Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz nozs23 #4639 üzenetére

    Ez így nem összevetés, az A9 széria az egyetlen, ahol lényegében megegyezik a dinamika elektronikus zár esetén is. Nyilván azért, mert mechanikus zárral sem tud többet, a rétegelt szenzort elsősorban nem arra tervezték.
    Nem egy új dolog, az összes többi kameránál ugyanúgy csökken a dinamika (növekszik a zaj az árnyékoknál, de amikor a Pentax-ot linkeltem nem arról volt szó, hogy mindegy hogy 6 5 vagy 4 értéket lehet húzni egy file-on, a linkelt teszt ha jól látom +6EV?), de eleve annyi van, hogy ez nem igazán probléma, ha pedig eltekintünk az ISO 100 képektől mert nem valószínű, hogy ez a mérvadó, akkor még tovább szűkül a különbség. Ahogy az előbb linkelt valós képeken látszik. Az A7S-nél is csökkent de sosem ez volt a probléma amikor így használtam, hanem a rolling shutter, ez sokkal fontosabb mert adott irányú mozgás kissé bemozdulhat akkor is ha magas a záridő, és ez sok képet elrontott. Szóval ebben én egyáltalán nem látok nagy különbséget (inkább gyakorlati előnyt a Canon javára a gyorsabb kiolvasás miatt, bár az, hogy csak 20fps szükségtelen de gondolom az AF követés így működik hatékonyan)

    Az AF terén viszont valóban nagy a különbség, ha olyan a téma, ami ezt igényli is, értem én hogy egy G9/GH5 továbbfejlesztve elegendő, de ma már nem itt tartunk, a MILC elvileg a fejlődésről szól, az AF ugyanolyan fontos, mint a videós képességek.
    Ez még nagyjából rendben is van addig a pontig, ahol az ember elkezd egy 70-200/2.8 vagy 85/1.4 objektívekbe invesztálni, ahol még nagyobb a különbség, mint egy 24-105/4 kit esetén, és adaptálni sem lehet használható szinten.

    Erre céloztam az L-mount Alliance kapcsán, itt jön szépen vissza a kezdőáras kedvezmény, a Panasonic a Sony Canon Nikon után a legutolsó helyen lehet csak a rendszereket vizsgálva, nagyon kevés felhasználó van, aki tényleg nem csak úgy veszi ezeket, hogy manuális optikákat rakjon rá vagy Canon EF objektívekkel fókuszáljon kézzel - amik valóban kiválóan működnek is.

    Ár/érték arányban a Panasonic jó lehet annak a rétegnek, aki pont azt keresi, amit tud de az is kétségtelen, hogy AF-ben nem kicsi a különbség akár egy "tegnapi" EOS R-hez képest sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák