári ventillátoraival, továbbá 5 darab ARCTIC P12 a házban minden 730-750 RPM kivéve a GPU, az ~1000 RPM
A CPU +200 MHz PBO -20 offset
A GPU alulfeszelve, alul órajelezve. Ezekkel a beállításokkal, az alábbi terheléssel 235-240W a fogyasztás a konnektorból.
10 perc AIDA64 System Stability Test, a HWinfo direkt 2 percel később indítva.
A szobahőmérséklet 25.0 °C[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #96152 üzenetére
Jól látom ez egy terhelés nélküli kép
A ventillátorok fordulatát pedig homály fedi Igaz alapjáraton nem kavarhatnak nagyon....Valami komolyabb terhelést kapjon, például
AIDA64System Stability TestKapjon minden egy pipát és mindjárt más hőmérsékletek lesznek.
A Stress local disk és Stress system memory mondjuk nem is kell hozzá, hogy elszálljanak a hőmérsékletek a terhelés hatására.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
jimpo
senior tag
válasz makoss #95929 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy nem lesz jó... Csak van olcsóbban ami jobban, halkabban hűt!
Szerencsére nem az én konfigom lesz, főképp nem az én pénzem, úgy hogy azt veszel amit akarsz.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zamma
őstag
válasz makoss #95918 üzenetére
Látom te egy valamit nem értettál meg: a 13 generációs Intelek egy teljesen más világ mint az előző generációk!
Ebben a szegmensben a BQ DR 4 sima is de a PRO is elvérzik, de legalábbis abban az árban jóval komolyabb teljesítményű szintén halk hűtőt kapsz!
Tesztek, amiben van DC AK620 (ugyanaz a blokkja, a ventije más mint az AG620-nak) és TR PA120 is, de csak azért van BQ DR PRO 4 ezekben, mert a sima kiszorult, ugyanis vízhűtés komolyságúak ezek a ventik: [link] [link] [link]Egyik fórumtársunk is erőltette a DRP 4-et és annyira bele hergelte magát a sikertelenségébe hogy inkább vizet vett... no comment.
Egyébként miért nem lehet megárteni hogy vannak a BQ-tól sokkal jobbak?Általánosságban, de konkrétan a támához is:
Az árukeresőn azt sem írják le sokszor hogy milyen procin használják a hűtőket és dícsérik...
Ez egy komplett vicc! Onnan ne tájékozódj (vagy csak nagy fenntartásokkal)!
Ha láttál ott 13 genes intelt akinek jó akor vedd meg, egyébként meg halgass ránk, nem akarunk rosszat hidd el... -
kesenyi
tag
-
Zamma
őstag
válasz makoss #95905 üzenetére
Nem írtam semmit tuningról, én is az alap proci hűtésről írtam. A pontosítás kedvéért: a gyatra BQ DRP hűtésteljesítménye miatt javasoltam alternatívaként az undervoltot ami pont hogy elvesz, nem pedig túlhajt. Ez abszolút nem tuning, hanem winning...
Kompatibilitási probléma meg nem lesz ezek egyikével sem. -
Zamma
őstag
válasz makoss #95900 üzenetére
Remélem ezt a #95878 válaszomat olvastad...
Konkrétan ezek:Thermalright Peerless Assassin 120 SE Német Amazonról futárral együtt 20 ezer, itthonról Deepcool AG620 20+futár.
-
blp85
aktív tag
-
blp85
aktív tag
válasz makoss #95880 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire muszáj egy ilyen. Írtam is, hogy nem használok Intel processzort, így nem tudom. Gondolom ártani nem árt a lap védelme érdekében (ne deformálódjon, illetve a hűtő talpa is jobban feküdjön fel), de hőfokban nem hiszem, hogy bármit is jelentene.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Zamma
őstag
válasz makoss #95872 üzenetére
Bocs, de én nem így közelítem meg az ügyet, mert a 13 gen procikat ez a hűtő már nem képes kiszolgálni, sőt, a nagyobb tesója a Pro is alig... Tesztek is bizonyítják, de itt [link] egy összerakott konfig ahol nagyon hasonló komponensek vannak felhasználva (a hűtő a nagyobb Pro, a cpu egy 13700K, ezért kb ez lesz a várható nálad is hőfokban).
Például 46 fok alapállapotban, ami nem sok jót ígér, ezért én ezt nem ajánlom. Ezen kívül tele van a Reddit [link] hasonló problémát tapasztalt esetekkel is. Undervolttal a dolog némileg orvosolható, de ehhez biosban kell turkálni, ami sokaknak mélyvíz...20 körül tudunk ajánlani olyan hűtőket amik ezt halkan, hűvösen képesek megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz makoss #95875 üzenetére
Szia,
Nem volt még ilyen hűtőm, így nem tudok rá válaszolni. Mindenesetre, ha sikerül beszerelni, akkor írhatnál egy beszámolót, hogy hogyan alakulnak a hőfokok.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
blp85
aktív tag
válasz makoss #95875 üzenetére
Szerintem te erre gondoltál [link].
Működik szerintem ilyen nélkül is, ez körülbelül arra való, hogy meggátolja a lap hajlását, illetve ezáltal jobban illeszkedjen a hűtő talpa a tokozáshoz.Cikk: [link]
Prohardver cikk: [link]
Ha nincs beépítő készleted hozzá (2022 előtti) link: [link]Amúgy nem használok Intel processzort, ez csak úgy érdekelt, így lehet valaki okosabbat tud mondani, mint én.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
-
Abu74
csendes tag
válasz makoss #94648 üzenetére
Az általad választott memória magassága: Renegade DDR5: 39,2mm
Az 1 slott felé valószínű belóg a ventilátor.
A memóriamodulok magassága a következő:
DDR5 Memory
Series G.Skill
Ripjaws S5: 33mm (1.30in)
Flare X5: 33mm (1.30in)
Trident Z5: 44mm (1.73in)
Trident Z5 RGB: 44mm (1.73in)
Trident Z5 Neo : 44 mm (1,73 hüvelyk)
Trident Z5 Neo RGB: 44 mm (1,73 hüvelyk)
Kingston FURY
Beast DDR5: 34,9mm
Beast DDR5 RGB: 42,23mm
Renegade DDR5: 39,2mm
Renegade DDR5 RGB: 44mm
CORSAIR
DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 56mm
VENGEANCE DDR5 35mm
VENGEANCE RGB DRR5 44mm -
abdulka1
őstag
válasz makoss #94524 üzenetére
Szia!
A gyártó szerint Silent Wings 135mm PWM van rajta, és 120-as ventikkel megegyező a rögzítő furatok távolsága.
Házhűtőnek bármit használhatsz ha elfér és tudod rögzíteni.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
kesenyi
tag
válasz makoss #94444 üzenetére
Hello!
Ha ezek a magasságú ramok maradnak, akkor ebbe az árba gond nélkül elfér egy Be quiet! DARK ROCK PRO 4 (BK022) a memóriafoglalatok korlátozása nélkül. De mivel szép nagy házad van ami 194mmig fogad cpu hűtőt, így akkor sem lenne nagyobb gondod ha magasabb ramjaid lennének, mert lesz helyed mozgatni a ventit.
Ugyanakkor nagyon forró fejű a processzorod pláne ha szabadjára van engedve, egy 280as aio lehet jobb lenne. Kérj tanácsot innen hozzá.
Erre sokkal jobb lenne egy aio. Megérdeklődném itt. A ramjaid magasak (45mm), így a Noctua NHD15 kiesik.
(első 14-es ventije felé ér a memória foglalatnak, és közvetlen alatta csak 32mm hely maradna a memóriának, de neked 45mm kellene minimum. A házad viszont 170mmig fogad hűtőt, szóval nem tudnál játszani a venti magasságával.
Így maradna egy Noctua NH-D15S, de hozzá kellene csapnod előre egy pwm-es 12cm-es nocutua? ventit rögzítővel, szóval kis legozás. -
szasanyi
félisten
válasz makoss #74484 üzenetére
A Thermalright Macho 120 SBM kicsit jobb, de közel sem annyival mint amennyivel drágább (1,5x ár).
-
Hunork
veterán
válasz makoss #74447 üzenetére
hmmm. értem. Akkor viszont szerintem tök felesleges plexis házat venni. nem?
és így már nehéz ügy lesz... elsőre egy Bitfenix Neos jutott eszembe, de oda sem fér be a hűtőd."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz makoss #74445 üzenetére
Már válaszoltunk. A gyártó honlapján van leírva, hogy mekkora CPU hűtő fér bele. Nagyobb nem. Vagy hűtő csere, vagy másik ház. Annak értelme nincs, hogy a hőcsövek az oldallapba furakodjanak.
Az általad linkelt cikkbe ez van írva: Beszerelhető processzorhűtő 161 mm magas
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Potzee
addikt
válasz makoss #39631 üzenetére
i7 - 3770K max.TDP 77W...ezt a Macho egy jól szellőző házban passzívan is leküzdi...
Szerintem a HR-02-t vedd...utána mindegy hogy Broki vagy Matti. Ha nagyon zárt a ház és nem megy passzívban a móka, akkor felteszed a gyári TY-140/141 ventit, ami talán a leghalkabb 140mm-es venti manapság, mindenesetre nem fog zavarni a hangja...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
t256
őstag
válasz makoss #39625 üzenetére
Ha jól tudom a rev b. az ajánlott. A Pure a butìtott változat.
leonel! Lehet a házszellõzés az oka. Athlo II X4 635 volt bulldozer elõtt. Ott nem volt ilyen gond.
Azért valljuk be tudnak melegedni az FX-ek, fõleg a 8xxx-esek.
És a Gaia nem S-flex. Mondjuk azt nem ismerem.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest