Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marinea2
addikt
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 10-15k
2.: Milyen házba kerül? - Zalman z3
3.: Milyen alaplapra lesz? - MSI B460M-A PRO
4.: Processzor típusa? - Intel Core i5-10400F
5.: Ramok típusa? - Kingston FURY Predator 3200MhzA fekete letisztultabb stilust megorizve(semmi RGB) melyik hutest ajanlanatok ebbe a setupba? Egyebkent alapjaraton ez a gyari hutes 29-30 fokon tartja a procit (utoljara meg 2. generaciobol volt anno PC-m szoval ezen meglepodtem) . Jatek majd csak kesobb lesz vele, de probalok elore gondolkodni.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
10.000,-Ft
Silentium SG1
Asrock B450M Steel Legend
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5. 5600
5.: Ramok típusa?
4x8Gb G.Skill Aegis 3200
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Lehetőleg minél csendesebb.
A házban elől 2x12 cm fúj be, hátul 1x12 cm szív kifelé. Gyári hűtőt váltana.
Kettőt néztem, nem tudom melyik lenne halkabb:- [Arctic A35 CO]
- [ID-COOLING SE-224-XT-V2]melyik lenne halkabb? Tuning nem lesz.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
De4d
őstag
Nyakamon a gép fejlesztés, de mivel sok pénzről van szó, még mindig keresem a tökéletes ár/érték arányt, na és persze a saját elvárásaimnak megfelelő alkatrészeket.
20e alatt
EZ már fix: BeQuiet Pure Base 500dx
Asrock B450m pro4 (jelenlegi)
ryzen 7 5700x
Patriot Viper 2x8gb 3200mhz (jelenlegi de ezt lehet cserélném a közeljövőben 2x16-ra)
Talán ha rgb-s, viszonylag erős, halk, tuning nem cél.ui.: Amivel nagyon szemezek egy ideje az a silentium/endorfy fortis 5 de nem tudom kell ekkora(szükséges e)
Minden jó, ha a vége jó!
-
Topikgazda
válasz scott_free #94695 üzenetére
Szia,
5600x-em van, ezt használom hozzá: [link] Elég halk és 60-65 fok fölé nem megy játék alatt.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
a jelenlegi gyári hűtőt szeretném lecserélni valami erősebbre, mert most az aida stresszteszt alatt felmegy 90 fok fölé is a hőmérséklet.
10-15e (ha megéri, akkor max. 20e)
Corsair iCUE 220T RGB Airflow TG
Gigabyte B550M DS3H (rev. 1.0)
Ryzen 3300X (később talán 5600X)
G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB (2x8GB)
halk(abb) legyenKöszi!
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Gépem: gigabyte aorus elite b760, [link] I7 12700. Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz [link] 35 mm magasak, ház iCUE 220T RGB Airflow Tempered Glass szellőz jól szellőző ház,(max 160mm magas cpu hűtő fér bele) A házban elől 1 db Artic bionix 140 cm,hátúl 1db 12 cm bionix. Külön VGA nincs a gépben szóval nem egy melegedős konfig.Fiszont csendre van ki hegyezve. Olyan Torony CPU hűtést szeretnék, ami kb 800 RPM en forgó ventivel is elbír az I7 12700 a fent le írt körülmények közt,a nyári melegben is. Fontos a jó ár érték arány. Keret 15 max 17 000 FT. Ezek közül melyik a legjobb teljesítményben? ID-COOLING SE-207-XT / ezt 1db a közepére rakott ventivel használnám valószínűleg) vagy ID-COOLING SE-226-XT ? ha esetleg van jobb leheteség is szerintetek ebben az ár sávban szívesen fogadom.
-
ansell
tag
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 17K
2.: Milyen házba kerül? - GameMax Spark Black
3.: Milyen alaplapra lesz? - Gigabyte Z590i Vision D
4.: Processzor típusa? - Intel Core i5-10600KF
5.: Ramok típusa? - GSkill 2x16 4000 16 F4-4000C16D-32GTZRA
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nincsITX konfig eladó!
-
pcprojekts
csendes tag
Heló haló..
Adott egy Brocken Eco Advanced, és a hozzá tartozó felfogató kit. Valamint adott egy Olymp és a hozzá hiányzó AM4 felfogató kit.. Valaki tudja-e hogy felhasználható-e' a BrockenEcoAdv.-s szett az Olymphoz?
Köszi előre isÜdv; Zsolt
-
motown5l
senior tag
Hi. Be szereltem az artic freezer 34 esports duo hűtőt. 10 percig terheltem az, ryzen 5 5600x procit. 58-59 foknál nem ment feljebb.Az, jónak számít?
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz joysefke #94686 üzenetére
Az összes komolyabb noctua jó am-5 höz, és mivel a top 5-ben vannak, hasonlóan jót találhatsz olcsóbban, érdemileg jobbat nem. Amiben viszont pl a noctua verhetetlen, az a terméktámogatása, ha fizikailag lehetséges hogy egy hűtő jó legyen egy újabb processzorfoglalathoz, akkor megcsinálják az adaptert hozzá, és ingyen adnak is ha igényelsz. Ilyen módon nem nagyon van elavult vagy kifutó noctua. Ha drágább is új korában, nem kell cserélgetned 2 évente.
-
joysefke
veterán
válasz xtremist #94685 üzenetére
+@varmi2
A vezérléssel tisztában vagyok, eleve custom szoftvert használok vezérlésre. Van Noctua Be Quiet mellett valami ami már elég jó? Illetve ezek elég jól egyáltalán AM5-höz?
Az 7700X kupakja alatt a kis chiplet a kupak szélénél helyezkedik el.
Noctuával /BQ-val az a fenntartásom, hogy hamarosan várhatóak az utódok én pedig nem szeretnék drága pénzért hamarosan kifutó dolgot vásárolni.
-
xtremist
senior tag
válasz joysefke #94683 üzenetére
Vannak segédprogramok, ahol tudsz olyan ventilátor profilt állítani, ami egy meghatározott időszak átlaghőmérséklete alapján állítja a fordulatot, nem csak pillanatnyit néz, mert az nagyon tud ugrálni. A hűtők ventilátora nem fogja magától tudni ezt a funkciót, és ez gyártótól független. Egy jó Noctua vagy Be quiet pwm venti leengedhető 20% rpm-ig, az egy 140-es noctuánál 350 rpm.
-
joysefke
veterán
Sziasztok
-RyZEN 7700X
-Fractal Meshify 2 Compact
-B650 Tomahawk
-G.SKILL Trident Z5 NEO (a bordás RAM-ok között kb normál magasság)
-A gép minden egyéb komponense idle néma, terhelve pedig nagyon csendesre van hangolvaehhez mit lehet enyhébb felhasználásra ajánlani?
-ami idle teljesen csöndes,
-tehát a ventije masszívan leszabályozható (legalább 500rpm-re)
-jó a hőátadás AM5 processzoron is, tehát egy egy terhelés tüskére nem indul meg agyatlanul a venti (ha ez megoldható)
-nem túl drága, ez relatív (annyi pénzem van amennyi kell és ami még nem túlzás)
-Minőségi kinézet, TG oldallapom vanBrocken 3-ről maradt 2db 140mm-es ventim, ha ezek ráapplikálhatóak, akkor jó bordás de vacak ventis megoldásra is vevő vagyok (ebben az esetben olcsón)
Előre is köszi az ajánlást!
egyéb:
Brocken 3 -hoz AM4->AM5 upgrade kitet látott már valaki idehaza?[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Szerintetek egy Hyper 212 vagy hasonló négycsövesek elbírnak egy 175W TDP (Xeon E5-2697 v4) procival ha 2db Arctic P12 max venti szellőzteti? Vagy mi mostanában a best value 5-6 csöves hűtő?
KösziNick: HE_Storm
-
motown5l
senior tag
válasz varmi2 #94680 üzenetére
Én is ezt a típust vettem meg fehérben. Holnap érkezik. Amiért most lett gazdagabb dhet neki a proci, az a paszta miatt, vagy nem szellőzik neki a ház eléggé. Holnap beszerelés előtt még g. Nézem hogy mennyire kúszik fel a proci hőmérséklet a gyári hűtővel 5600x proci.
Mx6 pasztát teszek majd az új hűtő alá. -
nt92
tag
Sziasztok.
A kozeljovoben tervezem cserelni a processzoromat.
Asus prime B 350plus lapban eddig 2400G volt, ezt valtja majd egy ryzen 5 3600 vagy 5500.
A 2400G-n jelenleg egy wright prism van.
Ez eleg lenne a felsorolt procikra is?Elore is koszonom
-
kwzatz
őstag
65W-os csak ez a proci, a teszt alapján a hűtő meg 125W-nál is bőven jó volt, szóval simán. Ezzel a részével szerintem egészen biztosan nincs probléma. (pozitívum, hogy ráadásul ez csak 10k)
Ezt a tesztet néztem, ha esetleg kíváncsi lennél rá:
The Best BUDGET CPU Coolers![ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Noni7
újonc
Sziasztok
40k max de inkább kevesebb
nzxt h510
MSI b450 tomahawk max
Ryzen 7 5600x
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
NincsJelenleg egy ARCTIC Freezer 34 eSports DUO van a gépházban, aminek processzor csere óta kénytelen vagyok levenni az oldalát mert 70-80 fokra melegedik fel a proci, így hogy levan véve az oldala, 40-50 fok a plafon. Ez előtt 3600x-et hűtötte de azt probléma nélkül 50 fokon tartotta játék közben. Most kezdd zavaró lenni hogy egy merő por a gép belseje és hetente takaritani kell mivel nyitva van az oldala. Ötlet? Előre is köszönöm!
-
kwzatz
őstag
Üdv!
15k alatt néztem.
Phanteks P400A (elvileg 160mm-es hűtő fér be)
Asrock B550M Pro4
Ryzen 7 5700x
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
Nincs.
Először a Be Quiet! Pure Rock 2-t néztem, de aztán olvasgatás, tesztnézegetés után úgy láttam, hogy az ID-Cooling-SE-224-XT minden tekintetben jobbnak tűnik.
Kérdés: Nem necces a 154mm-es magassága miatt ebbe a házba? Van bármi lényeges különbség a változatai között (sima, basic, V2)? Ha nincs, akkor a V2-t választanám. Van esetleg ennél még jobb ár-érték arányú hűtő? Előre is köszi a válaszokat!"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Brocken 3 2x140mm-es hűtőhöz szeretnék AM5 upgrade kitet venni.
arukereso.hu-n nem látok. Itthon egyáltalán nem kapható? Hol próbálkozhatnék?Ha esetleg lecserélem a Brocken-t, akkor mit lehetne ajánlani 7700X-re, ami HALK, azaz halk?
Peerless Assasint láttam reviewkban egész jól teljesíteni, de ezt sem találom az arukeresőn? Itthon hol lehet kapni?
-
blp85
aktív tag
válasz SoulReaver #94668 üzenetére
Most néztem a Dark Rock 4 dobozát, már azon is látszik, hogy hatalmas. Az Arcticnak a hőcsövei közvetlenül érintkeznek a processzorral, a Dark Rock 4 valami más megoldást alkalmaz, de kinézetre tényleg jobban néz ki.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
SoulReaver
veterán
válasz vezeralmos2 #94669 üzenetére
Köszi, ár/teljesítményben elég jó ez is!
-
vezeralmos2
senior tag
válasz SoulReaver #94668 üzenetére
Akkor SE-226-XT Black
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
vezeralmos2
senior tag
válasz SoulReaver #94659 üzenetére
SE-207-XT Advanced tökéletes választás.
-
blp85
aktív tag
válasz SoulReaver #94659 üzenetére
Szia!
Én csak az Arcticról tudok nyilatkozni, de én DDR4-es (Patriot Viper Steel) memóriákkal használom, és elférnek alatta, illetve hűt is rendesen. Én csendesnek mondanám, teljes fordulaton eddig csak akkor üzemelt, amikor azt állítottam be (a push-pull rendszer szerintem jó). A ventilátorai az Arctic Bionix szériából kerültek ki, így azok bármikor cserélhetőek, ha valami bajuk lenne esetleg. Ár/érték arányban jó.
Mindegyik általad felsorolt hűtő le tudja hűteni azt a processzort, amit írtál, úgyhogy szerintem a neked szimpatikusat válaszd. Bár a BE QUIET! esetében inkább a Dark Rock 4-et
BE QUIET! Dark Rock 4 TDP (W): 200
BE QUIET! Shadow Rock 3 TDP (W): 190
ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO szürke TDP (W): 210
ENERMAX ETS-T50 AXE ARGB TDP (W): 230Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
De4d
őstag
Mekkora különbség van egy SilentiumPC Fortis 5 és egy Endorfy fortis 5 között?
Ahogy látom eléggé hasonló a két hűtő.Minden jó, ha a vége jó!
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
PC újítás küszöbén állok. Minden alkatrész kiválasztva, kivéve a proci hűtő.
Jelenleg egy Noctua d14 van, ezt adom tovább...
Maradnék a torony hűtőknél, viszont nem akarnék duplatornyosat.
Maga a Noctua márka is el szállt az árakkal, ezért egy kicsivel olcsóbb megoldásban gondolkodok.
OC is lesz. Nem nagy, de lesz...
Amiket néztem eddig.:
BE QUIET! Dark Rock 4
BE QUIET! Shadow Rock 3
ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO szürke
ENERMAX ETS-T50 AXE ARGB
Egyedül a Shadow Rock 3-at nem látom az ajánlottak között. A ramok elférnek mellette úgy látom. És csak 2 modulom lesz, azok úgy is kintebb lesznek a ventitől.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 30.000Ft (kb)
2.: Milyen házba kerül? - Phanteks Enthoo pro
3.: Milyen alaplapra lesz? - Gigabyte Z790 aorus elite ax DDR5
4.: Processzor típusa? - Intel Core i5-12600K
5.: Ramok típusa? - Kingston FURY Renegade RGB 16GB DDR5 6000MHz
-
sittes79
addikt
Hi,
Van nekem egz arctic liquid freezer 240es hutom, 2,5 eves kerdem en, hogy ezek biztonsaggal meddig birjak?
Koszi
-
Adam9503
csendes újonc
sziasztok, ryzen 5 3600 as stock coolert szeretném lecserélni, ez elég lehet a processzorra?
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/id-cooling/se-903-sd-92x92x25mm-p213989120/ -
makoss
veterán
válasz Milka 78 #94653 üzenetére
Köszi!
Amúgy elég sok féle hűtő van, hogyan lehet biztosra tudni, hogy elfér-e a Dark Rock 4 az ASUS Prime Z790-P WIFI alaplapon?#94654 vezeralmos2 Viszont lehet hangosabb is Azt nem ismerem de a be quietet igen
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
makoss
veterán
Na most néztem egy videót ahol egy alacsony, egy magas, egy alacsony, egy magas rammal oldotta meg az illető: [link]
De mivel nálam csak kettő ram lenne (2x16GB) a második, és negyedik helyre is be lehetne tenni nem?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
7600x procira váltottam, és azt kell hogy mondjam eléggé forrófejű.
80-85 fok között mozog a hőmérséklet egy pure rock 2 alatt.
Szeretném egy picit lejjebb tornászni mondjuk úgy 70-75 környékére.Ehhez keresek egy alkalmas hűtőt 20-23K-ig bezárólag.
A Pure rock 2 ventije elég gyakran felpörög, gondolom valami nagyobb testű jószág jobban elvezetné a termelt hőt.
Ajánljatok valamit pls. Magasság max 165mmKÖszönöm.
[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Abu74
csendes tag
válasz makoss #94648 üzenetére
Az általad választott memória magassága: Renegade DDR5: 39,2mm
Az 1 slott felé valószínű belóg a ventilátor.
A memóriamodulok magassága a következő:
DDR5 Memory
Series G.Skill
Ripjaws S5: 33mm (1.30in)
Flare X5: 33mm (1.30in)
Trident Z5: 44mm (1.73in)
Trident Z5 RGB: 44mm (1.73in)
Trident Z5 Neo : 44 mm (1,73 hüvelyk)
Trident Z5 Neo RGB: 44 mm (1,73 hüvelyk)
Kingston FURY
Beast DDR5: 34,9mm
Beast DDR5 RGB: 42,23mm
Renegade DDR5: 39,2mm
Renegade DDR5 RGB: 44mm
CORSAIR
DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 56mm
VENGEANCE DDR5 35mm
VENGEANCE RGB DRR5 44mm -
jimpo
senior tag
válasz Richvargas #94644 üzenetére
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) legyen csönd, és hűvös
Ennél a pontnál fontold meg a házcserét is.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
blp85
aktív tag
válasz Richvargas #94644 üzenetére
Szia!
Az Alpenföhn ventilátorát elnézve szerintem az Arctic Bionix is ráférne (az amelyik az eSport vagy eSport duo-n is van (ott az egész hűtő 157 mm magas)) 200 és 1800 RPM közötti fordulattal rendelkezik.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
barry26
tag
Sziasztok,
új hűtő vásárlásán gondolkozok, jelenleg egy Arctic Freezer 7X van, a kiszemelt pedig egy Arctic Freezer A35 A-RGB lenne.Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a hűtővel? magasabb fordulatszámon mennyire fix a ház rögzítése? 7x-nél kellett kicsit mókolni a felfogató clipszeknél mert ha felpörgött a venti akkor rezonált a műanyag háza. Kicsit ki ékeltem hogy feszesebben pattanjon fel a hűtőbordára, azóta nem olyan vészes a hangja...
Arctic termékek többnyire beváltak azért ezt néztem első körben de nyitott vagyok másra is. max 10-15k a keret R5 5600x-hez kell, ASUS TUF B550M-Plus lapra.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ?!?
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master Silencio 550 (max 154 mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS PRIME Z490 M-PLUS
4.: Processzor típusa? i7-10700
5.: Ramok típusa? Kingston 32 GB DDR4 3200
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) legyen csönd, és hűvösKell egy új hűtő, de sajnos a Fortis 5 kilógna, ezért Brocken ECO Advanced lenne, viszont a teszteket nézve, hangosabbnak tűnik, mint az átlag (illetve, ennek nem teljesen sima az alja, bár nem tudom, hogy ez mennyire számít). Csere ventillátort keresnék amit rá lehetne rakni. Tudna valaki segíteni, hogy melyik 12 cm lehet jó választás? Vagy esetleg másik hűtő, ami belefér a 154 mm-be?
Köszönöm!
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ASUS Prime Z790-P WIFI alaplapon BE QUIET! Dark Rock 4 hűtő mellett elfér ez a RAM?
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
demmer123
őstag
7600x procihoz mit javasolnátok?
-
Topikgazda
válasz vezeralmos2 #94639 üzenetére
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz motown5l #94637 üzenetére
Hatalmas, méregdrága, és nem is a legjobb, és még felesleges is.
A Te processzorod 65W TDP- vel rendelkezik, amit belinkeltem azt 10 ezer körül meg tudod venni, 180W TDP-s, a felfogatása is jó, és a házba is befér.https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/id-cooling/se-224-xt-v2-p809308146/
-
motown5l
senior tag
válasz vezeralmos2 #94636 üzenetére
Noctua NH-D15, Premium CPU Cooler with 2x NF-A15 PWM 140mm Fans
És ez a típus milyen? Be fér a házba? -
motown5l
senior tag
válasz vezeralmos2 #94633 üzenetére
Koszi.
-
motown5l
senior tag
válasz vezeralmos2 #94633 üzenetére
ARCTIC Freezer 34 eSports DUO lesz szerintem.
Köszi! -
vezeralmos2
senior tag
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Egy ryzen 5 5600x re szeretnek új hűtőt venni. Ami, el fér a házban.
Tudnátok ajánlani hozzá valami jobb minőségűt?
A ház: Corsair 4000D Airflow Deszka :MSI b450 gaming plus.
Kártya :gigabyte rtx 3070 ti -
D55
aktív tag
Sziasztok!
Csak érdekességképp bedobnám ide, hogy most váltottam kényszerből egy Ryzen 5 3600-ról egy i5-13600K-ra. Mivel ugye nem tervezett dolog volt és lehetőleg csak arra akartam most költeni amin hosszútávon nem éri meg spórolni, ezért kijött az a meredeknek tűnő felállás, hogy az új 180W-os procira rákerülne a meglévő, papíron csak 150W elvezetésére képes Cooler Master 212 Black Edition-öm. Gondoltam legrosszabb esetben kap majd később valami mást és legfeljebb addig nem fogom tudni throttling nélkül kihasználni a proci maximális teljesítményét.
Elsőre, full default beállításokkal ez kb. így is alakult, de már úgy is kellemes csalódás volt, hogy ezek az új Intelek amúgy 100°C-ig nem is szívbajoskodnak, plusz eleve csak 4-5 perc Cinebench R23 multicore után melegedett fel annyira, hogy elérje azt. Ekkor én már megnyugodtam, főleg hogy sokakat 250W-os TDP-re tervezett hűtőkkel is láttam panaszkodni, hogy TjMAX-ra futnak stock beállításokkal.
De aztán olvasgattam még ezekről a procikról (mint mondtam nem tervezett vétel volt és kb. fél napom volt kiválasztani úgy, hogy az előző este történt "megbocsájthatatlan incidens"-t megelőzően még AMD vonalon / kitérőn terveztem hosszabb távon is maradni) és láttam, hogy a feszültségszabályozáshoz érdemes hozzányúlni.
A Giga féle "Power Saving" AC/DC Loadline presettel végül így ezt sikerült összehoznom:
Sajnos nem látszik a képen, mert nem futás közben készült, de a package power így is elment a gyári 180W-ig és a 24000 körüli papírforma score is stabilan megvan, ennek ellenére így már végig tudja tartani egyetlen döccenés nélkül az 5,1GHz-es turbo órajeleket az elviekben alulméretezett 212 BE
(Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy AC MX-4 van alatta és pasztázni pedig annak idején egy Prescott-2M-en tanultam annak idején, amit évekig gyári coolerrel 3,2 helyett 3,8GHz-en járattam )
[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
válasz vezeralmos2 #94627 üzenetére
Köszönöm.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
m3gtr
senior tag
sziasztok Cpu hűtő cserén gondolkodom egy i7 11700KF-hez. Jelenleg egy Thermalight HR22 ketyeg egy ilyen ventivel http://www.thermalright.com/product/ty-147/. Szerintetek érdemes lecserélni egy Be Quiet! Dark Rock Pro TR4 hűtőre?
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
18 alatt ezer Ft.
ThermalTake Core P3
Asus TUF Gaming B660M Plus D4
egyenlőre i5 12400F majd i7-12700
Kingston HyperX predator 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz HX436C17PB3/16 (Magas bordás)ID-COOLING SE-206-XT vagy ID-COOLING SE-226-XT megfelelhet?
A 206-ról ezt találtam (google fordító) és ahogy nézem az első ventit feljebb lehet csalni vagy akár le is vehetem, míg a szélessége nem nagyobb mint egy 120-as venti.
-
MWhite
csendes tag
Helló
Egy kérdés piszkálja a fantáziám nagyon. Van egy alpenföhn brocken 3 hűtőm, kinéztem magamnak az új be quiet silent wing 4 pro 140mm ventiket a házba.
Lehetséges ilyeneket rátenni a brocken hűtőre is? Vagy másmilyenre? A standard 140mm fán clippek jók lehetnek hozzá?
Előre is köszi a válaszokat -
Micsurin
nagyúr
válasz nagyko #94615 üzenetére
10400F-re ~1 hete se, hogy feltettem. Játék alatt nem mentem még 48 fok fölé, bench alatt ~54-55 körül motoszkál.
Nagyon korrekt hűtő és ami nagy plusz, hogy szintén 560M-PLUS esetén MINDEN ram slot szabadon marad pedig RGB-s Fury Beast-ek vannak bent tehát magasak is. Gondolod dobok képet majd a ramok/hűtőről.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyko
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi gépbe szeretnék hűtő tanácsot kérni:
Max 15-25 ezer Ft.
Zalman Z9 Neo
ASUS TUF GAMING B560M-PLUS
Intel Core i5-11400F
16GB 3000MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3000C16D-16GISB)Elsőre egy BE QUIET! PURE ROCK 2-re gondoltam, de várok javaslatokat.
Előre is köszönöm! -
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #94612 üzenetére
.. a VRM meg úgyis hűtött azon a lapon.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #94609 üzenetére
A borda nélküli VRM-nek jól eshet egy kis fuvallat amit a top-flow hűtőktől kaphat, főleg ha az erősebb proci ártöbbletét a lapon spórolják meg.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Topikgazda
Terhelés függvénye, fekvő hűtőkből is vannak jó minőségűek, de nem az, amit a processzorodhoz kapsz gyárilag, az arra elég, hogy böngéssz, filmet nézz meg irodai munkát végezz. Játékhoz már a legolcsóbb, utángyártott toronyhűtő is jobb megoldás.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
DravenMoral
senior tag
Minden esetben a toronyhűtő a jobb választás.
A normál hűtő, ami a procival járt, az nem hűt semmilyen tápot, szerintem te a proci foglalatra gondtál.
De azt sem hűti, szimplán csakis a procit próbálná meg hűteni. De csak próbálná.Viszont az általad leírt toronyhűtő sem elég a procihoz, ennél sokkal gyengébbekre is kevés lenne.
Minimum egy SilentiumPC Fortis 5 ARGB-t venned kellene, ha nagyon ragaszkodsz az rgb-hez.
Van sokkal olcsóbban Artic Esport 34 esetleg, vagy Brocken 3.
-
zu78
csendes tag
Sziasztok!
Most van folyamatban a gép csere (alaplap, proci, RAM) és nem tudom melyik hűtő a jobb.
A CPU egy AMD Ryzen 7 5800X volna
Alaplap ASRock B550M Phantom Gaming 4
A ház egy https://kolink.eu/hungarian/case/full-tower-2/big-chungus.html
A kérdés az volna, hogy a torony hűtés a jobb vagy a hagyományos ami az alaplap felé fújja a levegőt?
Toronyhűtő: Jonsbo CR-1300 ARGB PWM CPU Hűtő
Normál hűtő: AeroCool Core Plus PWMSegítségeteket előre is köszi.
-
Micsurin
nagyúr
válasz kesenyi #94591 üzenetére
Megnéztem nem nyerek vele semmit
[link] ez esetleg? Ezen is feljebb tudnám kicsit tenni a ventit vagy ott a 212 Black ami szimpi még azon is tudok annyit tolni a ventin felfelé, hogy beférjen a ramok fölé.Mennyire elvetendő?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
őstag
Sziasztok egy Ryzen 5 7600X procihoz elég ez a proci hütő?
ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
semmi tuning nincs tervben általános felhasználás plusz néha játék.
köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok