Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz Tsebacsi #21494 üzenetére
De még 7e se kéne ha elolvasnák néha amit a másik ír, pl én is 3500ér árulom, nem azért mert tönkretettem volna, hanem mert kifogástalan állapotban sem adnak érte többet, és számomra csak egyszerűen kicsi. Vagy nem bírják kivárni december elejét, mert akkor lesz meg a másik hűtőm.
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
dhizzy
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék! Q9650 masszív tuninghoz keresek minél csendesebb hűtőt, szóba került:
Thermaltake Frio
Scythe Mugen 2 & Ninja 3
Alpenföhn Nordwand
Coolink CoratorSok tesztet végignéztem és a Frio bizonyult ár/érték viszonylatban a legjobbnak (a többieket mind odaverte), csak furcsáltam, hogy itt a fórumon nem nagyon találok információt/tapasztalatot róla...
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2523&page=1
http://www.overclockersclub.com/reviews/thermaltake_frio/Mi a véleményetek? Pls segítsetek, sürgős lenne a döntés..
Köszönöm
A lényeg a részletekben rejlik
-
bleró
tag
sziasztok. bocs ha rossz helyre irok,de nem találtam megfelelő topikot. cm tx3-mat hogyan kell leszabályozni ebben a gyga lapban?[link] előtte csak asus lapjaim voltak és ott egyszerü volt a hardver monitornál beálltani a silent módot.és úgy halk volt a tx3. igy sajnos hangos.légyszi segtsetek.előre is köszönöm a segtséget
-
tag
-
dfdfdf
őstag
válasz animatrix11 #21489 üzenetére
Egyszer se veheted ki lapot hogy a tartó keretet feltedd rá? (minden értelmes hűtő külön kerettel operál mert a gyári szutykok értelmes súlyú hűtőt nem bírnak el hosszútávon.
Ezért alkalmaznak backplateket hogy a súlyt elosszák a az alaplapon.) -
nagyúr
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek, aki segített, meglett véve a CM Hyper 212+, tegnap fel is lett applikálva heveny 2 óra küzdelem árán (jó munkához idő kell)
Leírhatatlan a különbség a 955BE gyári hűtője és e között Előbbi terhelve 6000 felett pörgött, mint egy mini rakétaporszívó
Így netezés-zene-stb közbe 31 fokos proci és 680as ventisebesség van, eszméletlenMég1x köszi, és akinek van 7ezer pénze, elég mély háza, az vegyen ilyet!!!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Henk
veterán
válasz Gergosz2 #21476 üzenetére
Inkább Mugen2, Matterhorn, Corator, TRUE rev.c.
Nite: már ajánlottam.
dfdfdf: a rev. c alapból tartalmazza az 1366-os lefogatót.
animatrix11: ami lap kiszerelés nélkül szerelhető az mind pattintós. Illetve van pár db amihez először kell kivenni a lapot utána már nem.
-
fgabo
tag
Hy
Milyen hütőt ajánlotok egy 550BE@X4 hez? Tuning is lesz. Valami halkabb verzió érdekelne.Privikre illik válaszolni!
-
Tothgera30
Ármester
Hát eléggé, én is azért döntöttem a Matti után a Ninja 3 mellett. Na, szóval ajánlhatok én is, de mint mások is ajánlanak a Matterhorn, na nekem olyanom is volt és nagyon elégedett voltam vele, szóval bőven ajánlható, illetve kedvezőbb áron a Nordwand, Mugen 2 vagy a Ninja 3 lehet még befutó. Személy szerint a Matti és a Ninja 3 volt/van nálam a befutó két hűtő, a Matti inkább tuning szempontjából előnyös, viszont a Ninja 3 meg passzivitás szempontjából, mert én húzott 965BE-hez teljesen passzívan használom.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
animatrix11
őstag
hy
mit tudtok ajánlani univerzális hűtő kéne a mostani freezer 7 rev 2 helyett
amit ajánlottak: Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2, ára jó, viszont kis müanyag baszomokkal kell lefogatni a lapra mint a freezer 7nél kb 10-15 le fel rakás után már mind eltört , viszont, kizárolag olyan jó, hogy ne kelljen kivennem a lapot ahoz, hogy tudjak procit cserélni, mi van még ilyen hasonló ár/teljesítmény, de nem ilyen fos lefogatókkalamugy az eltört lefogatóra esetleg van 5let mivel tudom pótolni
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
animatrix11
őstag
hy
mit tudtok ajánlani univerzális hűtő kéne a mostani freezer 7 rev 2 helyett
amit ajánlottak: Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2, ára jó, viszont kis müanyag baszomokkal kell lefogatni a lapra mint a freezer 7nél kb 10-15 le fel rakás után már mind eltört , viszont, kizárolag olyan jó, hogy ne kelljen kivennem a lapot ahoz, hogy tudjak procit cserélni, mi van még ilyen hasonló ár/teljesítmény, de nem ilyen fos lefogatókkalamugy az eltört lefogatóra esetleg van 5let mivel tudom pótolni
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Jeesus
csendes tag
Sziasztok!
Első kérdésem az lenne, hogy milyen jó ár/érték arányú hűtőt ajánlanátok AM3-as Phenom II X4 955-re.
Illetve egy Off topic kérdés:
Hogyan lehet lebányászni a gyári CPU hűtőt a prociról, ha igen csak rá van gyógyulva,
létezik erre valami jó módszer???Előre is köszi
Jees-> Phenom II 955 X4 ROCKS!!!
-
Gergosz2
veterán
Na akkor ajnljatok egy jó hűtőt i7 920-ra.
20000 ft a teteje.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, ma veszek egy CM 212+ -t a 955BE-mre, szerintetek abszolút laikusként hozzá foghatok a felszereléséhez egyedül is?! üdv
-
Nite
őstag
válasz Tothgera30 #21480 üzenetére
na ez mas megvilagitasba helyezi a dolgokat
akkor legyszi ajanljatok egy hutot, ami belefer egy CM 335-be, 70C alatt tart egy nem huzott i7-950-et teljes terhelésen is, "hangtalan", lehet PWM-rol vezerelni es nem egy batar allat
Paid my dues!
-
-
Gergosz2
veterán
Noctua NH-D14
Erről elég jókat írnak.Vélemények?
-
donbos12
tag
válasz Gergosz2 #21477 üzenetére
Nem.
Jelenleg egy E7500-am van ,de 2 nap múlva Q9650-em lesz ,de azt hiszem LGA 1366-ra is szerelhető a ventillátor bár ez nem tuti!Nekem nagyon jók a tapasztalataim.Halk és hűt mint egy állat.
Bár rosszul mondtam 40 fok fölé megy terhelés alatt ,de nem megy följebb.Mondjuk a házamban nincsen semmilyen rendszerhűtő ventillátor azzal is lehet nyerni elég sokat hőfok terén.
Íme egy kép.
PSN ID : bosco111
-
donbos12
tag
Én tudok ajánlani egy nagyon jó hűtőt :
Scythe Mugen 2 illetve a Scythe többi hűtőjét is.Nagyon jól hűti a procit full és totál csendes terhelésen tuninggal 40 fok a max!
Nyugalmi állapotban 29-30 fok!
Nem is veszélyes az ára 10000 körül meg lehet venni.
UI.: Amikor betettem a gépembe a BIOS-ban Silent-re volt állítva a Q-Fan na hát annyira alacsony fordulatszámon forgott (180-200RPM) ,hogy az alaplap bootoláskor kiírta ,hogy CPU FAN ERROR .Át kellett raknom Turbo-ra ,hogy a bios ne higgye azt ,hogy nem jó a ventillátor ,de így is max 600-700 a fordulat tehát nagyon csendes!
[ Szerkesztve ]
PSN ID : bosco111
-
Henk
veterán
válasz Gergosz2 #21473 üzenetére
Ja, jó drága meg jó nagy. Ha nem akarod húzni akkor egy V10 teljesen felesleges, mondjuk ez a hűtő amúgy sem éri meg az árát. Töredékéből tudsz venni egy normális hűtőt. Mennyit szánsz rá? Mondjuk alapon a gyári hűtő is bírja csak legfeljebb magasabb hőmérséklet lesz meg hangosabb lesz.
-
Gergosz2
veterán
Üdv!
Egy coolermaster v 10-et akarok venni a core i7 920-as procimra.(nem húzom)
Szerintetek jó?A gyári hűtő meddig hűti le a processzort alapjáraton/ terhelve?Valaki megtudná mondani?
-
Woolin
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy processzor hűtőt AMD Athlon X2 4400+-os processzorhoz. Milyet ajánlotok? Tuningolni is szeretném a kicsikét, magasabb sebességre húznám.
-
Henk
veterán
válasz faranus #21466 üzenetére
Egy közepes tuningot még a 212 is elbír bár nem a leghalkabb kategória, de árban meg jó így még egy venti csere is beleférhet ha nem vagy vele elégedett. A Corator komolyabb tuningot is bír meg halkabb is de neked nem indokolt szerintem annyit költeni rá ha alapon akarod használni.
-
faranus
aktív tag
sziasztok
szeretnék venni egy jó cpu hűtöt egy INTEl i5 760 procim van nincs húzva!
a COOLERMASTER Hyper 212 Plus néztem jókat hallotam róla és annyira nem vészes az ára. Az lenne a fontos hogy halk legyen és egyszerü legyen felszerelni mert még sose csináltam ilyet! Néztem a COOLINK corator ds de az már komolyabb darabnak tűnik nem tudom hogy nekem megérné e. A jövőbe lehet hogy kicsit húzni fogom a procit de nem akarom túlzásba vinni! Ti mit javasoltok melyik legyen?tisztelettel faranus :R
-
Scorpus
csendes tag
Sziasztok!
Procihűtő vásárlása van tervben. Amik adottak: Asus P5E3 Pro alaplap, Intel Core 2 Duo E8400 E0 proci vagy Core 2 Quad Q9650 E0 proci (mind a kettő nálam van, majd eldöntöm melyik menjen a gépbe). RAM-ok még nincsenek meg, de ez függ ugye a procihűtőtől is, hogy elférjenek a RAM-ok. Adott még a ház, ami egy Thermaltake Element V Black Edition. A tápegység a ház aljában van, így biztos lesz elegendő hely majd a procihűtőnek, amúgy a ház is elég tágas, jól szellőzik. Amit kinéztem hűtőt: Scythe Mugen 2. Kérdés hogy ez megfelel-e? Tuning biztos hogy lesz, legalább 1600MHz FSB-n fog menni a proci, magasabbra nem tudom hogy érdemes-e, az alaplap is 1600-at ír max. A RAM-okat is olyat nézek majd ami 1600MHz. És ami még kérdéses ugye, hogy ebben az alaplapban hogyan férnének el a RAM-ok a procihűtőtől? Mik azok a fajták amik még elhelyezhetőek? Néztem Mushkin RAM-okat, de azok közül a sima bordásat (pl Blackline, Radioactive Frostbyte stb.) esetleg G.Skill de azoknak magas a hűtőbordája esetleg a Ripjaws annyira nem, bár ezeket a RAM-okat még nem láttam élőben nem vagyok járatos.
Szóval aki tud segítsen ebben a kérdésben dönteni, köszi
A mostaniakon kívül a régi rendszerben is voltak pozitív értékeléseim -> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Scorpus
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
na kivéztem végül egy CM 212+ cpu hűtőt és az lenne a kérdésem h egy CM Elite 335-ös házba beleférek-e?Matthew 24:42
-
dfdfdf
őstag
válasz Tothgera30 #21401 üzenetére
holnap csinálok
sorry elbambultam
-
mateddmeg
csendes tag
Sziasztok!
Melyik hűtőt lenne érdemesebb megvennem egy i7-930 @ 3,8 Ghz-n járatott procihoz, a ház haf 932?
Noctua NH-D14 vagy Scythe Mugen 2?
a zajosság kérdése nálam fontos
Köszi
-
Henk
veterán
Elképzelhető, de kérdezz rá az i7 topikban tuti van olyan akinek ugyanolyan lapja van mint neked.
zsigmondz: a lapnak és a ventinek is tudnia kell csak akkor működik a pwm. De van olyan lap ami tudja a 3 tűs ventiket is szabályozni csak előre nem lehet megmondani melyik az. De a lapod biztos, hogy tudja a pwm-et. Ha nem akarsz sokat költeni vegyél egy freezer 7 pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz zsigmondz #21452 üzenetére
Hali
Ha van elöl és hátul is ventinek hely 2 csendes ventit kell venni és az oldalát visszatenni hidd el akár 10 fokokat is nyerhetsz.
8800GT passzivizálása hülyeség szerintem az egy kazán aktív hűtés kell neki amit Accelero S1 el meg 1-2 halk ventivel szépen le tudsz csendesíteni hogy ne halhasd.
A lapod PWM alapján szabályoz. -
zsigmondz
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni a következőben: Van énnekem egy C2D E7500-as procim teljesen alapjáraton, tuningolni nem szeretném mert főleg HD filmnézésre, netezésre használnám 90%-ban, 10%-ban viszont processzor izzasztó filmkódolásra amikor akár 24-26 órát is 100%-on terhelném. Jelenleg gyári hűtésem van ami iszonyat visít ami főleg filmnézés közben zavaró, a ház oldala le van szedve a jobb hűtés miatt, így még hangosabb. Ehhez hozzáadódik a 8800GT gyári hűtése amit passzívra fogok cserélni. Szükségem lenne egy olyan processzorhűtőre ami alapjáraton teljesen halk 600-800-as fordulat, max 1000, amikor pedig megy a terhelés akkor önmagától felkapcsoljon, ekkor a zaj egyáltalán nem érdekel mert olyankor úgyis minimum 8-10 órát kódol amit akkor indítok mikor mondjuk melóba megyek, szóval otthon sem vagyok. Ez a PWM érdekelne. Alaplapom: Asus P5QL/EPU. Ha jól érdettem a hozzászólásokból akkor a hűtőnek is tudni kell ezt, az alaplapnak is és akkor automatikusan be lehet állítani a Biosban? Ha pedig nem tudja az alaplap de a hűtő igen akkor egy külön programmal vagy hogy lehetne? Erre lennék kíváncsi hogy mit ajánlotok, köszi előre is!
-
hossszú
őstag
dfdfdf Henk köszi a segítséget, valószinüleg valamelyik Alpenföhn lesz a nyerő, nagyon tetszenek ezek a hűtők.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
agemate
addikt
Van egy Xigmatek HDT-S1283 hűtőm és úgy lehetett csak beszerelni, hogy felfele fújja a levegőt. Létezik olyan lefogató, ami lehetővé teszi azt a fajta felszerelési módot, hogy hátra fele fújjon a venti?
-
Henk
veterán
Ez kiugróan magas a többi értékhez képest. Jól mérhet a szenzor? Esetleg kézzel nézd meg mennyire meleg a borda vagy a lapod topikjában kérdezz rá, hogy másnál mennyi az érték. Előre és hátra mindenképpen ajánlott ventit tenni egy házban, hogy egy normális légáram kialakuljon.
hossszú: Mugen2, Ninja3, Nordwand jó lehet. Ha egy kicsit hozzáteszel Coolink Corator vagy Matterhorn.
dfdfdf: kicsit elkéstem. TRUE alapból nem tudja az 1156-ot.
[ Szerkesztve ]
-
sunny84
senior tag
hello .. volt egy proci cserém a régi athlonII x2 240 et nyugdíjaztattam és athlon IIx4 640 került bele a lapba , milyen hűtőt ajánlotok hozzá .... ( lehet tálán húznám is a prockót a későbbiekben ) .. a konfig az adatlapomon.. ja és ha lehet ne legyen ultra brutál nagy hogy kitépje az alaplapomat
" Ez nem autó ez HONDA " - Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. -
-
Henk
veterán
Ez annyit szokott jelenteni, hogy a borda hátulján szokott lenni egy terelő. Xigma S1283-on, hyper tx2-n van ilyen de komoly hűtőknél nem láttam még ilyet. Fekvő hűtővel lehet nyernél pár fokot de, hogy mennyit az csak akkor derül ki ha rápróbálod. Mondjuk amennyit nyersz a lapon annyit vesztessz a cpu-n azzal a hűtővel. Amúgy normális az a hőfok annál a lapnál, főleg tuning nélkül?
-
Nite
őstag
na, akkor kicsit tovabb csavarom a kerdest, olvasgatom nehany megoldasnal, hogy ugy alakitottak ki a bordat, hogy a legaramlat kepes huteni egyeb alkatreszeket is az alaplapon, pl. az eszaki hidat, ami nekem raadasul pont kinosan meleg
ennek van igazsagtartalma vagy csak parasztvakitas?
ha van akkor ez egy fontos szempont lenne a valasztashoz
Paid my dues!
-
Fallbala83
csendes tag
én valami csendeset keresek
milyen olcsó passzív hűtőt tudnátok javallani? -
Henk
veterán
Természetesen rá lehet kötni csak nem minden lap tudja szabályozni a 3 tűs ventiket. Ha tudja akkor szerencséd van és szabályozni fogja, ha nem akkor van az a helyzet amit feljebb írtam.
hossszú: mennyit szánnál rá, milyen házban lenne?
Fallbala83: kifejezetten passzív olcsó hűtő nincs. Ninja 2-3, CM Z600 ami passzív de 10 k felett van mind. Először is milyen procira lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Najz
tag
válasz Tothgera30 #21429 üzenetére
értem köszi akkor megprobálok valamit kitalálni vagy megkérek valakit hogy méricskéljen
[ Szerkesztve ]
Lassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
Tothgera30
Ármester
...sajnos nem tudom milyen lap, nekem az utolsó Giga lapom egy GA-M57SLI-S4-es volt . Na ott túl közel voltak a ram slotok .
-
Najz
tag
válasz Tothgera30 #21427 üzenetére
a giga lapoknál messzebb vannak a ram slotok? mert akkor lehet másik lappal járnék jobban
-
Tothgera30
Ármester
Egyel feljebb ajánlott Henk párat, őket érdemes megnézni .
Hogy idézzek: ..."viszonylag keskeny de teljesítményre komolyabb. Thermolab Baram, TRUE rev.c, Matterhorn, Cogage Spirite sem foglal túl sok helyet"...
...esetleg még kiegészíteném a Nordwand-al és a Thermalright HR-01-el, de személy szerint
ha nem akarnám sz@rrá tuningolni a Cpu-t, akkoregy Brocken Purple Edition-t vennék innen (de ez nem a reklám helye )...[ Szerkesztve ]
-
hossszú
őstag
i7 860-hoz milyen hűtőt ajánlotok, tuningot bírnia kell.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Najz
tag
válasz Tothgera30 #21422 üzenetére
van olyan hütő aminél nem okozna bajt hogy hütőbordás a ram?
-
Henk
veterán
Ha nem lesz tuning akkor elég ez a Noctua de a fekvő hűtők jóval gyengébb teljesítményűek mint az állók. Szerintem egy 212+ is tud annyit mint ez a Noctua és fele annyiba kerül. Ha ilyen fekvőt akarsz abból nem tudok jobbat ajánlani. Állóból is van ami viszonylag keskeny de teljesítményre komolyabb. Thermolab Baram, TRUE rev.c, Matterhorn, Cogage Spirite sem foglal túl sok helyet. Noctua-nak az a hátrány is meg van, hogy fix fordulatú a ventije. Tehát megy 1300 rpm-em ha kell, ha nem és ott egy 14-nek már van hangja. Ha teszel elé olyan adaptert amit adnak hozzá akkor kisebb hangja lesz de terhelve is ezt a fordulatot tudja majd.
-
Tothgera30
Ármester
Attól függ milyen távolságra vannak a foglalatok egymástól. Nekem elférne, de lehet hogy nálad csak 3 foglalat lesz használható, mert ha túl közel van egyet biztosan letakar. Alá meg ekkora hűtőkkel nem fog bepasszolni a ram, így esélytelen alá rakni, szóval vagy szerencséd van és kihasználhatod az összes foglalatot, vagy nincs és 3 foglalat lesz használható, legrosszabb esetben 2.
-
Najz
tag
üdv!
olyan kérdésem lenne hogy egy asus p7p55d lapba egy ilyen: patriot viper II ram ami hütő bordás itt elférne egy scythe ninja3?Lassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
Nite
őstag
remelem Henk is mond valamit hamarosan, mert ha meg 5 elott megrendelem szerdara megszerzi a nagyker
Paid my dues!
-
MPowerPH
félisten
válasz Tothgera30 #21412 üzenetére
Pont azt akarta sugallani, hogy nem akar hűtőtornyot. Na most annál nagyobbat nehéz elképzelni, betakarja a teljes lapot. Azért keres 'lapra fújós' hűtőt.
Don't Tread On Me
-
dim dim
tag
válasz Success555 #21406 üzenetére
mennyit szánok ár? max. 10E. De az a "nagyon max".
inkább olyan 5-6 környékén. -
goodboy007
senior tag
Cooler Master Hyper 212-re (Sima, nem +) milyen ventit javasoltok, ami PWM-es?
Az alap sajnos 3 tűs és picit zavar. Olyasmi kéne, ami nagyjából hangtalan működés mellett kiszolgál egy Q9550-est is, mert tavasszal tervezek venni egyet. Bár a mostani E6750-es többet fogyaszt és 3,4GHz-en is 25 fokos és 33 felett még sosem járt.
PH! tesztben 120 x 120 x 25-ös gyári méretadatok szerepelnek.
Jöhet olcsó és drága is, majd mérlegelek .Esetleg lehet olyat kapni, ami maxon pörög, de van rajta szabályzó? Vagy olyan toldót, amibe csak simán beledugom a mostani ventit és azt dugom az alaplapba és le tudom korlátozni, hogy ne 1900-on pörögjön?
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Tothgera30
Ármester
-
dfdfdf
őstag
Noctua a legjobb ettől sokkal kisebb de de csak pár fokkal rosszabb a Matterhorn és olcsóbb 2 swif2vel halk és jól hűt. Persze a True is jó lehet a számodra mert az sem egy batár állat.True és a matti kb egyforma általában a mattit hozzák ki győztesen a kettejük csatájából.
szerintem egy hyper 212vel is 70 alatt tartaná prime alatt a nem húzott i7ed. -
Nite
őstag
szia Henk... hozzad iranyitottak i7 topikbol huto kerdesben
eppen ma vettem egy 950-et es hat a gyari kavaroval idle ~50•C load ~80•C a homerseklet
nezegettem ezeket az OC teszteket itt a phn es latom, hogy ezek a brutal hutotornyok eleg jol teljesitenek, viszont en tuningolni soha sem fogok meg ezek a tornyok is riasztoak nekem ;D
egy NOCTUA NH-C12PSE14 -el szemezgetek, de mindenkeppen szeretnem legfeljebb 70•C-n tartani a magokat teljesen terhelve is a leheto leghalkabban... a hazban nincs semmi plusz venti
az ar most nem erdekel, konkretan errol a hutorol vagy alternativairol erdekelne a velemenyed
elore is koszonom
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
Henk
veterán
válasz ThodEE #21402 üzenetére
Coolink Corator meg a TRUE elfér a magas ramtól is, legalábbis az UD4P-n igen, gondolom az UD3R-en is azonos a cpu ram távolsága.
dim dim: a gyári adatlap a legritkább esetben fedi a valóságot. Olyan hűtőt keres amin hagyományos 12-es venti van így bármikor cserélheted egy halkabbra ha nem felel meg a gyári. Kérdés mennyit szánsz a hűtőre?
-
tag
-
dim dim
tag
válasz Success555 #21404 üzenetére
sejtettem valamit erről a 2200 rpm-ről.
akkor közelítsük meg fordítva: Am2/AM3 AMD X4 Phenom/Athlon CPU-m lesz, ehhez kéne hűtő.
Tuning nem igazán várható, de CSÖNDET akarok.
mit ajánlotok? -
tag
-
dim dim
tag
üdv!
Kicsit ot a kérdésem, mert a vásárláson túlvagyok: vettem egy Thermaltake A3 TMG CPU coolert, ami a leírás szerint extra silent, 16 dba (2200 rpm).
És a gond: HANGOS! Szétmegy a fejem a mély búgásától.
16 dba és jobban zavar mint előtte a gyári hűtő a 24 dba-val!
Ez hogy lehet? Mi alapján vegyek CP hűtőt, ha nem a dba érték alapján (feltéve, hogy CSÖNDET akarok)?
Mit nézzek egy leendő hűtőn (azon kívül hogy jó-e a CPU-hoz persze)?Köszönöm
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
i7 930om van jelenleg 3.96GHzre húztam hyper 212+al, de everest proci teszt alatt felmegy 80fok fölé , és BIOS beállítások alapján 80foknál lekapcsol.
Egy GA-X58A-UD3R alaplapom van, magas ramokkal, és szeretném kérdezni H belefér e a SCYTHE NINJA3 as hűtő vagy mit tudtok ajánlani ami belefér és árban 10-15e Ft újonnan.
Adatlapomon adatok
Aláírásomba képek.
Köszönöm a segítséget előre ishttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest