-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzprox
aktív tag
Hello
Kérlek segítsetek tisztán látni az alábbi kérdésben:
OVB-nél dolgozó rokon ajánl egy biztosításhoz kötött befektetést (Signal biztosító amúgy) havi minimum 10e forint megtakarítás ami sok bonusszal kecsegtet, ha nem nyúlunk hozz 10+ évig, de nem is ez benne a lényeg, hanem hogy lehetővé teszi,hogy a jelenleg bankban lekötött pénzemből(kb 3 mill) olyan alapokból vásároljak, ami normálisan nem elérhető (pl 60 millió ft alatt) és ezek jó kamattal kecsegtetnek.
Szóval kérdés vannak e buktatók, amit esetleg ellenérdekeltségből nem közöltek? Érdemes e ilyesmibe fogni vagy van sokkal átláthatóbb alternatíva, valami alap, ahol realtíve alacsony kockázattal lehet 10% körüli hozamra számítani (de ha nem is jön be akkor se megy a pénz minuszba legalább)Kösz.
-
mzprox
aktív tag
én is arra gondoltam: most kéne eladósodni 30 évre. Ha valami csoda folytán nem dől be az összes bank 5 éven belül a forint törlesztőrészletem reálértéke nevetséges lesz
-
mzprox
aktív tag
Ingyen reklám az Erste-nek, én elégedett vagyok velük:
A forint aktív betét az akciós kamatokkal kb egyező szinten van és meglévő megtakarításra is adják (ehhez havonta kell költeni nem tudom pontosan mennyit, de a kaján kívűl a rezsim nagy részét is tudom úgy fizetni, hogy beszámítson, így biztos megvan a szint).
A költekezést pedig a wizzair kártyám terhére csinálom, így minden költés után 2%-nyi pénzt repülésre fordíthatok.
Számlavezetési díj lehet ingyenes 150k utalás esetén (nekem nincs annyi, de van 3 mill lekötésem ezért szintén ingyenes a számlavezetés, utalás stb.,) -
mzprox
aktív tag
Ahogy nézem azonos állapotú lakásoknál olyan 3-4-szeres lehet az árkülönbség az elhelyezkedéstől függően. De az már tényleg a Budai zöldövezet vs brazil gettó. Ez utóbbi házak kb eladhatatlanok (hacsak nem fognak ki egy gyanútlan városba költözőt, aki örül az olcsó lakásnak)
-
mzprox
aktív tag
Azért nem olyan egyértelmű: ha tovább csökken a hitelezési hajlandóság a bankok részéről, ha csökken a fizetőképes réteg (elszegényedés), a tömeges kivándorlás külföldre, a népesség is fogy.. Persze Bp még mindig jobb mint egy elnéptelenedő falu a világ végén ezt nem tagadom. Azt kétlem, hogy a lakásárak megindulnának felfelé, az viszont legalább igaz, hogy ha az euróövezet összeomlik és a pénz elkezd veszíteni értékéből akkor az ingatlan jobban fogja tartani magát.
[ Szerkesztve ]
-
mzprox
aktív tag
válasz leslieke #13124 üzenetére
És mi garantálja, hogy nem fognak még lejjebb esni a lakásárak? Főleg a régi lakások árai. Sztem ezek legalábbis reálértékben esni fognak. rengeteg üres lakás van így is Budapesten, emberek inkább elköltöznek innen.. én is gondolkozom ilyen befektetésen, de bankban legalább 6% körül hoz a pénzem, kb az értékét tartja. Ha meg úgy alakul, hogy szükségem van a pénzre egy lakást eladni nagy macera. Lakást kiadni szintén kockázatos és ott is túlkínálat van.. Ki tudja mikor lesz ingatlan adó..
Ezek csak a dilemáim.. igazából két véglet között vacilálok:
1 veszek még egy kis lakást a spórolt pénzemből és kiadom
2 eladom a mostani kis lakásom is és keresek albérletet 30-35e forintért, a pénzt meg mondjuk állampapírba teszemvagy 2b svájci frankba/aranyba
-
mzprox
aktív tag
Igen ezért nézegetem, hogy hol váltanak át középárfolyamon. Az Erste-nel új forrás/egy éves lekötésnél pl úgy váltják, de jelenleg ott van a pénzem, szóval nem új forrás. Cib-nél meg a többi banknál nem találtam ilyen lehetőséget, úgy tűnik ott nem lehet megúszni az átváltásból adódó veszteséget..
Ezért gondoltam, hogy valaki talán már utánanézett ilyesminek és megtalálta a legjobb ajánlatot. -
mzprox
aktív tag
Tegyük fel svájci frankba tenném a megtakarításaim, mit érdemes kezdeni vele, ohgy kamatozzon is valamennyit? hol adnak rá a legjobb kamatot stb.
-
mzprox
aktív tag
váltani.. vagy nem váltani.. nehéz ügy
Egyébként kicsit off: tud valaki ajánlani valami bókercéget, ami megbízható, alacsony spread-es, és nem csak forex hanem részvények (lehetőleg magyar is) ill. ha már forex akkor HUF is van?
-
mzprox
aktív tag
keress rá a correctchange-re, az a legjobb, amit ismerek.
Erste-nel van frissen lekötött pénzem.. gondolkozom, hogy feltöröm. Náluk mire számíthatok ha ott váltanék euróra? Tudja valaki?
-
mzprox
aktív tag
Ha úgy alakul vajon felvehetem ezt a pénzt euróban vagy mindenkép vissza kell váltani?
-
mzprox
aktív tag
Szerintetek lenne értelme az erste netbrókeren keresztűl euróba átvezetni valamennyi pénzt, ahelyett, hogy kivenném és valami bankváltóban csinálnám. A vételi eladási különbözet 3 forint körül van ott. esetleg valami euro alapú befektetési jegyet is vehetnék, hogy kamatozzon valamennyit.
-
mzprox
aktív tag
Aki vált, váltani készül írja már meg hogy hol és milyen valutába . Ha hinni lehet az indexnek akkor max 290-ig megy le az euró azután megint föl, de Indexnek utoljára akkor hittem amikor az OTP-t jó befektetésnek mondta, vettem is 4200-on. Nem sokkal rá végtörlesztés bejelentése
-
mzprox
aktív tag
Hol érdemes ilyen 2-3 milliós összegben eurót venni? Gondolom nem utcai váltónál. hol számíthatok a legkisebb árrésre? Jelenleg az Erste-nel van lekötve a pénzem. Esetleg náluk érdemes lehet eurót venni?
-
mzprox
aktív tag
kiváncsiságból érdekelne hogya n zajlana az euroövezet felbomlása és kb milyen hatása lenne.. erről lehet olvasni valahol?
-
mzprox
aktív tag
Ha jól értem ez a cég pont azzal foglalkozik, hogy mindent elintézzen az ügyfél helyett (azt nem írják hol van az ő profitjuk, de sok helyen lehet).
pl pár millióért nem érdemes szántót venni, mert úgyse lehet vele mit kezdeni, de ők megvehetnek egy nagyobbat ,intézik a bérbeadást, te kapsz valami papírt a földterület rád eső részéről szóval fizikailag a tiéd.
Ez az ahogy én képzelem . Kicsit problémás talán, hogy mindent rájuk bíznék (pl hogy milyen földet szereznek nekem és mennyiért, hiszen ők értékesítésssel is foglalkoznak más ügyfeleik számára.. én meg nem értek hozzá) -
mzprox
aktív tag
-
mzprox
aktív tag
Mit meséltek az ingatlanosok? Eredeti tervem egy laksácsere volt amúgyis, de a meglévőt láss csodát.. nem tudom eladni.. még érdeklőds sincs :/ ezért gondoltam, hoy akkor megtartom és veszek egy másikat.. vagy valami olcsót vagy hitellel megspékelve vmi jobbat (persze hitelt se könnyű manapság kapni)
-
mzprox
aktív tag
Szóval.. mibe érdemes most tenni a megtakarításaim? Van kövel 5 millió ft-om amit 120k fizetésből kuporgattam az évek alatt.. nem lenne jó látni, hogy teljesen elértéktelenedik.. akár egyik pillantról a másikra..
Devizát nem szívesen vennék, mert úgy érzem már elkéstem vele... persze lehet, hogy nem.. Gondoltam esetlg veszek valami pesti lakást, azoknak úgyis lent van az ára és hátha megy majd följebb.. de az legalább érni fog valamit akkor is ha bevezetjük a pengőt.. Vagy kár ennyire beijedni? Index nap mint nap sokkol rendesen[ Szerkesztve ]
-
mzprox
aktív tag
Nekem is az otp-nél van számlám, már kb egy mill. van rajta lekötetlenül és már időszerű, hogy kamatozzon is valamit... Ezekhez az értékpapír dolgokhoz nem konyítok. Amit szeretnék az valami kockázat nélküli, fix kamatozású, 3-6 hónapos, automatikusan megújoló lekötési rendszer. tud valaki ajánlani valamit? A napokban szeretném elintézni.
Ha más bank ajánlata jobban tetszik kb. mekkora veszteséggel tudom kivenni a pénzt az otp-től és átvinni másik bankba? Megéri?
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest