Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz tvamos #4791 üzenetére

    Csak azt nem értem, hogy akkor azokat a dolgokat, amiben a Canon vagy Nikon egyértelműen jobb mint pl. az új bajonett, IBIS, f/1.2 fix vagy új átfogású / fényerejű zoom objektívek stb. mért nem lehet innovációként elismerni.

    Mintha a jelen híreket leszámítva semmi más nem történne, és már minden eleve le lenne játszva. Egyáltalán nincs így, láttuk már a múltból párszor, hogy van, ami bejön, és van, ami nem.

    Lehet vizsgálni a Quad Pixel AF, stacked BSI sensor stb. szabadalmakat is, egyértelműen dolgoznak a jövőn, nem csak babérokon ülnek, de úgy látszik, az R5/R6 semmit nem mozgat meg és csak annyi marad meg belőle másoknak, hogy alkalmasint túlmelegszik, úgyis vesztettek, stb. én csak ezt a teljesen egysíkú negatív szemléletmódot nem értem.

    Egy Z5 és A7C szerintem nem ugyanazokhoz a felhasználókhoz szól, a hivatalos EU áraik is teljesen más szinten mozognak (1200 vs 1900 euró)


    Szerintem a crop és a rolling shutter miatt nem annyira lényeges, hogy 4K módban milyen az AF, ezek ugyanúgy hátrányok.
    Az M6 Mark II meg már elég drága de még mindig nem olyan kialakítású és nem tudják olcsón adni. Ha ez az olcsó 4K tényleg óriási veszteséget okoz nekik, akkor változtatni fognak valamit rajta, de az átmatricázott M50 alapján úgy tűnik, hogy az ár felülírja a szolgáltatásokat, meg a drágább modelleket is el kell adni valamivel. Ez a trükk az amivel az összes gyártó ugyanúgy játszik, és mégis nagy különbségeket állapítanak meg közöttük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák