Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenan
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #77649 üzenetére
pro1 sosem volt nálam, de a képek alapján az már komikus méretű tégla. az x-e1 "jó" méret, de azért egy x30-hoz képest meg egy ló, a 18-55-tel pedig minden, csak nem olyan kicsi, hogy azzal kampányoljak, hogy észre sem veszem, úgy megy a táskába. a g3 formája szerencsétlenebb, ha az a feladat, hogy egy tökéletesen x-e1-re szabott tatyóba tegyük, nem is kérdés, ezzel együtt amikor egy nagyobb zsákba behajítod, meg egyáltalán, csak használod, akkor a 20-as és a 18-55-ös összehasonlíthatatlan konkrétan. és az x-e1 sem "kicsi".
de rohadtul túl lett tárgyalva ez is.
a 18-135-nél egyébként létezik gyengébb fuji obi? (igen, tudom, hogy minden üvegük tök vállalható)
ami meg a bokét illeti egy mft f4 és egy fuji f5,6 üvegen, a tele tartomány miatt ugyan létezik, de azért ezek szerintem nem erről szólnak elsősorban.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rum.cájsz
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de EZ nálam nagyon betalált. Letisztult, egyszerű forma, kicsit retrós külsőben, nem faékes tudással.
mindig is kedveltem a penlájtot, de most ... asszem gyűjtenem kell egy ilyenre.
eddig erősen szemeztem egy Fuji X-A3-mal, de nem megyünk mi sehova se, de nem ám[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz hibavissza #77658 üzenetére
Kár, hogy nem csináltak neki egy külön tárcsát előre, a bajonett mellé.
-
MrChris
nagyúr
Jól emlékszel, szélességben kisebb és ezt kevésbé tolerálják a táskák. De akkor már ha hasonlítunk járjunk el azonos külsődleges kritériumokkal, a Pana is legyen fix LCD-s, EVF-es mint a Fuji, mégis csak az egyik dslr like váz másik meg rangefinder stílusú. Így már jobban helyére kerülnek a dolgok.
-
madgie
titán
Hehe, a Canon megcsinálta végre a G3 utódját?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Szerintetek lesz E-M1 Mark II ?
Esetleg a 12-100 új obival kittben?
Hétfőtől már kapható is lesz? -
Grga_Pitic
aktív tag
-
rumos14
nagyúr
G8(0) is megszellőztetve, igazából ez a GX80/85 a G7 vázában + időjárásállóság. van választék rendesen ebben a középső szegmensben. formára a GX nekem szimpibb, de abban meg nincs miki bemenet... nagyon jó videós váz... mondjuk az Oly 12-100-zal
-
-
madgie
titán
Egyedül vagy ennyire hülye, vagy segít valaki? Nem muszáj ám hozzászólni, ha nem érted.
rumos14: egyszerűen nem vágom ezt a hülyeséget. Be lett linkelve, le lett írva, lassan ki kell rakni a falra, bekeretezni, hogy FEDman-nek azért fért bele jobba na meglévő kis szaros táskájába az X-E1, mert nem púpos. Nem azért, mert Fuji. És nem azért, mert időutazó, és GM5-öt vett évekkel a megjelenése előtt. És nem azért, mert szar a G3. Hanem azért, mert nem fekete, meg fehérek a dolgok és ha valami féltégla, attól még lehet jobban pakolható, mint egy itt-ott dudorodó váz. Ez is tök logikus igazából, csak itt szeretnek félremagyarázni egyesek.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #77673 üzenetére
fuji jó lenne, sőt, jpg-re szerintem messze a legjobbabb, de az x-t1 az egyetlen váz, amit szívesen használnék is, az meg drága. a 18-135 pedig engem épp, hogy nem győzött meg igazán, ráadásul szintén drága és még relatíve nehéz is.
-
madgie
titán
válasz Grga_Pitic #77676 üzenetére
"Ez tényleg egyéni ízlés kérdése."
Ez így van Az X-Pro2-t most adtam vissza, hát napokig csak húb@zmegoltam, annyira nagy és nehéz és tényleg tégla és nem érdekel az OVF. Aztán úgy voltam vele, hogy megpróbálom úgy használni, ahogy másoktól olvasom: utcafotók vagy hasonló témák, ahol van értelme az objektív látószögénél nagyobb keresőképnek. Gondolhatod, mennyire esett kézre a sunyi nindzsa kihajtható LCD-s stílusom után az, hogy folyamatosan észrevegyenek, vagy éppen a földön feküdjek, mert másképp nem látom, mit lövök... tiszta DSLR korszak
Nem mondom, hogy a kedvenc gépem lett 10 nap alatt, de nehéz szívvel adtam vissza. Mint mondtam, nem az én stílusom, de láttam, hogy arra nagyon baba, amire ki lett találva.
Zárójelben tenném a sztorihoz: megemlítettem az egyik Fujis FB csoportban, hogy szerintem ciki, hogy a Pro2-ben LCD alapú az EVF, nem OLED. OK, hogy főleg OVF-re termett, de na, az X-T10 elektromos keresője komolyabb (T1 meg űrtechnika). Na, hasonló csapkodás indult be ott is, mint tegnap itt. Így nem tudom jól, úgy nem tudom jól, beraktam a képeket (mert lefotóztam), de nem is úgy van, egyébként is ha jó EVF-et akarok vegyek Leica SL-t. Ókösz, f*sza érvek egy egyszerű észrevételre.
Szóval egyszerűen nem értem, miért kell az embereknek a saját cuccokat foggal-körömmel védeni. Nekem mondhatja bárki, hogy szar az X-T1 ajtaja, mert tudom: másodszor fogom lecseréltetni. Vagy bizonytalan az 56/1.2-vel az AF. Ja, tudom. Négy lencsét mozgat az AF, azt sem túl gyorsan. Ez ilyen lett, imádom a képét, de attól még elismerem. És akkor is le fogom írni, hogy a Pro2 EVF-je kábé 2010-es szintű, a mappaszámozás vége felé van egy idegesítő bug a Fujikban (most vettem észre évek használata után), stb.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz madgie #77677 üzenetére
Indíthatnánk egy önbevallós flame-et az egymással vetélkedő topikokban (MFT / Fuji / Sony), hogy mi a 10 legidegesítőbb dolog abban a rendszerben, amit használunk. Ha mindenki a sajátját fikázza és nem a másét, akkor barátságosabb lehet a hangulat.
Kezdem:
1. nincs UWA fix (jó, ez változik, de nem Oly/Pana révén)
2. nincsen épkézláb, HSS és/vagy TTL képes rádiós rendszer (eddig még a kínaiak is tojnak az MFT-re)
3. a fényerős zoomok nagyok és nehezek
4. az Oly minden vacak kiegészítőt aranyárban ad (10 e Ft egy napellenző - WTF?)
5. árnyékos részek alap ISO-n is tudnak zajosodni
6. az Oly gondosan ügyel arra, hogy az új ficsöröket ne adja ki firmware frissítésként a régi vázakra (ld. AF targeting pad van az E-M10 II-ben, az E-M5 II-ben meg nincs)
7. Pana OOC JPEG színvilág
8. A 3rd party gyártók nem terveznek natívan MFT-re, hanem az APS-C-s obikat hozzák, így elvész a méretbeli előny + sok esetben elcseszett látószöget kapunk. Az elmúlt időszakban nem is nagyon volt épkézláb bejelentés MFT-re.egyelőre ennyi, a maradék kettőn még gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez a Pana G80 eléggé oda lett téve, kivéve a dizájnt, az ronda. Kérdés még az ára, mennyivel lesz több mint pl a G7, mert annak egy feljavított verziójának látszik, kb minden van benne. Hozzá képest a Canon új milce elég hergya.
-
konyi79
addikt
Megint natív iso200? Nem tudom, ez új szenzor lehet, vagy lehúznak mégegy bőrt a jó öreg tizenhatosról?
-
MrChris
nagyúr
válasz madgie #77683 üzenetére
Ez nem igazán arról szól. A G3 lógott ki a sorból, mert a többi elég egységesen markolatos dslr kinézetű váz volt. G6 és 7 kb a mindent tudó svájci bicska, jó fogással, méret minimalizálás másodlagos, kinézet letojva, ez meg úgy tűnik nagyon kerek lett, kivéve hogy szögletes. Nekem kéne, még ha nagyobb is (feltételezve a G7 testet) mint az M5. G7 nagyon jó árban van, ennek az ára pedig... magnézium, water proof?? váz, félek, hogy nagyon megnyomja.
-
|AP|
veterán
az LX10 egész jó kis LX7 utód lett, viszont akkor ezek szerint az LX200 még nem jön?
-
HÁZIGAZDA
urak, gh3 vagy g85/gx80 (ez utóbbi kettőnél van érdemi különbség a kialakításon kívül?)?
-
eeXaa
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #77690 üzenetére
Izlés kérdése, nekem sincs vele bajom, igazi házi céleszköz.Mintha most felment volna az ára a G7-nek? Tartok tőle, hogy a G80 közel lesz az 1000€-hoz.
Parci: Nincs különbség 80-85 között.
[ Szerkesztve ]
-
-
Studi
veterán
Utóbbiak modernebbek, szolgáltatásaikban bővebbek, stabisak, aluláteresztő nélküliek.
Előbbi profi cucc, szögbeverős, komfortos, ergonómikus.Geek szemmel az újabbakat lehetne ajánlani, de a GH3 is hosszú ideig jó, megbízható váz lehet. És már használtan a kétparcit kerülgeti az ára.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz MrChris #77681 üzenetére
Jó cucc, GH4+5-tengelyes IBIS Ha így ráfekszik a vázstabira a pana, akkor még a végén egy vázban kapunk csúcs videó minőséget és "olys" high-res módot, nagyon királyság lenne
Úgy tűnik az oly is parádézik. -> "16MP 3D stacked sensor" . Ezzel úgy tűnik, villámgyors sorozatvetésre, "melléktermékként" esetleg full-readout-os 4k videóra gyúrnak (utóbbi nagyon meglepne az olytól).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Golota
aktív tag
Kicsit talán off-topic, de azért megkérdezem. Ti miben tartjátok a fotós cuccaitokat? Én nem akarom táskában tárolni, mert gyakran kell előkapni és át is szoktam pakolni a dolgokat, annak a függvényében, hogy hová megyek épp. Valami jó dobozt keresek, de alig találok. Leginkább egy hangszeres táska lenne ideális. Ti hogy vagytok ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest