-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
2-3 hete nekem már segítettetek összeállítani egy konfigot cad munkára, és némi játékra. A konfig tökéletesen működik, és nagy megelégedéssel használom (i7 4771, asus h87 plus, kingston 8g, gtx 660 oc, samsung 840 evo,wd 1TB, xfx pro 550, cooler master ház, dell u2412m)
Ezúton is köszönöm a segítségeteketMost azonban azonban azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy édesanyámnak lenne szüksége egy konfigra perifériák és ház nélkül! A felhasználási terület teljesen más neki mint nekem, ő csak böngészés néha egy is film vagy youtube. Vga úgy gondolom így teljesen felesleges lenne számára. Tudnátok esetleg valami konfigot összedobni ami anyagilag is a leggazdaságosabb lenne?
Árban nagyon nem gondolkodtam, de gondolom azért 50-60 környékén a fenti paramétereknek eleget lehetne tenni...
Ami eszembe jutott még, hogy nagyban javítaná esetleg a felhasználói élményt neki egy 60gb os ssd is, úgyhogy szerintem az nem lenne rossz bele...
Vinyóból pedig 500 is tökéletes még sok isKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok
Barátom és csoporttársam is úgy döntött, hogy beruház egy új konfigra felhasználási terület neki is cad munka (inventor solid edge pro e) Nagy ritkán kis játék lesz heti pár óra. A következő összeállítás született:
Asrock h87 pro 4
i7 4771
kingston ddr3 1600 mhz cl9 kit 8gb
gigabite gv n660 oc 2gb
wd 1tb 7200 ezex végű
samsung evo 840 120 gb
coolermaster k282
xfx 550monitora ami már megvan:
dell u2412mMegfelelő ez az összeállítás? Mehet a rendelés? Vagy esetleg valami építő jellegű javaslat?
Ma adnánk le a megrendelést.
Köszi előre is -
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Két hete kb már kaptam tőletek egy igen jó gépajánlatot, és jövőhét hétfőn, vagy kedden tudom megvenni a dolgokat. Csak a pontosítás kedvéért átnéznétek, hogy megfelelő lesz-e vagy sem az összeállítás. Az eredetihez képest kicsit módosítottam a dolgon mert volt olyan szerencsém, hogy egy barátommal nagykerből tudunk vásárolni, így szerencsére a keretem többmindenre elég.
A fő felhasználási terület cad munka 2d, 3d.Inventor, autocad, solid edge ilyesmi. Néha egy kis játék. Felbontásom pedig full hd. Mint eredetileg is gépház és egyéb perifériák nélkül mindenre szükségem van.
Az összeállítás a következőképp nézne ki:-Asus H87 Pro vagy Asrock fatal1ty h87 Performance
-i7 4770 vagy i7 4771 (2 ezer forint a különbség)
-Corsair vegenance ddr3 1600Mhz CL9 kit 8gb
-Asus GTX 760 DC2OC
-Samsung 840 evo 120 gb
-Fsp Raider 550A kérdésem az lenne, hogy ez így megállja-e a helyét, illetve valami jó, megbízható vinyót tudnátok-e ajánlani nekem 1-2 Tb környékén. Természetesen a felsorolásban is ahol kettőt írtam, ott egy javaslatot szívesen vennék, vagy ha teljesen mást gondoltok akkor is, mert még tudok modosítani rajta, és szeretném természetesen a legjobbat kihozni a dologból.
Ezer hála.
Köszönöm előre is!
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Gépösszerakás előtt állok a kérdésem a következő lenne. A keretem 250.000.- Ft amit hogyha lényegi változást jelentene valami átléphetünk kicsit. A felhasználási terület 3D grafika és 3d-s tervezőprogramok lennének. (Solid edge, Inventor) Természetesen szabadidőmben egy kis játék is szóba jöhet. A felbontásom full hd. Gépház,monitor és egyéb perifériákra nincs szükségem, tehát konkrétan ami a gépházba kell, csak arra lenne szükségem. A lényeg a megbízhatóság és a gyorsaság. Alapvetően Intel vonalon gondolkodom nvidia párosítással a cuda magok miatt, 16gb memóriában és 120gb-os ssd-ben gondolkodtam még, i5 vagy ha belefér esetleg i7. A vásárlást Januárban tervezném.
Hálásan köszönöm a segítségeteket.
Nagyot segítenétek. -
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy le tudnátok írni nekem a különbséget az i7 2600 és az i7 3770 között? Az előzőekben írt autocad, solid edge, inventoros munkához kellene és ezek közt vacillálok melyik állná meg jobban a helyét,persze az árkülönbség sem mindegy mert abból már majdnem kijönne egy jó ssd.
Illetve alaplap asus p8b75-v hez mit szóltok?
Memóriából elég lenne az 1600Mhz-es is?
Előre is köszönöm. -
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy le tudnátok írni nekem a különbséget az i7 2600 és az i7 3770 között? Az előzőekben írt autocad, solid edge, inventoros munkához kellene és ezek közt vacillálok.
Illetve alaplap asus p8b75-v hez mit szóltok?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Tuki89
csendes tag
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket mindenkinek. És esetleg olyan konfig, hogy i7 3770 vagy valami hasonló? ssd-ből elegendő 60gb körüli, ha nem nagy az árkülönbség akkor természetesen nagyobb. memóriából szeretnék 16 gb-t . Illetve nem feltétlen ragaszkodom az új dolgokhoz mondjuk itt az aprón is nézelődök. Tuningolni vagy bármi ilyesmit nem szeretnék egyáltalán "alapon" szeretném használni, ez még az előbb lemaradt. Ennek függvényében esetleg valami???
Köszönöm
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne! A munkám és a sulim miatt szükséges beújítanom egy komolyabb asztali gépet, és a segítségeteket kérném az összeállításban. Amire használnám főként az Autodesk inventor, solid edge, cad illetve egyéb tervezőprogramok, néha kis videóvágás, vagy egy kis játék ha időm engedi . Ezt FHD felbontásban tervezem. A keret olyan 200000 huf-ra gondoltam +-20000. Ebben a keretben csak gép lenne benne, monitort pluszba vennék amire szintén kérnék valami ajánlatot 40-60 ezer ft közelében. Amire gondoltam sok fórumos olvasgatás után, hogyha lehet i7 lenne a legjobb, ssdt mindenképp szeretnék a konfigban.
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.
Tuki
-
Tuki89
csendes tag
Köszönöm szépen. A táp árát olyan 20k-ra gondoltam.És kérdésem lenne még hogy iponban láttam e3-as cooler master tápot is.Az annyira rossz?Tudom olvastam előzőekben hogy más a belseje és nem az igazi.Ez okés is de pl a gx650 e3 ban volt iponban 24-25 körül és mégis szar lenne?Nekem kicsit ellentmondásos a dolog.Kifejtenétek nekem miért is rossz az mert egy cimborám nagyon szemez a gx650-el. Én magamnak fsp,vagy chieftec ctg 600, gigabyte superb ét néztem vélemény esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Összeállt úgy tűnik a gépem és véglegesítésként a tanácsotokat kérném.Alaplap,proci,procihűtő jó áron jutok hozzá uh ha nincs vele nagy gond azt hagynám.
A konfig a következő lenne(3d munka inventor solid edge...stb játék full hd ben bf3 stb):ASUS P8P67 DELUXE rev3
i7-2600K
zalmann CNPS9900 MAX 300W-TDP-ig
hdd apróról valami jó
asus GTX 560 Ti
16gb 1600mhz kingston hiper x blue
A lenne a kérdésem hogy ehhez valami tuti tápot tudnátok ajánlani reális áron? Illetve ez a konfig így helytálló lenne?
Köszi a válaszokat előre.Lehetőleg minél előbb jó lenne mert szeretné beszerezni a dolgokat.
Köszi még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- !! Garanciális Gamer Számítógép, PC !! (RX 6600XT, Ryzen 5 5600, 32GB RAM, SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M AMD R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Eladó Brutál Gamer PC Használt/garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- AMD Ryzen 7 3700X 32Gb ram + TUF GAMING X570-PLUS
- i7-6700 / 8GB DDR4 / 240GB SSD + 500GB HDD / Nvidia Geforce GTX 1060 6GB / DVD-RAM / Win10
- Bitdefender Internet Security 1 Year Plan for 1 Device
- Antminer S9 alkatrésznek
- Lenovo M73 Tiny Micro - Mini PC - Core i3 4130T/8GB ram/128GB SSD - több db - számla és gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest