Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz FEDman #29718 üzenetére

    Én is eljátszanék vele, de fizetni nem fizetnék érte. Az mFT nem a nagy szenzorról, nem a nagy háttérmosásról és legfőképpen nem nagy méretű obikról szól. Ha valaki ilyet akar vegyen inkább nagy szenzoros tükrös vagy tükörnélküli rendszert.
    Használt, de még bőven használható 5DmkII-ket lehetett nem is olyan régen már 350k környékén venni (mkI még olcsóbb). Alig több mint egy csúcs mFT váz. Vsz ha valakinek ez megfizethető az is.

    EFT
    A bukeh mánia betegséget gyorsan el lehet kapni, de ki is lehet gyógyulni belőle. Persze kezdetben roppant érdekes, mert valami olyat látsz amit a saját szemeddel nem, úgy tudsz megmutatni (érdekessé tenni egyébként érdektelen) dolgokat ahogy nem látod a valóságban.
    Viszont nem praktikus. Nagy méretű, nehéz, nehezen kezelhető cuccok tartoznak hozzá és sokszor csak utólag jössz rá, hogy egy kicsit nagyobb mélységélességi tartomány (vagy kevesebb háttérnosás) jobb lett volna.
    A betegségben készült fotókat könnyű felismerni, a háttér egy hatalmas jellegtelen massza (már-már a téma rovására), különösebb információtartalom vagy hozzáadott érték nélkül. A háttér sok esetben azért van ott, hogy kontextusba helyezze a témát, anélkül, hogy a figyelmet elvonja. Ha a fotó tulnyomó részét egy ilyen massza tölti ki, akkor az már a téma rovására fog menni.
    Egyébként a PL2-vel készített fotón ismét WB gondok vannak (már a fehér sem fehér) ami egy (-két) kattintással a legtöbb SW-ben orvosolható lenne (megadod a fehér referenciát).

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák