Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    Szerintem rendszert valtani kicsit olyan lehet, mint ujrahazasodni. Ott hagyni a mar megismertet, es igen nagy eroforras elpazarlasaval egy teljesen uj dologba az ember akkor vag, ha egyreszt az aktualis dolog mar nem eleg jo, a vagyott dolog pedig aktivan vonzza az embert.

    A vonzast mind ismerjuk. Egy megkapo mosolyu jo no az utcan, egy jo alaku bikinis csaj a strandon, vagy egy jo termekfotokkal megtamogatott termekteszt, es megdobban a szivunk, mert jon a birtoklasvagy.

    Viszont ahogy az asszonynak sem mondjuk a strandon, hogy bocs de ragerjedtem a bufes lanyra, ugyhogy hess, ugy egy pillanatnyi erzes miatt nem valtunk le mindent.

    Ahhoz az is kell, hogy a meglevo ismert es szeretett rendszerunk (amire velhetoen nem keveset koltottunl) valami jol definialhato dolog miatt mar ne legyen eleg jo.

    Nekem a kiskompakt volt ilyen, mert en onnan erkeztem. A gyerek kepei sokszor elmosodottak voltak, kisebb zaridovel es magasabb ISO -val pedig zajosak. Mai napig megvan a 10+ eves gep, most a gyerek hasznalja. Jo fenyben szep a kepe. De apa beleszeretett a GX7 -be, igy most mar ezen a vonalon mozog. Kell, hogy szerethessuk is az eszkozt, kiveve akinek ez csak penzkeresetet jelent.

    En biztos vagyok benne, hogy hiaba valtanek FF vagy akar kozepformatumu rendszerre, a kepeim attol meg nem lennenek jobbak. Egyszeruen azert, mert a GX9 es a jelenlegi obi parkom minosege nem lokdos ki a rendszerbol, nem erzem ugy, hogy keves lenne.
    Persze, a 14-140 sotet, de cserebe eles a kepe, es eleg kicsi es konnyu ahhoz kepest, hogy 10x zoom.
    Ha fenyesebbet akarok, ott a 35-100/f2.8, de az nehezebb es kisebb tartomanyt olel fel. Alatta meg ott a 10-25/f1.7, ami nagy es nehez, cserebe viszont eszmeletlen jo. Es nem erdekel, hogy FF rendszerben mik vannak, mert hiaba van jobb es olcsob nala, a teljes rendszer cserejet nem eri meg, hiszen akkor a 100-300 -at is le kene cserelnem, es a fene sem akar mindent is cserelni egy-ket szuboptimalis dolog miatt.

    Ha az embernek van egy gepvaza, rajta egy kitobi, akkor meg konnyebben valt vazat es rendszert, mint amikor mar van egy belakott rendszere. Vagyis nem a rendszerek jobbak vagy rosszabbak egymasnal, hanem a mi preferenciaink masok a kulonbozo rendszerekben.

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák