Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisinto
őstag
válasz pancsikazun #19499 üzenetére
[az értékelésnél van egy pozitívum]
Szerintem ez jó lesz rá -
pancsikazun
csendes tag
heló, most ettől a cégtől szeretnék választani egy ventit cooler master hyper tx3-ra. Melyiket tudom rátenni? Olyan kellene ami halk.
-
Franco9
tag
válasz Tothgera30 #19491 üzenetére
Ezek közt csak az a különbség hogy az egyik szabályozható forgású?
egy ilyen mennyire csendes ha nagyon pörög? + jó lesz ez egy phenom ii x2 550-re? -
Gerisz
addikt
válasz Tothgera30 #19489 üzenetére
Már szerepel, eddig meg a Revoltec volt ott a legtöbb kiegészítővel az elsők között.
Kristino: Azért ezt Te is tudod, hogy nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
válasz Tothgera30 #19489 üzenetére
Igazándiból nem az árról volt szó. De ha elindulunk azon a vonalon akkor látszik, hogy a nagyobb, ismertebb gyártók többet akasztanak le a nevükkel ugyanazért a termékért. Míg az EKL ami eddig csak OEM hűtőkkel meg alubordákkal foglalkozott ezért nem annyira versenyképes a neve még úgy se, hogy létrehozták az Alpenföhn-t prémiummárkának.
Németek meg gondolom örülnek neki, hogy végre valami hazai, aztán ezt is egy távol-keleti OEM gyártó csinálja mint a Nochtuát az osztrákoknak.
(De előfordulnak érdekes dolgok. A Megahalems-t pl volt Thermalright-os mérnökök követték el. Mondjuk szerintem Matterhorn-on is látszik mely hűtők ihlették azt aki tervezte.) -
Tothgera30
Ármester
válasz Matamata #19487 üzenetére
Ejha, de jó áron van, szerintem hasonlítsd össze az árakat, mondjuk ezen és még ezen ! Bár belepofátlankodva a témába, szerintem tök mindegy hogy honnan is származik az alapötlet, az a lényeg hogy jó és működik . Bár nem hiszem hogy a Revoltec az Alpenföhn-nek adta volna el a cuccost, a legtöbb német pc hűtéssel foglalkozó weboldalon szerepel az Alpenföhn, míg más"hogyismondjam gyártók" nem .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Matamata
aktív tag
válasz Gerisz #19482 üzenetére
Na rákontrázok. Állítólag a Scythe tervezte. Revoltec PipeTower PRO
Az Alpenföhn topikos cégismertető meg picit lol. -
Rickie
csendes tag
Hello
Phenom II x4 955-re (190-es házba) melyiket tennétek ezek közül: Scyteh Mugen2 vagy Noctua NH-U12 se2?
Árban nincs különbség, ha 2 ventivel számolok. Ezek jók lesznek a hatmagos procikhoz is? -
totti60
csendes tag
phenom II x6 1055t-re tudna valaki segíteni hogy milyen hűtőt vegyek? max 13k-t szánnék rá
Üdv: Máté
-
Gerisz
addikt
válasz Krisinto #19481 üzenetére
Persze így van.
A Frostytech-en le van írva pl. a 3Rsystem Iceage 120 Boss II hűtőjéhez, hogy ezt megvásárolta az EKL és Alpenföhn Nordwand rev B. ként hozza forgalomba a Spire pedig Thermax Eclipse II néven. De le volt írva valahol, hogy a Alpenföhn Groß Clock´ner meg a Revoltec Pipe Tower Pro. -
NOD
senior tag
Valakinek van valami tapalsztalata a Scythe Yasya-val?
-
totti60
csendes tag
Sziasztok! vettem egy amd phenom II x6 1055t procit és tudnátok benne segíteni hogy milyen hűtőt vegyek rá? max 12-13k szeretnék rászánni.
Zalman CNPS10X Performa-t és EKL Alpenföhn Nordwand-ot néztem, de ha van jobb ötletetek akkor szivesen meghallgatom előre is köszi
Üdv: Máté
-
joshua7
veterán
Mindig elgondolkodom vízen, ha látok egy ilyen összevetést. 1 NH-D14-hez képest jelentene vagy +25k kiadást...
Semper Fi
-
whatnot
őstag
Ezzel én nem tudok mit kezdeni, egy távolság kéne a processzor foglalattól a ház oldaláig.
-
Franco9
tag
Phenom II x2 550 re kéne hűtő mert a gyári finoman szólva nem halk
Lényeg, hogy legyen csendes, nagyon csendes mert ezenkívül a gépnek nincs hangja. -
whatnot
őstag
válasz shockfox #19461 üzenetére
Meleg levegőt az alaplapra fújni nem igazán szerencsés, mert melegíti az alaplapot.
Attól függ, hány fokon működik az alaplap és hány fokos a meleg levegő, amit ráfúj.
Álló hűtő szerencsésebb, nem véletlenül gyakorlatilag az összes top hűtő álló.
Így ránézésre a Mini Ninja szimpatikusabb, mint a Samurai ZZ. -
whatnot
őstag
válasz shockfox #19450 üzenetére
Huh, az elég kevés. Még a HDT-S983 sem fér be így.
Neked egy low profile hűtő kell. Sajnos nem lesz ideális sehogy sem, mert vagy 80mm-es hűtő kell vagy olyan, ami fekszik, ergo az alaplapra fújja a levegőt.
Vagy házat is cserélsz...szerk.: egy 80mm-es pl: Scythe Mini Ninja, de az 9k körül kezdődik. Egyébként beférne, mert 12 centi alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
shockfox
csendes tag
Pedig az csak 12 cm-s ha jól tudom annak be kéne férnie nem?
-
shockfox
csendes tag
és nincs valami ami elég jó és bele is férne?
-
shockfox
csendes tag
még egy kérdés ez picit nem ide tartozik a Coolink SWiF2 120P esetleg előre is jó lenne a gépbe?
-
shockfox
csendes tag
mind a két oldalra ilyet vagy csak 1-et?
-
shockfox
csendes tag
Lemértem olyan 12-13 cm hely van
-
shockfox
csendes tag
mindjárt lemérem, Xigmatek HDT-S1283 ez jó lenne esetleg? Tudom hogy ez már más kategória de jobban megérné?
-
shockfox
csendes tag
Sziasztok!
ADM 955 procim van amihez szeretnék egy hűtőt ami halk mert a gyári kikészít
A házam Gigabyte Luxo 142 és max olyan 7-8 ezer körül kéne.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Benhill
senior tag
nekem meg megjott a mugen2 revB-m, amit kedden rendeltem es kemeny 10k volt. holnap teszem is be es csinalok kepeket(mast is csereltem)
-
whatnot
őstag
válasz Daffni2 #19443 üzenetére
Én két hete vasárnap adtam fel neten keresztül a rendelést.
De most már nem is erről van szó, hanem arról, hogy azt mondták, ha megcsinálom az átutalást egyik nap délután 5 óráig, akkor másnap már megkapom.
Szerdán átutaltam, átutalásról screenshotot elküldtem, amit vissza is jeleztek, csomag sehol. -
whatnot
őstag
válasz maestro87 #19439 üzenetére
CM Hyper 212+-ről úgy hallottam, hogy fel lehet rakni úgy is, mindenféle extra nélkül.
Scythe Mugen 2-re viszont arra az oldalra rakod a ventit, amelyikre csak akarod. Ha akarod, mind a négy oldalra is felrakhatsz egy-egy ventit, bár ez nem praktikus. Ez viszont nem olcsóbb megoldás.Xigmatek hűtőknél egy ún. crossbow-val lehetővé tehető az elforgatás. Xigmatek ATI775 a neve, ami kvázi Intel 775 változtatja a foglalatot, amin úgy forgatod a bordát, ahogy akarod. Viszont jelenleg tudtommal csak egy helyen lehet kapni: pcgear. Én rendeltem is a HDT-S983 mellé.
Rant ON: Más kérdés, hogy szerdán fizettem, csütörtökön "problémák" miatt nem tudták kiszállítani, mára ígérték, de ma sem érkezett meg, holott max. 18 óráig meg kellett volna jönnie. Szállító céget hívtam, visszahívás után is max. 18 órát ígértek (ez a munkaidejük vége amúgy, így már nem is elérhetőek telefonon), de még mindig sehol, úgy tűnik egyelőre, nem is lesz. Holnap meg már hétvége. És már nem tudom, kinek a felmenőjét szidjam. Rant OFF
-
addikt
válasz whatnot #19438 üzenetére
Nekem Red Scorpion van, bár a különbség azt hiszem csak a ventiben van.
Bizony igaz amit írtál, AMD-re csak úgy lehet feltenni,hogy fejjel lefelé van a venti és alulról felfelé fúj. az RS-9 házban a ház tetején levő két venti szépen kiszívja a meleg levegőt.
Viszont, pont a felső venti miatt nem is lehet másként felrakni a Xigmateket, mert nem fér el a venti alatt."Aki ad,az nyer"
-
whatnot
őstag
válasz Daffni2 #19436 üzenetére
Red Scorpion = HDT-S1283
Csak az egyik változata.JoolsNOS: azért, mert sok hűtőt csak úgy lehet rögzíteni, hogy a venti felfelé fújja a levegőt. Fent meg a táp van.
Fel lehet rakni elvileg fordítva a ventit és akkor szívja, nem fújja a levegőt, de egyrészt ez nem biztos, hogy ugyanolyan hatékony, másrészt lent meg a videokártya van.
Optimális az lenne, ha egy szívó házventibe fújná a levegőt.A HDT-S1283-at pl. úgy lehet felszerelni, hogy felfelé fújja a levegőt, ami egy felső tápos gépnél nem jó, az említett aerocoolnál nem baj, hiszen fent is házventi van (vagy lehet, ha rak bele oda is).
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz Apachee #19428 üzenetére
Köszi!
Milyen procit hűtesz vele? Hány fokos?whatnot::Ha befér a házba és a ház alsó tápos, akkor Xigmatek HDT-S1283.
Ha befér a házba és a ház felső tápos, akkor egy Cooler Master Hyper 212+.Miért lényeg hogy alsó vagy felső tápos a ház?
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
addikt
válasz Zyelor #19431 üzenetére
Xigmatek HDT-S1283 jobb választás lehet, tartalék is van benne ha kell.
Nekem is ez van, a bitang 130W processzorom húzva is max 58 fok Prime alatt.A ventillátor hangját nem hallani, az eredetit sem, nálam egy Coolink SWIF2 120-as venti van rajta, alapon 700 körül forog.
"Aki ad,az nyer"
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
A kérdés nálam is adott: Milyen hűtőt vegyek?
- A proci AMD lesz (AM3) (talán egy Athlon X3-as vagy egy Phenom X2 550-es 4 maggal (ha sikerül feloldani))
- A gép egy asztalban lesz, jobbról balról zárt (balról olyan 4-5 cm légrés).
- A gépház felsőtápos (ATX).
- Táp alatt egy ventillátor szívja ki a meleget.
- Olyasmi kellene amivel majd a legújabb 6 magos procikat is lehet majd jól húzni.
- Idle-ben akár ventillátor nélkül is jó legyen. (vagy nagyon alacsony fordulatszámon)
- És persze olcsó legyen. (8k felett nem nagyon akarok rákölteni)
- Gépház oldala rajta legyen, ha ez megoldható.Előre is köszi a segítséget.
-
whatnot
őstag
válasz Zyelor #19431 üzenetére
Mármint a linkelt hűtő tűnik kevésnek
Elég szélesnek tűnik és még alsó tápos is, mi több, fent is van ventinek hely, szóval klafa.
Én amondó vagyok, hogy nézz egy Xigmatek Red Scorpiont. Valamivel 7k felett van ugyan, viszont ebben az árkategóriában az egyik legjobb hűtő + vörös LED-je van, így passzolni fog a házhoz, már ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz whatnot #19430 üzenetére
Igen, igazad van, kevés az infó, bocsánat...
A ház is új lesz, mégpedig egy ilyen: Aerocool RS9A procit nem tervezem húzni, meg semmi ilyesmi, viszont játékra használom főleg a gépet.
-
whatnot
őstag
válasz Zyelor #19429 üzenetére
Kevésnek tűnik.
Ha befér a házba és a ház alsó tápos, akkor Xigmatek HDT-S1283.
Ha befér a házba és a ház felső tápos, akkor egy Cooler Master Hyper 212+.
Ha kicsi a ház, de alsó tápos, akkor Xigmatek HDT-S983.
Ha kicsi és felső tápos, akkor fogalmam sincs. Nekem is kicsi és felső tápos, ezért 9k-t szánok rá csak a bordára és a lefogatására. -
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
AM3-as Phenom II X4 955-re keresek valami jóféle hűtőt 6-7k körül. Jelenleg egy ilyennel rendelkezem, azonban a gyári hűtő van rátéve a procira. Elég, ha felszerelem a már meglévő procit (egy 939-es procimról maradt rám), vagy vegyek valami újabbat?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
whatnot
őstag
Speedfan-em van most, de azzal nem lehet finoman beállítani a sebességeket. Gyakorlatilag ahogy a megadott hőfokra emelkedik a processzor, már kapcsol is szinte max. sebességre.
EasyTune6: windows7 64bitben olyan latency-t csinál, hogy pattog tőle a zenelejátszó.
-
AKHook1
tag
válasz whatnot #19424 üzenetére
Ha minden igaz [ezzel a progival] tudod allitani a sebesseguket
Hisz nyakas gaz fajtánkra bitófa vár....Igyunk hát pajtás yo ho!
-
whatnot
őstag
Tudtok szoftvert, amivel olyan rugalmasan lehet állítani a cpu venti fordulatszámát, mint ahogy az MSI Afterburnerrel lehet állítani a videokártya ford.számát?
-
Henk
veterán
válasz JoolsNOS #19421 üzenetére
Le kéne mérned a proci tetejétől az oldallapig mert a 190-es ház elég határeset. Elférhet de ház kialakítás függő is.
Sonky: akkor nálad nagyon rendben van valami. Nekem a 920 csak 3,6-on megy és egy TRUE hűti de ilyen időben idle is vannak 43 fokosak a magok úgy, hogy a fesz-t is visszaveszi 0,93V-ra. Load meg a 70-75 fokot is megkockáztatom HT off és még 1,15V-ot sem kap. A szobában van legalább 25-26 fok.
-
JoolsNOS
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Peethy #19410 üzenetére
Hát 11-12k körül már kb csúcshűtőket kapsz, amikkel 4-4,3GHz lazán elérhető biztonsággal. 4GHz meg egy középkategóriás lapból meg 1600-as ramból is lazán kihozható.
mod:
Ööö, most mé' dupláztam be? Jaa, mert gyúrok a félisten rangra. Bocsi srácok.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Peethy
őstag
Hali!
Biztos kérdezték már, de akkor megteszem mégegyszer: milyen hűtőt ajánlanátok i5-750-re úgy 10ezer forint környékén és azzal meddig lehet kb elmenni tuningban átlagos lappal és memóriával?
Köszi!Peethy
-
JoolsNOS
veterán
Hali!
Érdemes váltani freezer 64 pro-ról hyper 212re?
Valaki egy összehasonlító tesztet nem tudna? Gugliban nemigen találtam.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Franco9
tag
Egy darabig még hagyom a gyárit az 550-en és majd benevezek egy ilyenre
-
nfsu17
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest