Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Tanácsot kérnék. Ti melyiket választanátok?
- Samsung NX1000 alap obi + 50-200 teleobjektív (stabival) itthonról (MM) 120ezer Ft
vagy
- Olympus PEN E-PM2 +14-42mm Lens Kit Angliából 135ezer FtFélamatőr módon állok a fotózáshoz, de szeretnék egy jó minőségű és olyan gépet, ami hosszabb távon is kiszolgál, túl szeretnék lépni az 50-70ezres kategóriájú kompakt gépek által nyújtott képminőségen.
-
gg72
veterán
Erre én is azt mondom, hogy azannya, ez nem semmi, ezer hála!
Nem lehet, hogy ez elírás? Mert a vasárnapig aktuális akciós újságban szerepel a gép 120ezerért egy ötven ezres kuponnal (amit én mondjuk nem tudnék használni), de a StopShop-ban ugyanennyiért van dupla kittel. A többiben csak alap obi + kupon van, végighívtam őket.
Lehet az, hogy az online ár ennyire eltér a boltitól?
[link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Dare2Live #28030 üzenetére
Én már megtettem. Ennyiért nem azt mondom, hogy ajándék, de hihetetlenül jó ára van. Már pár hete a netet bújom MILC gépek után és az NX1000 is kiszemelt volt, az egész EU-ban legolcsóbban egy grazi boltban lehet megvenni az alap obi készlettel 240 euróért (kb. 70ezer Ft) [link]. Úgy nézett ki, hogy meg is veszem a nővérem segítségével, aztán jött az első itthoni MM-es akciós variáció (dupla kit + 50ezres utalvány) 120ezerért, majd most ez az online ajánlat 80ezerért. Ez nem semmi, főleg úgy, hogy tulajdonképpen csak a nagy obi ára indul kint 60ezernél: [link]
Összességében tehát elmondható, hogy ez az itthoni online MM-es ajánlat 40%-al olcsóbb, mint a legolcsóbb EU-s. Ilyet sem látni gyakran.
Most jött a visszaigazolás, hogy már át is vehető a gép, vasárnap este megyek érte, várom nagyon!Nem tudom, én nem soha nem voltam ilyen márkaimádó és márkautáló, mégha csalódtam is gyakran termékekben.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Köszönöm, Zozzer888-nak is, szerimtem jól elleszünk majd egymással, főleg úgy, hogy digitálisban eddig csak kompaktokkal szenvedtem, de elég volt... Számomra nagy ugrás lesz, az biztos. Aztán semmi sem tart örökké, majd ha beletanulok és beleszeretek a MILC-ek világába, cserélek egy Oly-ra...
Amúgy mi a baj a teleobibal, a mérete, vagy a minősége? Mert ez utóbbira nem olvastam sok panaszt.
-
-
gg72
veterán
válasz mondomén #28049 üzenetére
Ugorj el, próbáld ki, de az akció csak online rendelés esetén érvényes, offline 120ezerért van most ez a Samsung akcióban alap obikészlettel és egy 50ezres kalandjáték-kuponnal, ami mondjuk nem tudom kinek kell...
Szerintem itt most be is lehetne fejezni a gagyi a Samsung offolást, még jó, hogy nem a mikróik és a mosógépeik alapján ítéljük meg a fényképezőiket.
De ha ebben az árban tudtok per pillanat mondani más alternatívát jobb és megbízhatóbb márkában, szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
-
gg72
veterán
Nem tudom, hogy valakinek sikerült-e már átvennie az NX1000 dupla kit-et, de én most beszéltem az Aréna Pláza-beli MM-el és ott semmit sem tudnak az akcióról és csak egy normál kitet akarnak adni annak ellenére, hogy én a dupla kitet rendeltem...! Ehhez mit szóltok? Mert ők erről nem tudnak és szerintük hibás az online adatlap... Ez így szerintem abszolút fogyasztóvédelem aré tartozó ügy, hiszen a honlapon egyértelműen a dupla kites verziót árulják 80ezerért, ez szerepel a termékfotón és a terméklírásban is.
-
gg72
veterán
Aránytalan? Azért az nem egészen úgy működik, hogy direkt akartak-e kicseszni (még szép is lenne, ha így lenne) valakivel, hanem az, hogy egy megrendelt terméket nem adnak oda az eredtei áron, miközben a megrendeléskor szerződés jött létre köztünk. De nem fogok a fogyasztóvédelemre járni, elég online bejelenteni és kivizsgálják a panaszt.
De ezzel én itt lezártam a témát, nem akarok tovább OFF-olni, ha lesz fejlemény, arról azért majd még beszámolok. -
gg72
veterán
Happy enddel végződött tegnap a Samsung NX1000-es történetem a Stop Shop-os MM jóvoltából: sikerült a szórólapon is meghirdetett szettet (kamera+alap obi+50ezres Feldobox Adrenalin kupon) egy 50-200-as teleobjektívvel együtt megvennem (ezt egyébként csak ebben az MM-ben adták hozzá, sehol másutt). Ráadásul bevittem egy ősrégi, tönkrement mobilomat, ezt beszámították 12000 Ft-ért, plusz volt még egy 2000 Ft-os Saturn-os ajánékkártyám, így fizettem összesen 106ezer Ft-ot a dupla kitért ajándékkártyával (amivel mondjuk nem tudok mit kezdeni) együtt. Szóval nagy a boldogság! (Azt csak zárójalben jegyzem meg, hogy az online MM az ártévesztős és elírásos dolgot elintézte egy bocsánatkétő e-Mail-lel, semmi több. De hát ez van, itthon nem nagyon lehet másra számítani.) Ezek után már csak szakmai kérdésekkel traktálnálak majd titeket, az első már itt is van:
Milyen (lehetőleg ingyenes) RAW konverter programot tudtok ajánlani? Azt ugyanis pár fotó alapján leszűrtem, hogy a fényképező JPEG képei magas ISO-n jóval gyengébbek, mint RAW-ban, azok viszont kiválóak.
-
gg72
veterán
válasz Mr.Csizmás #28139 üzenetére
A Samsung-ét kipróbáltam, de nekem sötétebb lett a kép, mint az eredeti. Alapa beállításokkal használtam, de akkor még próbálgatom.
A gimp-et is megnézem, kösz. -
gg72
veterán
Esetleg ha van valakinek tapasztalata az alábbi táskák valamelyikével, megírná azt? Egy Samsung NX1000 kit + 50-200 objektív mellé keresek olyan táskát, amibe még egyéb dolgokat is tudnék pakolni (pótakku, akkutöltő, pénztárca, mobil). Először a Lowepro-t néztem ki, de lehet az kicsi lenne...
[Lowepro Event Messenger 100]
[Vanguard BIIN 37]
[Cullmann DUBAI Maxima 230+] -
gg72
veterán
Az rendben van, mert sokan berendeltük, de aztan jött is utana a mail, hogy ennyiert csak a sima kitet (= egy darab objektiv) adjak, de azt sem olyan egyszerüen...
A kerdesem arra vonatkozott, hogy te teleobjektivet is kaptal hozza 80-ert? Mert ha igen, akkor ez viszont felhaborito az MM reszeröl, hogy egyeseknek odaadjak a dupla kitet, masoknak (többsegnek) viszont nem. Ez igy viszont mar valoban a fogyasztovedelemre tartozik!
Ha igy van es valoban ket objektivvel kaptad a gepet, melyik MM-ben vetted at? -
gg72
veterán
Az rendben van, hogy veled jol jartak el, de a többseggel ez baromi nagy kib@szas! En mar bejelentettem amugy az ügyet a fogyasztovedelemnel, de ez egeszen uj megvilagitasba helyezi a dolgot, hogy akar csak egyvalakinek is odaadtak a hibas aron, raadasul a hetföi napon, amikor mar az összes MM illetekesnek tudnia kellett volna a hibarol...
Ha elarulnad, hogy melyik MM-ben adtak oda 80-ert a dupla kitet, azt megköszönnem.Mercutio: Persze, mindenhogyan lehet nezni...
JuSzT : Pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
En speciel ilyet soha nem irtam Nesty-re, hogy öt szidtam volna, honnan veszed ezt? Meg irtam is, hogy az rendben van, hogy ö jol jart. Azert ne forditsuk mar ki egymas szavait! Köszönöm.
A fogyasztovedelemhez fordulni egy ügyben pedig manapsag kb. annyi ideig tart, mint ide beirni egy bejegyzest, online panaszt teszel es vege. Ennyit nekem böven megert, mar csak sajat magam megnyutatasa miatt is, eredmenyt nem sokat varok töle. Az MM felgyujtasat sem.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ezen témában végérvényesen az utolsó hsz-em: azért az furcsa, hogy egyesek még azokat támadják, akik megpróbálják a maguk vélt, vagy valós igazát kideríteni. Nekem az egész történet bántja az igazságérzetem, de lehet csak én vagyok túl mimóza-lelkű. És tudom, hogy mindenhol emberek dolgoznak, akik hibáznak, és igen, én is hibáztam már, meg is lett a következménye sajnos... Zárásként pedig egy közhellyel élve: szerencsére nem vagyunk egyformák. Ámen.
ON: Tudnátok ajánlani egy olyan fotós-könyvet, ami laikusok számára is könnyen és érthetően írja le a fotótzás alapvető tundivalóit? Jól jönne most egy kis tanulás, hogy végre van egy jó kis gépem.
-
gg72
veterán
Úgy tűnik mindenhol beindult az előző szériás Olympus-ok "kiárusítása", a hétvégén nekem is sikerült lecsapnom a német Olympusmarket-nél egy gyárilag refurbished E-PM2 dupla kitre (14-42mm + 40-150mm) 130ezer Ft-ért. Nagyon kíváncsi vagyok rá és remélem valóban nem lesz semmilyen látható hibája.
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #28647 üzenetére
Igen, pont ennyiért szereztem meg én is, a csomagküldés díját extrém magasnak tartom, de hát ez van. Még így is jó ár érte, feltéve, ha valóban újszerű állapotban lesz a gép + az objektívek is.
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #28651 üzenetére
Rendben, írok PÜ-t.
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #28651 üzenetére
Megjött Németo.ból az olympusmarket-től a refurbished Olympus E-PM2 dupla kit: eleinte nagyon féltem, hogy milyet kapok, látszódnak-e majd a rajta használati nyomok, de mázlim volt, mert csak a gyári doboz volt picit összenyomódva, belül az összes tartozék, az objektívek és maga a gép is érintetlen, celofános/védőfóliás eredeti gyári állapotban volt, szóval nagy az öröm!
Még töltöm az akksit, így nem tudtam kipróbálni, de nagyon remélem, hogy technikailag is hibátlan szettet kaptam.
Postával együtt 133.000 Ft volt, hát ennyiért nagyon megéri szerintem.
Amúgy most is vannak még aukciók, pl.: [link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #28863 üzenetére
Hát ez enyém tényleg hibátlan állapotban volt, szerintem ennek a szettnek egy darabja sem volt használva/kibontva, a gyári doboz picit sérült csak. Az NX1000-hez képest nem mondom, hogy sokkal, de észrevehetően kisebb a gép, az objektívek is. Szép dupla kit, nagyon örülök neki, remélem technikailag is beválik, de eddig szinte csak jót olvastam a PM2-ről.
-
gg72
veterán
válasz Peat;) #28873 üzenetére
De igen, egy NX1000-est cseréltem le PM2-re. Nagyon jó gép volt az is, de gondoltam ez még jobb lesz, főleg a gyorsabb autófókusz miatt. Az így fél nap után már biztos, hogy gyorsabb (=villámgyors), ill. nagyon tetszik az érintőképernyőn történő fókuszálás lehetősége is. A többiről még nem tudok nyilatkozni, csak most "ismerkedünk",
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs