Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Egy teszt elég sok nálunk is kapható hűtővel [link]. A kis corsair egész jól szerepelt.
Az élet kegyetlen .
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BennyRay #26488 üzenetére
Prolimatech Genesis, Thermalright Arrow, Noctua D14, ha halk működés és erős teljesítmény kell: ezek pillanatnyilag a legjobb léghűtők. ezek olyan 16-18ért mennek, teljesítményben 1-1 fok van köztük, halkak, nagyon erősek.
ha csend kell, akkor Thermalright HR02, Thermalright TY140el, ez még éppen 20 alatt lesz. ez egy hatalmas, félpasszívra tervezett borda, legjobb léghűtő a célra. a venti pedig 250-300rpmig leszabályozható, piacon lévő egyik legjobb 140es. socket 1155 miatt ez ajánlott ha elfér, mert ramokra nem lóg semennyire rá (d14/arrow pár lappal/memóriábal nem kompatibilis, mert közelebb kerültek ramok, genesis oké 65mmes bordamagasságig, tehát ahhoz ne csx Diablo/extramagas corsaireket vegyél).
pcgearben árulnak mind. azt mérd le, hogy a ház oldala és a lap között legyen 160mm hely. elvileg van, de fő a biztonság. ha nem férnének be, akkor Noctua C14: ez lefelé fúj és kb annyit tud mint az első hármas.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
kabanka
aktív tag
Valaki tudja esetleg hogy HW monitorban mit jelent a Temperature alatt az hogy AUXIN? Nekem 82 fokot ír ki)) mi a tök az?
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
tatabánya
senior tag
válasz Tothgera30 #26486 üzenetére
elég lett volna nekem annyi is: köszi, hogy észrevetted a nyelvbotlást
GypsFulvus2: ott a hőpaszta közvetítőnek, de pár fokot tényleg nyernél
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz GypsFulvus2 #26489 üzenetére
Nem érdemes vesződni vele, nyernél vele max 2-3 fokot az smafu.
#nincsbennetarcsi
-
GypsFulvus2
őstag
Ennek a Freezer 13 Pro-nak sincs valami szépen kidolgozva a talpa, eléggé csíkos. Régen mintha jobban ügyeltek volna erre. Olyan helyen dolgozom, ahol szépen le tudnám polírozni, 1 mikronos SiC porral, aztán még tovább 0,1 mikronos kristályokat tartalmazó gyémántpaszta-emulzióval. Szerintetek érdemes lenne vesződni vele, okozna érezhető különbséget hőátadásban? Vagy ezek a mai paszták már elég faxák?
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
BennyRay
tag
Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni, nem túl meglepő módon
Jelenlegi LGA 775 foglalatos Pentium D 3,0 GHz (95, vagy 130 W TDP, nem sikerült kitalálnom ) processzoromhoz keresek hűtőt, az alábbi paraméterek mentén:
- kifejezetten halk legyen, a hálószobámban van, néha megy éjjel is (olcsón meg akartam úszni a kérdést, vettem nemrég valami alap CM-et, olyan hangja van, mint egy felszálló repülőnek )
-LGA 1155-tel is kompatibilis legyen, az év vége felé tervezek gépet fejleszteni
-régi Chieftec Dragon nagytorony házam van, ventillátorok nélkül, ha nem nagyon szükséges, nem is tennék bele, nagy a légtere és van rajta elég nyílás
-léghűtést szeretnék
-ár: bruttó 20 eFt fölé nem nagyon mennék
-jó lenne, ha Bp-en megvásárolható lenne, utálok webáruházakkal esetleges garanciaproblémát intézni (félve kérdezem, nehogy a reklám miatt dá-dá legyen, hogy esetleg megfelelő boltot ajánlást is szívesen vennék, hova érdemes menni, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen)A segítségeteket előre is köszönöm!
-
tatabánya
senior tag
válasz Tothgera30 #26467 üzenetére
"a potmétert egyszerűen leválasztod a vezetékről, majd a kábelt leföldeled szigetelő szalaggal." gondolom csak elírtad mert ez Epic Fail lenne így
-
kabanka
aktív tag
válasz BioNiCMaN #26482 üzenetére
Tessék? Ott van a link.
Aki meg akarja nézni az megfogja és kimásolja. 777nap alatt nem azzal folgalkoztam itt PH-n hogy hogyan tudok úgy hozzászólni hogy az szépen nézzen ki. Elnézést hogy bántja az Addikt szemedet
Nézd tudok ilyet is....csak nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
Itt is van: http://www.tweaktown.com/reviews/3872/arctic_cooling_freezer_13_pro_cpu_cooler_review/index7.html
AC F13pro előzi a prolimatech mega-t hangban meg verhetetlen. és itt is ha nincs hűtő a prolimatechen hogy lehet 47 decibeles zaj?kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dragon27 #26478 üzenetére
mega helyett inkább armageddon, viszont arra ügyelj, hogy kell venned plusszban AM2es lefogatót. annyiért meg már kapsz egy Thermalright HR02őt.
ventinek pl a Thermalright TY140 ajánlott, simán lapról szabályozva. AC ventijei olcsók, de nem annyira jók a paramétereik (csapágy és motorzaj megesik velük, nem hangosan, de megesik).
ha olcsóbban szeretnél kijönni, akkor az AC13pro is olcsó és jó.
-
Dragon27
senior tag
Szeretném a Phenom II X4 965 gyári hűtőjét lecserélni iszonyú hangos .... és még így is .A ház hűtése 120 fan 1 elöl 1 oldalt 1 hátul .. ((Thermaltake v3) (a tetején is van rácsozás de az alaplaptól nem fér el 25 mm vastag fan ...)
CPU : 45 C 3870 rpm mellet
semmi tuning
amin gondolkozok : Freezer 13 PRO , NOCTUA NH-U12P SE2 , Prolimatech Megahalems Blackez jónak tűnik Prolimatech Megahalems Black (fan-t nem tartalmaz) 54 euró kb. + ARCTIC F TC 120 mm 300-1350 RPM
Elsődleges szentpont minél halkabb .
Ha tud valaki segíthetne
Köszi
-
proci985
MODERÁTOR
egyébként MX2/MX3 szerintem nem befolyásol semmit.
MX2 és MX4 között itthon volt 1-2fok különbség az AC7proval és semmi az IFX14el. MX4 egyszerűbben kenhető picit, de gyakorlatban más különbség nem igazán van. 3mas meg elvileg a kettő között teljesít.
-
kabanka
aktív tag
Arcticnak UP! Nem fogsz csalódni. Én az EKL Alpenpfönről akkor mondtam le mikor megnéztem pár videót házi teszteken és a ventinek nem volt túl szép hangja. AC rohadt csendes!!!!
A Ninja elég jól hűt ha van rajta kakaó de egy szobában meglenni vele szerintem képtelenség... csak ha LOWon van de akkor jobban megéri AC-t venni olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz kerelo #26473 üzenetére
Nem a venti hangos hanem a légáramlás... Ha azt vesszük hogy normál módban van a PWM szabályzás a Ninja tekerője meg LOWon akkor is hangosabb mint egy AC freezer 7 pro....ez van sajnos....Viszont bármilyen ventit feltehetsz rá pl egy Nexus-t vagy akár egy Noctua-t is....
-
kerelo
aktív tag
válasz Tothgera30 #26463 üzenetére
kiprobalom venti nelkul is
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Továbbra sem tudom milyen hűtőt vegyek, de már csak 2 között vacilálok.
1 EKL Cold Tower Cooler
2 Arctic Freezer 13Egy utolsó szavazással segítsetek melyik a jobb ? Csak a teljesítményt nézzétek ne az ár/teljesítmény arányt.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
kabanka
aktív tag
Igen ez a megoldás nekem is eszembejutott, de azt hittem van más módja is.
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26465 üzenetére
Hasonló a színe de egy kis zacskóba nyomtak egy adagot és ennyi, az van ráírva Scythe hőpaszta. Na mindegy, csak hűCCSön)
Az a tekerő amit adnak hozzá, azt nem lehet kiiktatni, hogy csak a mádörbord vezérelje?
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26463 üzenetére
12 volton van hangja Ez nem éri el azt, amúgy elég jó hűtő nyomom a teszteket Felszerelni nem volt egyszerű egyedül és csak két kézzel
Mx2es pasztával tettem oda, a gyári Scythe esetleg jobb? Vagy nem jelentős a különbség?Amúgy azt hittem nagy Japán cumó, ott gyártják aztán kiderül hogy magyar címkén Kína, a dobozára meg Tajvan-t írtak
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
Megérkezett a Scythe Ninja 3 10 fokkal hűvösebb a proci mint az AC freezer 7 pro-val de még LOW állásban is süvítő hangja van, maxon meg hát felszáll a gép. Szóval HTPCbe nem ajánlott.
-
kerelo
aktív tag
válasz Tothgera30 #26458 üzenetére
szerinted ninja 2 passzivan eleg lenne i7 2600-ra?Mert azt nem tudom hogy a 2 rev b-nek is annyira halk e a ventije mint a 3 nak.mivel tuning ugy sincs az lenne a kiraly ha eleg lenne paszivan. CM Centurion 590 hazban van,amiben 4 db ac pwm-es venti van.koszi elore is
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Edorn
senior tag
válasz Tothgera30 #26453 üzenetére
De a fenti hűtő elégséges a procihoz? Ezek alapján gondolom igen, hisz akkor pont ezekhez a procikhoz adják gyárilag...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
kabanka
aktív tag
Amúgy Ninja3at nehéz beszerelni egyedül?
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26454 üzenetére
A Freezer 13 pro és ninja 3as már új mondatban van Azt csak a tweaktown oldal miatt írtam. Sorry.
-
Tothgera30
Ármester
...kétszer ment, ezer elnézést!
#26451 kabanka: Most mellébeszélsz, mást írtál az előző hsz.-ben, ott a Ninja-t hasnlítottad össze a Freezer 13-al. Alacsony HTPC-be meg vizet játékvizet vennék, mert kevés helyen elfér és aránylag jól hűt, magas HTPC-be meg Ninja 3-ast vagy D14-et/Silver Arrow-ot...
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
Szerintem nem érdemes megvenni, ha jól tudom ez agyári hűtése a Phenom prociknak, meg nekem is ilyen volt a 965BE-hez. Annyi különbséggel hogy én 1500Ft-ért adtam le, itt a PH-n is árultak már párat. Ha lenne még AM2/AM3 lefogatós EKL AG/Cold Tower, akkor azt ajánlanám, így Alpenföhn Sella lenne az ajánlott kategóriában. Sokan dicsérik még a Cooler Master Hyper TX3-at és 212 Plus-t, szerintem ők se hagynának cserben, mondjuk én inkább a Sellát választanám, ami Merlinnél (merlinhardver.hu) most csak 5500 Ft.
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26449 üzenetére
Nem tudom ebben mi volt a hülyeség. Persze lehet kurva halk de azt kell nézni hogy alacsony RPM alattmilyen hatásfokkal dolgozik. ott nem feltétlenül a ninja és és 13prora gondoltam hanem monndjuk ha HTPC akkor ugya kicsi szép abba való kicsi csendes ventivel.
Nekem C2Dnél volt olyan hogy tápba tettem egy swiftech hűtőt és a cpura a freeezer 7-et Gigabyte lappal hát eléggé jó volt az eredmény mert éjjel ha csak a rendszervinyó ment hangtalan volt a gép egy fos codegen házban. De ha mondjuk videót kódoltam vagy valami akkor volt egy kis hangja.
Amúgy a legtöbb hűtőnél a venti maga csendes de ha azt a 17-18 dB-t annak tudatában nézzük hogy 2szer akkora levegőmennyiséget tud megmozgatni a ninja3 mint a freezer13pro akkor érdemes elgondolkozni
Tehát azt akarom mondani hogy egy HTPCbe ahol elég egy dualcore vagy valami hasonló nem kell rá ninja3 elég egy ac alpine és az 2-3 ezer forint és semmi hangja és garantáltan lehűti.
[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
Ez a procihűtő elegendő egy Phenom 2 x2 550BE-hez, ha nem lesz húzva a proci?
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1464929060AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Tothgera30
Ármester
válasz kabanka #26445 üzenetére
Ez így elég nagy hülyeség. Lehet komoly gépet is építeni, nagy részben passzív hűtéssel. Az AC 13 ventije meg pwm-re kötve 600rpm-et forog minimálisan, 2000rpm-et maximálisan. A hűtő tömege 695 gramm lenne a 9cm-es ventivel együtt. Na szóval, a Ninja 3, ami jóval nagyobb hűtő, elsősorban passzív üzemre van tervezve, tehát a súlya 1040 gramm. A ventillátor sebessége pedig PWM-el és a külön adott potméterrel állítható, mikor nekem volt, minden minimumra volt húzva, úgy talán pörgött 300-400rpm-et. Nem halottam még a Freezer 13 ventijét, de biztosan merem állítani hogy a Ninja 3 kúrva halk ventivel rendelkezik, ha megfelelően használjuk.
-
kabanka
aktív tag
válasz kerelo #26447 üzenetére
Szerintem hamarabb fogod cserélni az életben mint hogy elromoljon)
Lassan két éve van freezer 7 pro rev2 és még mindig hangtalanul üzemel. csak egy i5 750nek éppen elég, ezért jön a ninja hogy odavágjon amagas hőmrésékleteknek a zaj már nem számít mert a gép a másik szobában van.
[ Szerkesztve ]
-
-
kabanka
aktív tag
Lehet én vagyok a vak de nem jöttem rá milyen Test Systemen nyomták le gondolom valami i7 9xxen de érdemes megnézni az oldalt elég sok hűtőt lemértek:
http://www.tweaktown.com/reviews/3872/arctic_cooling_freezer_13_pro_cpu_cooler_review/index7.html
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26444 üzenetére
SZerintem tényleg attól függ milyen gépet építesz, Gamer vagy HTPC (Silent) Gamerben érdemesebb a leghalkabb és jól teljesítő hűtőket tenni ilyenek az AC-k. Tweaktown szerint az ac freezer 13 pro idle és load állapotban 17-18 decibel-el halkabb a ninja3nál!! Az azért nem semmi.
-
kabanka
aktív tag
válasz kerelo #26441 üzenetére
Üdv AC Freezer 13 Pro hang szempontjából magasan veri a jóval drgább hűtőket is szóval a NInja 2 hangosabb, hűtés szempontjából valószínűleg jobb de nem sokkal. Minőségben annyi hogy japánban gyártott a scythe, az AC meg svájci központ ellenére kínában gyártat. Bár ez nem hátrány, így is elég jó cuccaik vannak. Nekem ma jön meg a Ninja 3, majd összevetem az AC hűtőkkel fogásban, minőségben...
-
kerelo
aktív tag
sziasztok.Ninja 2 ,hang és hűtés szempontjából jobb hűtőnek számít,mint a fent említett cm 212 plus,vagy freezer 13 pro?
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem meik Hűtő a jobb
Cooler master Hyper 212 plus vagy Zalman Cnps 7000C CU ez utóbbi elég régi nem is találtam tesztet róla de rá nézésre nem tünik rossznka Egy Intel core i7 860-as ra kéneAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz GypsFulvus2 #26434 üzenetére
Tedd hozzá, hogy szerinted.
"Felszerelve a Corsair A70-et látattuk, hogy jó nagy darab, de méretével nem sok mindent veszélyeztet az alaplapon, egyedül a processzorhoz legközelebb eső memóriafoglalatot."
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz GypsFulvus2 #26431 üzenetére
Én utánanéznék a Corsair A70-nek is, NAS (szinte) isteníti. Ez is 8k.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz GypsFulvus2 #26431 üzenetére
Tesztek alapján orrhosszal jobb a Hyper 212 Plus, de ez tényleg csak pár hőfokot jelent a valóságban, a felfogatás miatt én meg nem aggódnék, ki van az találva, ha kompatibilis akkor az állni fog minta cövek. A 13 Pro alapventije állítólag jó halk, de a 212 se hangos, bár én pont lecseréltem rajta mert szerencsére gyerekjatek a 212-n ventit cserélni A lényeg hogy egyikkel se jársz rosszul.
=^-^=
-
GypsFulvus2
őstag
Oké, meggyőztetek! Köszi mindannyiótoknak! Viszont felmerült egy új parafaktor. A rézcsövek, amik kijönnek a talpból elég lapos szögben haladnak először. A hűtő meg elégé lelóg. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy a fölső hővezető cső elfére a fet hűtőtől, illetve a venti alja nem-e lóg rá asz oldalsó fet hűtőre. Ezen az alaplapon ezek eléggé közel vannak a procihoz. A gyári hűtő vízszintesen fekvő lapátja éppencsak nem ér hozzá az oldalsóhoz. Az első hsz-emben linkelt oldalon látszik az alaplap.
-
diegho
nagyúr
A napokban szereltem 4db HyperTX3-at, aki kitalálta ezt a csavargassunk 8 csavarral 4db rögzítőt a talphoz módszert szívesen agyonütném, több idő felrakni a hűtőt, mint összerakni a gépet, ehhez képest egy Freezer 13pro felrakása 1 másodperc.
-
kabanka
aktív tag
válasz GypsFulvus2 #26425 üzenetére
Fontos, hogy az alaplapod jól legyen a hátlapjához rögzítve, minden csavarral erősen!
-
Qru
MODERÁTOR
Kis stiftekkel rögzítesz egy keretet és arra kell rácsavarozni a hűtőt (itt elég jól látszik). Elég satbil, nem kell félni tőle.
mod:
Jáj, ketten is beelőztek...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kabanka
aktív tag
-
diegho
nagyúr
Van egy keret kapsz hozzá 4 spéci pöcköt azzal rögzíted a laphoz a keretet és a keretre csavarozod fel a bordát.
-
GypsFulvus2
őstag
Köszönöm! De azt jól láttam, hogy csak fölülről elég rátolni a procira, mint a gyári hűtőt, vagy valamit benéztem? A honlapján a fotók között nem látok hátoldali felcsavarozáshoz való eszközöket. Azért elég súlya van ahhoz, hogy a sima fölső felfogatás ne legyen valami bztonságos, majdnem 1 kg.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz GypsFulvus2 #26422 üzenetére
AC halkabb és jobban is hűt valamivel. Inkább azt venném.
#nincsbennetarcsi
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz proci985 #26393 üzenetére
Jelenleg egy 12cm-es ventit rögzítettem gumival a HDD-tartó kerethez, úgy, hogy a gép hátlapja felé fújja a levegőt, rá a VGA-ra.
Hátul van egy 8cm-es venti, ez az előre kialakított helyen, meg egy ad-hoc 5cm-es venti, ez pedig a PCI-bővítés kivezető réseire van felaplikálva dróttal.. :-)
Szóval ami még beférne, az plussz egy 12 vagy 14 cm-es venti az elejére, de aztán már más nemnagyon...
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
GypsFulvus2
őstag
Üdv Urak.
2500k processzorhoz (egy MSI Z68A-GD65 lappal, mellette két magas profilú Corsair Vengeance memóriával) keresek normális, jó teljesítményű de nem túl hangos hűtőt. Teszteket sajnos nem nagyon találtam, csak a csúcskategóriában. Mindenképpen 10 k Ft alatt akarom megúszni.
Ezt a kettőt szemeltem ki, gyakorlatilag egy árban vannak (8300 ill 8600 Ft) :Cooler Master Hyper 212 Plus
Arctic Cooling Freezer 13 ProSzerintetek melyik a jobb? Vagy esetleg lenne más javaslat? Ja igen, és jól néztem, hogy az Arctic Cooling-nak nincsen az alaplap hátsó oldalán felfogatása? Egy közel 1 kg-os szerekezettől egy kicsit szokatlan lenne, remélem rosszul láttam. Még annyi, hogy a 2db Corsair Vengeance memóriám magas profilú. Ha jól láttam mindkét típus elférne mellette, de tényleg jól számítom?
-
kabanka
aktív tag
válasz Wind-Storm #26418 üzenetére
jah igen neked az alu ház van, nos az nekem drága volt már ettől vártam csodát... de hát minek van rá szavunk ha nem is létezik? csoda...
-
kabanka
aktív tag
Azért azt nem mondanám, kialakításban nagyon is jó ház, a kivitelezés iszonyatosan undorító. Azt hittem masszív lesz meg, hogy nem fog rezegni stb. de tévedtem az olcsóbb Codegen házam halkabb volt, nem lehetett hallani hogy be van kapcsolva. De ebből minden zaj kiszűrődik, vettem bele beQuiet! pc absorber kit-et 4 ami csillapította a zajt de a hűtő ac freezer 7 pro hangja mély lett és olyan dobozhang jött ki belőle ráadásul a vinyók melegedtek mint az sicc. Bnőmnek és egyik haveromnak Gaba (nem ugyan olyan) háza van de olcsó kategóriás de az basszus iszonyat masszív, felemelem, van egy kis súlya de nem hajlik a fém....ez a sharkoon mint a papír...
-
kabanka
aktív tag
válasz Wind-Storm #26415 üzenetére
Én egyszer kicsavartam az előlapot hogy dvd írót tegyek, most elköltözött a dvd író és visszacsavartam és mikor picit megnyomtam az előllapot beszakadt mert a csavar széb*szta az ótvar műanyagot nevetséges....
-
Wind-Storm
őstag
válasz kabanka #26411 üzenetére
Nekem Sharkoon Rebel 9 Aluminium házam van, és ninja 3-asom.
Igaz nincs fenn az oldallap, valszeg eléggé kicentizve de felférhet
Én meg vagyok elégedve a házzal, (pontosabban nagy nehezen megbarátkoztam vele..) minimális átalakítással használható számomra.
Szvsz. eredetileg nem is gumitalp volt tervezve ehhez a gépházhoz, oldallap hajlik dettó, az egészet meg veri a műanyag közepében fémcsavar..
A csavarmentességet én nem szeretem, szerintem minden háznál berezonálhat, eddig még egyet sem láttam ahol stabil volt bármi is.
Tehát én csavarral rögzítek mindent.[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz Sandrew #26412 üzenetére
Köszi az infót, szűkösen meglesz szerintem.
Félreértés ne essék, mondod hogy de jó hogy nem T9et vettél, nos én a Rebel9 Pro Economyról beszéltem. lehet a T9 nek nincsenek ilyen konstrukciós hibái. De az is kicsit hihetelen hogy egy terméken belül ennyi hiba legyen. Ha valaki kér fényképes bizonyítékot szívesen lefényképezem.kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
kabanka
aktív tag
Egy Scythe Ninja 3 beférne vajon egy Sharkoon rebel 9 pro economy házba? Fontos, az oldallapnak fent kell lennie
-
Sandrew
őstag
Na de jó hogy nem T9-et vettem végül
Cm Elite 335-be befér egy Z600? E3200-ra tenném passzívan
-
kabanka
aktív tag
szerintem a cooler master jobb lenne én is azt akartam venni nem pont ezt csak az pont akkor nem volt kapható sehol. ezért vettem ezt. Még hozzáteszem a hogy előre lehet tenni 12 centis hűtőtartót aminek a 4ből egy csavarja félre van nyomva a ház teteje feszül és ha nyomkodod nincs tartása. Trágya az egész ház. A T9 nem tudom milyen, majd írd meg privibe ha megvan, lehet csak én nyúltam bele a melegfosba.
Jah és mivel az egész eleje lyukacsos a vinyók hangja kihallatszik WD blue és Seagate vinyóknak amotorhangja.
A power gomb beszakad ha erősebben megnyomod, a reset furán áll a helyén kicsit ferde, az USB-k felül fordítva vannak betéve De ez a rebel 9 economy pro....
A CD rom rögzítőkkel ha berögzíted az írót remeg az egész ház azt is csavarozni kell. Sajnos ez van.
Trágya(
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Sandrew #26401 üzenetére
Amiket leírt.. és ha az összes házuk ilyen szar lenne akkor elég nagy gáz van. sztem túlzás vagy kifogott egy nagy rossz darabot, de majd kiderül vagy ha neked is volt sharkoonod és az is gázos volt akkor elehet gondolkozni.
am persze, de érdemesebb a belsőre költeni többet 13k volt keret ez van T9-nél jobb nem nagyon van.
[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz roberto211 #26403 üzenetére
Xigmatek Gaia.
De leginkább egy Freezer 13Pro-t vennék. -
Gabesz144
senior tag
válasz Sandrew #26404 üzenetére
Igen de én nem is az olcsó kategóriára gondoltam .
Szerintem a házon nem szabad annyira spórolni, na nem kell 60-70 ezret rákölteni de szerintem olyan 20 és 40 ezres kategóriába nagyon masszív és szellős házakat lehet találni.
Más. Noctua NH-D14- hez mennyire lenne jó 2 db Swif2 120P?[ Szerkesztve ]
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
-
roberto211
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném,hogy i5-2500k-hoz ami nem is annyira vészes áru 4-6k között mozog és még is tuningbarát mit ajánlotok hűtőt?? Várom a válaszokat.. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest